Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@ivunak píše:
Já jsem toto video viděla už dříve. To, jestli je 100% pravdivé nebo ne nemůžu posoudit stejně jako nikdo tady z diskutujících. Ani lékař nebude řešit, co vakcína obsahuje a jak je vyrobená a jaké má další budoucí důsledky. Jeho úkolem je jen naočkovat.
Můj názor na očkování Covid - já ani moje rodina se očkovat nenecháme, stejně jako nejdu na celoplošné testy, pokud budou.
ahoj
to video je zcela lživé, posoudit to mohu, vzdělání na to mám, jsou tam na sebe naplácané výmysly a nonsensy páté přes deváté, již od začátku videa, nejde na to ani koukat, je to jako by někdo trvdil že země je placatá a že měsíc je jen hologram, jak na tohle chcete reagovat? na 60 minut lží??
lékař samozřejmě řeší, co vakcína obsahuje, pokud očkuje
jsem lékařka, řeším!!! co vakcíny obsahují, protože očkuji své pacienty
vím jak jsou vyrobeny a vím jaké mají fungování, vím z čeho jsou složeny
mým úkolem není " jen" naočkovat, vím koho očkovat lze a koho ne, a vím pro koho a pro kterou situaci se dané očkování hodí
žádná vakcína na koronavirus zatím není a hned tak nebude
tak se nebojte
…až by jednou byla dostupná, nebude hned dostupná pro všechny a zcela jistě vám jí nikdo nutit nebude, bez obav
letos nejdou sehnat vakcíny proti chřipce, mám tak trojnásobek lidí, zájemců o očkování než vakcín a vakcíny prostě nejsou, nejdou sehnat, nejdou kupit, nejsou
vím co to je paranoidní ladění a vím jak často se přesmykne do skutečně rozjeté nemoci
video je vyrobené na míru konspiračním bludařům a zakladatelka mu zřejmě ani moc nerozumí, ale má potřebu ho šířit, z nějakých svých psychických důvodů, potřebuje něčemu věřit a tak se upíná na vymyšlené bludy, to jí dodává / na chvilku / klid
tak se nebojte a klid, hlavně klid
![]()
bude zas dobře, nikdo Vás k ničemu nutit nebude
Nevýhoda internetu je, že největší blbosti a největší bludy se na něm nejlépe šíří
logicky, nikdo nebude dělat tříhodinové video, se základy imunologie a fyziologie a vakcinologie, na to by nikdo nekoukal a rozuměli by mu jen odborníci, bylo by to nudné, složité a nekonečné
naopak je hrozně snadné ve studiu poskládat na sebe čerstvě vymyšlené bludy, vzít herce, oblíknout jej do bílého pláště / paradoxně, konspirátoři zásadně nevěří lékařům, ale nějaká „lékařská autorita“ ve formě herce v bílém plášti se jim najednou hodí /
a čím větší blbost to je, tím lépe se to šíří, halt internet
člověk se zdravým rozumem a kritickým myšlením se tomu zasměje nebo se udiví kam až fantasie tvůrců sahá
člověk zranitelný, s úzkostnou poruchou, nebo paranoidně laděný, který nutně potřebuje něčemu věřit, tak ač tomu moc nerozumí, tak se toho chytne jak moucha a naléhavě to šíří dál a je rád že někdo objevil " skrytou pravdu" a na chvilku tak ulevil jeho psychické tenzi
za pár dnů objeví další " skrytou pravdu" a pak další…psychická tenze si žádá své a neuklidní se jen jedním konspiračním hoax videem…
mě se jeden pacient chudák z toho nakonec zbláznil, moc hodnej a slušnej člověk, ale začal tuto vymyšlenou realitu prožívat víc a víc, nakonec viděl všude kolem sebe spiknutí a tajemná bratrstva co sypou na lidi jedy a regulerně mu chudákovi hráblo…už je to pár let a jen těžce se z toho dostává
ono to není legrace, je to i nebezpečné, citlivější lidi to pak odnášej, proto to nepovažuji za dobrou věc, šířít bludy a děsit tím lidi
sice si šiřitel tím na chvilku uleví, ale stejně si dlouhodobě nepomůže a může to odskákat někdo jinej…
@Borrealis píše:
ahojto video je zcela lživé, posoudit to mohu, vzdělání na to mám, jsou tam na sebe naplácané výmysly a nonsensy páté přes deváté, již od začátku videa, nejde na to ani koukat, je to jako by někdo trvdil že země je placatá a že měsíc je jen hologram, jak na tohle chcete reagovat? na 60 minut lží??
lékař samozřejmě řeší, co vakcína obsahuje, pokud očkuje
jsem lékařka, řeším!!! co vakcíny obsahují, protože očkuji své pacienty
vím jak jsou vyrobeny a vím jaké mají fungování, vím z čeho jsou složenymým úkolem není " jen" naočkovat, vím koho očkovat lze a koho ne, a vím pro koho a pro kterou situaci se dané očkování hodí
žádná vakcína na koronavirus zatím není a hned tak nebude
tak se nebojte…až by jednou byla dostupná, nebude hned dostupná pro všechny a zcela jistě vám jí nikdo nutit nebude, bez obav
letos nejdou sehnat vakcíny proti chřipce, mám tak trojnásobek lidí, zájemců o očkování než vakcín a vakcíny prostě nejsou, nejdou sehnat, nejdou kupit, nejsou
vím co to je paranoidní ladění a vím jak často se přesmykne do skutečně rozjeté nemoci
video je vyrobené na míru konspiračním bludařům a zakladatelka mu zřejmě ani moc nerozumí, ale má potřebu ho šířit, z nějakých svých psychických důvodů, potřebuje něčemu věřit a tak se upíná na vymyšlené bludy, to jí dodává / na chvilku / klid
tak se nebojte a klid, hlavně klid
bude zas dobře, nikdo Vás k ničemu nutit nebude
Ahoj,
děkuji za vysvětlení.
Myslela jsem to tak, že lékař dostane „pouze“ informace od výrobce vakcíny - z čeho je složená, jaké může mít nežádoucí účinky apod. a podle toho se pak řídí u svých pacientů. Ale ani doktor neví, pokud by ve vakcíně bylo něco a výrobce to neuvedl, co očkuje.
Prostě je fakt, že například očkování dívek v Indii a Africe Cervarixem bylo jedno velké fiasko, které skončilo spoustou mrtvých a zmrzačených dívek. A vyjádření Gatese, že je nutné eliminovat lidstvo na Zemi a jeho „aktivita“ v očkovacím průmyslu mně prostě smrdí.
Rozhodně se vakcínou na Covid nestresuji, v tom mám jasno. ![]()
Neočkuji ani na chřipku, protože kolem sebe nevidím pozitivní přínos. Ti kdo se naočkovali a chřipku chytli, měli mnohem horší průběh než ostatní, co se neočkovali.
@Hoa Mai píše:
Ako, bohužel. Moje matka, vystudovaná lékařka, zase hltá Struneckou a Elekovou.
Tak to ani nevím, o co jde. To je nějaké antivax?
@Borrealis píše:
Nevýhoda internetu je, že největší blbosti a největší bludy se na něm nejlépe šířílogicky, nikdo nebude dělat tříhodinové video, se základy imunologie a fyziologie a vakcinologie, na to by nikdo nekoukal a rozuměli by mu jen odborníci, bylo by to nudné, složité a nekonečné
naopak je hrozně snadné ve studiu poskládat na sebe čerstvě vymyšlené bludy, vzít herce, oblíknout jej do bílého pláště / paradoxně, konspirátoři zásadně nevěří lékařům, ale nějaká „lékařská autorita“ ve formě herce v bílém plášti se jim najednou hodí /
a čím větší blbost to je, tím lépe se to šíří, halt internet
člověk se zdravým rozumem a kritickým myšlením se tomu zasměje nebo se udiví kam až fantasie tvůrců sahá
člověk zranitelný, s úzkostnou poruchou, nebo paranoidně laděný, který nutně potřebuje něčemu věřit, tak ač tomu moc nerozumí, tak se toho chytne jak moucha a naléhavě to šíří dál a je rád že někdo objevil " skrytou pravdu" a na chvilku tak ulevil jeho psychické tenzi
za pár dnů objeví další " skrytou pravdu" a pak další…psychická tenze si žádá své a neuklidní se jen jedním konspiračním hoax videem…
mě se jeden pacient chudák z toho nakonec zbláznil, moc hodnej a slušnej člověk, ale začal tuto vymyšlenou realitu prožívat víc a víc, nakonec viděl všude kolem sebe spiknutí a tajemná bratrstva co sypou na lidi jedy a regulerně mu chudákovi hráblo…už je to pár let a jen těžce se z toho dostává
ono to není legrace, je to i nebezpečné, citlivější lidi to pak odnášej, proto to nepovažuji za dobrou věc, šířít bludy a děsit tím lidi
sice si šiřitel tím na chvilku uleví, ale stejně si dlouhodobě nepomůže a může to odskákat někdo jinej…
Já bych navrhovala založit sektu. Členové odevzdají majetek a za to dostanou slíbíno, že se nebudou muset nechat očkovat covidovou vakcínou.
![]()
Ha, už mám tip dobrej vejvar na vedlejšák.
@Anonymní píše:
Můj anonym je stejně anonymní, jako tvůj. Svoje anglická moudra si nech od cesty a poděl se s námi o svůj názor, určitě nějaký máš
@Anonymní píše:
Není nic jednoduššího, než nečíst, když ti to tolik vadí
Na tobě je vidět, že mnoho informací je spíš na škodu.
@ivunak píše:
Ahoj,děkuji za vysvětlení.
Prostě je fakt, že například očkování dívek v Indii a Africe Cervarixem bylo jedno velké fiasko, které skončilo spoustou mrtvých a zmrzačených dívek. A vyjádření Gatese, že je nutné eliminovat lidstvo na Zemi a jeho „aktivita“ v očkovacím průmyslu mně prostě smrdí.
Myslela jsem to tak, že lékař dostane „pouze“ informace od výrobce vakcíny - z čeho je složená, jaké může mít nežádoucí účinky apod. a podle toho se pak řídí u svých pacientů. Ale ani doktor neví, pokud by ve vakcíně bylo něco a výrobce to neuvedl, co očkuje.
Rozhodně se vakcínou na Covid nestresuji, v tom mám jasno.
Neočkuji ani na chřipku, protože kolem sebe nevidím pozitivní přínos. Ti kdo se naočkovali a chřipku chytli, měli mnohem horší průběh než ostatní, co se neočkovali.
A proč by to dělali takhle složitě přes očkování (které se navíc nedostane ke spoustě lidí)? Není jednodušší přidat „něco“ do pitné vody?
Hele, tak mě napadá - jak byla ta akce kdy stát dával důchodcům roušky - nebylo to proto, že ty roušky byly schválně infikované? A to že se vyšetřovalo to přebalování bylo proto, že se tím snížila účinnost infekce?
@Skaiqy píše:![]()
![]()
nemám moc času a chuť se s Tebou bavit, někdo musí i makat..
Tvůj příspěvek je přesně z kategorie "nic nevím, akorát prudím a navážím se do ostatních "
Vlastní názor nemáš (žádný div), tak nechápu, proč vůbec do téhle diskuse vstupuješ, když nemáš nic k tématu
a když už nevíš, kudy kam, tak se zacneš vymlouvat na práci. @Borrealis tobě díky za fundované názory, rozhodně stojí za zamyšlení, téma skutečně není černobílé
@Anonymní píše:
Tvůj příspěvek je přesně z kategorie "nic nevím, akorát prudím a navážím se do ostatních "
Vlastní názor nemáš (žádný div), tak nechápu, proč vůbec do téhle diskuse vstupuješ, když nemáš nic k tématua když už nevíš, kudy kam, tak se zacneš vymlouvat na práci. @Borrealis tobě díky za fundované názory, rozhodně stojí za zamyšlení, téma skutečně není černobílé
![]()
PaneBože, do čehos to duši dal…
![]()
@ivunak píše:
Já jsem toto video viděla už dříve. To, jestli je 100% pravdivé nebo ne nemůžu posoudit stejně jako nikdo tady z diskutujících. Ani lékař nebude řešit, co vakcína obsahuje a jak je vyrobená a jaké má další budoucí důsledky. Jeho úkolem je jen naočkovat.
Můj názor na očkování Covid - já ani moje rodina se očkovat nenecháme, stejně jako nejdu na celoplošné testy, pokud budou.
Jak si představují naočkovat lidi proti viru, který mutuje a ani po prodělání nemoci člověk netvoří protilátky. To budou očkovat lidstvo komplet na Covid každý rok? A to nemluvím o tom, že vir rychle mutuje a vytváří spoustu variant. To by byl fajn byznys pro pár vyvolených…
Celá tato aféra Covid prostě smrdí a určitě nevěřím tomu, že se rozjela jedním neuvařeným netopýrem. Ostatně už se opatrně přiznává, že virus unikl z laboratoře. Proč se v něm někdo hrabal a na čí přání? Nebylo smyslem celosvětově ochromit lidstvo a držet ho ve strachu s tím, že jedinou spásou je vakcína?
Děkuji vám za názor. Je fajn, že konečně někdo odpovídá k tématu a já dostávám odpověď
@Parninas píše:
Lol, chtěla jsem být doteď slušná, ale ty jsi fakt úplně mimo.Si fakt myslíš, že tu lidi nemají nic lepšího na práci než rozebírat všechny lži v 60 minutovém (!) videu? Protože sis dupla nožičkou?
Mě osobně stačí 2, abych to nebrala vážně celé. Každý normální vědec/lékař nemá potřebu lhát vůbec aby prokázal, že má on pravdu.
Hele mě osobně je úplně jedno čemu věříš, klidně na svatého Dindiho. Žij si ve strachu jestli ti to dělá dobře. Peace.Edit: Video má 55minut, pardon.
Příspěvek upraven 21.10.20 v 11:26
Vy nedokážete být slušná delší dobu?
Pokud vám to vadí s klidem opusťte diskuzi a běžte diskutovat jinam.
@ivunak píše:
Ahoj,děkuji za vysvětlení.
Rozhodně se vakcínou na Covid nestresuji, v tom mám jasno.
Kéž by tenhle přístup k očkování proti chripce mělo vic lidi. Nevykoupili byste mi letosni sezónu
To je furt „nechci, nechci, je v tom hliník, chřipky. se nebojim…“ A najednou run na očkovací centra ![]()
Vzdycky jsem chtěla pracovat pro nějaké celosvětové spiknutí. Kde jinde máte neomezený rozpočet, všichni jsou spolehliví, nikdy se nic neprolakne, nikdy se nic nepokazí a kromě youtubera z nějakého amerického zapadákova s alobalovou čepicí, vás nikdo neodhalí…
já tedy nevím ale skoro mám pocit že letos je těch vakcín o něco méně než loni, naprosto nejsou dostupné
očkovací centra lidi rovnou odmítají a ani neobjednávají
v lékárnach vymeteno, naše lékárna tady kousek jich dostala koncem září 5 / 5 kusů, fakt
/ a konec
loni jich měli ve stovkách, sice došly pozdě, až koncem října, ale byly
nejde to sehnat nikde, ti kolegové co objednávali v červnu nebo později, nedostali ani jednu
jedna naše pac. volala naštvaná na ministerstvo / správně, ona, dobře / a tam jí odkázali na praktika, že jí to má sehnat
paní je 60, nespadá do kategorie pojištěneckých očkování, naprosto jí to nemám šanci sehnat
ministerstvo v srpnu, září velkohubě hlásalo že vakcín bude o 10 procent a bla bla víc než loni, ale nějak tomu nevěřím, nejsou, nikdo je není schopen sehnat
pac. jsou naštvaní, je poměrně nepříjemné tomu čelit, něco jsme vyočkovali, ale další není šance sehnat, ani když se rozkrájím ![]()
Příspěvek upraven 21.10.20 v 22:40