Vídáme se s tchyní až moc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
4.6.19 14:10
@Mamazkoncesveta píše:
Není jiná cesta, než mu to prostě říct… :nevim: Pokud on nedokáže maminku odmítnout, tak mu to řekni a nastav ty hranice ty, ve vší slušnosti prostě návštěvu odmítni, máš na to právo a tchyni řekni, že až ji budeš chtít vidět, stavíš se na kafe sama k nim a stejně bych to řekla muži, chceš se vidět s maminkou, u nás je na můj vkus moc často, stav se k ní sám, domů ji netahej. Chce to odvahu, značnou dávku taktu a obrnit se, protože tchýni zcela jistě naštveš.

Je otázka, jak zakladatelka komunikuje. Jednoduché řešení, je ať syn chodí k ní a ona nebude mít řeči. Podle mě dohoda snadná. Ale zas se z toho udělá problém. Evidentně jsou velká rodina, když se paní zajímá i o vnoučata svých sourozenců, hlubší vztahy jsou u nich normální. Zakladatelka chce dítě a na partnerovi ji zřejmě štve kde co. Co svatba například?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
4.6.19 14:12
@Anonymní píše:
@Bubla_Bučková no me teda normalni neprijde abysme meli treba hezkou chvilku a ona zaklepe na dvere a se vsi uctou si vsichni uprdnete ze ja sem tady.. To jsem spatna ze chci byt panem sveho casu?

Kazdy má právo na svůj klid. Nicméně co na to ten tvůj, jak on to teda reálně bere? Řekla jsi mu to, jak reagoval. Nebo je mu blbý říct mámě ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.19 14:14

@Bubla_Bučková tak to pozor! Kde jste usoudila ze me stve kdeco??? Tohle je jedina vec ktera me irituje a se vsi uctou ja sem si prisla pro radu a ne pro hodnoceni me osoby

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
4.6.19 14:16

"Miláčku - fakt se snažím, opakovaně a dlouho, ale já potřebuju mít doma soukromí a výrazně omezit návštěvy. Je úplně v pohodě, pokud ty zajdeš za mámou, když se s ní chceš vidět, ale abych se cítila v pohodě, tak nezvládnu víc jak * tolik a tolik * návštěv týdně.

Tvoje maminka úplně nechápe jemné náznaky, takže se potřebujeme společně dohodnout na tom jak to bude vypadat a pak jí to společně říct a především na tom trvat. Sice to bude chvíli nepříjemné, než si zvykne na to že to nefunguje podle ní, ale pokud spolu máme založit rodinu, tak fakt potřebuju abch se doma cítila jako doma."

V případě že tahle dohoda neprojde, nějak to zahraje do outu, nebude schopný pochopit, že založil novou rodinu a potřeby manželky jsou v tuhle chvíli prioritnější, než potřeby matky, tak si do toho nepořizuj dítě. Bez toho abyste zvládali se na podobných věcech domluvit, tak kojenec a péče o něj to celé jen zkomplikuje a nejspíš vyhrotí.

Další věc, co by mohla zabrat je něčím tchyni zaměstnat, aby se zajímala i o něco jiného, než o vás.

Příspěvek upraven 04.06.19 v 14:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.19 14:16

@Martha03 spis sem se mu do ted to snazila nejak naznacit ale bez odezvy a jelikoz se to v poslední dobe stupňuje prisla sem poprosit o radu jak mu to rict na plnou pusu jak se rika…

• Citovat
  • Upravit
5913
4.6.19 14:20
@Anonymní píše:
@Martha03 spis sem se mu do ted to snazila nejak naznacit ale bez odezvy a jelikoz se to v poslední dobe stupňuje prisla sem poprosit o radu jak mu to rict na plnou pusu jak se rika…

No tak to ti řeknu naprosto přesně. Řekni mu to narovinu. Chlap náznaky nechápe… Prostě si s ním ve vhodnou chvíli sedni, řekni mu, že ti jeho máma nevadí, máš ji ráda, ale jen v určitých dávkách. Náznaky nepraktikuj vůbec, nejlepší je to říct narovinu. Nebudeš pak zklamaná, že tě nechápe a neudělal co jsi potřebovala. Já s chlapem vždycky mluvím zcela otevřeně a to i v případech, kdy vím, že se mi to moc líbit nebude, jsou to třecí plochy, ale vždycky si to pak vyrikame a upravíme dle potřeby a vzájemné tolerance. Vyvarujes se tak zbytečně ztracenému času doufáním, že mu to někdy dojde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Ou děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
26928
@Anonymní píše:
@Martha03 spis sem se mu do ted to snazila nejak naznacit ale bez odezvy a jelikoz se to v poslední dobe stupňuje prisla sem poprosit o radu jak mu to rict na plnou pusu jak se rika…

Chlapovi nemuzes naznacovat. Chlapovi to musis rict primo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
@Anonymní píše:

náznaky jsou ti úplně naprd. A není fér vinit ostatní z toho, že náznakům nerozumí a nebo je čtou jako že to není nic podstatného.

Potřebuješ jasně a konkrétně formulovat svoje potřeby. V okamžiku kdy mluvíš o sobě, o tom co potřebuješ a co by ti pomohlo, bez toho abys vyčítala co ostatní nedělají a nebo jim říkala co mají dělat, tak se ta šance na domluvu dost zvyšuje.

Jak konkrétně to říkat popisuje třeba tzv. nenásilná komunikace - knížka o ní je ke stažení tady https://uloz.to/!FuiyEcWo4/nenasilna-komunikace-ocr-pdf?q=Nenasilna+komunikace

Příspěvek upraven 04.06.19 v 14:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.6.19 14:21
@Anonymní píše:

Hele tak jak si to myslela, že S PRITELEM jsme ji to říkali stokrát? Ještě si s ním o tom totiž vůbec pořádně nemluvila a už plánuješ na internetu rozchod a překrucuješ skutečnosti, abys měla na rozchod „právo“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.19 14:23
@Bubla_Bučková píše:
Je otázka, jak zakladatelka komunikuje. Jednoduché řešení, je ať syn chodí k ní a ona nebude mít řeči. Podle mě dohoda snadná. Ale zas se z toho udělá problém. Evidentně jsou velká rodina, když se paní zajímá i o vnoučata svých sourozenců, hlubší vztahy jsou u nich normální. Zakladatelka chce dítě a na partnerovi ji zřejmě štve kde co. Co svatba například?

Tak tady se vždycky dozvíme jen jeden pohled na věc. Ono to ale klidně může být i tak, že nejde jen o to, že syn má rád vlastní maminku, maminka může být skutečně dotěrná a třeba prudí celé široké příbuzenstvo a nerespektuje ničí soukromí, i takové znám. Maminka mého ex nám s klidem vlezla v neděli ráno do pokoje a ptala se, co bude Zdeneček papat na snídani. Když jsme pak bydleli sami, každý den byl na dvě hodiny u ní, ona by nevyfuněla kopec k nám, a ještěže protože bychom neměli klid ani doma. Je moc pěkný, když se mají v rodině rádi, ale promiň ale musí to mít hranice a zde stejně jako v jiných případěch platí, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého a pokud mě byť vlastní máma nebo tchyně jakkoli omezuje, mám právo se ozvat a sdělit slusně můj pohled na věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.19 14:24

@Bubla_Bučková prosim? Cim sem vas tak nastvala ze se tu do me poustite? Vy me vubec neznate.. Ano rikaly protože ani jemu se tohle nelibi taky chce ohlasenou navstevu.. Resily sme my dva spolu naplno pouze neohlasene navstevy.. Bohuzel sme ji to řekli a nic se nedeje.. Prosim vas opravdu to ted nemam lehke a tohle nepotrebuju dekuji za ppchopeni

• Citovat
  • Upravit
26747
4.6.19 14:26
@Mamazkoncesveta píše:
Tak tady se vždycky dozvíme jen jeden pohled na věc. Ono to ale klidně může být i tak, že nejde jen o to, že syn má rád vlastní maminku, maminka může být skutečně dotěrná a třeba prudí celé široké příbuzenstvo a nerespektuje ničí soukromí, i takové znám. Maminka mého ex nám s klidem vlezla v neděli ráno do pokoje a ptala se, co bude Zdeneček papat na snídani. Když jsme pak bydleli sami, každý den byl na dvě hodiny u ní, ona by nevyfuněla kopec k nám, a ještěže protože bychom neměli klid ani doma. Je moc pěkný, když se mají v rodině rádi, ale promiň ale musí to mít hranice a zde stejně jako v jiných případěch platí, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého a pokud mě byť vlastní máma nebo tchyně jakkoli omezuje, mám právo se ozvat a sdělit slusně můj pohled na věc.

Však jo, řeším to po dvou týdnech a ne po letech a ještě připravena bouchnout jak pytel sazí, když nebude okamžitě po mým :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.19 14:27

@Mamazkoncesveta tak ted ste to trefila uplne presne.. On ji nikdo z rodiny moc nemusi prave kvuli jejimu chovani az ut kibicovani nb vtiravosti a na svojj tchyni je pekne hnusna

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.19 14:29

@Bubla_Bučková po jakých letech proboha vy snad vite jak dlouho spolu zijem nebo jak? Vy mate tezke nesimpatie vuci me… Neco mi napovida ze zenu ci pritelkyni sveho syna taky nemusíte kdyz uz ste teda zacala stim konstatováním

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová