V 5 do školy?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101534
28.4.18 22:20
@SAJ píše:
Aha. Školka a škola - však obojí začíná na škol-, tak jakýpak v tom rozdíl.

Obojí je kolektiv dětí, kde jsou děti různě vyzrálé, různě staré a různě velké a silné, takže ano, z tohoto pohledu jakýpak v tom rozdíl. Zejména z pohledu toho, že neřešíme, že to šestileté dítě nebude stíhat v učení, ale že bude chudák menší a slabší než ostatní, tak v té školce je tohle markantnější a tam to nevadí a ve škole je to najednou tragédie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 22:24
@j.a.n.i1 píše:
ALe proč by se to mělo dělat, jenom protože ty máš pocit, že je to tak správně?

Já o tom ale vůbec nerozhoduji.
Rozhodují o tom lidé, kteří mě tlačí k tomu, abych dala dítěti odklad, protože ho zřejmě bude mít půlka dětí od nich ze školky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 22:26
@SAJ píše:
Proč si myslíš, že si to myslí jen ona?

Díky.
Myslím, že „odkladové“ maminky to nikdy nepochopí. Jim tenhle systém vyhovuje a nechápou, že maminky šestileťáků se kvůli tomu mohou potýkat s problémy.

Stejně to dopadne tak, že hodím ručník do ringu a půjdu taky zařizovat odklad :zed: Alespoň teď i z téhle diskuze ten pocit mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.4.18 22:28
@Bábrdl píše:
Díky.
Myslím, že „odkladové“ maminky to nikdy nepochopí. Jim tenhle systém vyhovuje a nechápou, že maminky šestileťáků se kvůli tomu mohou potýkat s problémy.Stejně to dopadne tak, že hodím ručník do ringu a půjdu taky zařizovat odklad :zed: Alespoň teď i z téhle diskuze ten pocit mám.

Buď ráda, že alespoň nebudete mít spádovou školu v jiném městě, jak bys navrhovala ty. Ke zvažování odkladu máš i nějaký racionální důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65035
28.4.18 22:30
@Bábrdl píše:
Já o tom ale vůbec nerozhoduji.
Rozhodují o tom lidé, kteří mě tlačí k tomu, abych dala dítěti odklad, protože ho zřejmě bude mít půlka dětí od nich ze školky. :nevim:

Nechapu, kdyz pulka maminek skoci z okna, tak vy taky? Vzdyt je to jen vase rozhodnuti, nevim, proc se ridit ostatnima. Ta druha, normalni, pulka, co da decka do skoly, setaky ridi svym rozumem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.4.18 22:30

@Bábrdl A teď mi řekni v čem se tedy lišíš od těch odkladových :think: které jak tvrdíš tě tlačí do toho, abys dala (nejspíš zbytečný, když bys ho jinak nedávala) odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 22:31
@hanka.br. píše:
Buď ráda, že alespoň nebudete mít spádovou školu v jiném městě, jak bys navrhovala ty. Ke zvažování odkladu máš i nějaký racionální důvod?

Jistě, že mám. A je to…éééééééééé…dejme tomu…mno…logopedie.

Uvidím, jak to bude s ostatními dětmi ve školce. ale jestli jejich rodiče naplní to, co teď tvrdí, tak budu taky řešit odklad. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.4.18 22:32
@vokishka píše:
Nechapu, kdyz pulka maminek skoci z okna, tak vy taky? Vzdyt je to jen vase rozhodnuti, nevim, proc se ridit ostatnima. Ta druha, normalni, pulka, co da decka do skoly, setaky ridi svym rozumem.

Tak pokud je odkladů cca 20%, tak to bude víc jak půlka rozumných, plus bych řekla, že z těch 20% bude ještě cca polovina odkladů na základě nějakého důvodu, takže najednou jsme na cca 2 možná 3 dětech ve třídě, kteří mají odklad zbytečně a je z toho haló.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 22:34
@j.a.n.i1 píše:
@Bábrdl A teď mi řekni v čem se tedy lišíš od těch odkladových :think: které jak tvrdíš tě tlačí do toho, abys dala (nejspíš zbytečný, když bys ho jinak nedávala) odklad.

To je docela složitá otázka. Prostě je systém nastavený tak, že třeba od nás ze školky uvažuje o odkladu cca půlka rodičů.

Líbilo by se mi, kdybych to nemusela řešit a šestileté prostě šly do školy. tečka. A pokud by výjimečně měl někdo problém, dostal by odklad.

Ale s tím, jak je systém nastavený, to prostě chca nechca řešit musím.
Moje dítě se mi zdá zralé. Ale stejně zralé se mi zdají i jeho „spolužačky“. pokud ty dostanou odklad, ještě víc vyzrají. A s takovými dětmi se tam pak dítě potká. takže vlastně „zralé“ není, ne?

Jak říkám, je to složité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
28.4.18 22:36
@vokishka píše:

Ano, je to moje rozhodnutí.
A já se snažím rozhodnout tak, aby to bylo nejlepší pro mé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
28.4.18 22:40
@Bábrdl píše:
To je docela složitá otázka. Prostě je systém nastavený tak, že třeba od nás ze školky uvažuje o odkladu cca půlka rodičů.

Líbilo by se mi, kdybych to nemusela řešit a šestileté prostě šly do školy. tečka. A pokud by výjimečně měl někdo problém, dostal by odklad.

Moje dítě se mi zdá zralé. Ale stejně zralé se mi zdají i jeho „spolužačky“. pokud ty dostanou odklad, ještě víc vyzrají. A s takovými dětmi se tam pak dítě potká. takže vlastně „zralé“ není, ne?

hele tak upřímně, na to co dělají ostatní rodiče bych hodila bobek. to že všichni v mém okolí odklad dali neznamená, že my ho dali taky. třeba u zápisu se strašně divili, že jsme tam dorazil, že syn tam byl jeden z nejmladších. ale mě ten odklad ani nenapadl. to, že je prdlá čtvrtina nebo pětina lidí neznamená, že budu prdlá taky. :nevim: a jestli se bojíš dávat šestileťáka mezi sedmileté? zas takovou hrůzu bych z toho neměla, ono tam těch šestiletých bude víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
28.4.18 22:41
@Bábrdl píše:
Díky.
Myslím, že „odkladové“ maminky to nikdy nepochopí. Jim tenhle systém vyhovuje a nechápou, že maminky šestileťáků se kvůli tomu mohou potýkat s problémy.Stejně to dopadne tak, že hodím ručník do ringu a půjdu taky zařizovat odklad :zed: Alespoň teď i z téhle diskuze ten pocit mám.

Já jsem opravdu silně proti odkladům - prostě vidím všechna negativa na samotném konci školní docházky…
Takže děti mi tím pádem šly do školy přesně v šesti (srpnové), v pěti a jedenácti měsících (zářijové) a v šesti a dvou měsících (červnové) a všechny byly nejmladší ve třídě.

Všechny naše děti po páté třídě odešly (odejdou) na osmiletý gympl, kde je trochu jiný režim a kde musí makat (ale nic extrémního). A kde jsou ty starší spokojené a já doufám, že stejně spojené bude i to třetí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
28.4.18 22:42
@Bábrdl píše:
Ano, je to moje rozhodnutí.
A já se snažím rozhodnout tak, aby to bylo nejlepší pro mé dítě.

Aha, takže ty děláš to nejlepší pro dítě, ale ty ostatní které dělají vlastně úplně to samé jako ty tu odsuzuješ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
28.4.18 22:42
@Bábrdl píše:

Musím říct, že vůbec nechápu, jak můžeš na jedné straně chtít, aby se odkladové děti separovaly jako nemocné kusy od zdravých, přitom sama uvažuješ o odkladu, protože jiní taky uvažují. A vlastně systém může za to, že rodiče mají tolik pravomocí, aby o svých dětech rozhodovali a systém může za to, že ty nedokážeš dát své dítě do školy, když ostatní ho tam nedají. Dotknout se tě nechci, ale nic hloupějšího jsem tady dlouho neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.18 22:44
@Bábrdl píše:

A do toho počítáte i ty podzimní děti, které jdou normálně? Obě dcery byly na podzim, takže jsem ráda, že toto mně minulo. I když u druhé dcery říkaly učitelky ve školce, když měla 6. narozeniny, že už mohla být ve škole. I v příbuzenstvu bylo porovnání v podstatě o rok mladším chlapečkem. Když se srovnaly ti dva, tak to v podstatě se nedalo srovnávat. Tchýně říkala, že už dcera mohla být ve škole. Nakonec šly oba stejný rok. V pedagogicko-psychologické poradně to nechaly na rodičích, zda do školy půjde či ne. Nakonec šel ale má hodně velké problémy. Dokonce v pololetí ho chtěly vrátit do školky. Rodiče se s ním musí hodně učit doma. A to se letos stalo i u dcery, že dvě děti se vrátily do školky. To se dříve nestávalo, takže je vidět, že už to s těmi odklady není tak žhavé. Dokonce i u našich na vesnici letos vracely dítě zpět do školky. To je teprve pro to dítě rána.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML