Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Provázela jsem dlouhá léta na hradě. Na začátku tam přišlo třeba 10 lidí zavikend, to byla pohodička. Pak se to rozjelo. Spavali jsme tam, večer pivo nebo víno na hradbách… Krása. Mám z té doby kamarády do teď a doufám, že mé děti to taky bude bavit ![]()
@Lenka_Hal píše:
Vypomoc pri setkani Lekarske komory v Brne. V podstate jsme jen zaridili rano v recepci registraci a zbytek dne jsme byli ciste v zaloze, kdyby selhalo hlasovaci zarizeni. V realu to znamenalo…vetsinu dne jsme pospavali na sedackach a cpali se obcerstvenim urcene pro doktory, vecer zaplacena vecer a parba s nima. Tehda fungoval Rath. Kdyz se dovlnil k holce vedle mne k registraci, ta po nem chtela obcanku. On: Tak ja snad nemusim, ne? No musel, holka byla tvrda.Musel pekne zpatky na pokoj (cele to setkani bylo v hotelu) v hotelu do patra a zase zpatky.
A my se dobre bavili.
Já jsem chodila na brigádu do Kaufu za kasu - nic moc a pak při RD jsem měla brigádu v pekárně jen na noční v místě bydliště a luxus. ![]()
Jako studentka zdrávky jsem šla o prázdninách na brigádu do nemocnice jako uklízečka. To jeste nebyly moderní uklízecí vozíky s mopy jako dneska.Ale klasický kýbl se smetákem a hadrem a mazlavé mýdlo (mazlák).Ježíš, když si vzpomenu, jak jsem byla "důležitá " a šťastná, že JÁ už pracuju v nemocnici
Brala jsem to poctivě, protože mě to zkrátka nenapadlo flákat. Budiž pochválena naivita a čistota mládí
A taky jsem tam prožila takovou tu letní lásku, nevinnou, platonickou, která skončila, když toho kluka (jako pacienta) propustili. Bylo mi 16, ale vzpomínám na to dodnes.
Na gymplu jsem chodil do pekárny, před rok v pátek a v neděli na odpolední a o prázdninách vždy celý měsíc. Naučil jsem se tam uplést sto vánoček za hodinu
![]()
Jinak nejlepší asi bylo překladání knížek k načtení pro jednu rozhlasovou stanici – home office v roce '92. Přihlásil jsem se tam tehdy s čerstvou maturitou, to je to drzé mládí…