Vadí Vám cizi děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1149
8.10.18 19:45
@Lwella píše:
Ahoj všem, chtěla bych požádat o sdílené zkušeností vás, které už máte své vlastní mrně a v bezprostředním sousedství nejaké další. Čekám zatím své první dítko a musím přiznat, že míra mé tolerance vůči dětskému křiku je docela nízká. Ne, že bych někdy mlátila do stěn nebo chodila někoho prudit, že mu brečí dítě. Ale ráda to nemám a drásá mi dětský křik nervy.
Sama jsem vyrostla v dost hlučném prostředí, které mi vždycky hodně vadilo. V dospělosti jsem pak žila v bytovce s nevraživou sousedkou pode mnou, která slyšela snad i spadnout špendlík a občas mlátila smetákem do stropu, když jsem třeba v sedm večer naklepávala řízky.Jsem tedy na hluk docela citlivá a jsem zvyklá chovat se maximálně tiše, abych nikoho nerušila (hudba jen do sluchátek, žádné velké návštěvy, praní jen do osmi, atd) Bohužel i to samé očekávám od okolí, což je často kámen úrazu. Naši sousedi mají dva malé kluky, tak je od nich samozřejmě slyšet křik a dupání, sousedka pere do půlnoci, sprdává hlasitě mladšího syna, když v noci přijde kňourat do ložnice, což mě občas i probudí. Bydlíme v řadovce s papírovými zdmi, takže je slyšet úplně všechno.
Když jsem zjistila , že jsem těhotná, začali jsme s partnerem řešit odhlučnění stěn v ložnici a dětském pokoji, abychom minimalizovali dopad našeho řvoucího drobečka na sousedy z obou stran. Nedávno jsem ale zjistila, že je těhotná znovu i sousedka. Docela se obávám, jak takové soužití bude vypadat(v domech obě rodiny bydlíme krátce, tak zkušenost s propustností stěn vůči mimču ještě nikdo nemáme) Vrtá mi hlavou, jestli se nám děti nebudou vzájemně budit pláčem, aby to u nás nebyl takový věčně plačíci tandem - jeden začne, vzbudí přes stěnu druhého, ten to rozjede a první už neusne. Budeme sice v ložnici odhlučnění, ale nejsem si jistá, jak moc může pomoct pár cm sádrokartonu a na části stěny vestavěná skříň. Navíc z finančních důvodů nezvládneme odhlučnit další místnosti jako obývák, kde budeme s miminama já i sousedka vedle asi větší část dne. Sousedi odhlučnění ze své strany neřeší. Myslím, že od nás hluk zatím neslyší, tak jim to asi přijde zbytečné.
Proto by mě zajímaly vaše zkušenosti, jak moc jsou miminka náchylná na probuzení hlukem? Popř. jestli se vaše tolerance k cizímu hluku zvýšila potom, co vám doma přibyl vlastní uplakánek? Zatím mi totiž sousedi přijdou i bez miminka dost hluční a mám docela strach, jak to budu na mateřské s tím vším hlukem (našim i jejich) zvládat. Jediné, čím se utěšuji, je naděje, že snad trochu taky otupím, když bude najednou křik i v naší domácnosti :andel:

Ja to resila dost. Mame nahluchleho souseda (postarsi ridic kamionu, ktery si rad prihne) a pak usne u brutalne rvouci tv a nic neslysi. Nepomhlo bouchani na zed, ani zvoneni, jen natvrdo vypnout elektriku pomohlo. Totiz s jeho loznici sousedi detsky pokoj a asi milionkrat nam malou v noci probudil.. Kdyz byla starsi, jak ji to v noci uplne vyvedlo z miry a zacala se i bat.. Ja myslela, ze ho sejmu! Muj muz mu v noci vzdy jen vyhodil pojistky, ale to uz nase cela rodina byla v 1hod v noci vzhuru… Takze moc dobre chapu Vase obavy.. Dokonce jsme zaplatili odhlucnovaci stenu (35 tis) do pokojicku a to celkem pomohlo.. Byla jsem z toho opravdu nestastna. Soused se parkrat omluvil, chvilku byl klid a pak mu to zase ujelo…zije sam a jinak je v pohode, jen ty noci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
3.1.19 14:27
@Anonymní píše:
Nenavidim deti, hlavne ty uřvany v autobuse, jsem schopna mu jednu ..pokazdy kdyz řve uz dlouho v tom mhd a vidim, ze to vadi i ostatni nez vystoupim, nahnu se nad nej a reknu zavri hub* uz a mama vejrá 8o a jeste kdyby se me dotklo asi bych rekla padej za mamou ty smrade :) :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Když jsi taková drsňačka, proč sem píšeš anonymně? @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20861
3.1.19 14:51

Dobrý den, uživatele jsem odtajnila pro porušování pravidel anonymity.
Děkuji
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
5.1.19 13:40
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám takový dotaz, prosím o anonym, téma je citlivé…

A to: “Vadi Vám cizi děti?” Myslím tím i děti z rodiny, od přátel, kolegu z práce…

V posledních letech mě ANO, hlavně ty, kterým se rodiče nevěnují a ony poté hledají vhodnou oběť.

Jako rodiče mi vadí, pokud moje děti obtěžují ostatními okamžitě na to reagují…
Zabavim je.

Čím dal tom častěji si všímám, ze by chtěli být mnou zabaveny i jim děti.

Jak reagujete - hlavně u přátel a rodiny?
Nechci aby se někdo urazil ci to bral spatne, ale o děti se mají starat rodiče a nebo je naučit si hrát s dětmi.
Ne s dospělými. Kolem je čím dal tím více děti, co si hrát samy neumí, nechtějí (to chápu) a rodiče je úplně ignorují…
Je to správně?

Díky za názory!

Ahojky ty deti te maj radi,hledaj u tebe to co jim doma chybi ver te deti je plno.skuz je pochopit a stanov si pravidla treba at prijdou utery 15 do 17hod.a vymysli zabavu ,nebo udelame si malej testik za skoly atd.uvidis pokroky jak u svych deti tak u cizi,tebe to pomuze.ja mam dva kluky problemove musela jsem nastavit pravidla abych nebyla vyrcepana .preju ty at nejdes brzo reseni pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová