Vaše zkušenosti s Airbnb?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1570
3.10.16 19:23
@Adrianýta píše:
Dobrý den, našli jsme si s přítelem pronájem, ale majitelka bytu žije v Londýně a veškeré předání klíčů, smluv atd chce řešit přes kurýra Airbnb. Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Nechceme naletět vzhledem k tomu, že se jedná i o převod peněz.Děkuji :)

Airbnb nema zadne kuryry ani klice a snad ani nebere penize uctem nebo hotovosti, ale vylucne platebni kartou :-))

To jsi nejspise narazila na podvodnika (nabidky airbnb najdes vyhradne na domene airbnb.cz resp airbnb.com ).

Existuji jeste firmy co si od majitele pronajmou byt a nabizeji ho s jeho vedomim na airbnb strankach a delJi welcome / predavaji za nej klice…

Pokud ti nekdo bude tvrdit, ze ti nabizi ubytovani pres airbnb a chce pritom od tebe penize tak je na 99% podvodnik :) bud chce okrast tebe anebo airbnb…

LIDI MYSLETE HLAVOU :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.11.16 09:12

pomoc

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit když máte zkušenosti, pronajimam si tedka byt od jedne pani a vubec nevim kde kdy a jak mám poslat ty penize. Poradí mi prosím někdo co mám delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
12.11.16 21:03

Na airbnb se snad plati vyhradne kartou ne? Posli odkaz kde si pronajimas…

Jinak kdo si chce privydelat s airbnb, tak si prectete http://pravopropodnikatele.cz/…podnikatele/ de facto se stavate podnikatelem… Na rozdil od klasickeho pronajmu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
12.11.16 21:32

Už jsme s nimi byli ve Francii, teď nás čeká Itálie. Za mě je to fakt dobrý způsob, jak se ubytovat v centru města za rozumnou cenu a ještě dostat dobré tipy od místních. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.11.16 15:19

@Adrianýta
Neriskovala bych, chteli jsme si pronajmiut byt a ze to bude majitel resit pres airbnb klice atd..
Penize jsme uz nikdy nevideli.

Příspěvek upraven 23.11.16 v 22:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.11.16 19:07

I dobrý den. Vidím, že toto téma je tady docela čerstvé. Stejně tak jako u nás doma. Tak reaguji.

Chceme s přítelkyní nájem. Našli jsme na Bez…tky.cz inzerát, na který jsem reagoval. Vzápětí se ozvala paní, která komunikuje výhradně v Englishi a žije prý v Great Britainu.

Podala mi informace podobné, jako obdržela paní Adriana. Že je potřeba uvést údaje o mně - adresu, jméno a telefonní číslo a datum a čas, že přijede pán s klíči a smlouvou, kterou můžeme podepsat, s tím že je třeba dopředu uhradit kauci ve výši jednoho nájmu plus první nájem. A že prý máme 14 dní na to se rozmyslet. A že když to budeme chtít, tak tam jdeme, a když ne, že vrátíme klíče a nepodepíšeme smlouvu, vrátí nám kauci plus nájem zpátky.

Funguje to tak? Nebo nás chce někdo oj3b4t? Docela mám z toho strach. Tak povězte nějaké zkušenosti. Vypadá to tak, že paní ve skutečnosti nejedná skrze Airbnb. Nebo jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.11.16 20:12

podvod

Dobrý den, mám zkušenost akorát jsme si chtěli pronajmout byt v boleslavi. Pán že je z polska a že tu měl syna na studiích a že nám klíče pošle přes airbnb a pro pohlídce bytu podepíšem smlouvu a chtěl zaslat peníze. Nyní to řeší kriminálka. Ten chlápek či žena si přišel na 100tis kč od nás plus od dalších třech čechu a itala. Bacha na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.11.16 20:18

@Market217 Nedělej to jen přijdeš o peníze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.11.16 20:18

@BeerEater Dobrý den, mám zkušenost akorát jsme si chtěli pronajmout byt v boleslavi. Pán že je z polska a že tu měl syna na studiích a že nám klíče pošle přes airbnb a pro pohlídce bytu podepíšem smlouvu a chtěl zaslat peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
25.11.16 18:00

Ono totiž Airbnb funguje jennpřes jejich stránky, tj. zakhle jste se fakt nechali napálit. :nevim: Stačí si ty stránky pročíst a ne posílat peníze jen tak. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
28.11.16 23:07

@BeerEater
Zdravím, já jsem si taky chtěla pronajmout byt, který sem si našla na internetu. Paní mi odepsala, ze mluví jen anglicky, žije v Londýně a taky mám poslat peníze, 10 tisíc. Nějak se mi to nezdá.. A všechno to chce řešit přes společnost Airbnb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
28.11.16 23:22

Thank you for your prompt response and for your kind email. If you are still interested I agree to rent it to you. I promise you that you will love the place. You seem to be a nice person and I can assure you we will not have any problems. I prefer to rent my flat cheaper but to a nice and responsible person.
Obviously you will have to see the apartment before discussing further details because you cannot rent an apartment that you haven't seen. I am willing to send you the keys so you can visit it and see it suits your needs.
The delivery for the keys (apartment keys, interphone, alarm) and viewing permit (signed by me), will be made through an authorized courier and using a Airbnb Escrow Account ( www.airbnb.com/trust ) to make sure that we can trust each other.
Using Airbnb escrow account involves three parties: me as owner, you as a potential tenant and Airbnb as a responsible third party authorized to proper conduct of the transaction.

Here is the procedure explained :

The Escrow Account Airbnb works the same way as the escrow account on which you place the deposit when you rent an apartment, except that instead of a bank, we use Airbnb. Of course, nobody can touch that money until you have not returned the keys.
The escrow deposit, the first month rent + rental guarantee ( 5800 + 5800 = 11600 CZK), must be filed by bank transfer to activate the escrow account.
The delivery will be by a licensed company such as DHL, Federal Express or UPS and it will be sent by Airbnb at your home.
To initiate the process, I need the following information about you:

• Shipping Address (address where you want the package to be delivered) and name of recipient;
  • Delivery Schedule (local time you'll be at home to receive the package and sign the receipt);
  • Phone number;

You don't need to open an account with Airbnb because this transaction is a rental and the Landlord must open the transaction, just send me your personal details and i will open a case with them immediately.
Then Airbnb sends you the keys and the contract already filled with your details; You will have 14 days to inspect apartment since the arrival date; If you want to keep the apartment, they give me the money, and we go on from there; If you do not keep the apartment, you send the keys/contract back to Airbnb and you get your money back.
This will be in writing in the Airbnb contract I will sign.
The Airbnb fees will be paid by me when I will initiate the procedure, you will have to pay for the money transfer fees when you pay the deposit.
If you agree to move forward I can send you a copy of the rental contract in blank.
I'll wait your quick reply and if you agree, I will need your full name, shipping address and your phone number (mobile if possible) so I can initiate the Airbnb rental transaction.
Thanks again for your time and look forward to hear from you soon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.11.16 09:43

Ano, toto píše. Doslova. Jen jinou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.11.16 13:10

I mě došlo to samé, jen s jinou částkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.1.17 18:08

Taky mám podobný případ s pronájmem bytu v Olomouci, kdy chce „majitelka“ žijící v Anglii pronajmout byt 3+1 za směšných 5800,– za měsíc. Prvni se mi na tom nezdálo nic podezřelého, až když začala zmiňovat jednání právě přes airbnb a že mi pošle klíče, přesný mail v angličtině, jaký je o pár příspěvků nahoře. Rozhodně bych nikam neposílala peníze dopředu, natož ještě přes nějaké jiné stránky než přes bankovní. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová