Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@martinaj23 Ahojky, aha, já jí mám 3 měsíc a vždy MS do 4 dne dorazila dneska pořád nic, zítra to bude 6tý den
@Fifka91 píše:
@martinaj23 Ahojky, aha, já jí mám 3 měsíc a vždy MS do 4 dne dorazila dneska pořád nic, zítra to bude 6tý den
@Fifka91 píše:
Ahoj holky, tak já mam proveru taky, teď beru po druhý, mam brát od 20 dne do 25 2×1 tabletu, minule mi přišla teda krásně druhej den, ale dneska je to zase druhej den a prd a já s ní počítam
tak teď nevim teda ![]()
Já se nakonec rozhodla v užívání nepokračovat, mám dlouhé cykli a díky ní bez ovulace, teď mám za sebou 1.návštěvu v Gennetu - odebrána krev na hormonální profil, štítnou žlázu a genetiku. Za týden jdu na ultrazvuk - folykometrii nebo tak něco a už budou výsledky z krve a uvidí se co dál.
Právě ovulaci by měla pomoct, taky jsem měla dlouhý cykli a anovulaci ![]()
@misule89 no já včera volala na výsledka 1.hormonálního profilu, zdá se, že nic není mimo normu. Uvidíme co uvidí v tom 2.profilu, ten je asi pro dlouhé cykli a ovulaci důležitější
Ahoj „Proverářky“
Ta nějak zběžně jsem nakoukla do diskuze a měla bych dotaz pro Vás, které jste taky braly nebo berete lék Provera a snažíte se o miminko ( nebo už se Vám zadařilo ).
Beru Proveru asi rok, postupně jsem snižovala dávky takže teď už beru stabilně 5 dní ( od 21. do 25. dne cyklu ), měla jsem stejně jako většina z Vás dlouhé cykly a takto se mi to srovnalo, MS většinou přichází někdy 28. den, někdy o pár dní později ale v normě.
Koncem března jsme se s partnerem rozhodli snažit o mimi, zatím to nijak nehrotíme ale rádi bychom co nejdříve. Nicméně poslední menstuace se mi trochu zbláznila, přišla asi o týden dříve než měla ( konkétně 27.3. - už 20. den cyklu - což se mi normálně nestává )a měla trošku jiný průběh i co do počtu dní a bolesti. Dále jsem si začala sledovat ovulaci a vypadá to, že proběhla teď kolem 13.4. nebo 14.4. a dnes ( 21. den cyklu ) bych měla začít brát Proveru ale luteálka by pak byla hrozně krátká… Chci se zeptat - pokud bych teoreticky byla těhotná, nemůže Provera nějak zabránit zahnízdění vajíčka v děložní sliznici?
Hodně holek tady píše, že s tímto preparátem v pohodě otěhotněly a že by tedy neměl těhotenství nijak bránit. Jinak, všem těhulkám i snažilkám držím palečky a snad se mi tady někdo ozve
Děkuji M.
Taky mi doktorka nasadila proveru na 15CD. ještě jsem ji teda nebrala, ale čtu si tady ty příspěvky a dočetla jsem se u několika lidí, že se jim zhoršilo akné, já akné taký mám a bojuji s ním a opravdu nestojím o to aby se ještě zhoršilo. Máte někdo také takové zkušenosti?
Ahoj holky, ja beru proveru dva mesice a dostala jsem potom slabou menstrulaci ale 11dni pak tri dny nic a tedka
zase slabe krvacim. Nevim co s tim. Snazime se o mimi od rijna 2012 a Proveru jsem dostala na srovnani
cyklu. Drive jsem menstrulovala cca po 40dnech:.(
Ahoj holky.
Mám takový dotaz na ty, které užívají, nebo užívaly Proveru 5 mg.
MS ani ovulace se nedostavovala, tak jsem po každoměsíčním docházení na vyvolávačky dostala Proveru ke srovnání cyklu.
Tenhle měsíc jsem měla)BT 37.2 ještě před tím, než jsem začala brát poprvé Proveru.
Otěhotněla jste některá při užívání, pomohla vám nějk??
Prosím piště, jsem zoufalá… ![]()
@Handulka14 Ahojky.Snad Tě potěším. Nevím teda, jestli ta Provera měla opravdu takový vliv, ale já jsem také nemohla otěhotnět. Měla jsem vsugerováno, že prostě nemůžu mít děti. A pak mi doktorka napsala Proveru, vitamín E pro mě i pro partnera a já do měsíce otěhotněla…Zní to možná jako scifi, ale já na tu Proveru dopustit nedám!
@Drahomira Svobodova A pročpak si ji měla, smím - li se zeptat? ![]()
@Handulka14 Protože jsem doktorce řekla, že se snažíme o miminko a ono stále nic.Dala mi Proveru na srovnání a vitamíny na podporu…a už máme krásnou a zdravou holčičku
.Nehaž flintu do žita ![]()