Utnula jsem komunikaci s manželovo rodinou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1313
7.8.19 10:05

Pripomina mi to kamarada, ktery musel resit logistiku svatby tak, aby se mu tam nepotkala jeho matka a jeho otec, ale aby tam kazdy na chvilku pobyl… absurdita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.19 10:08

@Bábrdl
Jí a jejímu manželovi se hlavně nic nestalo. O nic nepřišli, nic řešit nemuseli. Tchánovci na celou rodinu rozjeli 6 měsíců trvající boudu plnou lží a falše. Oklamali svou nejbližší rodinu a nejvíc si to vyžrali prarodiče a můj chlap. Nikdy se neomluvili, nikdy se situací nic dělat nechtěli a jediný, kdo vidí situaci střízlivě je tchýně. Ta se naučila mít slovo a je u ní opravdu vidět snaha. Minulý měsíc jsme se potkaly, trochu se pobavily, ale je to stále vlažné. Švagrová, která ničemu nerozumí mě nebude přivádět k „rozumu“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.8.19 10:19
@Anonymní píše:
Dobry den, ahoj, vikendu jsem utnula komunikaci s manzelovo rodinou( jeho rodice a bratr s budouci manzelkou).Rekla jsem jim ze s nimi koncim.Uz to opravdu neslo.Ale chci se zeptat jestli to mate nekdo taky tak a jak to nese vase druha polovicka.Muj manzel to chape, ale jemu branit nechci, aby je navstevoval.Jak to ale mate pak s detmi? Davate je normalne k babicce? Jak to mate nastavene? Moc dekuji za info a omlouvam se za anonym

Ahoj,

jsem na tom podobně - také mám značný probléms komunikací s tchýní (skoro 30let rozvedená, sama, nikomu nikdy nedělala kompromis a ted je stará, sama, nemocná a strašně strašně pesimistická, náladová, vzteklá, zlá, neustále kolem sebe kope, pomlouvá a hlavně nás stále srovnává se švagry a nečekaně, vše děláme špatně, samozřejmě a já už toho mám dost).
Ale muži nebráním - nicméně ani on jezdit nechce. Děti si o babičku neřeknou, ale ona ano, takže o víkendu sem tam dáme děti k babičce, zajdeme si s mužem na procházku, nakoupit, někdy na oběd a pro děti si prijedeme - většinou to jsou tak dvě hodky a už to vidíme na tchýni, že je dost. Nikdy si je nevzala na noc, nikdy s námi nechtěla na výlet, na oslavy nejezdí (prý moc lidí - ona celkově bojkotuje moji rodinu :nevim: přitom já mám velmi sociálně zdatné rodiče a všude mají milion kamarádů a i z dovolené si vozí kontakty na kamarády :nevim: ).

Osobně je mi to děsně líto, já jsem dlouhá léta lezla tchýni do zadku, podřizovala jsem se, snažila jsem se a nakonec z toho bylo totální fiasko, že jsem byla hopskočka, nikdo se pak neptal na můj názor, a s narozením dětí, kdy mi předesílala fakta a měla pocit, že vše ví lépe jak já a ví všechno, tak jsem poprvé se postavila odmítavě a už to jelo. :nevim: A já jsem si představovala, jak bude babička hlídat, bydlíme ve stejném městě (moji rodiče 20km daleko), jak budou u babičky přespávat, jak to bude super, jak bude babička vyzvedávat z kroužků a tak :roll: a ono prd prd…

Anonym protože moc intimní :oops:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
7.8.19 10:31
@Anonymní píše:
Dobry den, ahoj, vikendu jsem utnula komunikaci s manzelovo rodinou( jeho rodice a bratr s budouci manzelkou).Rekla jsem jim ze s nimi koncim.Uz to opravdu neslo.Ale chci se zeptat jestli to mate nekdo taky tak a jak to nese vase druha polovicka.Muj manzel to chape, ale jemu branit nechci, aby je navstevoval.Jak to ale mate pak s detmi? Davate je normalne k babicce? Jak to mate nastavene? Moc dekuji za info a omlouvam se za anonym

Tam záleží, co ti udělali. Znám pár takových případů, ale tam šlo ze strany příbuzných o takové věci, že by jim nikdo příčetný děti nesvěřil ani na den. Popravdě si moc neumím představit situaci, že žena musí kvůli neúnosnosti situace přerušit styky, ale k jejím dětem by se chovali skvěle. Je dobře, že tě manžel podpořil.

• Citovat
  • Upravit
3355
7.8.19 11:31
@Anonymní píše:
Dekuji za odpovedi. A jak to prekousnete na oslavach? Uz ted mam z toho hruzu :? Odmitla jsem jit i na svatbu svagra. Proste uz to nezvladam s nima.

Tak jestli to hudbou jejich oslavy, tak tam nechoď. Jestli někoho jiného-bavit se s nimi nemusíš. Dětské oslavy můžete udělá 2× jednu pro Vas a pak bez tebe pro ně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.19 12:43
@Lalelale píše:
Tam záleží, co ti udělali. Znám pár takových případů, ale tam šlo ze strany příbuzných o takové věci, že by jim nikdo příčetný děti nesvěřil ani na den. Popravdě si moc neumím představit situaci, že žena musí kvůli neúnosnosti situace přerušit styky, ale k jejím dětem by se chovali skvěle. Je dobře, že tě manžel podpořil.

U násse babička k dětem chová hezky, to já jsem špatná ;) nehodna jejího syna, ale co si našel to má a stím musí žít, ne ona (její slova) :nevim: Prvorozené dítě je buh, druhorozené už taková privilegia nemá. Ale ona to tak má i se svými dětmi. Velmi prosazuje jedno a druhé je povl - protože je až příliš podobné na exmanžela.

Vím, že se k dětem chová hezky, a le taky vím, že mě před nimi pomlouvá a to mi vadí. Velmi mi to vadí.

A mám i kamarádku, která má velmi velmi špatné vztahy s tchýní i tchánem (chtěli je i rozvést) a ona také děti dává, ale jen když si pro ně dojedou a také ji před dětmi pomlouvají. Ale tam padlo i slovo pi** :zed: jen proto, že má alternativnější způsob výchovy a tchýně je lékařka, tchán voják, manžel Phdr. a ona jediná bez titulu jen s učnákem, ale že má vlastní firmu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
7.8.19 12:58
@Anonymní píše:
U násse babička k dětem chová hezky, to já jsem špatná ;) nehodna jejího syna, ale co si našel to má a stím musí žít, ne ona (její slova) :nevim: Prvorozené dítě je buh, druhorozené už taková privilegia nemá. Ale ona to tak má i se svými dětmi. Velmi prosazuje jedno a druhé je povl - protože je až příliš podobné na exmanžela.

Vím, že se k dětem chová hezky, a le taky vím, že mě před nimi pomlouvá a to mi vadí. Velmi mi to vadí.

A mám i kamarádku, která má velmi velmi špatné vztahy s tchýní i tchánem (chtěli je i rozvést) a ona také děti dává, ale jen když si pro ně dojedou a také ji před dětmi pomlouvají. Ale tam padlo i slovo pi** :zed: jen proto, že má alternativnější způsob výchovy a tchýně je lékařka, tchán voják, manžel Phdr. a ona jediná bez titulu jen s učnákem, ale že má vlastní firmu… :nevim:

Upřímně, já bych se bála, že tímhle rozlišováním „tenhle je povl a tenhle je super“ mým dětem zadělá na problémy se sebevědomým. Buď by obě brala stejně, nebo smůla. Kdyby mě před nimi ještě pomlouvala, tak bych nedovolila, aby s nimi byla sama. Pokud se až tak neumí chovat, nechtěla bych, aby svůj špatný příklad přenášela na děti. Vlastně když tě tak čtu, s tím „k dětem se chová hezky“ moc nesouhlasím…

• Citovat
  • Upravit
678
7.8.19 13:03

S tchanovcema komunikuju, kdyz je to nevyhnutelne, navstevam se vyhybam, krom vanoc (kvuli detem). Manzel za nimi asi 2× rocne s detmi jezdi. Samotne tam uz nikdy nezustanou, nekolikrat ohrozili zdravi nasich deti, kdyz neohlidali sva zvirata a uz to proste nemame zapotrebi. Ve styku s detmi nebranim, jsem ochotna vyjit vstric (dovezt kamkoli, aby si treba vysli na zmrzlinu, do zoo, pak zas vyzvednout), ale nevyuzivaji toho. Sami si vybrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.8.19 11:17

Ahoj holky, řeším teď něco podobného. Rodiče od přítele mě pomlouvají a to se máme brát. Je to tak už dlouhé roky a přítel se mě sice zastane. Že jim třeba řekne, ať nás neřeší, ale neumí na ně zařvat. I jsme se kvůli tomu Xkrát pohádali. Jsem z toho nešťastná. Nevím, jestli se na celou svatbu nevykašlat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová