Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
On si zakládá aby vypadal před mou rodinou jako úžasný partner.
Mozna s timhle by se dalo pracovat. Muj otec mel jednu pribuznou napiedestalu, Anicka tohle, Anicka tamto, proste byla dokonala. K mame se moc dobre nechoval, ale nikdy to nepriznal. Pak jsme se jednou dohadovali o tom, ze podle me se k mame fakt chova osklive, on ze si za to muze sama
a ja rikam tak jo, probereme to s Anickou, zajimal by me jeji nazor.. moh se zblaznit, ze nebudu rodinny veci vytahovat ven a tak.. ale zase vedel, ze ja jsem dost velka drzka, abych to fakt udelala. Takze veta „zeptame se Anicky, co ona na to“ fungovala jako slusna stopka. ![]()
@WontTell píše:
Od člověka, co se prezentuje jako ty, přesně tohle. To s tím pivem je stejná blbost, jako kdybych odmítal manželce koupit vložky nebo třeba její oblíbený časopis.
No.. kolik vazej vlozky a kolik basa piv? ![]()
@Anonymní píše:
@Jana525 On řeší samé kraviny. Prijde většinou a už stresuje, že hračky jsou po bytě, že stůl není vyleštěný a podobně. Takze jak se má domu vracet, tak už kmitam, aby mi dal pokoj a tudíž sem otrávená, ještě než ho vidím. Pritom mu třeba poskladam prádlo a on má hromádku týden na židli v kuchyni.To nevadí, ale u mě řeší pořádek. Zalezi jakou má náladu. Jindy se zas rozčiluje, že uklízím sotva přijde domů. Furt vidí všude chyby. Malemu minule vysvětloval, jak má držet lžíci u obeda.Syn má 4roky.No keců měl kopec, mě chytl žaludek hned a už sem pak nejedla.Me prostě ty jeho řeči kolem všeho vytáčí. Hlavne že on u jídla srká. Ale druhým bude radit.Driv tak,,chytrý" nebyl.Ted se s ním nedá žít.
Doporučuji urychleně vrazit synka do školky a švihem do práce. přijdeš na jiné myšlenky, doma zmizí stereotyp, budete lítat oba a situace se spraví. Je to na palici být čtyři roky v domácnosti.
Aha koukám že do práce chodíš. No takže rada dvě - on se jasně nezměnil, změnila ses ty. Takže jediné, co se dá dělat je si uvědomit, proč jsi na něm ty věci dřív milovala, které to byly a pokusit se nevidět jen to špatné. například když ti pomáhá, nač to komentovat? je jasné, že příště se na nějaké nádobí vyprdne, když máš řeči, a ty budeš zase naštvaná, že jen sedí a nic. Já nevím, ale co mu místo nadávání, že tříská říct jenom prosím tě, mohl bys s tím nádobím opatrněji? Slušné slovo hubu nespálí. A tady bych řekla, že ty se v tom stavu naštvanosti, neúcty a až odporu k němu udržuješ sama. Takže míč je na straně tvé. Jestliže nechceš aby dítě přišlo o tátu, začni se chovat jinak. On asi nepochopí, že dřív byl takový a milovalas ho a ted je stejný a nesnášíš ho. je to jen a jen tvoje věc. Můžete si třeba udělat nějaký výlet? bez dítěte, jen tak vyrazit, toulat se v lese, zajít někam na oběd a na pivo a vykládat si? Zkus to. Anebo se vypravte v sobotu někam plavat, i s malým. On vztah se musí udržovat apěstovat, sám od sebe nebude.
@inkakřivák Byla sem doma 3eoky, teď makám už rok.Ale malý je 1-2krat měsíčně nemocný. Takze si do práce jdu akorát odpocinout a zase sem doma.
@berďana píše:
No jiste. A co jsi cekal? Ze se budeme spolu trapit a stekat se? Muj muz je svobodnej clovek. Ja mu neprikazuju. Ale hned na zacatku jsme si ujasnili, s cim dokazu zit a s cim ne. Stejne jako muj muz to rekl me. Tobe pouze vadi, ze jsem sebevedoma zena, ktera si rekne, co chce. Tod vse. Ja bych treba manzelovi ani pivo domu nenesla. No a co? Jsem kvuli tomu spatna? Neee! Jen jsem toho nazoru ze pokud chces treba pit, dones si to sam. To jen tak z kraje jako priklad. Ja si s manzelem bajecne rozumim, doplnujeme se na vzajem, ale nesnesla bych, aby mi nekde nechaval hozeny treba ponozky a ja je po nem musela uklizet. Ja jsem jeho zena a ne sluzka, tudiz vse hezky na pul a to ti asi nevoni. Ale delej si to v tvem zivote jak chces, me je to preci fuk
Nemá cenu hned vyskakovat, každý člověk to má jinak. Já třeba ted i to pivo koupím, a ím, že si tím šplhnu. nedělám to pokaždé, ale když chci manželovi udělat radost, proč ne. Koupím, donesu, ještě se pochválím hele jakí jsem na tebe hodná - a on pak zase jde a sám a dobrovolně a bez řečí udělá něco jiného. Prostě já mu radost, on mně radost. Pohozené ponožky? Ano nejsem jeho služka, tak je nechám být a pak upozorním. Mně to žíly netrhá. Prostě každý to má jinak.
A ze zakladatelky skutečně přímo čiší ten odpor k příteli. A ten jen tak sám nevznikne, pokud je stejný ten chlap jako byl. A to ona přiznává, že jí ted vadí to, co na něm milovala. Tak čí je to chyba?
@Anonymní píše:
@inkakřivák Byla sem doma 3eoky, teď makám už rok.Ale malý je 1-2krat měsíčně nemocný. Takze si do práce jdu akorát odpocinout a zase sem doma.
Tak se s chlapem střídejte. On si vyzkouší, jaké je to být doma zavřený celý den s nemocným děckem. A o ten vztah, pokud ho chceš zachovat, musíte pečovat. Překonat se to dá, pokud bude vůle. Ale není to zadarmo, je to dřina. A řeknu ti jedno - i když si najdeš jiného, tak časem ta vášen, to zamilování zase opadne, a zase budete řešit problémy a kdoví, zda nebudou horší než ty současné. Tak jestli můžeš, dejte občas dítě k prarodičům a vy si odpočinte a budte spolu jen jeden pro druhého.
@inkakřivák
Ale zakladatelka take pise ze on ji na zacatku pomahal a ted uz nedela nic. To je podle me rozdil. Pokud on prijde domu a nadava ji ze nema vylestenej stul…no tak tedy k tomu ja to pochopeni nemam. Nemel by byt ani tematem muj muz, jelikoz ja reagovala a podporovala v me reakci zakladatelku.
Cetlas to od sameho začatku i s tim, co psala dal?
@berďana No jestli ona na jeho pomoc reaguje tak, jak to píše, je to špatné. K nevyleštěnému stolu bych řekla jedno - máme malé dítě, to se nedá. Ale jestli chceš, tady máš hadr. Ale takhle bych to viděla vážně spíš na té zakladatelce, jo? protože fakt nechápu, jak sama píše v prvním příspěvku - co jsem na něm milovala, to ted nesnáším. A to je přece ten hlavní problém. Co na něm milovala? A proč to nesnáší? já to vidím jako normlní a jednoznačnou ponorku. A nulovou snahu něco měnit.
A ještě takto - já nekomentuji tvého muže, myslela jsem to jinak - každý máme to své, co nám vadí a co ne. Podstatné je si to říci a toho se pak držet anebo vyvarovat. Ten chlap zde je evidentně v situaci řekněme převedu na tebe - vadí mi tvoje ponožky pohozené, vždycky budou uklizené - a v průběhu pěti let se najednou ozve - co furt lítáš a uklízíš, co jsem pako a neuklidila bych to? To by byl i tvůj muž zmatený a kdo ví, jaká by byla reakce. takto jsem to myslila a nechci vás tu řešit, to mi věř. Prostě jsem to vzala jako ukázku.
A dodávám přečetla jsem to a je to jednoduše směšné. protože jak jsem si ty příspěvky srovnávala, tak prostě zakladatelku přešla zamilovanost, a chlap zajel do normálního vztahu, a asi dost vyrušil romantiku - to je ta stížnost, že s ní nemluví o tom, co mu na ní vadí a když se zeptá, řekne že nic. tak do prčic co chce vlastně? Chlapovi na ní nic nevadí a nechce pitvat vztahy a citečky. Bohužel tohle chlapi nedělají a jestli na to ženská čeká, tak se jo načeká. Podle mne je chyba fakt v nereálných očekáváních zakladatelky. A co jsem pochopila, tak on po ní chce domácnost pouze tehdy, když je doma s dítětem, jinak jedou oba. A to je snad normální, ne? navíc ten stůl, který se tu zminuje, stejně nenaleští, jak říká ozve se.
Prostě a jednoduše za mne - další nespokojená žena, která si někoho vzala že je to ten nej, a ted jí vadí pomalu i jak kouká, chodí, mluví a dejchá. Když jí vadí, že za deset minut pozdraví pět lidí, tak to asi nebude jeho chyba, ale její.
@inkakřivák
Ty ale nechapes, jak ja to myslim. On ji driv nevadil. Az kdyz ji zacal kritizovat, nepomahal, atd.. Drive ji pomahal a choval se k ni hezky. Z toho prameni jeji alergie na nej. pokud budu mit partnera, ktery me podporuje, budu samozrejme spokojena ale jak se zmeni on, zakonite se zmenim i ja a ani ta laska neni vsemohouci a vse neprezije. ![]()
@inkakřivák
Ja to tedy pochopila tak, ze ji nepomaha uz vubec, ani kdyz ona chodi do prace
Jak by bylo prima, kdyby se tu moly objevit i pohledy té druhé strany. Bohužel tu nejsou.
@Anonymní píše:
Jo já už mu řekla, ať si najde nějakou, která mu na ty jeho kecy bude zvědava. Kazda by utekla. Jenze jak k tomu přijdu já, že sem našla fajn chlapa, tou dobou seznámení a prvních pár let byl fajn, no a teď mám prudase urážlivého. Me už se hůř utíká, nemít syna, jdu hned. Jinak on žádnou nechce, prý by se mi hodilo, že by on byl teď zmetek a já chudinka před mou rodinou.On si zakládá aby vypadal před mou rodinou jako úžasný partner.
Stejně Vás to asi nemine, pochybuji, že ho změnítě…
Určitě je zase pár věcí, které vadí jemu na Vás, ale hledat v minulosti, kdo si začal je hloupost.
@sturnus_vulgaris
Asi asi budete mít pravdu, mluví ze mě trochu zahořklost.
Zkusím s tím něco udělat ![]()
@Anonymní píše:
@Jana525 On řeší samé kraviny. Prijde většinou a už stresuje, že hračky jsou po bytě, že stůl není vyleštěný a podobně. Takze jak se má domu vracet, tak už kmitam, aby mi dal pokoj a tudíž sem otrávená, ještě než ho vidím. Pritom mu třeba poskladam prádlo a on má hromádku týden na židli v kuchyni.To nevadí, ale u mě řeší pořádek. Zalezi jakou má náladu. Jindy se zas rozčiluje, že uklízím sotva přijde domů. Furt vidí všude chyby. Malemu minule vysvětloval, jak má držet lžíci u obeda.Syn má 4roky.No keců měl kopec, mě chytl žaludek hned a už sem pak nejedla.Me prostě ty jeho řeči kolem všeho vytáčí. Hlavne že on u jídla srká. Ale druhým bude radit.Driv tak,,chytrý" nebyl.Ted se s ním nedá žít.
zažila…odcizila jsem se..rozchod jsem neřešila, protože nejsem typ co by se chtěl protloukat sám s dětmi… prostě se starala o své věci