Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sirikit píše: Více
Však taky neotvírám, měla jsem snahu zezačátku. Ale ani moje holky o to nestojí a tak stojíme mimo.
@sirikit na mě takhle před lety vytáhl (a přetáhl mě jí) pomlázku blbec, když jsem ho míjela na kole, jednak to bylo odpoledne a za druhé jsem to skoro vzala pod v protisměru jedoucí auto. A není potřeba opakovat, že je to lidmi, pochopitelně že ano.
@Kelsey píše: Více
Taky, a blbý feministky, slepice, trapky, krávy… ![]()
@Anna766 píše: Více
Slavite, v pořádku, je úplně jedno jaké tradice dodržujete, je to čistě vaše věc, každý si může vybrat to co mu vyhovuje i kdyby jste neslavili vůbec je to úplně stejně v pořádku, ale v pořádku už není nějakou tradici, kterou neslavím démonizovat a snažit se manipulativními výmysly ovlivňovat ostatní. Uvedu příklad, my jsme se doma domluvili, že nebudeme mít živý, vánoční strom, z více důvodů. Nejhlavnější důvod je, že nám je těch stromů líto, další důvod je ten, že Vánoce slavíme u rodiny a doma stejně v ty hlavní tři dny nejsme a navíc by hrozilo, že by nám ho shodil kocour. Takže jsme se domluvili, že si někdy v půlce prosince ozdobíme větve případně umělý malý stromek, kvůli dítěti, světýlka, vánoční atmosféra, chápeš. To můžu x krát denně vzít a schovat to do koupelny, kde zavřu dveře a kocour to nesrazí, když bude bez dozoru a my nebudeme doma nebo třeba v noci, když ho nebudeme moc hlídat. Takto je to naše věc, ale kdyby jsme tvrdili nebo někam psali, že všichni, kdo mají vánoční živý strom jsou zlí, protože chudinka stromeček, tak to už by špatný bylo. Jo je mi těch stromů líto, stejně jako kaprů, ale nebudu to hanit a nebo si dokonce vymýšlet blbosti o tom, že chudáci naše lesy, když je to samozřejmě blbost, vánoční stromy se vysazují a pěstují čistě proto, že jednou skončí v obýváku s řetězi na sobě. Takže to nikomu nerozmlouvám, nehaním to, jen si živý strom na Vánoce nepořídim. Ale to přesně ty děláš s Velikonocemi a s touto tradicí.
No tak to je snad v pořádku, všichni jsou spokojeni a o nic nejde a o tom to je.
Já bych ty čokolády zase vzala a rekla, ať se vrátí, až se tatínek naučí chovat
a rozhodně bych neotvirala a pokud by ty děti byly jen „oni“ a žádné „ony“ poslala bych je pryč hned ![]()
@Matt 02 představuješ si, že si ženské ta jelita a další vymýšlejí? Když jen vypovíš vlastní zkušenost, nejedná se o manipulaci. Manipulace by byla mlčet a tvářit se, že se nic nestalo.
@Matt 02 píše: Více
Však jo. Nepíšu celou dobu nic jinýho. Pak nechápu proč se z toho někdo může zvencnout a má potřebu jiné přesvědčovat o kráse tradicí.
Přesně, buď neotevřitva nebo otevřít, ale nezlobte se, tady jste na špatné adrese, tady se tento zvyk nedodržuje, pamatujte si to prosím pro další roky, naschledanou. To není vůbec nic proti ničemu.
Byla jsi moc mírná. Já bych mu dala pár facek. ![]()
@Velryba černá píše: Více
Nevysvětlíš, jak vidíš snažím se jak blázen a zbytečně. Jsou drama queen, vymýšlejí si a teď ještě ke všemu haní ty krásné svátky.
@Annonymní_007 píše: Více
Tak víš jak, nechci násilí, tak ho sama nebudu používat ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Děti za to nemůžou, to bych neudělala.
Vždyť jo, podle mě úplně v pořádku.
Nechci, neúčastním se.
Ale nijak mě nepohoršuje, že se účastní ostatní.
To máš, jak třeba masopustní průvody.
Neba mě ho, za masku určitě nepůjdu a pokud někde cestou autem na průvod narazím, pokud možno ho objedu polňačkama, než mi nějaká nasolená maškara padne na kapotu. ![]()
Ale beru to jako lidový obyčej a nijak mě to nepohoršuje.
Zrovna tak majáles.
Rozjívenému průvodu maturantů je fajn se vyhnout, pokud člověk nechce dojít na poradu zlitý živými květy a s rtěnkovým srdíčkem na čele. ![]()
Ale neva mi to, nemám potřebu být obklopena homogenním, konzistentně korektním a nudným davem spoluobčanů, abych se cítila bezpečně.