Věčně na kolenou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33844
12.8.15 21:23

Zakladtelko, i kdyby ses postavila na hlavu tak to bude špatně :? Jsi dospělá žena, máš svou rodinu a nemáš zapotřebí se nechat trápit pro nic za nic. Omlouvám se za uřímnost ale na tohle by pomohlo jedině přerušení kontaktu s matkou, nevěřím že se někdy srovná :? Nechápu co tě vede dělat ze sebe prima hostitelku člověku který to nikdy neocení a bude tě jen týrat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.15 21:27

@Samamama Jo, asi máš pravdu. Asi si v sobě nesu takovej šrám, ránu, která není zacelená a kterou by bylo potřeba do budoucna nějak uzavřít, možná fakt někdy zajdu za odborníkem poradit se. Ale nevím, jestli to vůbec jde nějak uzavřít, nějak se s tím srovnat. podle mýho to moc nejde. Já se tím primárně nějak zvlášť netrápím, jen když po mě moje máma zase plivne nějakou tu jedovatost. Jakoby leptala bolavý místo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.15 21:36

@arinecka Nepochybně by mi přerušení kontaktu pomohlo. Ale připravila bych se o zbytek rodiny, neboť má máma vládne otci a neviděla bych sourozence - kdo nejde s ní, jde proti ní.
Další věcí je to, že moje dítě ji má rádo, ptá se na ni a nevidí (což je dobře), co je mezi mnou a jí. Nevnímá to. Nechci připravit své děti o prarodiče a část rodiny. Vždycky se utěšuju tím, že „to nějak těch pár dní přežiju“ a bude klid v rodině. Ale ty jedovatosti se kupí a hrnu to před sebou. Když něco řeknu, matka vyhrožuje a vydírá, že se přestaneme vídat, dělá to jen tak, nemyslí to vážně. Já ji nepotřebuju, ale jde mi to to, že nechci v rodině konflikt.

Jednou jsem s ní/ona s námi nemluvila 3 měsíce, protože jsme doma neměli podle ní uklizeno a já si to nedala líbit (matka nesnese odpor). Když pominu ten nepříjemnej pocit, že je někde konflikt, bylo mi fakt hezky. Nikdo po mě nedupal, nebyl jedovatej, bylo to tak krásný nemuset si dávat pozor, odkud to zase přijde. Osvobození.

Někdy mám pocit, že mi závidí a je zapšklá. Že závidí spokojenou rodinu, že jsme jeden rok byli na dovolený, na výletě, takovou tu spokojenost, rodinou pohodu a jiný maličkosti.

• Citovat
  • Upravit
33844
12.8.15 21:52

Toho že nechceš přijít o zbytek rodiny chápu ale věř že i člověk který si myslí že nad něj není a všichni si nechají líbit co dělá protože je má svým způsobem v hrsti se dá srovnat do latě. Vždycky se k tobě lidi budou chovat tak jak jim dovolíš. Neber to prosím ve zlém ale někdy vážně pomůže zařvat stop. Drž se. :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
12.8.15 22:02

Asi to fakt úplně uzavřít nejde, protože je asi těžké smířit se s tím, že člověk, který by nás měl nejvíce milovat, nám celý život akorát ubližuje. Asi se tím neužíráš ve smyslu nějakých depresí a tak, to je dobře, ale podle toho, jak píšeš, tak máš díky ní snížené sebevědomí, nebo vnímání vlastní důležitosti (nejsem psycholog, nevím, jak to přesně popsat) a hlavně naprosto pokřivené vnímání její osoby, což je asi logické, když jsi pod její „masáží“ celý život. Ale nebyla bych si tak jistá tím, že to tvé dítě nevnímá, nebo že to při nejlepším velmi brzy vnímat začne (podle věku) a nebude to pro ní dobré. Je blbé, že je zbytek rodiny v jejím vleku, ale asi bych minimálně pro chvíli obětovala i styk s nimi a doufala, že dostanou rozum. Určitě bych na tvém místě zkusila psychologa, ten by ti pomohl se na některé věci kouknout jinak, víc zvenku. Každopádně mysli na to, že život máš jen jeden, a nenech si ho nikým kazit :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
12.8.15 22:07

To je hrůza, jak se někdy matka může chovat. ASi je na čase se jí postavit, neuklízet nepodlézat ji, nevyvářet pro ni a nesnažit se zavděčit, protože je to marné. Měj svou hrdost. Tvá matka se nechová jako matka.
ASi je třeba chovat se jako dospělá a nastavit ji hranici, buď se v tvém domě, nebo v tvé přítomnosti bude chovat slušně a přestane být hnusná, kritizovat a srážet tě, nebo ji vyprovodit a ukončit návštěvu. Asi ybch se po nějaké takové jedovatosti neudržela a řekla bych jí asi, co vše mi způsobila a jak mi zkazila dětství, ale že ji to snad někdy dokážu odpustit.

Já nevím, jestli ybch takovou babičku chtěla pro své děti a úplně chápu, že ji nechceš nechat s dětmi samotnou. Po čase může plivat jedovatosti i vůči nim, nebo je manipulovat proti tobě. Navíc nesnáším když je někdo na děti hnusný, nebo je nepřiměřeně trestá jak fyzicky, tak psychicky ubližuje.

A sourozenci by nepochopili, proč se s matkou třeba i dočasně nechceš stýkat, mluvili jste o tom? Nebo s otcem? Třeba bys o kontakt se zbytkem rodiny nepřišla…

Já bych asi volila psychologa, asi s tím nejsi tak srovnaná, s něčím takovým je těžké se poprat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
16.8.15 21:05
@Anonymní píše:
@Samamama Jo, asi máš pravdu. Asi si v sobě nesu takovej šrám, ránu, která není zacelená a kterou by bylo potřeba do budoucna nějak uzavřít, možná fakt někdy zajdu za odborníkem poradit se. Ale nevím, jestli to vůbec jde nějak uzavřít, nějak se s tím srovnat. podle mýho to moc nejde. Já se tím primárně nějak zvlášť netrápím, jen když po mě moje máma zase plivne nějakou tu jedovatost. Jakoby leptala bolavý místo.

Má drahá, tvá matka má evidentně problém!! NEJSI To
TY!! Takhle se „rodiče“nesmějí chovat a nic je neomlouvá. Tvá matka je manipulátor a pravděpodobně i duševně nemocná! vůči tobě si to dovoluje, protože jsi ji nějak blízká-duší nebo něčím co ji na tobě přitahuje- proto se takto chová. nenech si to líbit. Už nemusíš!! Jsi už velká, jsi máma a jsi manželka. Nenech si už sahat na to co je Tvé, co jsi vybudovala.
Za prvé: To co žiješ je tvé a jestli se to někomu nelíbí-jeho věc-jeho smůla-
Domů už ji nezvi-šetři si nervy.
Braň sebe, manžela i děti a občas nechej zakročit i manžela.
Děti s ní nenechávej o samotě a když tak né dlouho-překročila hranici u tebe, udělá to i u nich.
Bež to zpracovat k psychologovi. Víš člověk si myslí, že je dospělý a je z toho venku, jenže pak přijde něco dalšího a můžou Ti pěkně prdnout nervy. Píšu z vlastní zkušenosti. Není to lehké, vždycky to bude máma, i když je jakákoliv. Ale teď už je to na Tobě. NENECH SI UŽ UBLIŽOVAT. Sedněte si s manželem a nastavte i pravidla. Mám SE Nezmění, ZMĚŇ TO V SOBĚ. :hug: :hug: :hug: :hug:
p. s. i DĚTI Z MAX. SOCIÁLNÍCH RODIN, TÝRANÉ A ZNEUŽÍVANÉ MILUJÍ SVÉ RODIČE, PROTOŽE MATKA, AŤ JE JAKÁKOLI, VŽDYCKY TO BUDE MATKA. A TY JSI TEĎ SAMA MAMINKOU -MYSLI NA SEBE!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
17.8.15 18:54

Nastav takova pravidla, aby jsi ty mohla zit. Jestlize uz ted z vas dela ty zle a spatne, tak se tak chovej. Narovinu ji rekni, ze jakmile tohle zase zkusi, tak bude muset odejit. At vedle Tebe stoji manzel a drzi Te za ruku, podpori Te. Proste s ni domluvte pravidla, nechces brat detem babicku a k tomu Te nikdo nenuti, ale musi se umet chovat. Musi byt nastavena pravidla, nesnese to, bude to zkouset a bude se vztekat. Ber ji jako psa, taky to zkusi a znova a znova, ale pokazde potrebuje stejny prikaz a zarazit, nakonec se to nauci. A nebo ne, ale ty budes vedet, ze jsi branila vlastni rodinu a snazila jsi se :) Prosim, kvuli sobe a svemu rozumu, kvuli manzelovi, kvuli Vam vsem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová