V 5 do školy?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
SAJ
17073
28.4.18 19:21
@Bábrdl píše:
Já jsem ale nepsala, že všichni odkladoví jsou „bouchači“.Ale řada lidí takovou zkušenost prostě má. Pět statných osmiletých kluků dokáže udělat těm prckům pěkné peklo.

Jj, měli jsme tu čest u nejmladšího dítěte. Naštěstí nakonec rodiče onoho bouchače, že je jejich miminku ubližováno a dali ho na přívětivější školu.
Oslavili jsme to vpravdě bouřlivě. (Tou dobou jsme o útěku uvažovali i my, naštěstí nebylo nakonec potřeba.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:27
@lleennttiillkkaa píše:
@Bábrdl nelíbilo, ale nesnáším tohle škatulkování, kdy to vyzní, že všechny odkladový děti mají odklad z pohodlnosti rodičů, kteří jim chtějí prodloužit dětství a jsou to dacani a bouchači. Po přečtení tvého příspěvku to na mě tak zapůsobilo.
Jsou děti, které mají odklad z vážnějších důvodů a spousta rodičů to poměrně dlouze řeší, jestli jo nebo ne…

Vidíš, nelíbilo.
A kdybys přesto slyšela: „neškatulkujte, nevíte, prostě to tak je, všichni jsme to dlouho řešili, ale prostě vaše dítě půjde do třídy, kde bude s třetinou desetiletých“, tak bys taky nebyla nadšená.

Každý ti řekne, že zrovna jeho dítě má odklad z vážných důvodů a nakonec je to 1/4 všech dětí, místy míň, místy dokonce 1/3 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 19:29
@SAJ píše:
Jj, měli jsme tu čest u nejmladšího dítěte. Naštěstí nakonec rodiče onoho bouchače, že je jejich miminku ubližováno a dali ho na přívětivější školu.
Oslavili jsme to vpravdě bouřlivě. (Tou dobou jsme o útěku uvažovali i my, naštěstí nebylo nakonec potřeba.)

On by mu nejspíš „bouchač“ nejspíš ubližovat i bez odkladu, ale třeba ne, kdo ví. Ta fyzická převaha udělá hodně.

Mě prostě štve, že když se řekne: dobře, máte nevyzrálé děti, chcete rok počkat, fajn, ale pak půjdou do školy s dalšími sedmiletými a všechno bude v pohodě, tak se začnou maminky odkladových rozčilovat. to se jim nelíbí. Prostě chtějí svoje děti dát mezi šestileťáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 20:14
@Bábrdl píše:
On by mu nejspíš „bouchač“ nejspíš ubližovat i bez odkladu, ale třeba ne, kdo ví. Ta fyzická převaha udělá hodně.Mě prostě štve, že když se řekne: dobře, máte nevyzrálé děti, chcete rok počkat, fajn, ale pak půjdou do školy s dalšími sedmiletými a všechno bude v pohodě, tak se začnou maminky odkladových rozčilovat. to se jim nelíbí. Prostě chtějí svoje děti dát mezi šestileťáky.

Prosím tě dokončí tu větu, chtějí je dát mezi šestileťáky, aby je mohli ti bouchači trýznit… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 20:19
@Pipilota Citrónie píše:
Prosím tě dokončí tu větu, chtějí je dát mezi šestileťáky, aby je mohli ti bouchači trýznit… :roll:

Nevím, proč to zesměšňuješ. :nevim:

Pokud by byly sedmileté děti se sedmiletými a šestileté se šestiletými, řada problémů by se vyřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 20:24
@Bábrdl píše:
Nevím, proč to zesměšňuješ. :nevim:Pokud by byly sedmileté děti se sedmiletými a šestileté se šestiletými, řada problémů by se vyřešila.

S tím nesouhlasím, podle mne ideál a největší přínos pro všechny mají věkově smíšené třídy, nejlépe trojročí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.4.18 20:27
@Bábrdl píše:
Tak odklad má cca 1/4 dětí.
To je prostě hodně.

Ale když to řeknu, ozvou se maminky odkladových „nene, my nechceme, aby naše děti byly mezi jinými sedmiletými, my chceme, aby chodily do třídy s šestiletými.“ :nevim:

Pokud by mělo odklad jedno dvě děti ze stovky, nikdo by to neřešil.

K zápisu nám přišlo 75 dětí. Odklad jsme doporučili deseti z nich. Není to čtvrtina. Loni to bylo skoro stejné. Nevím, proč tak nadáváte na poradny, že odklad doporučí všem. Konečné slovo má stejně rodič, který své dítě zná nejlépe. Pokud rodič brečí, že dítě na školu nemá, co mají v těch poradnách asi dělat. Je to o tom, že rodiče jsou nejchytřejší, doporučení nerespektují. Tak nenadávejte na systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 20:29
@Pipilota Citrónie píše:
S tím nesouhlasím, podle mne ideál a největší přínos pro všechny mají věkově smíšené třídy, nejlépe trojročí.

Rozumím, takže by se ti líbilo dát svého sedmiletého k osmiletým a devítiletým?
Asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.4.18 20:31
@Pipilota Citrónie píše:

Ano, ve světě, ve kterém neexistuje šikana a malí tyrani, jsou trojroční třídy skvělé.
Jenže v takovém světě nežijeme, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 20:31
@hanka.br. píše:
K zápisu nám přišlo 75 dětí. Odklad jsme doporučili deseti z nich. Není to čtvrtina. Loni to bylo skoro stejné. Nevím, proč tak nadáváte na poradny, že odklad doporučí všem. Konečné slovo má stejně rodič, který své dítě zná nejlépe. Pokud rodič brečí, že dítě na školu nemá, co mají v těch poradnách asi dělat. Je to o tom, že rodiče jsou nejchytřejší, doporučení nerespektují. Tak nenadávejte na systém.

Myslím, že poslední čísla byla 20%. Takto není čtvrtina, ale pětina. I tak je to hodně. :nevim:

Jinde ve světě odklady nedělají a taky fungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 20:33
@SAJ píše:
Ano, ve světě, ve kterém neexistuje šikana a malí tyrani, jsou trojroční třídy skvělé.
Jenže v takovém světě nežijeme, že?

Překvapivě se proti „úžasným“ věkově smíšeným třídám nejvíc ozývají rodiče těch nejmladších dětí. Ona by taky své dítě nedala do první třídy mezi osmileté a devítileté.

Ale rodiče šestileťáků mají být nadšení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.18 20:37
@Bábrdl píše:
Rozumím, takže by se ti líbilo dát svého sedmiletého k osmiletým a devítiletým?
Asi ne…

Ano, plánujeme to tak. Jak jsem psala toto se mi líbí nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 20:40
@Pipilota Citrónie píše:
Ano, plánujeme to tak. Jak jsem psala toto se mi líbí nejvíc.

Ale prosím tě…
Nejdřív má tvůj syn odklad a najednou půjde rovnou do druhé třídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.4.18 20:41
@Bábrdl píše:
Myslím, že poslední čísla byla 20%. Takto není čtvrtina, ale pětina. I tak je to hodně. :nevim:Jinde ve světě odklady nedělají a taky fungují.

A co navrhuješ? Sebrat rodičům právo na rozhodnutí pod hrozbou sankcí? Nutit školy zaškolit nezralé děti proti vůli rodičů i doporučení odborníků? Nebo co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
28.4.18 20:45

@Pipilota Citrónie Tak hodně štěstí, možná se budeš divit, s čím bude chodit domů. V tomto věku jsou dva roky hodně velký rozdíl, šestile´ták je děťátko, ale osmiletí jsou v dnešní době pomalu na prahu puberty. Já žasnu, a není mi z toho dobře, když mi malá říká, o čem se baví ti o dva roky starší kluci a to si nedělam iluze, že mi říká všechno..Opravdu jsou to věci, které by se mohla dozvědet o pár let později a jiným způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí