Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Borrealis píše:Pokud vím, tak kritéria epidemie jsou od 1400-1600 nakažených/100 000 obyvatel? Takže se v reálu o žádnou epidemii nejedná? Protože k dnešnímu datu např. v nejhorším okrese Havl. Brod je to cca 600/100 k a jinde je to většinou okolo 300..350/100 k?
smrtnost však nedefinuje epidemii …
epidemii definuje počet nakažených na počet obyvatel a jeho prudký nárůst …
Podsvětí se nejspíš přeorientuje z falešných občanek a cestovních pasů na falešné Covid pasy a očkováky.
@Borrealis píše:
@samá prácemě tady před pár dny běžela reklama na pohřební službu
„ani koronavirus nás nezastaví“, boha jeho…to nebylo vůbec dobrý…
/ ne tady na tomto serveru, na jiném, ale bylo to…divný /
asi teda pohřební služba nemá žádného copywritera, kdyby měla, měl by letět
Taky dobrý.
@Borrealis píše:
může zmizet úplně, fakt ano, a nestalo by se to prvněmůže oslabit, ano, taky, a je to docela pravděpodobné
ale ono je to vcelku jedno…protože to je " co bude až bude" a to nevíme
v tuto chvíli je stále velmi vážným problémem, který zahlcuje zdravotnictví všude po světě a není na stejné úrovni jako sezonní chřipka, fakt není, i se v těle chová jinak, chřipka nedělá záněty cév, mrtvice a embolie a proti chřipce máme očkování
až bude očkování / a stále nevíme, zda bude a kdy bude / pak budem mít do velké míry zvládnuto…ale ono ještě není a hned tak dostupné široce nebude
virus je nový, první náraz nového viru do populace je problém, popadají i zdravotníci, popadá hodně lidí současně, což ne každé zdravotnictví dovede jakš takš zvládnout
a ty mediální řeči o očkování…víte ono…
já už toho zažila dost, v létě byly mediální řeči, jak se budou na podzim testovat jen těžké stavy a ne všichni
jak budou ochráněni zdravotníci, jak se bude trasovat a bla bla
jak bude to a ono a tamto…a nic z toho nebylo a nebudezatím je očkování podobný jen mediální příslib a skutečně je dost možné, že očkování bude dostupné až po té, co bude virus již pryč…taky by to nebylo poprvé…očkování není rohlík, na koleně vyrobit nejde a "přidělat " jako těsto taky nejde
Tak pozor vakcíny jsou už tři, eu už jich nakoupila 200 milionů. A trasovani už taky funguje.
@Borrealis
Covid je covid a chripka je chripka, nikde jsem netvrdila, ze covid je chripka, psala jsem o vykyvech umrtnosti na grafech z minulosti kvuli chripkove epidemiii… taky bylo spatne brat covid na zacatku epidemie jao chripku a vzdyt pacient to vylezi, covid muze delat to, co chripka nedela, asymtomatickou hypoxii, pacient nema vubec problem, neni dusnej a kyslik mu leti dolu, to chripka nedela. Tento virus je skutecne podivnej, neprestava prekvapovat, tvari se to jak respiracnej virus a zaroven virova gastroenteritida, napada cevy, dela embolie…a co jsem slysela vyjadreni genetiku, kteri zkoumali jeho genom, to je jeste zvlastnejsi.
Příspěvek upraven 28.11.20 v 12:01
@Kecka2020 píše:
Tak pozor vakcíny jsou už tři, eu už jich nakoupila 200 milionů. A trasovani už taky funguje.
U nas cim dal, tim vic lekaru nabira odvahu upozornovat na to, ze nemuzeme vedet, co vakcina dela a vyjadreni vyrobce o jeji bezpecnosti a ucinnosti nam stacit nemuze a ze na lidech se pokusy nedelaji.
Aktualne se AstraZeneca po upozorneni na nezrovnalosti ohledne tvrzeni ucinnosti vakciny, vyjadrila, ze bude delat jeste dalsi komplementarni studii.
Ani lhat poradne ve sve inzerci neumeji. ![]()
@My Melody píše:
U nas cim dal, tim vic lekaru nabira odvahu upozornovat na to, ze nemuzeme vedet, co vakcina dela a vyjadreni vyrobce o jeji bezpecnosti a ucinnosti nam stacit nemuze a ze na lidech se pokusy nedelaji.
Aktualne se AstraZeneca po upozorneni na nezrovnalosti ohledne tvrzeni ucinnosti vakciny, vyjadrila, ze bude delat jeste dalsi komplementarni studii.Ani lhat poradne ve sve inzerci neumeji.
Tak bude ještě veselo. Je potřeba vakcinu udat, kdyby čert na koze rajtoval.
@Popeladym píše:
Tak bude ještě veselo. Je potřeba vakcinu udat, kdyby čert na koze rajtoval.
To bude ![]()
@My Melody píše:
Aktualne se AstraZeneca po upozorneni na nezrovnalosti ohledne tvrzeni ucinnosti vakciny, vyjadrila, ze bude delat jeste dalsi komplementarni studii.Ani lhat poradne ve sve inzerci neumeji.
To je dobře. U nás už taky hodně lidí začíná mluvit a vzdorovat. Ať se očkují ti, co chtějí, ale zdravým lidem to cpat do tel je přece nesmysl. Třeba fakt vznikne nový systém, který si budeme muset vytvořit my, co jí nechceme a nikde nás nepustí ![]()
@My Melody píše:
@Borrealis
Covid je covid a chripka je chripka, nikde jsem netvrdila, ze covid je chripka, psala jsem o vykyvech umrtnosti na grafech z minulosti kvuli chripkove epidemiii… taky bylo spatne brat covid na zacatku epidemie jao chripku a vzdyt pacient to vylezi, covid muze delat to, co chripka nedela, asymtomatickou hypoxii, pacient nema vubec problem, neni dusnej a kyslik mu leti dolu, to chripka nedela. Tento virus je skutecne podivnej, neprestava prekvapovat, tvari se to jak respiracnej virus a zaroven virova gastroenteritida, napada cevy, dela embolie…a co jsem slysela vyjadreni genetiku, kteri zkoumali jeho genom, to je jeste zvlastnejsi.Příspěvek upraven 28.11.20 v 12:01
no pořád to říkám, že ti netopýři byli sakra šikovní, když dokázali smíchat viry různých nemocí k sobě a ještě do toho dali klíč, co odemyká těla infikovaných
Je jasné že řeknou že 3. vlna bude jen pokud se lidi nenaočkují
. jsem celkem zvědavá jaké % se naočkuje. Zvláštní že jiná vakcína než vznikne tak to trvá tolik let a ted taková rychlost ![]()
@Markéta80 píše:
Je jasné že řeknou že 3. vlna bude jen pokud se lidi nenaočkují. jsem celkem zvědavá jaké % se naočkuje. Zvláštní že jiná vakcína než vznikne tak to trvá tolik let a ted taková rychlost
Ledaže by byla už předpřipravená. ![]()
@stinga píše:
no pořád to říkám, že ti netopýři byli sakra šikovní, když dokázali smíchat viry různých nemocí k sobě a ještě do toho dali klíč, co odemyká těla infikovaných
A jeste ma dalsi zahadnou vlastnost, daji se na nem vydelat miliony dolaru, no nekup to! ![]()
@Kecka2020 píše:
To je dobře. U nás už taky hodně lidí začíná mluvit a vzdorovat. Ať se očkují ti, co chtějí, ale zdravým lidem to cpat do tel je přece nesmysl. Třeba fakt vznikne nový systém, který si budeme muset vytvořit my, co jí nechceme a nikde nás nepustí
Jeste nam muzou vytetovat na celo kovidovej znak a bude z nas kasta nadotknutelnych! ![]()
@Borrealis píše:
@stingahele, já to sleduju, ono toto více vypouštějí média než kdo jinej, fakt
plus politici to rádi živí příslibama jak ty vakcíny „budou brzy“
to samý plácali politici o očkování proti chřipce, jak vakcíny budou, jak přiobjednali, jak je „sehnali“ vyzývali očkovat se
relita byla taková, že se dostalo tak na třetinu zájemců, a v lékárně, kde vakcín mívají stovky jich letos měli 5 / celkem 5 /
politici toto neřeší, ti chtěj hlavně dobře vypadat a dobře slibovat
takže už jsme zde měli covid vakcíny „na podzim“
jaká bude realita, uvidíme všichni…já sice nevidím, ale už tuším
" do Vánoc"
a " na zač. roku"…jako obvykle
Tak u nás v očk. centru ty vakcíny na chřipku opravdu zvládli přiobjednat…
Já jsem si tam obj. v září, to se bohužel na mě nedostalo, ale pan doktor si zájemce zapsal, přiobjednal, sám zavolal a jdu příští týden… ![]()