Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@boball píše:
@Amerielle Hele,já jsem ročník 69,můj táta a tchán 47.Tchán byl před dvaceti lety ještě vcelku atraktivní, dobrý společník. Dneska je z něj hluchej dědek a z mého otce jak by smetl. Nedokážu si představit mít takového partnera. Nicméně, každý to má hozené jinak. Akorát mi příde, že ty mladé u těch starších mužů tak nějak předčasně zestárnou. Samozřejmě existují asi i výjimky, ale já žádnou neznám.
Hlásím se jako ta výjimka, viz můj předchozí příspěvek. Mému manželovi bude šedesát, ale v aktivním životě bys musela pořádně kopnout do vrtule, abys mu stačila. ![]()
@krasnoocko píše:
@maminka201 tAKY SI MYSLÍM ŽE SI UŽÍVEJ DOKUD TO PŮJDE…ale jeddnou si na nás vzpomeneš..Zní to opravdu ošklivě ale tobě bude 50 budeš se cítit skvěle a doma budeš mít 70ti letého dědka.![]()
Neříkam nebuď s ním ale že tě dopředu obdivuju že do toho jdeš dobrovolně a zároveň lituju protože tomuhle věku se nevyhne nikdo a myslím si že každý kdo to takhle doma má s tím podvědomě počítá…![]()
Problém je v tom, že někteří nechápou, že každý nemusí být v sedmdesáti dědek. Naopak spoustu mladých mužů „dědkovatí“ už za mlada válením se u svých počítačů, mobilů a jiných vymožeností. Musíš si prostě umět vybrat. Kolem mě je spoustu třicetiletých „dědků“, kteří když mají trochu máknout nebo se hnout pěšky, tak fňukají.
Ještě mám kamarádku, už je jí padesát a ta má o 17 let mladšího manžela. Ona má syna z prvního manželství, spolu děti neměli. A víte co? Jsou spolu přes deset let a klape jim to. Ona je skvělá, krásná, vzdělaná, prostě osobnost. Lidi to samozřejmě nechápou, jak to může klapat, tak je pořád drbají a řeší a řeší… Že fakt některým huba neupadne, jak je někdo mimo „normu“, už je zle. Lidská omezenost nezná hranic.
![]()
@Adrasteia píše:
Musíš si umět vybrat. Mému manželovi je téměř 60, já jsem o více než dvace let mladší. Fyzičku a výdrž mému manželovi závidí kdekterý třicetiletý chlapec ze sousedství. A víš proč? Protože tihle mladíci (jistě ne všichni, ale většina) vysedávají ve svém volnu u počítače, zatímco manžel tvrdě maká na baráku a na zahradě a večer, když se svalí ostatní k telce, tak si jde (většinou už za tmy) ještě zaběhat pár kilásků. Jinak většinu volného času věnuje našemu tříletémus synovi.Od toho se odvíjí i zdravotní stav - na poslední preventivní prohlídce, vrtěla doktorka hlavou, že má hodnoty, jako by mu bylo nejmíň o patnáct let méně.
Takže to není tolik o věku, jako o tom, jak člověk žije, jak se o sebe stará. Dnešní nesportovní počítačová generace bude v padesáti vypadat asi trochu jinak. Jeho otec lezl ještě v sedmdesáti po horách a podával výkony, na které by se někteří „mladí“ třicátníci jen těžko zmohli. Takže s řečmi o dědkovatění bych byla opatrná.
Výjimka potvrzuje pravidlo. Jinak ženy mají větší předpoklady vyššího věku a aktivity prostě v genech. Chlapi něco ovlivní životosprávou, cvičením atd. Ale v genech mají předpoklady horší.. Podobně je tomu i se sexualitou.
Já samozřejmě chápu, že ne každý starší pán musí být protiva a nedá se s ním žít.
Jen když koukám jaký byl ještě před deseti lety děda štramák, denně cvičil, řídil auto, učil se s mýma holkama a dneska… ![]()
Babička je zralá na Bohnice z něj..tahá ho z vany- slabá ženská…pořád něco remcá chová se jak malý dítě a ostatní věci jako nestihnout na záchod na denním pořádku to už je dost intimní věc.
Ještě před deseti lety to byl chlap plný síly a babička v něm měla oporu a teď ho nemůže nechat ani samotného doma.
Samozřejmě se o něj stará, má ho ráda jsou spolu 40 let a myslím si že je to přirozené.
Tímto bych chtěla říct že já bych do takového vztahu v životě nešla.
Jsem ráda, že manžel je stejně starý a budeme tím životem procházet společně se společným myšlením a zestárneme spolu…
![]()
@maminka201 To asi může každý chlap
![]()
Možná by stálo za to zjistit u maminek co mají staršího partnera kolikáté manželství je to jeho
![]()
Průzkum ![]()
@onajeblond píše:
Ahojky, zajímalo by mě jaký je věkový rozdíl mezi vámi a vašemi partnerymanžely?
A jestli se vám zdá věkový rozdíl 7 let hodně?děkuji
7 let mi tak hrozný rozdíl nepříde ![]()
Mi jsme s manželem od sebe 5 let 9 měsíců a klape nám to skvěle, jsme spolu už 16 let ![]()
@Adrasteia píše:
Ještě mám kamarádku, už je jí padesát a ta má o 17 let mladšího manžela. Ona má syna z prvního manželství, spolu děti neměli. A víte co? Jsou spolu přes deset let a klape jim to. Ona je skvělá, krásná, vzdělaná, prostě osobnost. Lidi to samozřejmě nechápou, jak to může klapat, tak je pořád drbají a řeší a řeší… Že fakt některým huba neupadne, jak je někdo mimo „normu“, už je zle. Lidská omezenost nezná hranic.![]()
Ahoj, mně bude 52, manželovi 41, v srpnu budeme spolu i s chozením 20 let.. lidi to asi neřeší, protože já vypadám mladší, máme syna /17/ ![]()
@krasnoocko píše:
@maminka201 To asi může každý chlap![]()
![]()
Možná by stálo za to zjistit u maminek co mají staršího partnera kolikáté manželství je to jeho
Průzkum![]()
Můj manžel mě má jako druhou manželku. Ale nebylo to tak, že jsem byla mladší model, za který vyměnil svou manželku. Šlo o jistou tragickou událost, která zasáhla do jeho manželství. Jinak ani stejný věk není tak úplně zárukou toho, že dva spolu bez problémů zestárnou. Do hry vstupují nemoci, úrazy, nehody, různé další okolnosti. Je těžké vydržet s někým v padesátiletém vztahu bez ztráty lásky a úcty.
@ichtys píše:
Ahoj, mně bude 52, manželovi 41, v srpnu budeme spolu i s chozením 20 let.. lidi to asi neřeší, protože já vypadám mladší, máme syna /17/
Jsem o 5 měsíců starší než žena, a kdysi mi řekla, že váhala jít se mnou do vztahu, protože jsem jí prej připadal moc mladej
. ![]()
@Mrazivý dech píše:Jsem o 5 měsíců starší než žena, a kdysi mi řekla, že váhala jít se mnou do vztahu, protože jsem jí prej připadal moc mladej
![]()
.
Ideální…