Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7576
4.5.11 16:04

Dneska byl květák s bramborem a květáková polévka + dětská květáková pol.s vločkama pro malou.

• načítám...
27259
4.5.11 16:09
Karlicek píše:
Ten koláč vypadá fakt skvěle :-P , kolik dáváš tvarohu a kolik vajec? jdu do toho vypadá to úžasně, manžel se poměje! nahoře jsou mžříšky z toho těsta?

Tvarohu jedna vanička, jedno vejce a jeden van. cukr. Mřížky jsou ze zbytku těsta.
Tady je přesný recept.
listový těsto(kupovaný), měkký tvaroh, vajíčko, vanilkový cukr a nutela. Máslo a mouka na vysypání formy.
Listový těsto jsem rozválela, vykrojila kolo a dala do vymazané a vysypané formy, pak jsem si znovu těsto vykrájela, udělala široké proužky a koláči udělala vysoké okraje. Rozkvrdlala jsem vejce, trošinku si odendala na pomazání, zbytek vmíchala do tvarohu ještě s vanilkovým cukrem. Tvaroh jsem rozetřela po koláči a důkladně pokapala nutelou(doporučuju rozehřát, aby líp tekla). Nakonec jsem ze zbytku těsta udělala mřížku, pomazala vajíčkem a dala pect na 150 st dozlatova.

• načítám...
3643
4.5.11 16:28

Holky,prosím jak děláte brokolicovou polévku? Vím,že to asi nebude těžké,ale stejně vás poprosím o radu :nevim: Díky

• načítám...
61
4.5.11 16:33

skvělé díky moc, to bude namka :lol: :palec:

• načítám...
7576
4.5.11 16:44

Ahoj, buď dělám stejně jako květákovku nebo dělám brokolicový krém (uvařit celou brokolici a jeden větší brambor, kmín, pepř, špetku majoránky, můžou být 2 str česneku, malá cibulka nebo kousek pórku, osolit, uvařené pomixovat ponorákem, přidat kousek másla, na talíři přidávám lžíci zakysané smetany, někdy posypu uvařenou strouhanou mrkví a petrželí na ozdobu, dobré je i zahustit vložením plátku aspoň den starého chleba.)

SuzaG píše:
Holky,prosím jak děláte brokolicovou polévku? Vím,že to asi nebude těžké,ale stejně vás poprosím o radu :nevim: Díky
  • načítám...
3643
4.5.11 17:04
Háta_x píše:
Ahoj, buď dělám stejně jako květákovku nebo dělám brokolicový krém (uvařit celou brokolici a jeden větší brambor, kmín, pepř, špetku majoránky, můžou být 2 str česneku, malá cibulka nebo kousek pórku, osolit, uvařené pomixovat ponorákem, přidat kousek másla, na talíři přidávám lžíci zakysané smetany, někdy posypu uvařenou strouhanou mrkví a petrželí na ozdobu, dobré je i zahustit vložením plátku aspoň den starého chleba.)
SuzaG píše:
Holky,prosím jak děláte brokolicovou polévku? Vím,že to asi nebude těžké,ale stejně vás poprosím o radu :nevim: Díky

Děkuji :kytka: ,a opravdu jsem myslela brokolicový krém,ten mi ten můj snad bude jíst :nevim: .Já už se na něj moc těším. :jazyk:

• načítám...
2508
4.5.11 22:19
gorina píše:
palošek píše:
Holky, že se vám chce vařit pro každého něco jiného. To vás obdivuji. My dnes zeleninová polévka, brambor + řízek (polotovar)+zeleninová obloha.
Buchty se snědly :mrgreen: , tak zas něco upeču. Tvarohový závin, zbyl mi tvaroh, co jsem měla nachystaný do buchet. :mrgreen:
Tak ja spis obdivuji ty co vari takove ty slozitejsi jidla.Kde na to berete cas pri detech.
Dneska pizza polotovar a Tygr hovezi ze vcerejska.
Zitra spenatova polivka a druhe zatim nevim :wink:

U nas se teda polotovary a takovy veci nedaji jist, me je z toho spatne, detsku bych to nedala a manzel to nesnasi :-D Takze vetsinou varim slozitejsi jidla, pze me to bavi :)ale vetsinou zacnu delat obed nejak po desaty a na 11 uz je ready. Pokud varim svickovou, gulas (pouze veprovy) nebo jinou omacku, pripravuji den predem, aby se ulezela… totez u polevek :)
Dneska jsem pripravila vybornou zeleninovou polevku, neco jak hrstkova, ale povedla se :)Zitra ji tu necham manzelovi k obedu, protoze je opravdu hodne husta a doufam ze bude stacit :) my si take vezmeme sebou do krabicky ke kamaradce :)))

• načítám...
2271
4.5.11 22:57

ahoj,přidávám se k obědu čočková polívka a palačinky s borůvkami.K večeři vrabec se špenátem,br. knedlík…

• načítám...
10222
5.5.11 07:08

ja delam brokolicovou taky kremovou, ale kalorictejsi :oops:
uvarim se ruzicky brokolice v osolene vode a rozmixuju ponornym mixerem, pridam taveny syr, aby se rozpusil, na prouzky nakrajenou sunku pokud mam a prileju jeste sladkou smetanu. pak trosku cesneku, sup, pepr dle chuti. na taliri pak ozdobim treba strouhanym syrem anebo opecenym chlebem ci houskou.

• načítám...
QQQQ
5.5.11 07:14
lucipajda píše:
ja delam brokolicovou taky kremovou, ale kalorictejsi :oops:
uvarim se ruzicky brokolice v osolene vode a rozmixuju ponornym mixerem, pridam taveny syr, aby se rozpusil, na prouzky nakrajenou sunku pokud mam a prileju jeste sladkou smetanu. pak trosku cesneku, sup, pepr dle chuti. na taliri pak ozdobim treba strouhanym syrem anebo opecenym chlebem ci houskou.

Takhle dělám pórkovou :palec: Je výborná! Zítra zkusím tu brokolí polívku :wink: Já jsem si včera večer (nevím co mě to popadlo) uvařila na dnes česnekovou polévku, plněné papriky s rajskou a rýží :dance:

• Upravit
15054
5.5.11 07:34

rizoto s vepřovým masem a s mexickou zeleninou z plechovky a hodněěěě eidamu nevrch,polévka vepřový vývar s hvězdičkama a pár kapustiček a květáku-zbytek z mrazáku

• načítám...
3643
5.5.11 09:38

U nás dnes bramboráky a k tomu mrkvovo-celerový salát.
A včera jsem si tady našla,jak děláte lososa a povedl se :palec: .I tomu mému chutnal a to ryby nechce jinak jíst.Takže díky :kytka:

• načítám...
27259
5.5.11 09:45

Rajská s masovými kuličkami a pokud se podaří, tak s domácím knedlíkem

• načítám...
29436
5.5.11 09:46
lleennttiillkkaa píše:
Rajská s masovými kuličkami a pokud se podaří, tak s domácím knedlíkem

Tak u nás taky dneska rajská, akorát s plněnou paprikou a kolenama.

• načítám...
23033
5.5.11 09:47

dneska porkova polevka,cocka s parkem a okurkou a cibulkou a Gita veprovy na mrkvi s bramborem
zitra hermelin s bramborem

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová