Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nikol.ondrášovka píše:
Ze je to jak z bravicka a at si to vyresi mezi sebou
Souhlas
![]()
@Anonymní píše:
Ahojky..Řeším s kamarádkou takový problém…S partnerem spolu byli pár let a moc se milovali-to můžu i já odsouhlasit. Jenomže kamarádka má trochu složitější povahu. Pohádali se a ona se s ním rozešla, pak to chtěla vrátit zpět, ale partner už nechtěl, že na taková scény pořád dokola už nemá i když mi miluje, má jen jedny nervy…Kamrádka si chybu uvědomuje, víš že je problém u ni. Jenomže dnes si psali a on přiznal, že s jednou holkou něco měl a jestli se k sobě vrátí, chce aby měli čistej líst..Kamarádka už ho nechce ani vidět i když ho miluje. Já ji řekla, že bych to taky nesnesla i když byli rozejití a svým způsobem může být ráda, že tomu on šanci ještě chce dát…Co si o tom mylslíte vy? Nepodvedl ji, ale stejně to bere jako zraduDíky
Tak kamarádka se s ním rozešla, on si užil - kde je zrada?
Vždyť se s ním rozešla. No.. nechápu a každopádně bych to nechala ať si to sami vyřeší mezi sebou ![]()
Tvoje kamarádka mu nemá co vyčítat - on nikoho nepodvedl
co je zrada? Že se s ním rozešla a on místo zhroucení šel dál?
Zrada? Jaka zrada? Vzdyt spolu nebyli, tak o co ji de? Vubec ji to rikat nemusel, chtel byt uprimnej. Nechapu. Jinak jestli se rozesli, uz bych se nevracela. Sama sem to jednou podstoupila a stejne to nedopadlo. Takze uz nikdy vic
![]()
Mám známé…rozvedli se. Ona měla milence, pak úplně jiného partnera. On byl nejprve sám, docela měl osobní problémy. Našel si novou partnerku, která s ním složité období zvládla - postupně si pořídili dítě.
Po dlouhé době možná i 10 let se dali dohromady, on opustil novou paní s vlastním dítětem. Jakmile byl syn z 1. manželství plnoletý, tak se rodiče znovu vzali a děti (myšleno z 1. manželství) jim byly za svědky.
Jiný příběh - rozvedli se, po určité době se vzali…ale nakonec se stejně opět rozvedli…
Holt - život je nevyzpytatelný.
@Anonymní píše:
Ahojky..Řeším s kamarádkou takový problém…S partnerem spolu byli pár let a moc se milovali-to můžu i já odsouhlasit. Jenomže kamarádka má trochu složitější povahu. Pohádali se a ona se s ním rozešla, pak to chtěla vrátit zpět, ale partner už nechtěl, že na taková scény pořád dokola už nemá i když mi miluje, má jen jedny nervy…Kamrádka si chybu uvědomuje, víš že je problém u ni. Jenomže dnes si psali a on přiznal, že s jednou holkou něco měl a jestli se k sobě vrátí, chce aby měli čistej líst..Kamarádka už ho nechce ani vidět i když ho miluje. Já ji řekla, že bych to taky nesnesla i když byli rozejití a svým způsobem může být ráda, že tomu on šanci ještě chce dát…Co si o tom mylslíte vy? Nepodvedl ji, ale stejně to bere jako zraduDíky
ať dospějou.. nic víc poradit nelze.. takhle se rozumní lidé nechovaj ![]()
@Anonymní píše:
Ona se s ním rozešla a teď bere jako zradu, že někoho po tom měl, jo? Tak to má vážně asi „složitou povahu“ ![]()
@martina.se píše:
ať dospějou.. nic víc poradit nelze.. takhle se rozumní lidé nechovaj
Souhlasim, navic on ji nepodvedl a i kdyby jo, tak si myslim, ze to s ni nema moc jednoduchy a divim se JEMU, ze chce neco lepit
Vracet - nevracet? Těžká otázka a nikdy na ní nebude existovat jednoznačná odpověď a až s odstupem času poznáš, zda ses rozhodla správně. Spíš si to všechno srovnej v hlavě - klidně si sepiš i plusy a mínusy proč se ne/vracet.
Já se s mým Ex rozešla po roce - více méně kvůli kravině, pak půl roku pauza, kdy já jsem měla nějaké ty úlety, o kterých věděl a přesto jsme se k sobě vrátili a následovaly 3 krásné společné roky. Jenže potom přišel čas si připustit, že žádná společná budoucnost, tak jak jsme si ji vysnili, nebude.
Opustit definitivně mého Ex bylo pro mě hrozně moc těžké (snad nejtěžší rozhodnutí doposud) - věděla jsem moc dobře, že ho miluju a že on miluje mě, ale bohužel se začaly objevovat věci, které jsem předtím neřešila a to že mi říká, že mě miluje mi nestačilo - potřebovala jsem aby to dokázal. Pak přišlo období hádek a byla konečná. Věř, že skoro půl roku mi nebylo do smíchu a zatraceně to bolelo - jeho ještě víc a chtěl mně pořád zpátky, ale já prostě věděla, že by to skončilo stejně - ublížili bychom si ještě víc.
Navíc s odstupem času můžu říct, že toho nelituji. Teď mám přítele, na kterého se můžu opravdu spolehnout a už půl roku spolu bydlíme. Sice mi každý den nevyznává lásku až do nebes, ale jeho činy mluví za vše a to je pro mě hodně důležité.
edt. oprava jednoho „i“ ![]()
Když mi bylo cca 17 let začala jsem chodit se svou první velkou láskou, byli jsme spolu 3 roky, ale pak se rozešli, nebyly žádné vážné důvody, prostě se stalo..šli jsme každý svou cestou, on s novou přítelkyní a já s přítelem, který se stal mým manželem a měli jsme spolu syna, člověk by řekl, že tím příběh končí, ale on teprve začíná, po roce a půl jsem manžela poslala pryč a zůstala sama, se svým ex jsem občas byla v kontaktu, za další rok mi sám napsal, že i on ukončil známost a zval mě na kafe, od té chvíle nějak přeskočila jiskra a vzplanula ta velká láska co mezi námi byla…dnes jsme spolu opět 3 roky z toho 8 měsíců manželé a máme 5-ti měsíčního syna, jsme štastni a milujeme a víme, že bychom spolu chtěli zůstat napořád,,život je samé překvapení a pokud je někdo Vaše osudová láská, vrátí se Vám ![]()
Já jsem s přítelem 7let, také jsme se rozcházeli a scházeli, vždycky jsem byla hloupá a naletěla sladkým kecům, a ted to je snad ještě horší. Tak právě zvažuji dost víc a víc rozchod…moje rada zní že do stejný řeky dvakrát nevstoupíš.
Také jsem to zkoušela, ale nevyšlo to. Nedá se dvakrát vstupovat do jedné řeky…
Když se dva lidi rozejdou, tak k tomu byl důvod…a mělo to tak být…to, že se pak někteří k sobě vrací je tím, že už si nevzpomínají na ty detaily, jak se cítili a proč už to bylo neúnosné natolik, že vztah museli ukončit…pak obvykle se jeden z nich vydrží nějakou možná i delší dobu přetvařovat a konflikt nenastane…ale lidi se od základu nemění a jednou budou ve stejném problému plavat zpět…bohužel někdy v té euforii z návratu a z toho, že „on(a) se tak změnil(a)“ do toho nesprávného vztahu přijde dítě…a je to v pytli, vzniklo další špatné manželství, které x let bude držet jen na tom, že vzniklo dítě
lidi jsou nepoučitelní…jejich život mohl být krásný a oni si ho umějí mistrně zkazit
Já to neřeším za kamarádku, sedí tady se mnou..
Jde o to, že oni jsou od sebe asi něco málo přes 2 týdny, tak to není zas taková doba..
Ale je to u nich po několikáte, ale vždy za 3 dny byli zas v pohodě. Asi to vážně nemá smysl
Ona má strach, že si nikoho nenajde, že chlapa co by se ji líbil nepotkala krom partnera hooodně dloho
Ahoj. Můj bývalý a já jsme spolu chodili půl roku, pak jsme se rozešli a skoro dva roky byli takoví „lepší kamarádi“, pak se rozhodl, že se chce ke mě vrátit, přemlouval mě snad tři měsíce, než mě konečně přesvědčil. Fungovalo to tak asi měsíc a to ještě kdoví jestli. Pak jsme byli spolu ještě skoro dva roky akorát, že on si jen užíval a já jsem se trápila. Věděl o tom a nic s tím nedělal. Nakonec si našel jinou, se kterou je dodnes a já jsem už skoro rok sama (předtím mám ještě jednu horší zkušenost, o které snad ani nechci mluvit, protože z toho se nemůžu vzpamatovat dodneška a to už je to skoro 6 let), ale myslím, že pokud si to oba dva vyříkáte, budete chtít to samé a ten chlap je normální v pohodě kluk, který to s Tebou myslí vážně, vrátila bych se i když s tím nemám vůbec dobré zkušenosti, ale v dnešní době najít fajn vztah je snad zázrak, takže bych do toho šla znova, jenom bych si po svých zkušenostech už dala větší pozor… ![]()