Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mama67 píše:
Ale to jsem přece neřekla. Jen si myslím, že by lidé měli odcházet do důchodu a ne makat na plný plyn v takovém věku na takové pozici. Prostě by mi vadilo kdyby mi dítě ve školce měl na starosti člověk s psychiatrickými problémy, a u toho věku si zkrátka nejsem jistá zda je to adekvátní. Toť vše. Zrovna tak si neumím představit například 65leteho schizofrenika pracujícího v lékárně, to jsou prostě normální obavy.
tak se svými obavami obrať na zákonodárce
@mama67 píše:
Ano, ten konkrétní muj případ se týká jen toho věku. O psych. poruchách tu psala jiná holcina/maminka a čerpala (myslím) že svých zkušeností - někde na začátku diskuze je to zmiňované. A ano, divim se, jak je to ve školství možné, aby člověk co se léčí na psychiatrii pracoval s dětmi, když například ridis trpet schizofrenii nesmí -pokud vím a učitelka ano?? Špatně nastavené, podle mě..
tak věk je jasný podle zákonodárců je ve věku kdy se pracovat prostě musí uvědom si, že jednou budeš stejně stará a taky budeš muset pracovat a mladší na tebe budou koukat zkrz prsty jen protože jsi stará, hele nic jí není takže problém bude spíš v tvé hlavě. Jinak léky na psychickou poruchu dneska bere každý druhý, ono už to dávno není žádné tabu nebo nějaká katastrofa. Pochybuju že někde učí učitelka která má schizofrenii. Hele stačí aby jsi dneska u doktora řekla, že se bojíš vos protože na ně máš alergii a většina dokrotů ti okamžitě dá prášky na nervy protože je to dneska moderní
@ka2ka píše:
tak věk je jasný podle zákonodárců je ve věku kdy se pracovat prostě musí uvědom si, že jednou budeš stejně stará a taky budeš muset pracovat a mladší na tebe budou koukat zkrz prsty jen protože jsi stará, hele nic jí není takže problém bude spíš v tvé hlavě. Jinak léky na psychickou poruchu dneska bere každý druhý, ono už to dávno není žádné tabu nebo nějaká katastrofa. Pochybuju že někde učí učitelka která má schizofrenii. Hele stačí aby jsi dneska u doktora řekla, že se bojíš vos protože na ně máš alergii a většina dokrotů ti okamžitě dá prášky na nervy protože je to dneska moderní
No tak si přečti začátek této diskuze, jasně to tam paní píše-ucitelka se schizofrenii. A to, že nám to ukládá zákon, neznamená ze k tomu musíme být způsobilí, že? Jde o to, zda si své síly umíme přiznat a ne dělat za každou cenu ikdyz mám možnost odejít do důchodu. A sorry, v hlavě problém nemám.
@mama67 píše:
Ale to jsem přece neřekla. Jen si myslím, že by lidé měli odcházet do důchodu a ne makat na plný plyn v takovém věku na takové pozici. Prostě by mi vadilo kdyby mi dítě ve školce měl na starosti člověk s psychiatrickými problémy, a u toho věku si zkrátka nejsem jistá zda je to adekvátní. Toť vše. Zrovna tak si neumím představit například 65leteho schizofrenika pracujícího v lékárně, to jsou prostě normální obavy.
Tak člověk, který má tyto civilizační choroby jako je vysoký krevní tlak a cukrovka (v jejím případě zřejmě druhého typu), kompenzované, určitě nebude pro děti nebezpečný
. Mezi dnešní civilizační nemoci patří už i ty psychiatrické, trpí jimi i mladí lidé, a jistě se s nimi setkáváš denně v různých situacích a na různých místech. Mi osobně by vadil psychiatricky nemocný člověk pracující s dětmi, ale 65 letá zkušená učitelka teda ne. I mladý člověk může zkolabovat, dostat embolii a být na místě mrtvý…
@mama67 píše:
No tak si přečti začátek této diskuze, jasně to tam paní píše-ucitelka se schizofrenii. A to, že nám to ukládá zákon, neznamená ze k tomu musíme být způsobilí, že? Jde o to, zda si své síly umíme přiznat a ne dělat za každou cenu ikdyz mám možnost odejít do důchodu. A sorry, v hlavě problém nemám.
dej dítě jinam, protože mi nepřijdeš tolerantní, učitelka ti vadí pouze z toho důvodu, že jí je 65 žádný jiný důvod nemáš.
Ano, bezpečnost mého dítěte je určitě přednější nežli tolerance k věku. Domnívám se, že člověk zřejmě už v tomto věku, navzdory zkušenosti, nemůže mít tak pohotové reakce například.
@mama67 píše:
Ano, bezpečnost mého dítěte je určitě přednější nežli tolerance k věku. Domnívám se, že člověk zřejmě už v tomto věku, navzdory zkušenosti, nemůže mít tak pohotové reakce například.
syna učí učitelka které je 45 a ten jí utekl ze třídy, byl tak rychlý, že se nestihla ani otočit, takže reakce veškerá žádná ![]()
@mama67 píše:
Takže jsi jen zaujatá. Sorry, ale tvá reakce je přehnaná. Jednou ti taky bude 60 a doufám, že budeš jen doplňovat zboží nebo pracovat na vrátnici…
@ka2ka píše:
syna učí učitelka které je 45 a ten jí utekl ze třídy, byl tak rychlý, že se nestihla ani otočit, takže reakce veškerá žádná
asi tak, já tuhle učitelce okolo čtyřicítky zachytila holčičku u dveří když jsem šla do šatny, takže o věku to fakt není, dítě uteče i mladší učitelce, učitelka teda za ní akorát vybíhala.
@mama67 Mám dojem, že tahle generace šedesátníků je hodně pracovitá, plná energie, vidím to na svých rodičích, je jim 62let, podnikají, obstarávají zahradu, věčně tam něco budují, jezdí na kole, na dovolené, rozhodoně žádní důchodci odpočívající u tv. Tak možná i ta paní učitelka i když má cukrovku a vysoký tlak se necítí unaveně a vyčerpaně a děti zvládne v pohodě, ven určitě chodí ve dvou. Můj zubař odešel do důchodu v 70letech a nikdy jsem se nebála k němu jít na zákrok, naopak byl perfektní i v tomto věku pečlivý, profesionální, teď mám mladého zubaře a plomba už mi dvakrát vypadla, po měsíci
![]()
@bramburka81 píše:
Takže jsi jen zaujatá. Sorry, ale tvá reakce je přehnaná. Jednou ti taky bude 60 a doufám, že budeš jen doplňovat zboží nebo pracovat na vrátnici…
Jen proto že mám jiný názor - a nejsem sama, jsem zaujata a ty startujes?
tak to jo
@mama67 mojí mamce teď bude 68 a občas stále učí, na zástup, nekdy měsíc, nekdy tři měsíce, nekdy 50% někdy skoro celý úvazek. Plus hlídá moje děti. Na starost má klidně celou třídu ( zapsaných je 25,ale nechodí pořád všechny). Zdravotní omezení má úměrně k věku, nic zásadního. Vem si že teď už normálně by se mělo do 65 pracovat, i učitelky ve školce, vek do důchodu se posouvá. Vyšší tlak nebo cukrovku může mít ucitelka i ve 30.
@mama67 píše:
Jen proto že mám jiný názor - a nejsem sama, jsem zaujata a ty startujes?tak to jo
Nestartuju, píšu taky svůj názor. A pokud jsi dobře četla diskusi, tak 65 letá paní učitelka nikomu nevadila
.
65 let není žádný věk a pokud se na to paní učitelka cítí a lékař jí to posvětí, nevidím problém. Manželově babičce je skoro 80 a zvládá děti líp než o 20 let mladší tchyně, která je po pár hodinách zralá na studený obklad
Není to jen o věku. Jestli s tím máš problém, nic ti nebrání stěžovat si nebo dát dítě jinam, ale aby ses pak nedivila, až dostane mladou neschopnou a/nebo neurotickou úču, která děti nebude zvládat a bude jim to dávat sežrat
Jo a k těm psychickým problémům, odhaduje se, že cca třetina populace je zralá na nějakou psychiatrickou diagnózu, takže je vysoce pravděpodobné, že tvé dítě někoho takového potká. A nejspíš to nebudeš vůbec vědět.
@bramburka81 píše:
Nestartuju, píšu taky svůj názor. A pokud jsi dobře četla diskusi, tak 65 letá paní učitelka nikomu nevadila.
Utocis a jak mám problém v hlavě atd, raději si přečti lépe diskuzi