Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mam chlapa o 14 let starsiho a nemenila bych, nejsem na zajicky ![]()
Rozdíl u nás je 11 let. Přítel je straší, ale často to vypadá spíš obráceně
a taky to že vypadá mnohem mladší.
Taky moc nechápu souvislost, nicméně my jsme od sebe 11 let a pro mě ideál, vždy se mi zamlouvali jen starší. nicméěn 20 a více mi přijde hrozné
protože to už bych měla doma skoro 60sátníka, to ne
jako tenhle rozdíl se dá když je holce 20 a chlapovi 40. Jinak te´d bych i mohla mít stejně starého, už konečně moji vrstevníci dospěli, nicméně nehodlám měnit
![]()
Jinak 7 let mi přijde OK, pokud je starší chlap, ale já už dle sebe nějak nedokáži pochopit opak
Neberu rozdíl roku, dvou, v dospělosti, to je jak vrstevník, nicméně pět a více mladší žena mi přijde, že se jen snaží vypadat mladší ![]()
Vedle nás v činžáku bydlí manželé, on je o 3o let starší. Ona je učitelka na zš, on je tamtéž ředitel. Nikdy jsem neviděla lidi kteří by na sebe byli hodnější. Ona k němu vzhlíží a on by jí nosil na rukou.
Na věku asi tolik nesejde, resp. na tom věkovém rozdílu. 7 let není hodně, ale pro mě je, dle zkušeností, nejlepší asi tak rozdíl 3 roky
Měla jsem vztahy s mladšíma (ale jen třeba o 2 roky), stejně starýma i „hodně starýma“ - největší věkový rozdíl jsem měla 13 let. A největší debilové byli vždycky buď stejně staří (nedospělý paka) nebo pak ti hodně starší 6-13 let (egocentičtí namachrovanci, ke kterým se muselo vzhlížet jinak bylo zle). Nejlíp mi bylo ve vztahu s 3 letým věkovým odstupem.
Ale já k sobě přitahuju exoty, to je jedno, v jakým se naroděj století
![]()
Manžel je o dva roky starší. Řekla bych, že ten věkový rozdíl max. do 10 let je v pohodě. Když je to víc, tak se to projeví na „stará kolena“. Mám zkušenost z rodiny, rozdíl 20 let / muž starší/ a v 60sáti mít 80sáti letého manžela je fakt znát.
@Adull píše:
Manžel je o dva roky starší. Řekla bych, že ten věkový rozdíl max. do 10 let je v pohodě. Když je to víc, tak se to projeví na „stará kolena“. Mám zkušenost z rodiny, rozdíl 20 let / muž starší/ a v 60sáti mít 80sáti letého manžela je fakt znát.
Ono už prý ve 40ti+ 60sáti+ letého není nic moc. Proč hned spěchat až na osmdesátníky..
@Heinich protože někdy ještě ten 60sátník chytne s 40cetiletou druhou mízu a snaží se držet krok. V tom pozdějším věku je to opravdu hodně znát.
@Adull píše:
@Heinich protože někdy ještě ten 60sátník chytne s 40cetiletou druhou mízu a snaží se držet krok. V tom pozdějším věku je to opravdu hodně znát.
Tak to je možné, že chlap 60 s novou ženou 40 chvíli asi krok drží. Ovšem jiná situace nastane, pokud je nějaký od svých 40+ s nějakou 20+ a pak dospějeje on do toho věku 60 a jí je 40+.
Jeden z mých ex byl starší o cca 30 let, nedopadlo to, ale byl to vztah skoro 1,5… teď 8 let a přijde mi to akorát.