Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@větvička1 Já si schválně vyjela komplet svoje příspěvky v této diskusi a jsem moc zvědavá, jaká hanlivá slova na adresu žen, které se odmítají nechat vyšlehat, mi @Capellucia najde.
![]()
@sirikit píše: Více
Přesně. O to jde. Když někdo nechce slavit, tak ať buď otevře a řekne, že to neslaví nebo neotevře nebo jede třeba na výlet, možnosti je spousty a nikdo by se nad tím nepozastavil, každému by to bylo jedno..Já mám kolem sebe taky lidi, co to neslaví, naší kamarádi se vydali dnes do Varů na prameny, není absolutně povinnost to slavit, ale někdo halt potřebuje udělat drama, to je celý, jiný pádný důvod to nemá.
@větvička1 píše: Více
Přesně píšou, že je to stupidní tradice, to ještě dejme tomu, když jim to tak přijde, ale co je horší, tak používají slova jako mlácení, triskani atd a to je fakt za hranou, protože o tom to absolutně vůbec není a normální člověk nic takového nedělá a Velikonoce rozhodně nemají být a nejsou o násilí a to je to, co vadí mě. Ne to, přijde mi to trapný, neslavím to, ale tyhle výkřiky, které se absolutně nezakládají na pravdě.
@Matt 02 píše: Více
Velikonoce nemají být o násilí a „mlácení“ atd.. ale děje se to. Běžně se to děje. To tady zpochybňujete.
@Serpentini píše: Více
Tož aj na šlahání holek dojde. Ti šohaji od dcery co u nás byli na oběd. Šli dál a zas se vrací k nám. Prý je máme u nás zdržet. Děvčata už jedou. Že je vyšlahají taky. Nevím tomu konca kraja. Co mají za lubem. Jsme mysleli, že hochy povezeme domů do vedlejší obce, až se vrátí. Ať raději nejdou pěšky kolem cesty.
@JenedaLinda píše: Více
A zase.
Uveď jediný příklad, kde někdo z nás píše, že si ty Velikonocemi trpící ženy vymýšlejí.
Hele, když už se potřebujete hádat, tak si alespoň nevymýšlejte a podkládejte svoje tvrzení citacemi.
Sama to dělám běžně.
@Kelsey píše: VíceŽádný takový, šlehá se dopoledne!
Matt píše: „Velikonoce rozhodně nemají být a nejsou o násilí a to je to, co vadí mě. Ne to, přijde mi to trapný, neslavím to, ale tyhle výkřiky, které se absolutně nezakládají na pravdě.“
Tak reaguju, nemají být o násilí, ale běžně jsou. Je super, že u vás ne, ale na spoustě místech pořád ještě jsou. A hlavně za poslední část o tom, že se „výkřiky“ nezakládají na pravdě. Co jiného to je, když ne zpochybňování?
Odpoledne slehaji holky, takze je to spravne, kdyz se na ne holky chystaji
a je prestupny rok, tak by mely asi jen holky
Oni mají kluci trošku dost. Mám pocit, že dřív tady usnou na sedačce u televize. My se s chlapem bavíme, jaká trdla to jsou. Jen je posloucháme, jak perlí. Taky jsme kdysi byli mladí.
Ne, my jen říkáme, že to není problém Velikonoc, pokud je někdo hovado, tak je hovado celý rok, Velikonoce s tím nesouvisí. Takhke to zní, jak kdyby Velikonoce byla příležitost omluvit násilí, ale takhle to rozhodně není. Velikonoce o tom nejsou ani v nejmenším. Nemůžeš nikomu ubližovat nikdy, žádný den, práva, povinnosti i zákony platí pořád stejně, naštěstí. Velikonoce absolutně za nic nemůžou, za vše můžou lidi.
Jenže on mluvil už predtim o tom, ze se doba už dávno posunula, jen někdo zůstal v minulosti - deset, dvacet, třicet let. A nereflektuje, ze dnes už to není to, co bývalo. Naštěstí. Já tedy nemám žádná data abych s tím souhlasila, u nás to nebylo strasne ani před těmi dvaceti lety.
@Matt 02 píše: Více
Ale když se něco děje jenom na Velikonoce, tak tvrdit, že to není problém velikonoc.. nevím no.
Stejně jako to, že je to o lidech. Ano je, všechny tradice jsou o lidech ![]()
Někde je tahle tradice zvládnutá hezky, někde je tahle tradice taková, jakou tu spousta žen popisuje.
@Lily-of-the-valley píše: Více
Přesně tak, vždyť dneska se řeší, že se dvě děti strkají a pochybuji silně o tom, že by někoho někdo mlátil pomlázkou a prošlo by to, v dnešní době určitě ne. Naštěstí, ta doba je jinde. A pokud přece jen nějaký ožralý na konci světa, co se ještě neprobudil z Bolševika, tak má problém on, 99,9 procent lidí ho odsoudí a kdyby to poškozené táhly dál, tak se nebude stačit dědek divit a to je v pořádku. Proto je úsměvné to takto dramatizovat, když 2024.
No a co?
Velikonoce nemají být o násilí a podle Mattovy, mojí a dalších zkušenosti zde nejsou.
Podle vašich zkušeností ano.
Tohle je totiž diskuse, víš, a protože eMimino je diskusní server, je tu výměna byť i rozdílných názorů úplně v pořádku.
Mně se prostě naše verze Velikonoc líbí a nehodlám si na ni nechat plivat jedovatý sliny čistě jen proto, že má někdo jiný špatnou zkušenost, kterou nedokáže zpracovat do konkrétních opatření, aby se neopakovala, takže bude do omrzení točit násilí o svátcích jara. ![]()
Už mě to neba, je po mrskutu, další kolo zase za rok.
![]()