Vánoce přicházejí a já jsem k.o.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
14.12.21 19:48
@Anonymní píše:
To byste museli znát naší familii. Taková normální rodinka je proti tomu slabej cajicek. Naši rozvedení moc let a nechci je nechat na Štědrý den samotné, mamka mi navíc aspon pomůže. Jsem jedenácek, takže možnost uklidit je jinam není. Nemuzu teda „zakazovat“ manželovi, aby si pozval svoji rodinu. A propos, tenhle nápad nebyl nás. Před lety nás požádal tchán, že u nich se Vánoce nijak neřeší, tak jestli by mohli být s nama. A už to tak zůstalo. I s jeho před 3 lety ovdovelou sestrou, má skoro 84, ale je zlatá. Prostě sešlost gerontu, když to řeknu hnusně. Jedné se nic nechce - tchyně, druhý neumí uvařit ani čaj - tchán, třetí nemůže - teta. Jsem blbe vychovaná. Když na ne zbytek s… a chtějí si udělat „svoje“ Vánoce, nemám srdce je tak nechat. Ale fakt bych si předtím neuměla představit, do jak pohodlné rodiny se vdam, tohle jsem nikdy nevidela, co jsem zažila s nimi.

No tak u vás budou tři staříci navíc. Pořád nevidím důvod, proč se strhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 19:49

@Dája999 Ano, jsou tu každý den většinu času, změna je 26.12. v tom, že se sem nakvartyruje i jeho bratr s rodinou. Šílený? Yes.

• Citovat
  • Upravit
4705
14.12.21 19:55
@Anonymní píše:
@Dája999 Ano, jsou tu každý den většinu času, změna je 26.12. v tom, že se sem nakvartyruje i jeho bratr s rodinou. Šílený? Yes.

No páni. Jak jsou velké děti - klidně to třeba o rok, dva pozměň, jen přibližně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 19:57

@Dája999 Malinké. Ten nejstarší chodi do 1.

• Citovat
  • Upravit
4164
14.12.21 20:02
@Anonymní píše:
@Dája999 Ano, jsou tu každý den většinu času, změna je 26.12. v tom, že se sem nakvartyruje i jeho bratr s rodinou. Šílený? Yes.

Ty vole.
Co by se stalo, kdybys to zrušila? Tchán ať je se sestrou, ostatní doma, nebo ať k vám aspoň nechodí každý den… Nebo mi chceš říct, že u vás všichni i přes svátky spí?
Mně se z představy takových vánoc dělá normálně fyzicky špatně, naprosto chápu, že jsi k. o.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.12.21 20:02
@Anonymní píše:

A proč to trpíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.12.21 20:10
@Malineka píše:
@Snorlaxik no to je další věc, nechtěla jsem být tak krutá. Já nevidím na přípravách Vánoc (krom teda shánění dárků, ale to dělám s předstihem), nic extrémního. Vždyť je to večeře jako každá jiná. Kapr se dělat taky nemusí a salát děláme i na jiné příležitosti bez řečí. Připravuje ho u nás táta.
Jaké si to člověk udělá, takové to má.

Hele a to já to zas chápu naprosto, když to vezmu podle sebe tak už jen odpovídat tchýni obden na nějaké dotazy, myšlenky, nápady, strachy, co bude jak bude kde bude kdy bude je někdy na hlavu, a zakladatelka to evidentně má doma několikrát :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.12.21 20:16
@Anonymní píše:
Neznáte moji rodinu, bohužel. Vše musí být dokonalý a pokud chci s něčím pomoct, můžu říct max. svoji matce, ale to je zase největší perfekcionistka ze všech. Ostatní přijdou s prázdnými rukama, sedí a čekají. Fakt se to blbě vysvětluje, mazec. :(

Tyjo ale to bych se teda vzbouřila. To zas jako ne, že ty budeš padat na hubu, aby ostatní měli naplněné své představy o tom, jak to má být. To zní jako větší extrém než „jen“ klasická únava z organizování…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.12.21 20:25
@Anonymní píše:
@Fiducia Hm, u nás nikdy nikdo nepece. Ptala jsem se svagrovych, jestli nebudou péct ony, že vědí, že cukrovi prostě tchanovci miluji. Pry ne, dostanou od jiných příbuzných z druhé strany.

Jenže ty si zas musíš uvědomit, že než být kyselá na švagrové, máš plné právo udělat to jako ony a říct, že prostě nepečeš. Chápu že chceš osmdesátníkům dopřát pěkné Vánoce, ale na to stačí i dvě kila kupovaného cukroví, například.

Jinak proč to automaticky řešíš se švagrovou, když jestli to dobře chápu, rodiče jsou jejich mužů-bratrů? Chlap může mamince objednat cukroví úplně stejně, jako jeho žena. Tenhle nešvar se vším v rodině automaticky otravovat ženskou, i když její rodiče (domácnost, narozeniny…) to není je přesně jeden z důvodů, proč jsi i ty tak uštvaná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35420
14.12.21 20:25
@Anonymní píše:
To byste museli znát naší familii. Taková normální rodinka je proti tomu slabej cajicek. Naši rozvedení moc let a nechci je nechat na Štědrý den samotné, mamka mi navíc aspon pomůže. Jsem jedenácek, takže možnost uklidit je jinam není. Nemuzu teda „zakazovat“ manželovi, aby si pozval svoji roA propos, tenhle nápad nebyl nás. Před lety nás požádal tchán, že u nich se Vánoce nijak neřeší, tak jestli by mohli být s nama. A už to tak zůstalo. I s jeho před 3 lety ovdovelou sestrou, má skoro 84, ale je zlatá. Prostě sešlost gerontu, když to řeknu hnusně. Jedné se nic nechce - tchyně, druhý neumí uvařit ani čaj - tchán, třetí nemůže - teta. Jsem blbe vychovaná. Když na ne zbytek s… a chtějí si udělat „svoje“ Vánoce, nemám srdce je tak nechat. Ale fakt bych si předtím neuměla představit, do jak pohodlné rodiny se vdam, tohle jsem nikdy nevidela, co jsem zažila s nimi.

Stále trvám na tom, že senioři přežijou, když nebude všechno tip top :pankac: A mohou v rámci svých možností přiložit ruku k dílu. Jak jako tchýni se nechce? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 20:26

@Liberalissima Sestra, bratr.

• Citovat
  • Upravit
21703
14.12.21 20:34
@Anonymní píše:

řekni manželovi, že letos 26. 12. jedete všichni, včetně davu gerontů :jazyk:, na oběd k švagrovi. Ať mu to oznámí jako hotovou věc :jazyk:

Já tě úplně chápu… ta salámová metoda je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
14.12.21 20:38
@Anonymní píše:
@Liberalissima Sestra, bratr.

Takže tvůj muž, jeho tatínek, a sourozenci tvého muže, což je jedna setra a jeden bratr?

Tak jeden ze sourozenců ať dovalí cukroví, druhý salát, chlap udělá řízky/kapra a donese strom, a ať jsou u Vás jen 24.

Fakt si dupni, a taky si zkus nějak skutečně uvědomit, že ani ty, ani ostatní děti nemají povinnost se strhat jen aby staříci měli Vánoce jak od Dickense :nevim: Nějaký základ a dobrá společnost je víc než mít všechno perfektní, a tvoje maminka ať má klidně tik v oku, že výzdoba není dokonalá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.21 20:45

@PaníBovaryová Když si ten oběd přineseme, tak by to šlo. Tyhle historky jsou neskutečný, verte mi, akorát nevím, jestli vic komedie nebo tragédie.

• Citovat
  • Upravit
4705
14.12.21 20:49
@Anonymní píše:
@Dája999 Malinké. Ten nejstarší chodi do 1.

Tím padá můj plán č. 1, no nic.

No a vážně, jestli píšeš nejstarší, tak jsou minimálně 3 a na férovku přiznávám, že bych to nedala ani při sebevětší snaze. Jen představa, jak se mi nakýblují domů, sednou a čekají, jak všechno zařídím, mi zvedá tlak do nebezpečných hodnot.

Takže bude to chtít odvahu, ale dobrá zpráva je, že jen jednou a pak už tě čeká spousta klidných vánoc v dalších letech.
Vyhlas stop stav a večeře na Štědrý večer ok a tím končíme, přátelé. Každý z nich má svůj domov, předpokládám, takže jestli chtějí být další dny doma, nebo se domluví a budou v nějakých kombinacích spolu - vaši a tchánovci a ta teta, je čistě na nich.
Pokud jsou všichni z blízka, tak příchod 24. odpoledne a po večeři a dárcích (a třeba pohádce) rozchod.
Jestli musí auty, moje max ochota by byla nechat přespat a po snídani odjezd.

Švagrovi bych zavoala, že letos změna a přijedeme my, ne nutně na Štěpána, klidně mezi svátky.

Není mi dobře, jsem vyčerpaná a nemůžu si dovolit se sesypat - to je zprávva pro všechny členy té vaší povedené rodiny. Oni to třeba ani neymslí zle, je to zvyk, ty jsi s tím asi v pphodě - ze jejich pohledu, jinak bys přece řekla, že to chceš jinak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová