Vadí Vám cizi děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12503
17.9.18 16:10
@Pesimistaa píše:
ted si tak uvedomuji, ze kdyz jsme nekde byl v restauraci a podone, s nejakou zenskou, poletovaly tam haranti vresteli, nejak mi to nevadilo, ale musim rici, ze zenskym to dost vadilo, pri tom to byly zenske, ktere mely vlastni deti, take treba neposlusne, urvane, takze bych spise cekal opak,
ale asi u vlastnich to vnimaji jinak, nez u cizich,
me spise vadi psi v restauracich a podobne, a pri tom sam jsme psy take kdysi mel, tak nevim

Mám to podobne, já mám spíše problem se psy v restauraci. Nedávno jsem šla na obed do jedné restaurace a tam přišli lide s vlčákem (rasa,kterou obzvlast nemusím, i když alespoň neslintá :) )a musím upřímně říct, že mi to vadilo. Nepresedla bych si,ani nebyla neprijemna, ale necitila jsem se s tím vnitřně vůbec komfortne. Pritom kdyby někdo přišel s civavou v kabelce, tak mi to vadit nebude, asi mi vadí jen ti velcí psi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
17.9.18 16:52
@Alladina píše:
Mám to podobne, já mám spíše problem se psy v restauraci. Nedávno jsem šla na obed do jedné restaurace a tam přišli lide s vlčákem (rasa,kterou obzvlast nemusím, i když alespoň neslintá :) )a musím upřímně říct, že mi to vadilo. Nepresedla bych si,ani nebyla neprijemna, ale necitila jsem se s tím vnitřně vůbec komfortne. Pritom kdyby někdo přišel s civavou v kabelce, tak mi to vadit nebude, asi mi vadí jen ti velcí psi. :nevim:

osobně stokrát raději beru v restauraci velkého psa než uřvaného rozcapence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.9.18 18:41
@Burj Chalifa píše:
osobně stokrát raději beru v restauraci velkého psa než uřvaného rozcapence.

Psi a jiné zvířata (v Ostravě měl v NC pan i opicku..) jsou též fenomén dnešní doby. Je pravda, ze zvířata stačí upozornit 1-5× :P a je klid a ticho. Tento víkend rodinná oslava a kolektiv děti od 9:00 do 22:00. Hledala jsem bič - nenašla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
17.9.18 19:09
@Kalinka45 píše:
Psi a jiné zvířata (v Ostravě měl v NC pan i opicku..) jsou též fenomén dnešní doby. Je pravda, ze zvířata stačí upozornit 1-5× :P a je klid a ticho. Tento víkend rodinná oslava a kolektiv děti od 9:00 do 22:00. Hledala jsem bič - nenašla ;)

já už viděla pana s hadem taky v ostravě

• Citovat
  • Upravit
15074
17.9.18 19:16
@Korela chocholatá píše:
Zrovna před chvílí mě na ulici zastavila holčička (tak 7 let), aby mi řekla, že mám krásný vlasy a přitom mi je pohladila, vzala do ruky a pak zmizela do obchodu. Chápu, že by to někomu vadilo, ale mně ta slečna rozzářilo den. :srdce:

tak tohle dělá i moje dcera, co se jí líbí, nestydí se to projevit:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.9.18 19:27
@hofka píše:
tak tohle dělá i moje dcera, co se jí líbí, nestydí se to projevit:-)

Nádhera. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
17.9.18 19:35
@Korela chocholatá píše:
Zrovna před chvílí mě na ulici zastavila holčička (tak 7 let), aby mi řekla, že mám krásný vlasy a přitom mi je pohladila, vzala do ruky a pak zmizela do obchodu. Chápu, že by to někomu vadilo, ale mně ta slečna rozzářilo den. :srdce:

to už se mi taky stálo. Několikrát mě i lidé zastavili jen aby se mě zeptali zda ty krásné vlasy jsou moje přírodní. Je to nádherné slyšet pochvalu od druhého nádherně se člověku zlepší nálada

• Citovat
  • Upravit
17.9.18 19:47
@smajlik345 píše:
to už se mi taky stálo. Několikrát mě i lidé zastavili jen aby se mě zeptali zda ty krásné vlasy jsou moje přírodní. Je to nádherné slyšet pochvalu od druhého nádherně se člověku zlepší nálada

Přesně tak. :palec: A když se zrovna nestydím, taky někoho pochválím. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
17.9.18 20:53
@Korela chocholatá píše:
Přesně tak. :palec: A když se zrovna nestydím, taky někoho pochválím. :oops:

Taky se snažím chválit. Myslím si že kritizování je u nás v čr dost. Tak se snažím lidem pochválit i maličkost. Ono se to člověku vrátí :palec:

• Citovat
  • Upravit
36504
17.9.18 21:03
@smajlik345 píše:
Taky se snažím chválit. Myslím si že kritizování je u nás v čr dost. Tak se snažím lidem pochválit i maličkost. Ono se to člověku vrátí :palec:

pokud je příležitost, moc ráda pochválím starou dámu, které to sluší.Vůbec to nečekají, že jim to někdo řekne.Staré upravené šik dámy jsou půvabné.Bohužel, je jich málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.9.18 12:42
@Burj Chalifa píše:
pokud je příležitost, moc ráda pochválím starou dámu, které to sluší.Vůbec to nečekají, že jim to někdo řekne.Staré upravené šik dámy jsou půvabné.Bohužel, je jich málo.

Tak to je snad jedno, zda je šik člověk mladý, starý nebo dítě či had :srdce:
Buďme na sebe dobří a bude se nám lépe žít :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
28.9.18 15:15

Cizí děti mi vadí a ty moje někdy taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
1.10.18 10:45
@Anonymní píše:
Ano, v poslední době mi stále víc vadí cizí děti. A přiznávám, že nejvíc ty z rodiny - rozcapenci bez mantinelů, co si dělají, co chtějí a jejich móresy přebírají moje děti. Hlavně já jsem pak za zlou, když vyžaduju základy slušného chování - např. rodinná oslava a dítě schválně polilo dort vodou.
Vadí mi cizí děti, co narušují můj osobní prostor a soukromí a jejich rodiče nezasáhnou. Nedávno jsem měla na návštěvě kamarádku a její dítě mi snědlo z lednice jogurty, co jsem měla koupené pro svoje děti ke svačině. Ano, byla to i moje vina, že jsem nehlídala kuchyni, ale předpokládala jsem, že dítě, kterému je 7,5 roku už ví, že se na návštěvách nejí cizí jídlo bez dovolení. :zed: Kamarádka se tomu smála, jak je holčička šikovná a umí si poradit, když má hlad. Hlad neměla, jogurt roznípala, že je hnusnej.
Pokud jsou děti v pohodě, nevnucují se, umí poslechnout, hrají si, povídají si, tak mi nevadí a ráda je zapojím do hry.
Sama mám hodně vlezlé dítě, tak mu jsem za zadkem, aby neotravoval cizí. On se umí zabavit sám, ale je to vypravěč a často hledá někoho, kdo ho bude poslouchat :lol:
:lol: :lol: :lol: ty jsi pěkněj prudič :lol: Normání člověk nad jedním jogurtem mávne rukou :P
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.10.18 16:48

Dvě mimča v sousedních bytech

Ahoj všem, chtěla bych požádat o sdílené zkušeností vás, které už máte své vlastní mrně a v bezprostředním sousedství nejaké další. Čekám zatím své první dítko a musím přiznat, že míra mé tolerance vůči dětskému křiku je docela nízká. Ne, že bych někdy mlátila do stěn nebo chodila někoho prudit, že mu brečí dítě. Ale ráda to nemám a drásá mi dětský křik nervy.
Sama jsem vyrostla v dost hlučném prostředí, které mi vždycky hodně vadilo. V dospělosti jsem pak žila v bytovce s nevraživou sousedkou pode mnou, která slyšela snad i spadnout špendlík a občas mlátila smetákem do stropu, když jsem třeba v sedm večer naklepávala řízky.Jsem tedy na hluk docela citlivá a jsem zvyklá chovat se maximálně tiše, abych nikoho nerušila (hudba jen do sluchátek, žádné velké návštěvy, praní jen do osmi, atd) Bohužel i to samé očekávám od okolí, což je často kámen úrazu. Naši sousedi mají dva malé kluky, tak je od nich samozřejmě slyšet křik a dupání, sousedka pere do půlnoci, sprdává hlasitě mladšího syna, když v noci přijde kňourat do ložnice, což mě občas i probudí. Bydlíme v řadovce s papírovými zdmi, takže je slyšet úplně všechno.
Když jsem zjistila , že jsem těhotná, začali jsme s partnerem řešit odhlučnění stěn v ložnici a dětském pokoji, abychom minimalizovali dopad našeho řvoucího drobečka na sousedy z obou stran. Nedávno jsem ale zjistila, že je těhotná znovu i sousedka. Docela se obávám, jak takové soužití bude vypadat(v domech obě rodiny bydlíme krátce, tak zkušenost s propustností stěn vůči mimču ještě nikdo nemáme) Vrtá mi hlavou, jestli se nám děti nebudou vzájemně budit pláčem, aby to u nás nebyl takový věčně plačíci tandem - jeden začne, vzbudí přes stěnu druhého, ten to rozjede a první už neusne. Budeme sice v ložnici odhlučnění, ale nejsem si jistá, jak moc může pomoct pár cm sádrokartonu a na části stěny vestavěná skříň. Navíc z finančních důvodů nezvládneme odhlučnit další místnosti jako obývák, kde budeme s miminama já i sousedka vedle asi větší část dne. Sousedi odhlučnění ze své strany neřeší. Myslím, že od nás hluk zatím neslyší, tak jim to asi přijde zbytečné.
Proto by mě zajímaly vaše zkušenosti, jak moc jsou miminka náchylná na probuzení hlukem? Popř. jestli se vaše tolerance k cizímu hluku zvýšila potom, co vám doma přibyl vlastní uplakánek? Zatím mi totiž sousedi přijdou i bez miminka dost hluční a mám docela strach, jak to budu na mateřské s tím vším hlukem (našim i jejich) zvládat. Jediné, čím se utěšuji, je naděje, že snad trochu taky otupím, když bude najednou křik i v naší domácnosti :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
8.10.18 17:03

@Lwella za mě - moje děti byly dlouho „hluché“ - když jednou usnuly, tak hluk už je nevzbudil žádný, jenom hlad, a to jsme roční dceři v pozdní večer rozebírali a stěhovali skříň v pokoji, kde spala, a ani o s ní nehlo. Ale není takové každé dítě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová