Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ale já jsem ho nepodvedla, psala jsem že jsem se s ním scházela ale nic nebylo protože mi včas došlo že přítele miluju
podle mně to chlap pozná, že uvažuješ o tom,že budeš s jinym, ten muj by to teda určitě poznal a zachoval by se úplně stejně
My jsme se po dvou letech rozešli a já si říkala že už NIKDY…nakonec jsme se k sobě vrátili. Drží to dodnes, máme před svatbou a snažíme se o mimčo.
Po šesti letech jsme ses přítelem rozešli. Nějak jsme si už malinko lezli s těma svýma chybama na nervy. Byli jsme půl roku bez sebe, na obou stranách bylo nějaké to rande s jiným člověkem, ale nybylo to ono… Po půl roce si přijel pro nějaké zapomenuté věci a po tom, co jsme si o tom promluvili jsme zase spolu.Je pravda, že je to zaím jen cca 4 měsíce, ale vypadá to dobře. Já si uvědomila, ajké vlastnosti jsou pro mě u něj důležité a jeké zvládnu (on to prý cítí podobně, že si uvědomil, co všechno jsem pro něj byla).
Pauza nám přinesla i negativní věci, oba jsme se trochu změnili a je někdy těžké si uvědomit, že „jako dřív“ to nebude už nikdy a musíme pracovat na budoucnu a né se utápět v minulosti.
Je to sázka do loterie, no… ![]()
přemýšlej nad tím, jestli takový život, jaký si popisovala - hádky atd..chceš mít i nadále možná na celý život, nebo do té doby, než potká zase jinou.. protože on se nezmění..tak jestli ti to předtím vyhovovalo, tak bych to ještě zkusila.. pokud tak žít nechceš, není jiná možnost než začít jinde znova ![]()
V 10ti jsem se zamilovala do jednoho kluka na tabore v 19 sme se potkali a spolu byli rok ale byl jeste mladej (21) a proste uhnala ho starsi holka pak s nim mela mimco a vzali se ale po par letech zjistil jaka je a ze ho mela jen aby mela dite a nezustala sama. Vydrzel to 7let s tim ze si po case vzpomnel na me .. vedel vse od rodiny s kterou jsem byla v kontaktu ale ozval se mi az kdyz od ni odesel a ted uz sme spolu pres rok a je to uzasny dospeli sme a jeden bez druhyho by uz nebyl. planujem mimi ( Ja uz vlastni taky mam) takze u nas to dopadlo dobre.. stane se ze se nekdy chytnem ale to spis kdyz je nervozni kvuli problemum s jeho ex. ale vzdy je po chvili vse v poradku
Nevracela bych se, mám zkušenost takovou že ve vztahu byly problémy (ale podle něho vždy jsem za ně mohla jen já nebo to byla blbá schoda okolností atd, což mi dokázal výborně zdůvodnit)vedlo to k několika rozchodům. Vždy partner se pak rozmyslel a cca do pár dnů už psal, mailoval, postával u práce či u koleje, byl neodbytný a chtěl vztah vrátit..nebudu unavovat jaký absurdní situace jsem prožila. Problém byl že do té doby jsem nikdy nepotkala člověka který by nevěděl co chce, kterýmu by nezáleželo na citech ostatních. vždy jsem si říkala kdyby mě nemiloval proč by se vracel, dával do toho tolik úsilí, proč by se choval jako magor…teď už vím že magor byl a to sobecký, ješitný, který je zahleděn pouze do své osoby a který vždy musel mít pravdu a poslední slovo. Před rokem jsem náhodou zjistila že dotyčný má 2,5roku paralelní vztah(dovolovala mu to moje tehdejší pracovní doba - ranní a noční směny), byl to šok - byli jsme spolu 5let, znala jsem rodinu, měli jsme společný kamarády…a já plánovala společnou budoucnost, teď jsem ráda že to tak dopadlo. Představa že mám dítě a jsem na takovém člověku závislá je děsivá.S jeho druhou přítelkyní (kontaktovala jsem ji - nevěděly jsme jedna o druhé) jsme párkrát zašly na kafe..Velký překvapení bylo, že jak se choval blbě ke mně tak se choval i k ní. Hold člověk se nemění…ale věřím v boží mlýny, jednou se mu to vrátí. Já těď mám rok skvělý vztah a nechápu minulost
souhlasim s nazorem Terrky. Mela jsi prvni v umyslu jit do zajecich, pises ze te dotycny miloval. tvuj ex za tebou prisel a rekl ti to na rovinu. Pokud je to uprine a chcete byt spolu tak budete. Priklady jinych paru ti moc nepomuzou, jelikoz zadnej vztah neni totoznej, jen ty znas sveho partnera èx`a znas presnou situaci. Good luck.
Život a láska to jsou opravdu kruté chvíle. Já jsem se rozešla s přítelem před dvěma lety, ale nikdy jsme nepřestali být v kontaktu i jsme se vídali i, přes to, že mám někoho. Ale to současný partner je na dlooouhé povídaní. Nu a s bývalým jsem se viděla v lednu, to nechtěl, abych odjela, že mě hrozně moc miluje. A ejhle…už balí druhou slečnu. Mezi tím mi nějaký anonym poslal konverzaci na email. Takže jsem z toho byla slušně v háji. A to se známe skoro 10 let. Za celou dobu mi vlastně nikdy neřekl vrať se, jen jsem byla taková „bokovka“ než si asi nějakou najde. Nechápu to
![]()
Miluji bývalou mám přítelkyni :/ furt mi vrtá hlavou přitom nechci ublížit své přítelkyni
@Anonymní píše:
Omlouvám se, že anonymně. Byla jsem s přítelem 3 roky, poslední půl rok jsme se hodně hádali a bylo to takové zvláštní. Já jsem mezitím poznala jednoho kluka, který se do mě zamiloval a já ho měla také ráda. Párkrát jsem se s ním sešla (ale nic nebylo) v jednu chvíli jsem dokonce uvažovala že se s přítelem rozejdu. Nakonec jsem si uvědomila že jediný koho miluju je přítel a že o něj nechci přijít a stýkání s tamtím ukončila. Pár měsíců vztah pokračoval ale hádky byli pořád, svého rozhodnutí jsem ovšem nelitovala. Až pak přišel přítel s tím že se chce rozejít, že začal mít rád nějakou jinou. Tak moc to bolelo. Dva týdny po rozchodu mi začal psát že si myslel že už mezi náma dvěma nic není ale že mě pořád miluje a nechce bezemě být, že by pro to udělal cokoliv a já teď přemýšlím, zda se k němu vrátit. Moc ho miluji a jiného ani nechci, jen se bojím dalšího zklamání. Vrátil jste se někdo ke svému bývalému příteli, který se s vámi rozešel (nebo i vy rozešla s ním) kvůli někomu jinému a pak si ten člověk (v opačném případě vy) uvědomil že to byla hloupost, že patříte e svému „bývalému“? Moc prosím o vaše zkušenosti
Jo stalo pred par tydny jsem se rozesla s byvalim kvulii jinemu ted jsme se videli a lituji toho on to vi chce me ale pry si ti musi srovnat v hlave neznamena to ne aale nedokaze odpovedwt oritom si piseme miluji ho moc ![]()
Vrátila, vlastně jsme měli jen takovou 2 měsíční pauzu. Nedopdlo to dobře, důvody, proč jsem to skončila, zůstaly, takže jsme se pak rozešli znovu.
Ahoj potrebovala bych poradit,
Pred rokem jsem chodila se svym ex pritelem skoro 3 roky. Meli jsme mezi sebou hezky vztah, planovaly jsme budoucnost nedokazali jsme bez sebe predstavit žit. Stravili spolu kazdy den.. Az po dvou letech nam to prestalo fungovat. Oba dva jsme si chtele jeden bez druheho zacit chodit na diskoteky.. Poznat svet. Proto jsme se zacly hadat a ex pritel zacal byt i sprosty, coz uz jsem prestala trpet. Jednoho dne jsem se snim rozesla coz jsem netusila ze bude nest spatne. Byly jsme spolu furt v kontaktu a schazeli jsme se ale uz jen jako pratele. Ja se k nemu chtela zase vratit davala jsem mu cas na to kdy on prijde a zepta se me jestli bych ho chtela zpet ale nezeptal se. Tak jsem svoje sance ukoncila a po pul roce si zacla psat s jinym klukem se kterym jsem si psala pul roku a potom jsme spolu zacly i chodit.. Ted snim chodim skoro 5 mesicu.. Pritel me miluje a ja si myslela ze ho taky moc miluju ale potkala jsem sveho ex, ktery mi zacal znova psat. Ve me se city zacly menit. Uplne se mi vsechno pomichalo. Nevim co mam ted delat. Diky za rady
@Lindick K ex bych se nevracela. Zůstala bych s přítelem se kterým jsi teď, ale je to tvoje rozhodnutí.
@Hr4sek22 Jo taky si to rikam ale najedni stranu pritel co ted snim jsem je moc zarlivi nemuzu skoro nikam chodit a kdyz jdu tak zarli a furt me podezira. A kvuli tomu zacinaji nase hadky. A nejhorsi je ze mi prijde ze ani nevim ke komu co ted citim.
@Lindick S žárlivcem bych nebyla - zakazování chození ven a podezírání je pro mě kontraindikací ke vztahu.
Pokud jste se s ex rozešli jen kvůli tomu, že jste si připadali nevybouření, čehož jste si teď možná užili, tak je to možná nadějnější než v jiných případech, kdy bych návraty do rozešlého nedoporučovala. Je otázka, jestli by v tom s tebou chtěl pokračovat i on. ![]()
Jelikož bych ale toho současného nechtěla, navíc ho zatím extra nemiluješ, tak bych to klidně riskla, pro mě by to bylo „nemám co ztratit“. ![]()