Váhám, zda mít druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4092
23.5.23 09:13
@Da12 píše:
Také jsem váhala, ale druhé dítě nakonec měla. A jsem za to ráda, je to sluníčko. Teď spíš lituju, že jsem si nepořídila děti tři, ale pozdě bycha honit. Jedináček je nevýhodný, může se mu něco stát a nemáš pak žádné dítě. Můžeš se s ním v pubertě a dospělosti odcizit, může ti odjet daleko do ciziny a nemáš žádné dítě. Na jedináčcích je často vidět, že byli jedináčky, jsou sobečtí, myslí jen na sebe, neradi se s někým dělí a musí být podle nich. Jsou na to tak z dětství zvyklí. Mám manžela jedináčka, a i když jsem s ním již řadu let, vykazuje některé rysy pro jedináčky typické.

Nejdůležitějším a někdy nejtěžším úkolem rodiče je dát dítěti bezpodmínečnou lásku a milovat ho třeba i tehdy, když bydlí na druhém konci zeměkoule. To fakt myslíš vážně, že když dítě odjede daleko do ciziny, tak ho „nemáš“? Dítě není věc, kterou vlastníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
23.5.23 09:16
@unuděná píše: Šmarja :oops: Chudák chlap :mrgreen:

A jak malou miluje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
23.5.23 09:17

Pokud dítě kvůli staršímu synovi, tak to jste si měli pospíšit, teď už budou od sebe hodně, takže pokud to děláte jen kvůli synovi, tak bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
@Polední bouře píše:
A jak malou miluje :D

Tak ještě že nemuselo dojít na to „zařídím se jinak“ :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
@Hibou píše:
Nejdůležitějším a někdy nejtěžším úkolem rodiče je dát dítěti bezpodmínečnou lásku a milovat ho třeba i tehdy, když bydlí na druhém konci zeměkoule. To fakt myslíš vážně, že když dítě odjede daleko do ciziny, tak ho „nemáš“? Dítě není věc, kterou vlastníš.

Jistě, máš. Ale jsi sama. A člověk asi chce trávit společný čas s vnoucatkama a ne jenom s kočkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
23.5.23 09:19
@unuděná píše:
Tak ještě že nemuselo dojít na to „zařídím se jinak“ :P

Tak by byl zas jiný životní příběh no.
Tenhle životní příběh je moc fajn. Ta ten by byl třeba taky.
Příběh bez dalšího dítěte by pro mě fajn nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.5.23 09:19
@Polední bouře píše:
Jistě, máš. Ale jsi sama. A člověk asi chce trávit společný čas s vnoucatkama a ne jenom s kočkama.

Tak snad máš partnera ne? Mimochodem, sama můžeš být i když budeš mít děti tři ve stejném městě. To vůbec není o počtu. Taky se mi příčí myšlenka mít víc dětí, kdyby se jednomu něco stalo, tak aby ti nějaké zbylo :roll: To už se radši obklopím těma kočkama, než takhle viset na dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
23.5.23 09:21
@Polední bouře píše:

Takže nejenom že očekáváš, že se dítě neodstěhuje nikam daleko, ještě očekáváš, že TI pořídí vnoučátka 8o ještě nějaká další očekávání máš? Já nechci dítě MÍT, ráda bych svým dětem byla průvodcem na jejich cestě ke spokojenému dospělému životu a je mi úplně jedno, kde budou bydlet a jestli budou mít děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.5.23 09:22
@Polední bouře píše:
Tak by byl zas jiný životní příběh no.
Tenhle životní příběh je moc fajn. Ta ten by byl třeba taky.
Příběh bez dalšího dítěte by pro mě fajn nebyl.
Člověk by nikdy neměl být postavený před volbu „dítě nebo partner“. Bohužel se to často děje a nekončívá to dobře, především pokud v tom vztahu už nějaké další dítě/děti jsou. Proto je podle mě opravdu důležité mít tyto věci vyjasněné včas. I když někdy vlivem okolností můžeme změnit názor, tak z „rád bych měl alespoň 3 děti“ většinou nebývá „zůstaneme u jedináčka“.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.5.23 09:23

@Hibou Máš velmi sympatické názory, kéž by takhle dokázalo uvažovat víc rodičů, ty mezilidské vztahy by byly úplně o něčem jiném :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
23.5.23 09:26

A abych ještě odpověděla zakladatelce. Děti mám tři, ne proto, aby mi nějaké zbylo, až se dvěma něco stane, ale proto, že jsem přesvědčena, že dítě je smečkový tvor, a jinak mu tu smečku zajistit neumím. Jen bych počítala s tím, že sladit program pro děti s rozdílem 5 let nebude v určitém období jednoduché. A nebude to období mimina, to vezmeš bez problémů všude s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5629
23.5.23 09:28
@unuděná píše:
Tak snad máš partnera ne? Mimochodem, sama můžeš být i když budeš mít děti tři ve stejném městě. To vůbec není o počtu. Taky se mi příčí myšlenka mít víc dětí, kdyby se jednomu něco stalo, tak aby ti nějaké zbylo :roll: To už se radši obklopím těma kočkama, než takhle viset na dětech.

Mě se ta myšlenka neprici, přijde mi rozumná. A nemusí se nic stát, může se jen odstěhovat, nebo se rozhodnout nemít děti. A já v budoucnu chci mít kolem sebe stále mladou generaci. Vize dvou milujicich se starousku mě fakt neláká.
Vím, ani s 10 detma není nic zaručeno, ale pravděpodobnost, že nebudu jednou trávit čas s vnoučaty s počtem děti úměrně klesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
23.5.23 09:28
@unuděná píše:
@Hibou Máš velmi sympatické názory, kéž by takhle dokázalo uvažovat víc rodičů, ty mezilidské vztahy by byly úplně o něčem jiném :kytka:

Jee, děkuji, úplně se červenám. Názory jsou jedna věc, jen ten převod do praxe někdy vázne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.23 09:29

@Hibou Hrozně se mi líbí Tvůj přístup k dětem. Upřímně, taky mě napadla taková věc, že kluk se odstěhuje někam pryč a my tady zůstaneme „sami“. Ale NIKDY bych ho nenutila k něčemu proto, abychom my byli spokojení. Budu šťastná, když syn bude šťastný, ať už bude žít tady nebo v Americe, ať už bude mít děti nebo třeba přítele :nevim: Pořídit si děti je naše volba a my bychom měli respektovat jejich přání a život a ne, abychom je k něčemu nutili z nějakých našich nenaplněných ambicí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5629
23.5.23 09:30
@unuděná píše: Člověk by nikdy neměl být postavený před volbu „dítě nebo partner“. Bohužel se to často děje a nekončívá to dobře, především pokud v tom vztahu už nějaké další dítě/děti jsou. Proto je podle mě opravdu důležité mít tyto věci vyjasněné včas. I když někdy vlivem okolností můžeme změnit názor, tak z „rád bych měl alespoň 3 děti“ většinou nebývá „zůstaneme u jedináčka“.

To naprostý souhlas. A taky by si měli ujasnit kdy ty děti mít. On totiž chlap na to má o dost víc času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí