Vakcinace na covid

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6915
27.11.20 23:32
@Borrealis píše:
smrtnost však nedefinuje epidemii …
epidemii definuje počet nakažených na počet obyvatel a jeho prudký nárůst …
Pokud vím, tak kritéria epidemie jsou od 1400-1600 nakažených/100 000 obyvatel? Takže se v reálu o žádnou epidemii nejedná? Protože k dnešnímu datu např. v nejhorším okrese Havl. Brod je to cca 600/100 k a jinde je to většinou okolo 300..350/100 k?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5752
28.11.20 06:11

Podsvětí se nejspíš přeorientuje z falešných občanek a cestovních pasů na falešné Covid pasy a očkováky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.11.20 09:53
@Borrealis píše:
@samá práce

mě tady před pár dny běžela reklama na pohřební službu

„ani koronavirus nás nezastaví“, boha jeho…to nebylo vůbec dobrý… 8o

/ ne tady na tomto serveru, na jiném, ale bylo to…divný /

asi teda pohřební služba nemá žádného copywritera, kdyby měla, měl by letět :think:

8o Taky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
28.11.20 10:01
@Borrealis píše:
může zmizet úplně, fakt ano, a nestalo by se to prvně

může oslabit, ano, taky, a je to docela pravděpodobné

ale ono je to vcelku jedno…protože to je " co bude až bude" a to nevíme

v tuto chvíli je stále velmi vážným problémem, který zahlcuje zdravotnictví všude po světě a není na stejné úrovni jako sezonní chřipka, fakt není, i se v těle chová jinak, chřipka nedělá záněty cév, mrtvice a embolie a proti chřipce máme očkování

až bude očkování / a stále nevíme, zda bude a kdy bude / pak budem mít do velké míry zvládnuto…ale ono ještě není a hned tak dostupné široce nebude

virus je nový, první náraz nového viru do populace je problém, popadají i zdravotníci, popadá hodně lidí současně, což ne každé zdravotnictví dovede jakš takš zvládnout

a ty mediální řeči o očkování…víte ono… 8)

já už toho zažila dost, v létě byly mediální řeči, jak se budou na podzim testovat jen těžké stavy a ne všichni
jak budou ochráněni zdravotníci, jak se bude trasovat a bla bla
jak bude to a ono a tamto…a nic z toho nebylo a nebude

zatím je očkování podobný jen mediální příslib a skutečně je dost možné, že očkování bude dostupné až po té, co bude virus již pryč…taky by to nebylo poprvé…očkování není rohlík, na koleně vyrobit nejde a "přidělat " jako těsto taky nejde

:)

Tak pozor vakcíny jsou už tři, eu už jich nakoupila 200 milionů. A trasovani už taky funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18015
28.11.20 11:49

@Borrealis
Covid je covid a chripka je chripka, nikde jsem netvrdila, ze covid je chripka, psala jsem o vykyvech umrtnosti na grafech z minulosti kvuli chripkove epidemiii… taky bylo spatne brat covid na zacatku epidemie jao chripku a vzdyt pacient to vylezi, covid muze delat to, co chripka nedela, asymtomatickou hypoxii, pacient nema vubec problem, neni dusnej a kyslik mu leti dolu, to chripka nedela. Tento virus je skutecne podivnej, neprestava prekvapovat, tvari se to jak respiracnej virus a zaroven virova gastroenteritida, napada cevy, dela embolie…a co jsem slysela vyjadreni genetiku, kteri zkoumali jeho genom, to je jeste zvlastnejsi.

Příspěvek upraven 28.11.20 v 12:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18015
28.11.20 11:58
@Kecka2020 píše:
Tak pozor vakcíny jsou už tři, eu už jich nakoupila 200 milionů. A trasovani už taky funguje.

U nas cim dal, tim vic lekaru nabira odvahu upozornovat na to, ze nemuzeme vedet, co vakcina dela a vyjadreni vyrobce o jeji bezpecnosti a ucinnosti nam stacit nemuze a ze na lidech se pokusy nedelaji.
Aktualne se AstraZeneca po upozorneni na nezrovnalosti ohledne tvrzeni ucinnosti vakciny, vyjadrila, ze bude delat jeste dalsi komplementarni studii. :) Ani lhat poradne ve sve inzerci neumeji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.11.20 12:15
@My Melody píše:
U nas cim dal, tim vic lekaru nabira odvahu upozornovat na to, ze nemuzeme vedet, co vakcina dela a vyjadreni vyrobce o jeji bezpecnosti a ucinnosti nam stacit nemuze a ze na lidech se pokusy nedelaji.
Aktualne se AstraZeneca po upozorneni na nezrovnalosti ohledne tvrzeni ucinnosti vakciny, vyjadrila, ze bude delat jeste dalsi komplementarni studii. :) Ani lhat poradne ve sve inzerci neumeji. :)

Tak bude ještě veselo. Je potřeba vakcinu udat, kdyby čert na koze rajtoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18015
28.11.20 12:20
@Popeladym píše:
Tak bude ještě veselo. Je potřeba vakcinu udat, kdyby čert na koze rajtoval.

To bude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
28.11.20 13:00
@My Melody píše:
Aktualne se AstraZeneca po upozorneni na nezrovnalosti ohledne tvrzeni ucinnosti vakciny, vyjadrila, ze bude delat jeste dalsi komplementarni studii. :) Ani lhat poradne ve sve inzerci neumeji. :)

To je dobře. U nás už taky hodně lidí začíná mluvit a vzdorovat. Ať se očkují ti, co chtějí, ale zdravým lidem to cpat do tel je přece nesmysl. Třeba fakt vznikne nový systém, který si budeme muset vytvořit my, co jí nechceme a nikde nás nepustí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
28.11.20 13:33
@My Melody píše:
@Borrealis
Covid je covid a chripka je chripka, nikde jsem netvrdila, ze covid je chripka, psala jsem o vykyvech umrtnosti na grafech z minulosti kvuli chripkove epidemiii… taky bylo spatne brat covid na zacatku epidemie jao chripku a vzdyt pacient to vylezi, covid muze delat to, co chripka nedela, asymtomatickou hypoxii, pacient nema vubec problem, neni dusnej a kyslik mu leti dolu, to chripka nedela. Tento virus je skutecne podivnej, neprestava prekvapovat, tvari se to jak respiracnej virus a zaroven virova gastroenteritida, napada cevy, dela embolie…a co jsem slysela vyjadreni genetiku, kteri zkoumali jeho genom, to je jeste zvlastnejsi.Příspěvek upraven 28.11.20 v 12:01

no pořád to říkám, že ti netopýři byli sakra šikovní, když dokázali smíchat viry různých nemocí k sobě a ještě do toho dali klíč, co odemyká těla infikovaných

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
28.11.20 14:42

Je jasné že řeknou že 3. vlna bude jen pokud se lidi nenaočkují :lol:. jsem celkem zvědavá jaké % se naočkuje. Zvláštní že jiná vakcína než vznikne tak to trvá tolik let a ted taková rychlost :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5653
28.11.20 15:01
@Markéta80 píše:
Je jasné že řeknou že 3. vlna bude jen pokud se lidi nenaočkují :lol:. jsem celkem zvědavá jaké % se naočkuje. Zvláštní že jiná vakcína než vznikne tak to trvá tolik let a ted taková rychlost :jazyk:

Ledaže by byla už předpřipravená. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18015
28.11.20 15:09
@stinga píše:
no pořád to říkám, že ti netopýři byli sakra šikovní, když dokázali smíchat viry různých nemocí k sobě a ještě do toho dali klíč, co odemyká těla infikovaných

A jeste ma dalsi zahadnou vlastnost, daji se na nem vydelat miliony dolaru, no nekup to! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18015
28.11.20 15:12
@Kecka2020 píše:
To je dobře. U nás už taky hodně lidí začíná mluvit a vzdorovat. Ať se očkují ti, co chtějí, ale zdravým lidem to cpat do tel je přece nesmysl. Třeba fakt vznikne nový systém, který si budeme muset vytvořit my, co jí nechceme a nikde nás nepustí :srdce:

Jeste nam muzou vytetovat na celo kovidovej znak a bude z nas kasta nadotknutelnych! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
28.11.20 15:12
@Borrealis píše:
@stinga

hele, já to sleduju, ono toto více vypouštějí média než kdo jinej, fakt

plus politici to rádi živí příslibama jak ty vakcíny „budou brzy“

to samý plácali politici o očkování proti chřipce, jak vakcíny budou, jak přiobjednali, jak je „sehnali“ vyzývali očkovat se

relita byla taková, že se dostalo tak na třetinu zájemců, a v lékárně, kde vakcín mívají stovky jich letos měli 5 / celkem 5 /

politici toto neřeší, ti chtěj hlavně dobře vypadat a dobře slibovat

takže už jsme zde měli covid vakcíny „na podzim“
" do Vánoc"
a " na zač. roku"

jaká bude realita, uvidíme všichni…já sice nevidím, ale už tuším :mrgreen:…jako obvykle

Tak u nás v očk. centru ty vakcíny na chřipku opravdu zvládli přiobjednat…

Já jsem si tam obj. v září, to se bohužel na mě nedostalo, ale pan doktor si zájemce zapsal, přiobjednal, sám zavolal a jdu příští týden… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek