Vaše zkušenosti s Airbnb?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10.7.17 19:09

@peter822 dneska mi psal také, moc děkuji za upozornění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
21.7.17 10:51

Je to podvodnik :-)

At ti posle URL nabidky na www.airbnb.com :-))) pokud ji tam nema, je to na 100% podvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.7.17 10:20

Ahoj, mám stejnou špatnou zkušenost jako pár lidí přede mnou. Naštěstí jsem nenaletěla. Hledám byt v Praze, jsem sama, tak za rozumnou cenu. POZOR OPAKOVALO SE TO 2×!!! Jednou teda mi psala paní, že žije v zahraničí, byt levně koupili, ale chtějí, aby se v jejich nepřítomnosti o něj někdo staral (poslala mi mimo jiné také fotky (i s partnerem), asi to mělo působit věrohodněji. No tak že to vyřešíme přes Airbnb, že teda běží na pobočku, pošlou mi údaje k zaplacení a potom, co peníze přijdou do Airbnb (přes WESTERN UNION), je tam „podrží“ až do té doby, než se se mnou sejde pracovník s klíčema a smlouvou a až si prohlédnu byt, teprve pak peníze pošlou té paní „majitelce“. Na to jsem reagovala, že jako kde mám jistotu, že když pošlu peníze se se mnou někdo zkontaktuje, to už žádná odpověď nepřišla (byt v Dejvicích).
Takhle vypadal mail:
I will try to explain you step by step how this will work, take a few moments and read my email carefully! I don't want to waste anyone's time.

• You will inspect the apartment before your final decision to rent.
  • I will pay the transportation costs.
  • The all utility bills will be redirected to me in Poland.

Step # 1.

In order to proceed, I need your actual informations:

• Full Name
  • Address
  • City
  • Postal code
  • Country
  • Phone Number
  • Move IN date and for how long would you like to rent

Step # 2.

With the informations you will provide me, I will go at Airbnb office and I will leave the keys and the contract in their possession to start the process.

This is step # 3.

• You will pay to Airbnb bank account 2 months of rent CZK 11000 + guarantee deposit CZK 10000 = CZK 21000 ;
  • They will proceed with the delivery and you'll receive the keys at the address provided in 24-48 hours;
  • After you receive the keys and inspect the apartment you must give Airbnb an answer.
  • In case you will rent it, you will have to supply them a copy of the contract signed by you and they will release the payment on my bank account. The contract will be signed and filled in after you will check the apartment;
  • In case you will not rent it, they will refund your money and also they will bring the keys back to me.
  • Airbnb will provide assistance in handling the payment and delivery of the keys, I'll pay for the services performed by the company, so there will not be any additional cost to you.

A další případ byl asi 2 týdny později, byt Praha 6 - Břevnov, taktéž cizinec, že žije v zahraničí, byt zdědil po babičce, která umřela… zkoušel mě nakrmit historkou, že byl před týdnem v ČR, ale s osobou domluvenou ke schůzce se nemohl spojit, takže byl na tom škodný, takže se to musí řešit přes Airbnb, poslal mi prakticky stejný postup jako „paní“ předtím. Na to jsem mu řekla o své první zkušenosti, kdy ze mě paní tahala peníze a vlastně už se mi nikdo neozval, tak kde mám jako vzít jistotu (samozřejmě bych tam peníze neposlala, chtěla jsem vědět reakce), dokonce jsem mu přeposlala postup, který mi poslala „paní“ s tím, že je to úplně stejné. No a světe div se, nikdo se neozval :-) DÁVEJTE SI NA TO POZOR JE TO PODVOD.
Také přikládám mail: Hello,

To can complete this deal we will use the biggest estate agency from world, Airbnb ( www.airbnb.com )

I chose this option because, we would like to tell you what we happened last week, a bad story. We was in Czech Republic last week because we had to meet with a family who wanted to rent the apartment but when
we arrived there, this family never answered the phone. As you can imagine we lost a lot of money (plane ticket, taxi…etc…).

In next words I will explain you how works Airbnb (http://www.airbnb.com/trust). They will provide assistance in handling the payment and delivery of the rental package. With this procedure you will be able to check the apartment before I receive the payment.

1. To can an register the transaction with Airbnb I need :

• your full name and full address ( address, city, zip code, country ) ;
  • a copy of your ID ( Airbnb need to verify your details )
  • your phone # (a valid mobile number where Airbnb can contact you);
  • the exact date from when you want to move there
  • how many person will live there

2. I will go at Airbnb to deposit the keys and the contract on your name as the intended receiver.

3. Airbnb will check the package to see if everything is in order and also the legal papers that will come along with the keys and proof of ownership with their Real Estate Professional Department. They will also confirm that I'm the legal owner of the apartment I'm renting to you.

4. After this Airbnb will send you the link with my listing on their website. There you can book my apartment. To can book it they will ask for a safety deposit equal with 3 rental months. This three months represents the period of accommodation and the deposit will remain for the payment for this first 3 months. After this 3 months if everything will be fine, and you want to remain in my apartment, we will extand the period, for long term.

5. The deposit is just a formality and it won't obligate you to rent the apartment, it is a safety deposit, just to be sure that this is not a joke and I don't pay the transport taxes for nothing to an address that doesn't exist. And in this way will be sure for both, because the money will remain at Airbnb until you will see the apartment, and only after this, if everything will be fine, I will receive the money.

5. After the deposit is done, one of Airbnb agents will come with keys and with rental contract at your home, in 4 days.

6. After this you will go with this agent to see the apartment, and if everything will be ok you will sign the contract.

7. If something will be wrong, and you don't want to rent the apartment, the Airbnb agent, will give you, your money back, and will give me back the keys.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.7.17 10:41

A na těchto stránkách je jich plno **
ale na Sreality jsem taky našla. Prostě a jednoduše - pokud uvidíte krásný, ale zároveň až moc levný byt a začne Vás krmit tím, že je cizinec, neztrácejte svůj čas a hned ukončete konverzaci…

Edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
2.8.17 07:09

Ahoj,
Chtela jsem se zeptat. Poprve nas ceka ubytovani pres airbnb a dneska mi prisly instrukce. Dost me zarizila veta, mame po sobe uklizet a zanechat dum ve stavu, ve kterem sme se neastehovali. Je mi jasny, ze kdyz si neco uvarime, umyju nadobi a uklidim ho. Ale jako neni to mysleno, tak, ze mam vyluxovat a pod? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
20.8.17 23:53
@Vemas píše:
Ahoj,
Chtela jsem se zeptat. Poprve nas ceka ubytovani pres airbnb a dneska mi prisly instrukce. Dost me zarizila veta, mame po sobe uklizet a zanechat dum ve stavu, ve kterem sme se neastehovali. Je mi jasny, ze kdyz si neco uvarime, umyju nadobi a uklidim ho. Ale jako neni to mysleno, tak, ze mam vyluxovat a pod? 8o

Ne. Jen nenechat čurbes. V podstatě ale nechat větší pořádek, než v hotelu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
27.8.17 15:28

@Vemas to záleží, jestli platis za úklid nebo ne. To mas v ceníku a v rozpisu platby. Někteří ubytovatele mají třeba 500,– za úklid a je jedno, jestli jsi ubytován den nebo měsíc…

A někteří, včetně mě, mají za úklid 0,– a tuto větu a znamená to skutečně, ze si po sobě mas kompletně uklidit!!! Nejsme úklidové firmy a nemáme živnost na služby související s ubytováním takže vlastně ani NESMÍME UKLÍZET po hostech…

Ad podvody, už o tom píše i mainstream: http://t.tyden.cz/…_435027.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
29.8.17 10:53
@Roker píše:
@Vemas to záleží, jestli platis za úklid nebo ne. To mas v ceníku a v rozpisu platby. Někteří ubytovatele mají třeba 500,– za úklid a je jedno, jestli jsi ubytován den nebo měsíc…

A někteří, včetně mě, mají za úklid 0,– a tuto větu a znamená to skutečně, ze si po sobě mas kompletně uklidit!!! Nejsme úklidové firmy a nemáme živnost na služby související s ubytováním takže vlastně ani NESMÍME UKLÍZET po hostech…

Ad podvody, už o tom píše i mainstream: http://t.tyden.cz/…_435027.html

A povlečení jim dáváš? To také nesmíš, pokud nemáš živnost. Ale spousta pronajímatelů ji má a inzeruje přes vícero těchto ubytovacích serverů a potom toto vše mohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
5.9.17 12:38

@Levandule121 pokud někdo má živnost na ubytovací služby, tak snad lze očekávat, ze ty služby taky poskytne, ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.3.18 22:50

Špatná zkušenost s airbnb

Dobrý den, zdravím všechny. Seznámím vás z mou zkušeností s airbnb. Již po několikáté jsme využili jejich služeb. Ale při poslední návštěvě se stala „drsná mimořádka“ a to, že nás uprostřed noci probudila ráno jako z děla, šel jsem se podívat co se stalo a normálně věřte nebo ne, starožitné zrcadlo s okrasným rámem, které bylo zavěšené na stěně spadlo na zem, zrcadlo to přežilo bez úhony, ale ten rám to schytal pěkně. No nic celou věc jsem nahlásil majitelce, ta si to přijela na druhy den vyfotit. No ale proč to tady celé píše je to, že majitelka nás nařkla z toho, že jsme ho shodili. Airbnb po nás chce zaplatit škodu, kterou jsme nezpůsobili, při tom bylo evidentní, že zrcadlo vyselo na tenkém bavlněném provázku zavěšeno na ostrý vrut. Celé se to táhne už 3 měsíce. Má otázka zní. Jaké páky má airbnb pro vymahatelnost částky? Případ jejich „vyšetřování“ je již uzavřen. A chtějí po mě platbu, Já jsem v komunikaci s nimi, psal několikrát že platbu neuhradím. Nevíte někdo co a jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
11.4.18 10:21

Podle mě ti přinejhorším smažou profil… k soudu to asi dávat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
16.4.18 14:19

@TATARobin a proc sis ten provazek i s vrutem nenafotila a neargumentovala do uzavreni pripadu?!

Nepochopitelne!? Stejne jako ze jso se kvuli teto zkusenosti musel(a) sem zaregistrovat, abys nam o tom povedel(a), usmevne… jevi se mi to jako ze jsi majitel penzionu a se.. te, ze Abnb ti prebira ksefty…

Pokud se pletu, tak zalinkuj svuj profil na airbnb a i nemovitost te majitelky… jake jste si dali hodnoceni? To muzete pouze do 14 dnu takze to uz je uzavrene.

Pokud bys dal/a protest tak airbnb tezko bude neco vymahat, kdyz mas dukaz spatneho zaveseni zrcadla. :zed:

Jinak za skodu odpovida vzdy vinik, pokud vec spadla samovolne, tak za to neodpovida host :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.4.18 23:34
@Roker
@Roker píše:
@TATARobin a proc sis ten provazek i s vrutem nenafotila a neargumentovala do uzavreni pripadu?!

Nepochopitelne!? Stejne jako ze jso se kvuli teto zkusenosti musel(a) sem zaregistrovat, abys nam o tom povedel(a), usmevne… jevi se mi to jako ze jsi majitel penzionu a se.. te, ze Abnb ti prebira ksefty…

Pokud se pletu, tak zalinkuj svuj profil na airbnb a i nemovitost te majitelky… jake jste si dali hodnoceni? To muzete pouze do 14 dnu takze to uz je uzavrene.

Pokud bys dal/a protest tak airbnb tezko bude neco vymahat, kdyz mas dukaz spatneho zaveseni zrcadla. :zed:

Jinak za skodu odpovida vzdy vinik, pokud vec spadla samovolne, tak za to neodpovida host :zed:

Všechno je nafocené a fotky jsem jim taky posla. Řešilo se to a já jsem z toho vyšel jako viník. I když žádnou vinu nenesu. Jen jsem se ptal jestli nemáte někdo podobnu zkušenost s airbnb to je celé, byl jsem celkem zmatený z toho jak dále postupovat. Nejsem žádný majitel hotelu. :potlesk: jsem jen uživatel, který se chtěl zeptat na názor dalších lidí. to je celé. Ta paranoia kolem airbnb, že když se mi něco nelibí hned musím být nějaký škodič je směšná :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
26.4.18 19:41

Tak stane se ze airbnb rozhodne chybne a tak podas protest a znovu vyjmenujes argumentaci a pak uz rozhodne spravne.

Musis dodrzet lhuty.

Tolik moje zkusenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
14.7.19 14:19

Ahoj, máte někdo zkušenost s několikaměsíčním pronájmem přes Airbnb v zahraničí? Chystáme se na 3 měsíce do USA a rádi bychom si pronajali pokoj právě na ty 3 měsíce. Nějaké inzeráty v aplikaci jsou, dají se najít i rozumne ceny, ale s airbnb ještě žádnou zkušenost nemám. Díky :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová