Velikonoční tradice - koledování

2474
1.4.18 23:26

Pro mě jsou Velikonoce jen prodloužený víkend. Koledovat nikdo nepřijde a i kdyby náhodou někoho něco takového napadlo, nepustím si je domů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
1.4.18 23:32

Ahoj! Já bydlím v docela velkém městě (Praze :lol: ) a Velikonoce držíme! A jsem za to moc ráda! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
1.4.18 23:46

Mně teda nikdy nikdo nezmlátil. Pravda, že chlapi mají vždycky silácké řeči typu „to bude modřin“, ale většinou jsou ohleduplní.
Jo, je to fajn zvyk. Těším se, že mě zítra zase pár chlapů a chlapců pomlázkou pomladí. To si přece zaslouží odměnu, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
1.4.18 23:46

Koledování mi přijde jako fajn tradice. Jen se to nesmí přehánět. Je rozdíl vyšupat holku spíš náznakem, decentně, nebo jí zmydlit tako psa, aby si léčila koňáry ještě měsíc…
A sem z velkýho města ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
2.4.18 00:00

@Nieny Ahoj, já to měla ráda jako malá, pak mě dlouhá léta Velikonoce míjely a teď je zas tak trochu ‚řeším‘ kvůli dětem. Brzy ráno jdou s tatínkem a partou koledovat. Děti zřejmě vykoledují zásoby sladkostí na měsíce dopředu a manžel nevím co. Pravděpodobně opici :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
2.4.18 00:12

@Nieny Nechám se překvapit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
2.4.18 00:22

@Nieny Díky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
2.4.18 00:32
@Nieny píše:
@Bandii
A bydlis ve velkem meste?
My sice nebydlime na vesnici, ale v mensim mestecku, kde se tento zvyk zatim stale drzi. :)

Bydlím ve velkým městě. Ono chlapi asi pořád chodí, ale já naštěstí žádné takové neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.4.18 00:34

Patřím do té první skupiny. Přišlo mi to ponižující jako už malé a s věkem se to jen prohlubuje. Jestli se ně mě někdo bude dobývat, má smůlu, otevírám jen domluveným návštěvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
2.4.18 00:48

Nesnasim velikonoce, pred par lety jsem skončila s jelity a parkrat pod studenou sprchou. Nenavidim strikani vonavky do vlasů, nenavidim chystani baraku, peceni a rozdávání sladkosti. Velikonoce bych zakazala. Letos jsem si radeji vzala směny v praci, domu dorazim v 6 rano, to ještě nikdo nechodí a vsem jsem oznamila, ze pokud me zkusi vzbudit po nocni, tak zaziji poradny cirkus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9947
2.4.18 01:23

Mám Velikonoce ráda :) cítím z nich vždy jaro. A koledníci jsou super a ty řeči jak si psala mi vadí je to hrozne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.4.18 01:33

Mám trochu ujetý dotaz. I když tuhle tradici moc nemusím, tak se jí nevyhnu. Cítím se vždycky hrozně trapně, nevím, jak mám reagovat, otočit se, nastavit zadek a nechat se nebo ječet a pobíhat přes celý byt, u obou možností si připadám dost hloupě. Nejradši bych nasadila taktiku pasivní rezistence, házela na chlapy kyselé ksichty a protáčela oči v sloup, ale to nepřipadá v úvahu, protože „kazím srandu“ :)). Jak se chováte vy? Dá se z toho aspoň trochu elegantně vybruslit? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
2.4.18 06:52

@Ssarkas Po jakoukoliv zaminkou nekam vypadnout, pokud neco nesnasim, tak se toho nebudu ucastnit. Ja treba rozhlasila, ze jedu s detmi do Prahy a do odjezdu bude brana zavrena a auto za rohem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.4.18 07:09

Rodina se sejde, navstivi, udelame svatecni jidla.
Nase decka koleduji u rodiny, znamych a sousedu, kde se ocekava, ze maji prijit.
Naucili se rikanky kluk svoji, holky jinou.
Ted spi, tak nikdo zatim nedosel, ale nebude se konat nic strasneho. Symbolicky, jako vzdy. Ale tradici se nevyhybame a decka ji znaji.
A odpoledne se zabalime a pojedeme domu, bude po volnu a zitra zpet do prace a nucene vstavat. Neni nam dneska dobre.
A doma uz probehne v tydnu formalni predani balicku, navstevy az bude cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
2.4.18 07:19

Kdyz mi bylo cca 11let na velikonoce jsem vstávala v 6rano a na celé dopoledne utíkala z domu. Drželo mě to roky. Nenávidím ten svátek. Je mi 31 a nenávidím ho pořád. Vajíčka nedělám a neotevřu nikomu. A je mi fuk co je to za tradici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová