Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pripomina mi to kamarada, ktery musel resit logistiku svatby tak, aby se mu tam nepotkala jeho matka a jeho otec, ale aby tam kazdy na chvilku pobyl… absurdita
@Bábrdl
Jí a jejímu manželovi se hlavně nic nestalo. O nic nepřišli, nic řešit nemuseli. Tchánovci na celou rodinu rozjeli 6 měsíců trvající boudu plnou lží a falše. Oklamali svou nejbližší rodinu a nejvíc si to vyžrali prarodiče a můj chlap. Nikdy se neomluvili, nikdy se situací nic dělat nechtěli a jediný, kdo vidí situaci střízlivě je tchýně. Ta se naučila mít slovo a je u ní opravdu vidět snaha. Minulý měsíc jsme se potkaly, trochu se pobavily, ale je to stále vlažné. Švagrová, která ničemu nerozumí mě nebude přivádět k „rozumu“.
@Anonymní píše:
Dobry den, ahoj, vikendu jsem utnula komunikaci s manzelovo rodinou( jeho rodice a bratr s budouci manzelkou).Rekla jsem jim ze s nimi koncim.Uz to opravdu neslo.Ale chci se zeptat jestli to mate nekdo taky tak a jak to nese vase druha polovicka.Muj manzel to chape, ale jemu branit nechci, aby je navstevoval.Jak to ale mate pak s detmi? Davate je normalne k babicce? Jak to mate nastavene? Moc dekuji za info a omlouvam se za anonym
Ahoj,
jsem na tom podobně - také mám značný probléms komunikací s tchýní (skoro 30let rozvedená, sama, nikomu nikdy nedělala kompromis a ted je stará, sama, nemocná a strašně strašně pesimistická, náladová, vzteklá, zlá, neustále kolem sebe kope, pomlouvá a hlavně nás stále srovnává se švagry a nečekaně, vše děláme špatně, samozřejmě a já už toho mám dost).
Ale muži nebráním - nicméně ani on jezdit nechce. Děti si o babičku neřeknou, ale ona ano, takže o víkendu sem tam dáme děti k babičce, zajdeme si s mužem na procházku, nakoupit, někdy na oběd a pro děti si prijedeme - většinou to jsou tak dvě hodky a už to vidíme na tchýni, že je dost. Nikdy si je nevzala na noc, nikdy s námi nechtěla na výlet, na oslavy nejezdí (prý moc lidí - ona celkově bojkotuje moji rodinu
přitom já mám velmi sociálně zdatné rodiče a všude mají milion kamarádů a i z dovolené si vozí kontakty na kamarády
).
Osobně je mi to děsně líto, já jsem dlouhá léta lezla tchýni do zadku, podřizovala jsem se, snažila jsem se a nakonec z toho bylo totální fiasko, že jsem byla hopskočka, nikdo se pak neptal na můj názor, a s narozením dětí, kdy mi předesílala fakta a měla pocit, že vše ví lépe jak já a ví všechno, tak jsem poprvé se postavila odmítavě a už to jelo.
A já jsem si představovala, jak bude babička hlídat, bydlíme ve stejném městě (moji rodiče 20km daleko), jak budou u babičky přespávat, jak to bude super, jak bude babička vyzvedávat z kroužků a tak
a ono prd prd…
Anonym protože moc intimní ![]()
@Anonymní píše:
Dobry den, ahoj, vikendu jsem utnula komunikaci s manzelovo rodinou( jeho rodice a bratr s budouci manzelkou).Rekla jsem jim ze s nimi koncim.Uz to opravdu neslo.Ale chci se zeptat jestli to mate nekdo taky tak a jak to nese vase druha polovicka.Muj manzel to chape, ale jemu branit nechci, aby je navstevoval.Jak to ale mate pak s detmi? Davate je normalne k babicce? Jak to mate nastavene? Moc dekuji za info a omlouvam se za anonym
Tam záleží, co ti udělali. Znám pár takových případů, ale tam šlo ze strany příbuzných o takové věci, že by jim nikdo příčetný děti nesvěřil ani na den. Popravdě si moc neumím představit situaci, že žena musí kvůli neúnosnosti situace přerušit styky, ale k jejím dětem by se chovali skvěle. Je dobře, že tě manžel podpořil.
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedi. A jak to prekousnete na oslavach? Uz ted mam z toho hruzuOdmitla jsem jit i na svatbu svagra. Proste uz to nezvladam s nima.
Tak jestli to hudbou jejich oslavy, tak tam nechoď. Jestli někoho jiného-bavit se s nimi nemusíš. Dětské oslavy můžete udělá 2× jednu pro Vas a pak bez tebe pro ně…
@Lalelale píše:
Tam záleží, co ti udělali. Znám pár takových případů, ale tam šlo ze strany příbuzných o takové věci, že by jim nikdo příčetný děti nesvěřil ani na den. Popravdě si moc neumím představit situaci, že žena musí kvůli neúnosnosti situace přerušit styky, ale k jejím dětem by se chovali skvěle. Je dobře, že tě manžel podpořil.
U násse babička k dětem chová hezky, to já jsem špatná
nehodna jejího syna, ale co si našel to má a stím musí žít, ne ona (její slova)
Prvorozené dítě je buh, druhorozené už taková privilegia nemá. Ale ona to tak má i se svými dětmi. Velmi prosazuje jedno a druhé je povl - protože je až příliš podobné na exmanžela.
Vím, že se k dětem chová hezky, a le taky vím, že mě před nimi pomlouvá a to mi vadí. Velmi mi to vadí.
A mám i kamarádku, která má velmi velmi špatné vztahy s tchýní i tchánem (chtěli je i rozvést) a ona také děti dává, ale jen když si pro ně dojedou a také ji před dětmi pomlouvají. Ale tam padlo i slovo pi**
jen proto, že má alternativnější způsob výchovy a tchýně je lékařka, tchán voják, manžel Phdr. a ona jediná bez titulu jen s učnákem, ale že má vlastní firmu… ![]()
@Anonymní píše:
U násse babička k dětem chová hezky, to já jsem špatnánehodna jejího syna, ale co si našel to má a stím musí žít, ne ona (její slova)
Prvorozené dítě je buh, druhorozené už taková privilegia nemá. Ale ona to tak má i se svými dětmi. Velmi prosazuje jedno a druhé je povl - protože je až příliš podobné na exmanžela.
Vím, že se k dětem chová hezky, a le taky vím, že mě před nimi pomlouvá a to mi vadí. Velmi mi to vadí.
A mám i kamarádku, která má velmi velmi špatné vztahy s tchýní i tchánem (chtěli je i rozvést) a ona také děti dává, ale jen když si pro ně dojedou a také ji před dětmi pomlouvají. Ale tam padlo i slovo pi**jen proto, že má alternativnější způsob výchovy a tchýně je lékařka, tchán voják, manžel Phdr. a ona jediná bez titulu jen s učnákem, ale že má vlastní firmu…
Upřímně, já bych se bála, že tímhle rozlišováním „tenhle je povl a tenhle je super“ mým dětem zadělá na problémy se sebevědomým. Buď by obě brala stejně, nebo smůla. Kdyby mě před nimi ještě pomlouvala, tak bych nedovolila, aby s nimi byla sama. Pokud se až tak neumí chovat, nechtěla bych, aby svůj špatný příklad přenášela na děti. Vlastně když tě tak čtu, s tím „k dětem se chová hezky“ moc nesouhlasím…
S tchanovcema komunikuju, kdyz je to nevyhnutelne, navstevam se vyhybam, krom vanoc (kvuli detem). Manzel za nimi asi 2× rocne s detmi jezdi. Samotne tam uz nikdy nezustanou, nekolikrat ohrozili zdravi nasich deti, kdyz neohlidali sva zvirata a uz to proste nemame zapotrebi. Ve styku s detmi nebranim, jsem ochotna vyjit vstric (dovezt kamkoli, aby si treba vysli na zmrzlinu, do zoo, pak zas vyzvednout), ale nevyuzivaji toho. Sami si vybrali.
Ahoj holky, řeším teď něco podobného. Rodiče od přítele mě pomlouvají a to se máme brát. Je to tak už dlouhé roky a přítel se mě sice zastane. Že jim třeba řekne, ať nás neřeší, ale neumí na ně zařvat. I jsme se kvůli tomu Xkrát pohádali. Jsem z toho nešťastná. Nevím, jestli se na celou svatbu nevykašlat.