V 18ti letech zaracha?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.11.16 20:29
@Bábi Zlopočasná píše:
Prestan sa prosim lutovat, a skus polutovat aj mamku, ano? Skus porozmyslat nad tym, preco sa s mamkou neda rozpravat.

A cim si sama sebe ublizila? A je ta Tvoja ujma naozaj tak obrovska, ze je vacsia nez mamkina?

Ja viem, mat 18 znamena mysliet v kategoriach ‚ja ja ja‘… ale napadlo Ta, ze keby si skusila porozmyslat o mamke, o braskovi, ze by si mozno vyriesila aj svoje vlastne trable?

No prave ze na ne myslim furt, celou dobu co tatka umrel (pul roku) jsem stale s nimi, kvůli tomu jsem si nadělala i problemy s pritelem, ale to je jine tema uz. I tam jsem na mamku furt myslela a porad ji psala, at o me nema strach a byla nervozni že na me ceka, i proto jsem domu šla driv. Kdybych se na ne neohlizela, chovám se uplne jinak, tak jako mi vrstevnici, ja vubec nemyslim jen na sebe..

• Citovat
  • Upravit
49159
17.11.16 20:30
@arinecka píše:
Chápu že po smrti manžela zůstala na vše sama, musí to být hodně těžké o tom žádná, dcera si dala pár panáků půl roku po tom co se to stalo, přišla o hodinu dřív domů právě z toho důvodu aby mamce nepřidělala další starost. V tu chvíli to nezvládla ok, ona ani ta dcera není stroj ale budiž, každý má svůj názor.

nezvládla to ani jedna.. a ani jedna nemá tu smrt zpracovanou.. a jak moc to je těžké pro obě nevíme ani ty a ani já - nezažily jsme to (bohudíky)..jen bych prostě nebyla na tu mámu tak přísná..smrt nejbližšího je extrémní zátěž a půl roku je krátká doba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.11.16 20:31

@Bábi Zlopočasná já si myslím, že zakldatelka nikomu nic nedokazovala prostě žije a prostě udělala věc, kterou udělá 99% dospívajících, a teď je naní si uvědomit, jeslti ji to stojí za to.. co je ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.16 20:32
@Janasas píše:
@Bábi Zlopočasná já si myslím, že zakldatelka nikomu nic nedokazovala prostě žije a prostě udělala věc, kterou udělá 99% dospívajících, a teď je naní si uvědomit, jeslti ji to stojí za to..

Ale tak uznaj, ze aj Ty sama si musela dokazat rodicom, ze s Tebou mozu jednat ako s dospelou. Ze Ta nebrali ako decko do 18-tych narodenin, a bum, po oslave Ti nechali vo vsetkom uplnu volnost a maximalnu doveru, pac uz si simsala-bim dospela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34391
17.11.16 20:35
@jdukolem píše:
nezvládla to ani jedna.. a ani jedna nemá tu smrt zpracovanou.. a jak moc to je těžké pro obě nevíme ani ty a ani já - nezažily jsme to (bohudíky)..jen bych prostě nebyla na tu mámu tak přísná..smrt nejbližšího je extrémní zátěž a půl roku je krátká doba :nevim:

Právě proto jsem jí psala že by si měla s mamkou promluvit, je to hodně těžké pro obě a je potřeba být spolu, ne proti sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.11.16 20:36

@Bábi Zlopočasná no u nás máma byla ráda, že jsem konečně po 18 roku zašla někde mezi lidi :oops: :mrgreen:
takže tak no.. já si mylsím, že jsou dva druhy rodičů, ti co dovolují kde co od 15 a pak ti, co jednou něco dospívající provede a udělají z toho dramatu.. Jeslti v 18 teda první někdě zašla, tak myslím, že neni nějaká pařmenka, která se rodičům bouří…
Trest mi přijde přehaný..
Každopádně si myslím, že je tam jenom ten strach, pokud v ordině byly nějaké smutné události

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.16 20:39
@Anonymní píše:
No prave ze na ne myslim furt, celou dobu co tatka umrel (pul roku) jsem stale s nimi, kvůli tomu jsem si nadělala i problemy s pritelem, ale to je jine tema uz. I tam jsem na mamku furt myslela a porad ji psala, at o me nema strach a byla nervozni že na me ceka, i proto jsem domu šla driv. Kdybych se na ne neohlizela, chovám se uplne jinak, tak jako mi vrstevnici, ja vubec nemyslim jen na sebe..

No ale teraz reagujes ako moja 6-rocna dcera.

Trosku skrotni. Teraz sa nehra na to, ze ‚kvoli mamke som sa rozisla s priatelom‘. Teraz sa hra na to ze ‚opitim sa som mamku strasne sklamala‘.

Mas 18, citis sa dospelou, tak bud mamke oporou, nie trucovitym deckom. Mamke nepomozes tym, ze budes na nu mysliet, a volat jej, ac tym nastves priatela. Mamke pomozes, ked jej odbremenis od jej starosti - ale to nebude tym, ze jej zavolas ‚mami, neboj sa o mna‘.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
@arinecka píše:
Právě proto jsem jí psala že by si měla s mamkou promluvit, je to hodně těžké pro obě a je potřeba být spolu, ne proti sobě.

možná nějakou společnou terapii aby si zvládly promluvit o tom co je trápí.. někoho, kdo jim v tom pomůže,, moc bych jim přála aby se dokázaly semknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Janasas píše:
@Bábi Zlopočasná no u nás máma byla ráda, že jsem konečně po 18 roku zašla někde mezi lidi :oops: :mrgreen:
takže tak no.. já si mylsím, že jsou dva druhy rodičů, ti co dovolují kde co od 15 a pak ti, co jednou něco dospívající provede a udělají z toho dramatu.. Jeslti v 18 teda první někdě zašla, tak myslím, že neni nějaká pařmenka, která se rodičům bouří…
Každopádně si myslím, že je tam jenom ten strach, pokud v ordině byly nějaké smutné události

No mamka prave taky chtela, abyc šla mezi lidi, porad jsem byla doma..a po jednom večeru mi to zakáže..

• Citovat
  • Upravit
49159
17.11.16 20:40
@Anonymní píše:
No mamka prave taky chtela, abyc šla mezi lidi, porad jsem byla doma..a po jednom večeru mi to zakáže..

nejspíš se hodně vylekala.. já bych byla vyděšená až na půdu - proboha nic nezvládám i to dítě se mi opije.. máte obě naloženo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7220
17.11.16 20:44
@jdukolem píše:
nejspíš se hodně vylekala.. já bych byla vyděšená až na půdu - proboha nic nezvládám i to dítě se mi opije.. máte obě naloženo..

Přesně to mě taky napadlo, už tak toho má dost že zůstala sama a ještě jí přijde opilá dcera domů. Nemusí jít hned o to že jí vadí že se opila ale třeba se bojí že začala pít právě kvůli té tragédii a tak zareagovala unáhleně, dle mě plně pochopitelné. Začít pít a stát se alkoholikem je po úmrtí někoho tak blízkého dost časté :? Prostě se vylekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.16 20:44
@Janasas píše:

Pocitaj s tym, ze mamka na nieco take nie je zvyknuta. Tiez som svoje prehresky odskakala podstatne horsie nez sestra, ktora ich mala tazsie, ale proste tie moje boli prve. Aj mamka sa musi naucit zit s tym, ze jej mimino uz nie je mimino.

Moj otec zomrel ked som mala 6, a moja mama tazko niesla moje osamostatnovanie 18-19. Zakladatelky mamke muz zomrel len pred pol rokom, nema to predychane ako moja mama. Nervy, strach, zlost, bolest, sklamanie… vsetko preziva podstatne intenzivnejsie, nez by prezivala, keby tu ten manzel bol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
17.11.16 20:45
@Bábi Zlopočasná píše:
Ale tak uznaj, ze aj Ty sama si musela dokazat rodicom, ze s Tebou mozu jednat ako s dospelou. Ze Ta nebrali ako decko do 18-tych narodenin, a bum, po oslave Ti nechali vo vsetkom uplnu volnost a maximalnu doveru, pac uz si simsala-bim dospela.

bohužel spousta rodičů vidí ve svých dětech neustále děti a je úplně jedno, jestli jim je 18-50, dát zaracha 18leté je prostě nesmysl, maximálně jí může říct, že jsou třeba pravidla, která musí dodržovat a pokud jí to vadí, at se odstěhuje. U mě taky jaksi rodiče absolutně neakceptovali plnoletost, a to jsem se starala sama o sebe, domů dávala peníze, sama si prala, žehlila atd., dopadlo to tak, že jsem se před 19tými narozeninami sebrala a odstěhovala se, nebylo to k vydržení. Za alibistickými řečmi typu, myslíme to s tátou s tebou dobře, jsem v podstatě nesměla nic. A že se opila zakladatelka, ty z ní děláš pomálu holku co chlastá, tahá se po nocích a zákonitě otěhotní. Nepřeháněj, myslím, že každý z nás a ruku na srdce, se minimálně v 18 opil, každý si musí první opicí projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.16 20:48

@romype mne sa doteraz nieco ako opice vyhybalo :think: Ale pokial by sme pocitali za opicu to, ze som po tequilovom vecierku s kamoskami chrapala 12 hodin v kuse, tak som si ju struhla v 28. A rozhodne nie mame na ociach. Pre moju mamu mam aj deti od ducha svateho :jazyk: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
17.11.16 20:50

No alespoň jsi ponaučená, že opilá domů nemáš chodit. Nevím no, ale prostě se to rodičům nelíbilo, tak ti dali zaracha, já to chápu, měli jste určená pravidla, která jsi evidentně porušila a rodiče chtějí, aby se to neopakovalo, tak zaracha dát museli, protože jedině tak se to u tebe nebude opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí