Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Popeladym píše:
@Kecka2020 Tak oni lidi spíš vidět nechtějí a jsou ohlupováni vcelku rádi. Je to pohodlnější.
To je pravda, taky je to možná tím, že většina lidí je vnitřně dobrá a některým těm věcem se prostě věřit nechce, protože jsou tak hrozné a berou ti vlastně iluze a to není nikdy příjemné.
Osobne se novou RNA vakcinou proste naockovat nenecham. Nepotrebuju na to videt zadne konspiracni video, stacilo mi videt rozhovor s jednou ceskou lekarskou odbornici a precist si na jakem principu to funguje.
Uz ted je mi jasne, ze natlak ze strany vlad bude ohromny, ze se bude lidem, kteri to nebudou chtit, vyhrozovat vsemoznymi zpusoby a budou se omezovat jejich prava.
Odmitam byt pokusnym kralikem a ani k tomu nevidim duvod.
Kamran Abbasi - editor the British Medical Journal napsal :
„Covid19 = politicisation, corruption and suppression of science…“
@My Melody píše:
Kamran Abbasi - editor the British Medical Journal napsal :„Covid19 = politicisation, corruption and suppression of science…“
Ono je těch vědců a doktorů, co začínají mluvit čímdál víc. Ale to se samozřejmě člověk z hlavních médií nikdy nedozvi.
@Kecka2020 píše:
Ono je těch vědců a doktorů, co začínají mluvit čímdál víc. Ale to se samozřejmě člověk z hlavních médií nikdy nedozvi.
Nedozvis se moc…proto si hledam primo vyjadreni odborniku, infektologu, genetiku, event konference pro laiky, atd…
A u odborniku, kteri jsou v mediich, u nich bych se zajimala, jestli nemaji konflikt zajmu a spolupraci s farmafirmou, konflitk zajmu by mel kazdy odbornik verejne deklarovat. To neznamena, ze je na tom neco spatne, spoluprace je pro vyvoj novych leku nevyhnutelna, ale jeho postoj muze ovlivnit ten, kto ho plati a ja bych to chtela jako divak vedet.
@My Melody píše:
Nedozvis se moc…proto si hledam primo vyjadreni odborniku, infektologu, genetiku, event konference pro laiky, atd…A u odborniku, kteri jsou v mediich, u nich bych se zajimala, jestli nemaji konflikt zajmu a spolupraci s farmafirmou, konflitk zajmu by mel kazdy odbornik verejne deklarovat. To neznamena, ze je na tom neco zle, spoluprace je pro vyvoj novych leku nevyhnutelna, ale jeho postoj muze ovlivnit ten, kto ho plati a ja bych to chtela jako divak vedet. [/citace
@Kecka2020 Hele já na to mám takový názor, že být zdravě opatrný je dobré. Být skeptický vůči postupům vlád/korporátů, novým lékům, manipulaci médií atd. je naprosto v pořádku. Ale nikdo po mě nemůže chtít abych věřila, že jde například o nějaké ultra iluminátské spiknutí o čipování lidí a sem tam do toho ještě třeba přihodit 5G (jak bývá zvykem u dezinformačních webů a těchhle videí na yt, kde je každý s bílým pláštěm renomovaný doktor). Což zrovna byl příklad u zakladatelky, to co sdílela nemělo hlavu a patu, jen strašení lidí.
@Parninas píše:
@Kecka2020 Hele já na to mám takový názor, že být zdravě opatrný je dobré. Být skeptický vůči postupům vlád/korporátů, novým lékům, manipulaci médií atd. je naprosto v pořádku. Ale nikdo po mě nemůže chtít abych věřila, že jde například o nějaké ultra iluminátské spiknutí o čipování lidí a sem tam do toho ještě třeba přihodit 5G (jak bývá zvykem u dezinformačních webů a těchhle videí na yt, kde je každý s bílým pláštěm renomovaný doktor). Což zrovna byl příklad u zakladatelky, to co sdílela nemělo hlavu a patu, jen strašení lidí.
Je to jeden z argumentacnich faulu, v diskuzi se tomu rika „nelichotiva asociace“.
Priklad: nekto zacne pochybovat o tom, jestli mobilni telefon nemuze zpusobit rakovinu a jestli 5G zareni nebude pro nasi zdravi tuplem karcinogenni. Tak se zacne akcentovat absurdni, parodicka, konspiracni verze blaznu, ze 5G je nastroj zidojesteru, aby nas vsechny kontrolovali a podmanili si nas.
Vysledek : lidi ze strachu, aby probuh nebyli davani do souvisu s nekym, kto veri v jesterne voloviny, radeji o 5G nebudou pochybovat, jen aby je nehodili do jednoho pytlu s blazny. Nelichotiva asociace.
A realita? : V poslednich letech se na rozdil od jinych druhu rakoviny 4 nasobila rakovina mozku - gliom, paradoxne u mladych rocniku vic, jak u starsich, cim vic clovek mobil pouziva, tim vetsi riziko. Takze dnes uz vime, ze zareni mobilu je karcinogenni a na miste jsou obavy z 5G zareni, ktere je nasobne vyssi.
Příspěvek upraven 26.11.20 v 12:40
@My Melody píše:
Je to jeden z argumentacnich faulu, v diskuzi se tomu „nelichotiva asociace“.Priklad: nekto zacne pochybovat o tom, jestli mobilni telefon nemuze zpusobit rakovinu a jestli 5G zareni nebude pro nasi zdravi tuplem karcinogenni. Tak se zacne akcentovat absurdni, parodicka, konspiracni verze blaznu, ze 5G je nastroj zidojesteru, aby nas vsechny kontrolovali a podmanili si nas.
A realita? : V poslednich letech se na rozdil od jinych druhu rakoviny 4 nasobila rakovina mozku - gliom, paradoxne u mladych rocniku vic, jak u starsich, cim vic clovek mobil pouziva, tim vetsi riziko. Takze dnes uz vime, ze zareni mobilu je karcinogenni a na miste jsou obavy z 5G zareni, ktere je nasobne vyssi.
Vysledek : lidi ze strachu, aby probuh nebyli davani do souvisu s nekym, kto veri v jesterne voloviny, radeji o 5G nebudou pochybovat, jen aby je nehodili do jednoho pytlu s blazny. Nelichotiva asociace.
To je přesné.
@Kecka2020 píše:
To je pravda, taky je to možná tím, že většina lidí je vnitřně dobrá a některým těm věcem se prostě věřit nechce, protože jsou tak hrozné a berou ti vlastně iluze a to není nikdy příjemné. [/citaceLidi jako ty a @mymelody mi dávají naději, že to ještě možná dobře dopadne.
@Kecka2020 píše:@Kecka2020 píše:
To je pravda, taky je to možná tím, že většina lidí je vnitřně dobrá a některým těm věcem se prostě věřit nechce, protože jsou tak hrozné a berou ti vlastně iluze a to není nikdy příjemné. [/citaceLidi jako ty a @mymelody mi dávají naději, že to ještě možná dobře dopadne.Ja su asi spis skepticka, to by lidstvo muselo vypnout TV a zapnout mozek a to asi moc nehrozi
.
Kdyz na jar zacala korona, Y. N. Harari napsal, ze se obava toho, ze vlady zneuziji situaci na prijimani zakonu omezujici svobody. Strasna konspirace. A co vidime aktualne? Staty prijimaji zakony, ktere by jim pred tim neprosli, pod rouskou sanitarni krize si delaji co chteji. A v mediich se strasi a strasi…strach je silny marketingovy prostredek, vystrasenej clovek koupi a akceptuje vsechno.
@My Melody píše:
Ja su asi spis skepticka, to by lidstvo muselo vypnout TV a zapnout mozek a to asi moc nehrozi.Kdyz na jar zacala korona, Y. N. Harari napsal, ze se obava toho, ze vlady zneuziji situaci na prijimani zakonu omezujici svobody. Strasna konspirace. A co vidime aktualne? Staty prijimaji zakony, ktere by jim pred tim neprosli, pod rouskou sanitarni krize si delaji co chteji. A v mediich se strasi a strasi…strach je silny marketingovy prostredek, vystrasenej clovek koupi a akceptuje vsechno.
Ja te naprosto chápu, mám to s více věcmi, které byly konspirační teorie a teď se nám dějí před očima a lidí to stejně nevidí nebo dokonce vidí a nic se nedeje. Haha televizi už nemám dávno. Na druhou stranu mi přijde, že těch lidí, co jim to nesedí, je čímdál více. Pořád mám naději.
@My Melody píše:
Ja su asi spis skepticka, to by lidstvo muselo vypnout TV a zapnout mozek a to asi moc nehrozi.Kdyz na jar zacala korona, Y. N. Harari napsal, ze se obava toho, ze vlady zneuziji situaci na prijimani zakonu omezujici svobody. Strasna konspirace. A co vidime aktualne? Staty prijimaji zakony, ktere by jim pred tim neprosli, pod rouskou sanitarni krize si delaji co chteji. A v mediich se strasi a strasi…strach je silny marketingovy prostredek, vystrasenej clovek koupi a akceptuje vsechno.
Jo, je to jak z blbýho americkýho filmu. Nejjistější cesta k poslušnosti, je právě ohrožení zdraví. A hrozba navíc neviditelná, se dá použít kdykoli znovu.
@Popeladym píše:
Jo, je to jak z blbýho americkýho filmu. Nejjistější cesta k poslušnosti, je právě ohrožení zdraví. A hrozba navíc neviditelná, se dá použít kdykoli znovu.
No práve, kdyby lidi nebyli tak vyděšení, tak jim takové omezení nikdy neprojdou. Celé to sledování telefonu prošlo jako po másle. Tady v Amsterdamu jsou lidi tak vystrašení, že je potkáš v přírodě s rouškou…to mi hlava nebere. Dokonce i na kole s ní v té přírodě jezdi. Všichni si říkají, že je to dočasně. Dočasně nesmíme to, pak tamto a nakonec nic. Přitom ti lidi z who otevřene říkají, že toto je nový standard a že i po očkování ( které si nedám ani za nic) budeme muset držet odstup a zůstanou některá omezení nastalo. Máme tu rozvesene plakáty po městě, že máme držet odstup i doma. A lidem to furt nedochází…no jo no. Ale dojde. Jestli ne tak si to snad lidstvo i záslouzi, ale já toto pro svoje děti nechci.