Vadily by vám brzké návštěvy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25013
21.7.21 18:49

@chs.jasmin vidět svá vnoučata..

HELE, problém není v prarodičích tvých dětí, ALE v tobě a tvé komunikaci!! za prvé je to každou druhou sobotu otravné, za druhé je to ve velmi nevhodném čase!
Starší lidi mají jiné zvyky a ano, často vstávají velmi brzy, takže pokud nebudeš jasně mluvit, že se o víkendu potřebujete pořádně a dosyta vyspat, tak to nepochopí. Dále je to celé organizačně blbě, babičce je hloupé u vás obědvat, což celkem i chápu, takže by se měly tyhle návštěvy přesunout na páteční odpoledne (tím pádem odpadnou nervy se sobotním ránem i celým rozhozeným víkendem..), dále zkusit je nehostit (beztak o to evidentně nestojí dle tvého popisu), ale pokud bude hezky, tak bych je s dětmi vyslala ven - hřiště, procházka, cukrárna.. i jim by to mohlo být příjemnější než tvůj stálý dozor nad jejich stykem s vnoučaty… celé je to o komunikaci a o tom, že jste si to špatně nastavili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9357
21.7.21 18:50
@Anonymní píše:
Oběd mohou mít u nás a nikam ten den už nejezdíme.,proste si ten den necháváme jen pro ně

Na mě to působí, že jsou superslušný, užehlený, nechtěj vám zasahovat do dne a zároveň nechtěj „dělat škodu“ tím, že vás vyžerou. Bych si před nima povzdychla, že jste sovy, v pátek hodně paříte a ráno nemůžete vstát z postele. Oni si to asi nedovedou představit, že někdo vyspává. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
21.7.21 18:54
@Anonymní píše:
Jezdí dvakrát měsíčně, obvykle se zdrží 3 hodiny.. Tak je jedno, zda u nás budou od 8-11, nebo od 10-13…
Ka když jedu k ním, tak se tam málokdy dostanu dřív než v píše: Více

1 za 14 dní když pracuješ do noci, to je dost. Možná jak tu někdo psal vypnout zvonky. Pozvat je na oběd.
Upřímně buď ex za něco stojí a když má děti u sebe může je brát k rodičům, nebo nestojí za moc a pakbych byla jako ex tchýně ráda, že můžu děti pravidelně vídat bez nějakých scén a proseb a vyšla vstříc aspoň v tom čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
21.7.21 18:55

@Lucy75 No nevím, rodiče ex OK vidět vnoučata, ale v tuhle dobu to je pomalu jak na truc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.7.21 18:57

Kdyby to bylo jednou za rok, tak to přežiju. Dvakrát měsíčně by mi to vadilo silně. Normálně bych v osm neotevrela. Zacala bych je zvat na oběd (ne Nechcete prijet na obed?, ale *přijeďte na oběd, v jednu. *).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15426
21.7.21 18:58
@Anonymní píše:
Jezdí dvakrát měsíčně, obvykle se zdrží 3 hodiny.. Tak je jedno, zda u nás budou od 8-11, nebo od 10-13…
Ka když jedu k ním, tak se tam málokdy dostanu dřív než v píše: Více

Vadilo by mi to, přijít na návštěvu v 8rano, povazuju za neslušné… To se dá opravdu telerovat od někoho kdo bydlí 800km daleko a přijede jednou za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
21.7.21 19:06

Ex by měl zajišťovat styky s nimi, když jsou děti u něj. To oni naruší ty dva víkendy, co jsou u Tebe a ty zbylé 2 víkendy je má ex? No s tím bych udělala krátký proces.
Pokud už jsou v důchodu, taky bych návštěvu přesunula a všední den odpoledne a děti s nimi vyslala ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.7.21 19:06
@stinga píše:
to je přece jedno, kdo to je :nevim: návštěva v 8 ráno ve víkend je neslušná, v životě jsem nikam nešla dřív než na oběd, a ani ke mně nikdo dřív než na oběd nedošel - co to je - návštěva v 8 :zed:

Přesně, je to divné… K mým rodičům jdu o víkendu nejdřív kolem 11 a to vím, že vstávají kolem 7

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.7.21 19:09

Oni přes týden odpoledne nechtějí, jsou unavení z práce..
Ex tady nebyl už několik let, za dětmi jezdí jen oni a jeho ségra s rodinou

• Citovat
  • Upravit
44208
21.7.21 19:11
@Anonymní píše:

V tom případě je od Tebe moc hezké, že nebráníš kontaktu :kytka: A nemůžou si tě třeba jeden víkend v měsíci děti odvézt? V sobotu v nějakou rozumnou dobu a v neděli vrátit. Všechno lepší, než když někdo v sobotu zvoní v 8 ráno :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11402
21.7.21 19:16

A v pátek odpoledne vy k nim? Aby jim odpadla cesta?
Edit: Nebo to střídat, jeden týden pátek vy k nim a za 14 dni sobota v 8 oni k vám, to už by se možná dalo?

Příspěvek upraven 21.07.21 v 19:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Pears206 píše:
V tom případě je od Tebe moc hezké, že nebráníš kontaktu :kytka: A nemůžou si tě třeba jeden víkend v měsíci děti odvézt? V sobotu v nějakou rozumnou dobu a v neděli vrátit. Všechno lepší, než když někdo v sobotu zvoní v 8 ráno :pocitac:

Oni by chtěli, ale děti nechtějí.. Jdou s nimi třeba sami na hřiště, do zoo, ale jet tam na víkend zatím nechtějí, ale to není kvůli nim, oni tak nechtějí k nikomu

• Citovat
  • Upravit
25897
@Anonymní píše:

Já bych jim zkusila nabídnout odvézt děti na celý víkend na hlídání. To by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
21.7.21 19:27
@Anonymní píše:
Jasně, já znám třeba i lidi, co vstávají v 5.. Tak když se domluví s podobnými lidmi, že se sejdou v 6, tak proč ne..
Ale u nás je to jinak… A oni nemají odpolední spanek, spát chodí až kolem 20-21, takže jim může být jedno, zda přijedou v 8 nebo 10, do vecera času dost

No vidíš, naše rodina zase zahlásí, že přijedou po obědě, aby se dost vyspali, sbalili atd. a já si k tomu vždycky připočtu další tři až čtyři hodiny. Před pátou ještě nikdy nedorazili - 2 hodiny cesta. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
21.7.21 19:27
@Anonymní píše:
Pro mě není problém, když dojedou v rozmezí 10 - 22, pokud je to před 9, tak jo, to mi vadí..

Já bych řekla, že nechci, aby příště dojeli tak brzo. Že prostě spíme. Normální člověk to pochopí. Sama bych nikde nechtěla být nevítaná, tak bych se přizpůsobila přání navštěvovaného. Ne si vést svou a přijet už v osm, protože vyrážím v šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová