Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Anebo se proste jen zeptala, jestli je tohle jeji tati.ek,on vypada starsi, takze to nemusi byt zjevne a holcicka zacala povidat, nektere jsou upovidane ze na sebe vybliji vsechno…nase logo si s ditetem taky povida, jak se melo, co od minule navstevy delalo, jak se mu libi ve skolce a tak, abu se mu priblizila a ziskala duveru…
Tak ja mam za to, ze ked niekto zneuziva decko, tak si je sakra vedomy, ze robi nieco zakazaneho, a instruuje decko, co je ‚tatinkovo a jej tajomstvo‘ a decko to hned pri prvej prilezitosti ‚nevyblije‘. Byt ja na mieste vinnika, tak si este to tajomstvo poistim niecim strasidelnym co by sa stalo keby sa tajomstvo prezradilo.
@Bábi Zlopočasná píše:
Nie, nenapadne. Moj manzel mi pomaha kupat decka, kym ja utieram malu, on velku, kym ja uspavam malu, on si lahne k velkej, ked mam nocnu smenu, tak spia oni traja v manzelskej posteli.Desim sa, ze manzel odvedie deti do skoly, da im pusu na rozlucku a policia ho odvedie za zneuzivanie.
To co tu popisuješ je verze matky ![]()
No pokud tohle byly jedine duvody, tak to je otresne. Muj manzel by bojoval a ne, ze by si sahl na zivot. Ale dovedu pochopit, ze kazdy jsme jiny s nekym tohle muze sakra zamavat. Plus vyslechy a dalsi problemy v zivote. nekdo tu dokonce zminil, ze panovi umrel tatinek. jo dovedu si predstavit, ze nekdo to muze vyresit i takhle ![]()
@Bábi Zlopočasná píše:
Tak ja mam za to, ze ked niekto zneuziva decko, tak si je sakra vedomy, ze robi nieco zakazaneho, a instruuje decko, co je ‚tatinkovo a jej tajomstvo‘ a decko to hned pri prvej prilezitosti ‚nevyblije‘. Byt ja na mieste vinnika, tak si este to tajomstvo poistim niecim strasidelnym co by sa stalo keby sa tajomstvo prezradilo.
Takže jako až se jednou naše sousedka naštve že dítě dupe, zavolá na policii že ji zneužíváme a dcera tam řekne že ji táta koupe a lechtá na bříšku, tak nám dítě odeberou? To je jako normální? Kde to proboha žijeme a jak to může někdo obhajovat? Ano, existují týrané děti a ano, v takových případech je třeba jednat rychle. Ale týrané dítě asi vypráví jinak o tom, co se doma děje než netýrané. Nehledě na to, že dle mého stačí jedna prohlídka u dětského gynekologa a musí snad být jasno. Tohle je alarmující případ, ty úřednice by měly být vyhozené. Argument, že dítě musely odebrat, co kdyby… to bychom mohli preventivně zavřít všechny podnikatele, co kdyby neplatili daně, preventivně sbírat řidičáky, co kdyby jezdili lidi opilí, to je tak hloupý argument! Neskutečně mě to rozčílilo. No nic, manžel právě dokoupal dceru, tak jdu dělat večeři. A radši to dám jako anonym, co kdyby měl někdo udavačskou…
@jahuhudka píše:
Ale to je verze matky ne?Logo vyjádření nedala nebo ano? Nebo policie -sociálka?
MAtka taky psala, že se u dcery střídali, pracovali na směny…
No škoda, že tyhle materiály asi hned tak někdo nezveřejní ![]()
Na druhou stranu holka chodila na logo, tak mohla taky dost blbě mluvit a dle informací tam byla tak dvakrát na té logo
Takže logopedka taky mohla rozumět velké h…
tomu, co holčička říkala.
Mé dítě v pěti letech mluví docela děsně, rozumí akorát rodina a taky ne pokaždý. Logopedka mu taky kolikrát rozumí fakt prd, i když k ní chodíme roky ![]()
@jahuhudka píše:
To co tu popisuješ je verze matky
no, ale jelikoz to vysetreni neni nahrane, tak tezko rict, co se tam stalo.
A rodice urcite dostali pisemne nejake duvody pro odejmuti deti, pokud tam neni nic konkretnejsiho nez co oni uvadi, tak to je prusvih.
@jahuhudka a Ty by si zneuzivala predskolske decko a neucila ho, co nesmie povedat? Ked predskolak vyklopi aj co nevie?
Ohladne juvenilnej justicie som hystericka, pretoze urad ma pravdu a rodicia sa mozu akurat tak ist bodnut. A toto tu vyzera ako nesikovne naockovana juvenilna justicia na nase pomery - trosku prestrelili, budu to musiet implementovat ponekud opatrnejsie.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ono hlavně, kdyby byl vinen, tak vydržel by týden vyšetřování? Proč by to neudělal hned
Přece by mu muselo být jasné, že to zjistí. Kdyby ta holčička zneužívaná byla, odhalila by to zdravotní prohlídka, stejně tak mi přijde divné, že by si něčeho takového nevšimly učitelky ve školce ![]()
Nemohlo by to taky být tak, že je nevinen, ten týden se jim snažil pořád dokola opakovat, že to neudělal (dokázat to nemá jak), oni si stále mleli svou a už prostě došel k tomu závěru, že radši půjde z cesty, aby se děti dostaly alespoň k matce, než aby byly odejmuty úplně? ![]()
Ja moc nechapu, k cemu myslite, ze tady dojdete. To uz bude porad dokola. Tahle debata je uz vicemene zbytecna, protoze nikdo nemame podrobnejsi informace. Ted je to jen o tom, cemu chceme verit. ![]()
Mne desi to, jak snadno clovek prijde o rodinu, ted mam na mysli hlavne pripady v Norsku, ale bojim se, ze to bude jednou vsude.
@Anonymní píše:
@Natálka26 zajimave je, ze ty proste vis, co bys v takove situaci delala
Omyl, nevi to z nas nikdo.
Cetla jsi ten clanek? On odesel v noci, mela to predpokladat a privazat ho k posteli
Jsi mimo
Vadí ti, že vím co bych dělala? Vlastně kecám, neznám se a nevím co bych dělala. A hlavně věřím tomu, že bych právníka sehnala. A článek jsem nečetla, protože teprve teĎ dočítám diskuzi.
Co takhle, nebát anonym??
@asha píše:
Tak to je fajn.
Ona nejlepsi cesta, jak se ocistit, je sverit vsechno bulvaru.
Nekdy si precti reakce pod podobnymi clanky.
Ale tady nejde o diskuze pod článkem, tam píšou většinou zakomplexovaní idioti, ale o to, že ve chvíli kdy je to mediálně známá kauza tak se začnou angažovat lidi na „vyšších postech“.
@Bábi Zlopočasná Co bys řekla na toto :
Vlastně ani nevím, jak začít. Stalo se nám něco, co nikdo z rodiny nedokáže pochopit. Můj nejmladší syn byl minulou středu a čtvrtek u svého otce. Ten ho přivezl ve čtvrtek v osm večer a malý potom celou hodinu hrozně brečel, zvracel a když jsem ho šla převlékat do pyžámka, všimla jsem si, že má na zádech modřiny a na hlavičce boule. Pak ještě, že má nateklý nárt s velikou modřinou. Vůbec jsem nevěděla, co se děje, psala jsem bývalýmu (otci malého), co se mu stalo, jestli někde spadl…on že je to blbost, že se mu nic nestalo nebo o ničem neví. Jen že jim na zem stáhl mikrovlnku.
Jak jsem nevěděla, co se mu stalo, tak jsem šla radši k naší pani doktorce a ta nás poslala do nemocnice, že nás tam hospitalizují a malého prohlédnou. Byli jsme tam od pátku do úterý, všechny výsledky byly v pořádku a já si myslela, že nás tedy pustí domů. Pani doktorka, že ne, tak mi to přišlo divný. Začala jsem zjišťovat, co se děje a dozvěděla se, že jim sociálka nařídila malého nepouštět domů. Odpoledne přišla pani ze soudu, sociálky a malého odvezli do kojeneckého ústavu, že soud nařídil, aby ho tam umístili než se všechno vyšetří. Bývalý přítel tvrdí, že jsem ta zranění udělala malému já. Takže teď všechno bude vyšetřovat i policie i OSPOD a já nemůžu nijak dokázat, že jsem nic neprovedla. V první chvíli to byl to pro mě takový šok, že jsem se zhroutila. Mám strach, aby mi malého nesebrali (nebo i ostatní děti) nebo nezůstal chudák v ústavu. Vůbec nemůžu pochopit, co se vlastně stalo a děje.
Návštěvy mám dovolené jen na dvě hodiny denně a nejhorší je vždycky se rozloučit a nebrečet a taky se mi těžko zvládá usínání a dělá mi problémy, že na návštěvy chodí i bývalý přítel. Taky si vyčítám, že jsem malého k té pani doktorce vůbec brala, že kdybych ho tam nevzala, tohle se nestalo. Nikdy jsem bez synka nebyla déle než dva dny a když jsem dnes odcházela z návštěvy, tak po mě natahoval ručičky a brečel. Málem jsem se rozbrečela taky. Vždycky byl usměvavý, zvídavý a ukecaný mrňous a v těch posledních dnech se skoro neusmál, úplně přestal mluvit.
Navíc samozřejmě chybí i sourozencům a příteli, kteří ho můžou navštívit jen občas. Hrozně to na nás všechny doléhá.