Vakcinace na covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5653
27.11.20 21:16
@carsa píše:
Proč roušku? Co takhle šesticípá hvězda? V minulosti se to už osvědčilo.
Jinak Státní zdravotní ústav naprosto jasně píše, že smrtnost na covid je 0,3%, což ani náznakem nenaplňuje definici epidemie, natož pandemie (chřipka - 0,1%), ale otevřeně píšou že ta čísla (chřipky) jsou poddimenzovaná, protož to nikdy (logicky ) nezkoumali.

Dělá se mi blbě. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
27.11.20 21:40
@My Melody píše:
Jo, chova se divne. Videla jsem konferenci genetika, ktery rekl, ze tento vir jak kdyby dostal, obrazne receno, klic od dveri, aby mohl do lidskeho organizmu. Zlozite to tam vysvetloval, rozebiral jeho genom…spousta zajimavych otazek kolem tohoto viru.Příspěvek upraven 27.11.20 v 15:01

no skoro bych se obávala o život toho genetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:49
@My Melody píše:
Nerekla jsem ze zmizi. Napsala jsem, ze doufam, ze se do budoucna oslabi, ze se treba stane sezonni, jak chripka, ( ta sezonalita se uz ukazuje)… a ze doufam a ze by to bylo supr, kdyby zakapal jak prvni SARS, co se asi nestane, ale clovek nikdy nevi a meli bychom vsichni radost, kdyby takova moznost nastala.

může zmizet úplně, fakt ano, a nestalo by se to prvně

může oslabit, ano, taky, a je to docela pravděpodobné

ale ono je to vcelku jedno…protože to je " co bude až bude" a to nevíme

v tuto chvíli je stále velmi vážným problémem, který zahlcuje zdravotnictví všude po světě a není na stejné úrovni jako sezonní chřipka, fakt není, i se v těle chová jinak, chřipka nedělá záněty cév, mrtvice a embolie a proti chřipce máme očkování

až bude očkování / a stále nevíme, zda bude a kdy bude / pak budem mít do velké míry zvládnuto…ale ono ještě není a hned tak dostupné široce nebude

virus je nový, první náraz nového viru do populace je problém, popadají i zdravotníci, popadá hodně lidí současně, což ne každé zdravotnictví dovede jakš takš zvládnout

a ty mediální řeči o očkování…víte ono… 8)

já už toho zažila dost, v létě byly mediální řeči, jak se budou na podzim testovat jen těžké stavy a ne všichni
jak budou ochráněni zdravotníci, jak se bude trasovat a bla bla
jak bude to a ono a tamto…a nic z toho nebylo a nebude

zatím je očkování podobný jen mediální příslib a skutečně je dost možné, že očkování bude dostupné až po té, co bude virus již pryč…taky by to nebylo poprvé…očkování není rohlík, na koleně vyrobit nejde a "přidělat " jako těsto taky nejde

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
27.11.20 21:49
@Popeladym píše:
Dělá se mi blbě. :?

mně také, od začátku si myslím, že koronavirus je umělý a byl vypuštěn úmyslně, ale jaksi skutečnost předčí mé nejčernější obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:50
@stinga píše:
no skoro bych se obávala o život toho genetika

kdyby se to čínské šmejdstvo alespon přiznalo

ale to od nich čekat nemůžeme…nikdy, žel

ale třebas se to jednou…po mnoha letech dozvíme…na povrch již vyplavaly onačejší věci
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
27.11.20 21:52

@Borrealis no já nevím, politici o tom mluví jako o jasné věci, že se po novém roce začne očkovat, a proč teda vypouštějí ty řeči o tom, jak se neočkovaní budou stigmatizovat? - oni už ty vakcíny objednali a možná i už zaplatili, to se mi nechce hledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
27.11.20 21:53
@Borrealis píše:
kdyby se to čínské šmejdstvo alespon přiznalo

ale to od nich čekat nemůžeme…nikdy, žel

ale třebas se to jednou…po mnoha letech dozvíme…na povrch již vyplavaly onačejší věci :)

no možná se to dozví spíš děti našich dětí, pokud lidstvo přežije - a to přežití nemyslím jen virus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 21:57

@stinga

hele, já to sleduju, ono toto více vypouštějí média než kdo jinej, fakt

plus politici to rádi živí příslibama jak ty vakcíny „budou brzy“

to samý plácali politici o očkování proti chřipce, jak vakcíny budou, jak přiobjednali, jak je „sehnali“ vyzývali očkovat se

relita byla taková, že se dostalo tak na třetinu zájemců, a v lékárně, kde vakcín mívají stovky jich letos měli 5 / celkem 5 /

politici toto neřeší, ti chtěj hlavně dobře vypadat a dobře slibovat

takže už jsme zde měli covid vakcíny „na podzim“
" do Vánoc"
a " na zač. roku"

jaká bude realita, uvidíme všichni…já sice nevidím, ale už tuším :mrgreen:…jako obvykle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
27.11.20 22:00
@bse.pedro píše:
Tak ještě jednou, stručněji, pro ty, kteří mají problém porozumět psanému textu… :roll: 8)
Zmíněné krematorium mělo VŽDY pouze jednosměnný provoz a ani v letech, kdy chřipková epidemie extrémně kosila rizikové pacienty, nebylo krematorium na jednu směnu plně vytížené. Nyní jede dvousměnný provoz a nestíhá… Nechce se mi dohledávat přesná čísla, ale za říjen cca 100 kremací oproti jiným říjnům a listopad k dnešnímu dni už cca 150 kremací navíc, oproti předchozím listopadům.
Do nemocnice v některých případech přivezou pacienty, ralativně zdravé, kteří nepatří do dříve zmiňovaných rizikových skupin - věk, tlak, obezita a jánevímcoještě, kteří mají díky Covidu dýchací problémy, po 6-7 dnech se stav pacienta na pohled zlepší, ráno vesele komunikuje s personálem a těší se na propuštění a navečer mu přetahujou přes hlavu prostěradlo. Tolik informace přímo od zúčastněného zdravotního personálu.

Aj krematorium si může dát na své stránky heslo tohto roku: spolu to zvládneme. Holt pojede na dvě směny. Taky mají právo si vydělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 22:01
@stinga píše:
mně také, od začátku si myslím, že koronavirus je umělý a byl vypuštěn úmyslně, ale jaksi skutečnost předčí mé nejčernější obavy

tak umělý asi fakt je

zda byl vypuštěn úmyslně, bůhví, spíše si myslím že ne, že jim to uteklo šlendriánem, avšak že hned zkraje věděli že uteklo a věděli co a komu uteklo…

a dodnes tam poněkud ehm…vyšilují a zavřou celé město když mají pár případů…nějak podezřele dobře ví o co jde…potvory jedny ulhaný
:cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76853
27.11.20 22:01

@Borrealis no tak uvidíme po tom novém roce, já se dobrovolně proti covidu určitě očkovat nenechám, ani proti chřipce se nenechávám, ani na to teda nemám věk
a vím, že letos je protichřipkové vakcíny málo - kdoví proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 22:03

@samá práce

mě tady před pár dny běžela reklama na pohřební službu

„ani koronavirus nás nezastaví“, boha jeho…to nebylo vůbec dobrý… 8o

/ ne tady na tomto serveru, na jiném, ale bylo to…divný /

asi teda pohřební služba nemá žádného copywritera, kdyby měla, měl by letět
:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65270
27.11.20 22:10
@stinga píše:
@Borrealis no tak uvidíme po tom novém roce, já se dobrovolně proti covidu určitě očkovat nenechám, ani proti chřipce se nenechávám, ani na to teda nemám věk
a vím, že letos je protichřipkové vakcíny málo - kdoví proč

Ono ji je zhruba stejně jako jindy. Jen lidi prostě driv nemeli zajem. Loni se pry hromáda vakcin palila. A objednava se uz nekdy na jaře, to se nevedelo, ze bude vetsi zajem. Navic nam pry ti vyrobci o moc vic ani nedaji, kdyz jindy tak malo objednáváme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
27.11.20 22:11
@carsa píše:
Proč roušku? Co takhle šesticípá hvězda? V minulosti se to už osvědčilo.
Jinak Státní zdravotní ústav naprosto jasně píše, že smrtnost na covid je 0,3%, což ani náznakem nenaplňuje definici epidemie, natož pandemie (chřipka - 0,1%), ale otevřeně píšou že ta čísla (chřipky) jsou poddimenzovaná, protož to nikdy (logicky ) nezkoumali.

smrtnost však nedefinuje epidemii

epidemii definuje počet nakažených na počet obyvatel a jeho prudký nárůst
když epidemie zasahuje mnoho zemí event. celý svět, jde o pandemii
aka – epidemie globálního rozsahu je pandemie

šesticípou hvězdu sem prosím vůbec nemotejte, díky
to je opravdu nechutné, a neucta k obětem, to ne, to si nezasloužej
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
27.11.20 22:39

Svou přidělenou vakcínu, v zájmu šíření dobra, věnuji každěmu, kdo bude mít zájem, zdarma. :mrgreen: Tento šťastlivec se může pro jistotu naočkovat hned dvakrát a bude mít potom imunitu proti viróze na 190% (2 *95 )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek