Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já byla dohromady s ex 9,5 roku.Jak jsme spolu byli 3 roky, nastala krize..Dali jsme si pauzu 2 měsíce. Poté jsme se k sobě vrátili, vše bylo naprosto v pohodě, nastěhovali jsme se spolu do bytu a bydleli spolu.Jak jsme spolu byli 8 let, nastala další krize, někoho poznal v práci. A bylo to jednou nahoře a jednou dole…Já celá utrápená prostě masakr, tak jsme šli od sebe, já za začátku o něj bojovala a pak jsem to vzdala. Tehdy jsme s rodiči rekonstruovali barák..Naráz otočil a vrátil se, stěhovali jsme se do baráku, ale já zjistila, že stále tam něco je mezi ním a kolegyní. Tudíž jsem se znova trápila a jednou jak jsem dojela z práce v deset večer, jsem si sbalila sezonní věci a odstěhovala se. Poznala jsem nového chlapa po měsíci, bývalý to věděl…Po svatbě společných přátel, kdy jsem se tam viděla s ex mi napsal druhý den, jestli se chci vrátit. přemýšlela jsem dost dlouho, ale už jsem mu nevěřila a nevrátila se…Nejsme už v kontaktu, já bych s tím problém neměla, ale on je uražený. S ní je, já jsem se za muže, kterého jsem po rozchodu poznala vdaná a máme spolu krásného chlapečka…tudíž má odpověd zní..Nevracela bych se už!!!
Já když někam jdu, tak mi partner sám řekne, at nechodím domů a přespím přímo ve městě(má rodina tam má prázdný byt),popřeje mi at se hezky bavím a postará se o moje dítě..Je chytrej, ví že takhle se vrátím domů spíš, než kdyby žárlil, to bych dom nešla
Jsem rada, že si můžeme věřit, žárlivce bych nechtěla a k ex bych se taky nevracela, kvůli čemu jste se rozešli bude zase zpátky…
Záleží kolik vám taky je, my jsme spolu byli od mých 15-ti let (jemu bylo 18) a bylo to jak na houpačce, rozchody a návraty.. pak i nějaké zálety, do toho partnerovi zemřeli rodiče takže velké deprese.. jenže vždycky když jsem si našla někoho jiného tak se nikdo bývalému nevyrovnal.. pak jsme se k sobě asi po pátém pokusu vrátili definitivně, víme že jsme oba vybouření, vyzkoušeli jsme si že nikdo lepší pro nás není a hlavně už jsme si prošli tolika excesama že víme, že nás v našem vztahu už nemůže nic překvapit.. nakonec jsme se vzali a čekáme rodinu a jsme oba nejšťastnější na světě.. ale u nás to bylo opravdu jen o tom najít si k sobě cestu.. nic zásadního nám na nás vzájemně nevadilo a téměř ve všem se shodneme
a žárlivost bych u chlapa nesnesla..můj chlap je úžasně tolerantní
Já se vrátila, vzali jsme se a po roce rozvedli. kdybych se na ten návrat vykašlala, ušetřila bych si spousta nervů.
můžeš to zkusit a uvidíš. každej člověk je jinej, a třeba to teď bude fajn. to je vždycky buď a nebo.
Vztah 5 let, rozchod z mé strany - potkala jsem někoho jiného, zamilovala se - no hormony.
Po 3/4 roce jsme s ex museli něco dořešit kolem bývalého společného majetku. Moje poblouznění svalovcem v té době už vzalo za svý, byli jsme pár týdnů od sebe a já si užívala „svobody“. Ex přijel, přespal a už jsme se od sebe nehli. Na rok přesně se nám narodila dcera. ![]()
@Litta No prave ex pritel o me ted bojuje, snazi se dostavam kytky.. Ale zase muj pritel mi nosi kytky furt.. Je moc hodnej udela pro me prvni posledni. Oba dva jsou odlisny povahy, (ex pritel je rapl) a muj ted pritel je moc hodny a ja mam strach ze kdyz se vratim k byvalemu bude to zase jako driv. A potom si budu vycitat ze kdyz jsem nela hodnejo kluka ze jsem ho nechala kvuli ex. A dekuji moc za radu ![]()
Ja jsem tak rada, že mi pisete a radite. Opravdu mi to pomaha. Ja s mym ex jsem zacla chodit koncem 16 a rozesly jsme se v mych 19 letech. Pul roku jsem byla sama a potom vse zaclo. Tim jsem jeste nepoznala jine chlapy jsem nevedela co a jak.. Potom jsem potkala sveho pritele, ktery je moc hodny ale zarli.. Kdyz nekam jdu furt me kontaktuje.. Ale to same ale o trosku min delal muj ex. Jelikoz muj ex byla moje prvni laska tak jsem ho neskutecne milovala. Az se vse prolomilo a ja ho zacla pomalu nenavidet a vnucovat si do hlavy ze ho nechci. Kdyz jsme se nevideli a ja byla se svym pritelem myslela jsem si ze ho miluju ale kdyz mi napsal ex a videli jsme se pripadalo mi jako kdyby se vse vratilo a ja nikoho nemela. Kdyz to budu brat podle rozumu zustala bych s mym pritelem ale srdce nevi a bojim se aby mi nejak potom neublizoval ex a nevycital mi to. Dekuji za rady!!!
@Lindick Jestli je žárlivý a podezřívavý, tak se dost možná brzo z hodného přemění na vynervovaného magora, já si to zažila a jde to fakt postupně - dneska se divím, že jsem to neviděla hned.
A o kytkách to není.
Spíš si ujasni, jaké má kdo z nich hodnoty, co tě s nimi čeká. Jaké jsou tvé rámcové plány, skutečné priority a tak. Určitě se v něčem zásadním liší, a to musíš porovnat.
@Lukasred píše:
Miluji bývalou mám přítelkyni :/ furt mi vrtá hlavou přitom nechci ublížit své přítelkyni
Tenhle problem jsem taky mela.. Ale zjistiju, že to je zvyk.. Ja mela
Jednoho kluka byla to laska neskutecna.. Na prvni lasku se nikdy nezapomina a ted mam taky pritele a pred mesicem sem zacla resit ten sami problem.. Nejdriv jsem nevedela jak to resit tak jsem se hadala ze svym rpitelem ktery me miluju.. Ublizovala jsem mu.. A nic jineho mi nezbyvalo nez se sejit s ex a ujasnit si to. Ten mi rek ze me chce nazpatek a ze me miluje. Ale uvedomila jsem si, že život jde dal a jakmile se veatis do stareho vztahu bude jinej a budete si vycitat ty veci! A pak treba ji ztratis a reknes si proc si to delal?? Ztoho mam taky strach.
Ahojky..Řeším s kamarádkou takový problém…S partnerem spolu byli pár let a moc se milovali-to můžu i já odsouhlasit. Jenomže kamarádka má trochu složitější povahu. Pohádali se a ona se s ním rozešla, pak to chtěla vrátit zpět, ale partner už nechtěl, že na taková scény pořád dokola už nemá i když mi miluje, má jen jedny nervy…Kamrádka si chybu uvědomuje, víš že je problém u ni. Jenomže dnes si psali a on přiznal, že s jednou holkou něco měl a jestli se k sobě vrátí, chce aby měli čistej líst..Kamarádka už ho nechce ani vidět i když ho miluje. Já ji řekla, že bych to taky nesnesla i když byli rozejití a svým způsobem může být ráda, že tomu on šanci ještě chce dát…Co si o tom mylslíte vy? Nepodvedl ji, ale stejně to bere jako zradu
Díky ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky..Řeším s kamarádkou takový problém…S partnerem spolu byli pár let a moc se milovali-to můžu i já odsouhlasit. Jenomže kamarádka má trochu složitější povahu. Pohádali se a ona se s ním rozešla, pak to chtěla vrátit zpět, ale partner už nechtěl, že na taková scény pořád dokola už nemá i když mi miluje, má jen jedny nervy…Kamrádka si chybu uvědomuje, víš že je problém u ni. Jenomže dnes si psali a on přiznal, že s jednou holkou něco měl a jestli se k sobě vrátí, chce aby měli čistej líst..Kamarádka už ho nechce ani vidět i když ho miluje. Já ji řekla, že bych to taky nesnesla i když byli rozejití a svým způsobem může být ráda, že tomu on šanci ještě chce dát…Co si o tom mylslíte vy? Nepodvedl ji, ale stejně to bere jako zraduDíky
Ze je to jak z bravicka a at si to vyresi mezi sebou
A jak dlouho byli od sebe? Neviděla bych to jako zradu, ona se rozešla s ním, ona udělala chybu. Nemůže se divit, že když to bylo braný jako konec, že si někde jinde udělal dobře ![]()
Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Za mě se nevracet a jít dál. Nikdy není čistý list.
Potvrzuju z vlastní zkušenosti. Je to ztráta času. Pokud jsi ve vztahu spokojená, prostě to funguje a nic z takovýhle věcí neřešíš. Pokud o nich uvažuješ, něco je špatně a jít od toho.