V 18ti letech zaracha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7355
17.11.16 19:49

Zakladatelko, nic tak strašného jsi neprovedla. Prostě jsi ochutnala a příště budeš chytřejší. Nelij do sebe něco jen proto, že to někdo koupí. Časem odhadneš, kolik sneseš a nenech se strhnout okolím…
S maminkou si to v klidu povězte, určitě jsi ji nechtěla zklamat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 19:49
@KiwiT píše:
@xjuliax Myslím, že v 18 je na výchovu pozdě, měli by s ní převážně jedna jako s dospělým a vychovávat už jen okrajově. Spíš by měli být rádi, že poznala, že má dost a šla domů a nic se jí nestalo. Jsou tací, co by pokračovali do němoty a domů by přišli na ránem. Ale otázka je, na čem byly s mamkou domluvené.

No tak si to rikam taky :( o piti jsme se bavily jen okrajove, spis ze je drahe..ale ja to nekupovala. Jinak jsem se mela vratit domu o pul jedne a prisla jsem o hodinu driv. Jen me stve jak na me hned zacala rvat ze jsem spina nebo co… Normalne takhle vubec nemluvi :(

• Citovat
  • Upravit
49159
17.11.16 19:51
@Anonymní píše:
Dekuji :( JoJo, bydleli jsme spolu a meli jsme uzasny vztah, je to uz pul roku a vubec se to nezlepšilo, spis je to porad horsi :/

holka zlatá, čili jste v tom dvě mamce umřel partner a tobě tatínek, tak se na mamku nezlob, že reaguje jak prskavka.. si to představ z druhé strany - mamka zůstala na vše sama, chybí jí muž, partner a do toho jí dcera přijde opilá - to by musela být nadčlověk aby reagovala klidně.. má tě ráda a bojí se a asi je toho na ni moc.. jako na tebe :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
17.11.16 19:52
@Anonymní píše:
No tak si to rikam taky :( o piti jsme se bavily jen okrajove, spis ze je drahe..ale ja to nekupovala. Jinak jsem se mela vratit domu o pul jedne a prisla jsem o hodinu driv. Jen me stve jak na me hned zacala rvat ze jsem spina nebo co… Normalne takhle vubec nemluvi :(

Jak jsem psala, ona taky ztratila někoho, asi se o tebe jen víc bojí. Zkus si o tom s ní promluvit zítra ráno nebo až budete obě dvě víc v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
@atominnka píše:
No já nevím… u nás neexistovalo, abych přišla domů opilá nebo nějak víc napitá, dokud jsem tam bydlela. Bylo mi 21, když jsem se stěhovala. Do té doby jsem musela doma makat (úklid, vaření, pomoc na zahradě, prádlo…) a poslouchat. Ale zase abych nebyla nespravedlivá, jasně, že jsem mohla chodit ven nebo tak. Ale musela jsem dodržovat určitá pravidla (doba návratu atp), která se teda pak, co jsem začala vydělávat, trochu zmírnila. Ale i tak jsem musela pořád doma dělat, co řekli. A musím říct, že tio byla docela dobrá příprava na život.
Bydlíš u rodičů, oni tě živí, tak se řiď jejich pravidly.Zajímal by mě názor i druhé strany, jestli jste třeba neměli nějakou domluvu, jak moc zle jsi vypadala atp. Asi by se mi taky jako rodiči nelíbilo, že dcera přišla opilá.

Vždyť píše že to byla chyba, nenajedla se, dala si pár panáků na žal, zemřel jí tatínek a rozešel se s ní přítel, domů přišla o hodinu dřív než měla právě proto aby neudělala nějakou blbost. Reakce matky mi přijde přehnaná, kdyby takhle chodila opilá domů každou chvilku tak neřeknu ale takhle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@Anonymní píše:
No tak si to rikam taky :( o piti jsme se bavily jen okrajove, spis ze je drahe..ale ja to nekupovala. Jinak jsem se mela vratit domu o pul jedne a prisla jsem o hodinu driv. Jen me stve jak na me hned zacala rvat ze jsem spina nebo co… Normalne takhle vubec nemluvi :(

asi má nervy na pochodu.. bojí se, že začneš dělat blbinyje na vše sama po smrti táty.. vykřičela na tebe svůj strach z toho, že to nemá komu říct a s kým konzultovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
17.11.16 19:53

@arinecka to jsem četla až pak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.11.16 19:53
@arinecka píše:
Vždyť píše že to byla chyba, nenajedla se, dala si pár panáků na žal, zemřel jí tatínek a rozešel se s ní přítel, domů přišla o hodinu dřív než měla právě proto aby neudělala nějakou blbost. Reakce matky mi přijde přehnaná, kdyby takhle chodila opilá domů každou chvilku tak neřeknu ale takhle?

ale ta maminka má nárok reagovat nepřiměřeně nemyslíš? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 19:55
@dedrichov píše:
Zakladatelko, nic tak strašného jsi neprovedla. Prostě jsi ochutnala a příště budeš chytřejší. Nelij do sebe něco jen proto, že to někdo koupí. Časem odhadneš, kolik sneseš a nenech se strhnout okolím…
S maminkou si to v klidu povězte, určitě jsi ji nechtěla zklamat.

No prave, me se tam treba uz priste ani nechce, predstavovala jsem si to trochu jinak.. :( mamka si to nechce nechat vysvetlit, nekolikrat jsem to dneska zkoušela, myslela jsem ze ji reknu ze mi je proste psychicky dost spatne… A ze jsem vylecena na hodne dlouho, jenze ona me nenechá ani domluvit, furt mi nadává ze vubec nejsem po ni, ale spis do rodiny od tatky, protoze oni pili dost kdyz byla prilezitost. Tedy aby to nevyznělo spatne - zadni alkoholici, to ne, vubec. Ale proste kdyz byla oslava tak toho vyuzili. A mamka mi vyčítá ze nejsem zdrženlivá jako ona. No tak asi nejsem, ve vsem jsem po taťkovi :( ale jsem za to ráda. Prijde mi ze ona uz zapoměla, ze 18 let byli manzele… Nevím, me by nenapadlo svemu dítěti vyčítat ze je po druhem rodici, jeste kdyz on uz nezije.

• Citovat
  • Upravit
917
17.11.16 19:58
@Anonymní píše:
No prave, me se tam treba uz priste ani nechce, predstavovala jsem si to trochu jinak.. :( mamka si to nechce nechat vysvetlit, nekolikrat jsem to dneska zkoušela, myslela jsem ze ji reknu ze mi je proste psychicky dost spatne… A ze jsem vylecena na hodne dlouho, jenze ona me nenechá ani domluvit, furt mi nadává ze vubec nejsem po ni, ale spis do rodiny od tatky, protoze oni pili dost kdyz byla prilezitost. Tedy aby to nevyznělo spatne - zadni alkoholici, to ne, vubec. Ale proste kdyz byla oslava tak toho vyuzili. A mamka mi vyčítá ze nejsem zdrženlivá jako ona. No tak asi nejsem, ve vsem jsem po taťkovi :( ale jsem za to ráda. Prijde mi ze ona uz zapoměla, ze 18 let byli manzele… Nevím, me by nenapadlo svemu dítěti vyčítat ze je po druhem rodici, jeste kdyz on uz nezije.

Teď to nebudu myslet nějak zle, ale je možné, že je na tebe mamka naštvaná, protože jsi tátovi moc podobná a ji to prostě bolí. Asi by jí pomohl terapeut, ale předpokládám, že k tomu ji nedostaneš. Snaž se uvědomit si, že to není tvoje vina, klidně si na internetu najdi nějaké mechanismy na to, jak se s tím vyrovnat. Sama s tím asi moc nenaděláš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.16 20:00
@arinecka píše:

A ani to nemam v planu opakovat :D jsem vyléčena na hodne dlouho, neni to nic pro me. Neumim se bavit s lidmi a mit ze vseho srandu a tak… Jsem spis tichý typ co si radsi zaleze s knížkou do postele. To byl dalsi duvod proc jsem se neovladla, vubec jsem se tam necítila dobre (ze zacatku ano, kdyz byli vsichni střízliví tak to bylo moc super) ale pak uz moc ne… Jeste jsem mamce porad psala at nema o me strach :( protoze ja se proste neumim uvolnit, porad jsem myslela na to, ze na me ceka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.11.16 20:00
@arinecka píše:

A ani to nemam v planu opakovat :D jsem vyléčena na hodne dlouho, neni to nic pro me. Neumim se bavit s lidmi a mit ze vseho srandu a tak… Jsem spis tichý typ co si radsi zaleze s knížkou do postele. To byl dalsi duvod proc jsem se neovladla, vubec jsem se tam necítila dobre (ze zacatku ano, kdyz byli vsichni střízliví tak to bylo moc super) ale pak uz moc ne… Jeste jsem mamce porad psala at nema o me strach :( protoze ja se proste neumim uvolnit, porad jsem myslela na to, ze na me ceka.

• Citovat
  • Upravit
49159
17.11.16 20:01
@Anonymní píše:

nech ji vychladnout.. tak týden, dva, a nehodnoť co bys udělala neudělala.. je toho na ni taky moc.. pobrečely jste si vlastně od taťkovi smrti spolu? mluvily jste o tom?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
17.11.16 20:01
@jdukolem píše:
ale ta maminka má nárok reagovat nepřiměřeně nemyslíš? ;)

Ne, to si nemyslím, z jakého důvodu si myslíš že ano? Chápu že je toho na ní moc, jenže ta holka neudělala nic zas tak strašného, dala si pár panáků a bylo jí blbě, bude si to pamatovat a příště si dá pozor, tak proč ten trest? Není lepší si promluvit? Držet spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
17.11.16 20:06
@Anonymní píše:
A ani to nemam v planu opakovat :D jsem vyléčena na hodne dlouho, neni to nic pro me. Neumim se bavit s lidmi a mit ze vseho srandu a tak… Jsem spis tichý typ co si radsi zaleze s knížkou do postele. To byl dalsi duvod proc jsem se neovladla, vubec jsem se tam necítila dobre (ze zacatku ano, kdyz byli vsichni střízliví tak to bylo moc super) ale pak uz moc ne… Jeste jsem mamce porad psala at nema o me strach :( protoze ja se proste neumim uvolnit, porad jsem myslela na to, ze na me ceka.

Promluv si s mamkou, vysvětli jí situaci, určitě to pochopí, chápu že je toho na ní moc ale i na tebe, nemá smysl se hádat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí