Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Dneska byl květák s bramborem a květáková polévka + dětská květáková pol.s vločkama pro malou.
Karlicek píše:
Ten koláč vypadá fakt skvěle, kolik dáváš tvarohu a kolik vajec? jdu do toho vypadá to úžasně, manžel se poměje! nahoře jsou mžříšky z toho těsta?
Tvarohu jedna vanička, jedno vejce a jeden van. cukr. Mřížky jsou ze zbytku těsta.
Tady je přesný recept.
listový těsto(kupovaný), měkký tvaroh, vajíčko, vanilkový cukr a nutela. Máslo a mouka na vysypání formy.
Listový těsto jsem rozválela, vykrojila kolo a dala do vymazané a vysypané formy, pak jsem si znovu těsto vykrájela, udělala široké proužky a koláči udělala vysoké okraje. Rozkvrdlala jsem vejce, trošinku si odendala na pomazání, zbytek vmíchala do tvarohu ještě s vanilkovým cukrem. Tvaroh jsem rozetřela po koláči a důkladně pokapala nutelou(doporučuju rozehřát, aby líp tekla). Nakonec jsem ze zbytku těsta udělala mřížku, pomazala vajíčkem a dala pect na 150 st dozlatova.
Holky,prosím jak děláte brokolicovou polévku? Vím,že to asi nebude těžké,ale stejně vás poprosím o radu
Díky
Ahoj, buď dělám stejně jako květákovku nebo dělám brokolicový krém (uvařit celou brokolici a jeden větší brambor, kmín, pepř, špetku majoránky, můžou být 2 str česneku, malá cibulka nebo kousek pórku, osolit, uvařené pomixovat ponorákem, přidat kousek másla, na talíři přidávám lžíci zakysané smetany, někdy posypu uvařenou strouhanou mrkví a petrželí na ozdobu, dobré je i zahustit vložením plátku aspoň den starého chleba.)
SuzaG píše:
Holky,prosím jak děláte brokolicovou polévku? Vím,že to asi nebude těžké,ale stejně vás poprosím o raduDíky
Háta_x píše:
Ahoj, buď dělám stejně jako květákovku nebo dělám brokolicový krém (uvařit celou brokolici a jeden větší brambor, kmín, pepř, špetku majoránky, můžou být 2 str česneku, malá cibulka nebo kousek pórku, osolit, uvařené pomixovat ponorákem, přidat kousek másla, na talíři přidávám lžíci zakysané smetany, někdy posypu uvařenou strouhanou mrkví a petrželí na ozdobu, dobré je i zahustit vložením plátku aspoň den starého chleba.)SuzaG píše:
Holky,prosím jak děláte brokolicovou polévku? Vím,že to asi nebude těžké,ale stejně vás poprosím o raduDíky
Děkuji
,a opravdu jsem myslela brokolicový krém,ten mi ten můj snad bude jíst
.Já už se na něj moc těším. ![]()
gorina píše:palošek píše:Tak ja spis obdivuji ty co vari takove ty slozitejsi jidla.Kde na to berete cas pri detech.
Holky, že se vám chce vařit pro každého něco jiného. To vás obdivuji. My dnes zeleninová polévka, brambor + řízek (polotovar)+zeleninová obloha.
Buchty se snědly, tak zas něco upeču. Tvarohový závin, zbyl mi tvaroh, co jsem měla nachystaný do buchet.
Dneska pizza polotovar a Tygr hovezi ze vcerejska.
Zitra spenatova polivka a druhe zatim nevim
U nas se teda polotovary a takovy veci nedaji jist, me je z toho spatne, detsku bych to nedala a manzel to nesnasi
Takze vetsinou varim slozitejsi jidla, pze me to bavi
ale vetsinou zacnu delat obed nejak po desaty a na 11 uz je ready. Pokud varim svickovou, gulas (pouze veprovy) nebo jinou omacku, pripravuji den predem, aby se ulezela… totez u polevek ![]()
Dneska jsem pripravila vybornou zeleninovou polevku, neco jak hrstkova, ale povedla se
Zitra ji tu necham manzelovi k obedu, protoze je opravdu hodne husta a doufam ze bude stacit
my si take vezmeme sebou do krabicky ke kamaradce ![]()
ahoj,přidávám se k obědu čočková polívka a palačinky s borůvkami.K večeři vrabec se špenátem,br. knedlík…
ja delam brokolicovou taky kremovou, ale kalorictejsi ![]()
uvarim se ruzicky brokolice v osolene vode a rozmixuju ponornym mixerem, pridam taveny syr, aby se rozpusil, na prouzky nakrajenou sunku pokud mam a prileju jeste sladkou smetanu. pak trosku cesneku, sup, pepr dle chuti. na taliri pak ozdobim treba strouhanym syrem anebo opecenym chlebem ci houskou.
lucipajda píše:
ja delam brokolicovou taky kremovou, ale kalorictejsi
uvarim se ruzicky brokolice v osolene vode a rozmixuju ponornym mixerem, pridam taveny syr, aby se rozpusil, na prouzky nakrajenou sunku pokud mam a prileju jeste sladkou smetanu. pak trosku cesneku, sup, pepr dle chuti. na taliri pak ozdobim treba strouhanym syrem anebo opecenym chlebem ci houskou.
Takhle dělám pórkovou
Je výborná! Zítra zkusím tu brokolí polívku
Já jsem si včera večer (nevím co mě to popadlo) uvařila na dnes česnekovou polévku, plněné papriky s rajskou a rýží ![]()
rizoto s vepřovým masem a s mexickou zeleninou z plechovky a hodněěěě eidamu nevrch,polévka vepřový vývar s hvězdičkama a pár kapustiček a květáku-zbytek z mrazáku
U nás dnes bramboráky a k tomu mrkvovo-celerový salát.
A včera jsem si tady našla,jak děláte lososa a povedl se
.I tomu mému chutnal a to ryby nechce jinak jíst.Takže díky ![]()
Rajská s masovými kuličkami a pokud se podaří, tak s domácím knedlíkem
lleennttiillkkaa píše:
Rajská s masovými kuličkami a pokud se podaří, tak s domácím knedlíkem
Tak u nás taky dneska rajská, akorát s plněnou paprikou a kolenama.
dneska porkova polevka,cocka s parkem a okurkou a cibulkou a Gita veprovy na mrkvi s bramborem
zitra hermelin s bramborem
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat