Vrozené vady ruky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.18 20:22
@babičkajana píše: :srdce:
  • Citovat
  • Upravit
101
1.5.20 06:52

Narazila jsem na tuhle diskuzi a opravdu mě jen to čtení co vše se dá dělat a že v tom nejsem sama pomohlo. V červenci čekáme holčičku a už od 22tt víme, že má vadu 3 prstíků na PHK…doktor to zatím nebyl schopny blíže specifikovat… Paleček i ukazováček v pořádku, uchopovový reglex má, to šlo krasne teď ve 28tt na 3D vidět ❤️️… prostředníček a prstenicek má srostlý a pokrčený.. neví se jak moc jsou či nejsou vyvinuté a úplně maličký téměř chybí… první reakce byla strašná… člověk s tím nepočítá a docela ho to semele… genetika naštěstí dopadla dobře 🙏… verim, ze se ty tři prstiky budou dat nějak vyřešit…:( je tu někdo s podobným problémem… nám to řekli až na druhem screeningu.. na prvním bylo vše v pořádku… teď každou kontrolu trnu co nám řeknou…:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.5.20 10:42

Dobry den, chápu vaše pocity i obavy co bude při dalších návštěvách. Naše dcerka neměla palec na prave ruce a ruku měla ohnutou do pravého úhlu no nicméně ruka se narovnala a palec se vytvořil z ukazovacku. Neměli jsme srostle prstíky ale co vím tak srostle prsty jdou jednoduše napravit. Moje dcerka má na jedné ruce 4 prstiky. Ze začátku to člověka opravdu semele jak píšete vím to z vlastní zkušenosti my už vše věděli ve 13 týdnu! Takže jako byste mě hodila do mlýnku na maso. Ale odstupem času to člověk tak nějak bere lip. Sice já se s tím nikdy nesrovnam, ale co mi zbývá! Pokud chcete přidejte se k nám do skupiny na fb. Rodiny s dětmi s vrozenou vadou… budete srdečně vítána. A možná už jsem vás schválila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.11.20 22:14
@Iva24 píše:
Hezký den, pokud byste chtěla, mám kamarádku která má chlapečka, a taktéž má tuto vadu ručičky, má to klepítko neboli roštěp ruky.Jinak i já mám stejnou bo podobnou zkušenost jako vy, nám se letos v březnu narodol chlapeček a chybí mu část levé ručičky, končí mu kousek pod loketním kloubem. Jezdíme na konzultace do Vysokého a minulý teden jsem měli schůzku s protetikem z Frýdku Místku na té klinice, kde nám udělal už odlitek a připravuje první protézku. Pro ní si sice budeme muset udělat výlet až do toho FM ale stojí nám to za to. Jsme ze severních Čech, z Děčína, pokud jste některá poblíž, ráda se i setkám osobně. Nvím čím to je, ale v dnešní době a jak se dále přesvědčuji, nechápu, proč se dělají v těhotenství UZ, vím a za sebe 100% mohu říct, že jsem ráda za to, že jsem o tom v těhu nevěděla, páč stres by asi malému nepřidal, ale z lékařského hlediska to prostě nechápu. Dnes je maličkej o dost napřed, chodíme také cvičit vojtu, ale je rpý pro nás zbytečná, tak nevím. Jeden dr to druhý ono… a my si máme asi vybrat. Tak se tu mějte moc krásně, budu ráda za nějaký další příspěvek od vás a vašim našim dětičkám, přeji snadný boj do života hlavně s lidskou blbostí!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.11.20 22:18

Dobrý den. Nám se taky nařídili se dvojčátka, a jeden nemá prsticky na pravé rucicce😥Dozvěděla jsem to na genetice na cca 20 týdnu těhotenství. Byl to pro nás šok.. Chci zeptat kdo s tím prošel.. co nás čeká? Je nějaká šance dat to do hromady? Jinak my jsme scastny za to ze ho máme❤️️😊jaký by nebyl je to naše štěstí😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.4.21 11:14

Dobry den, funguje skupinka prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.4.21 11:14

@čudlíček Dobry den, funguje skupinka prosim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.4.21 11:22

@Romule1 dobrý den, v omezeném režimu, ale aspoň částečně ano bych řekla ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.4.21 11:28

Mám dcerku s vrozenou vadou ručicky amputace predloktí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.4.21 11:34

A kolik holčičce je? Už jste to někde konzultovali? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.4.21 11:38

4ročky, spíše jde o to jak se chovat když je okolí příiš nechápavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
29.4.21 11:55

@Romule1 a holcicka to vnímá jak? Za mě je nejlepší přístup chovat se normálně… znám i s okolí holcinu ( již dospělou) která nemá ruku od paže a žije normální život, má partnera ( pěkného chlapa) a dvě děti… život od začátku stejný jako ostatní vrstevníci 🙏 🙏 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.4.21 12:00

Spise se ptá proč nemá ručičku a lide se divaji a deti vite jake jsou pošklebačné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.4.21 12:08
@Romule1 píše:
Spise se ptá proč nemá ručičku a lide se divaji a deti vite jake jsou pošklebačné

Nevsimejte se lidi!!! Udělejte vše proto aby Vaše dítě bylo scastne a naučit ho žít s tu tím ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.4.21 12:14

My taky máme dvojčátka a jeden nemá prsticky na pravé ruce. Ale je šikovný a statečný. Už začíná lézt, a krásné zvládá s ni pohybovat 😘
Ano, vím ze lidi a hlavně deti budou koukat na nej a pomlouvat… hlavně jak naučíme ho my bojovat s tu tím❤️️
Pro mne osobně to jsou hloupý s zlý lidi..O končetiny můžeme přijít i my v tu tom životě, a to zvládá se hůř.
Bohužel takový je svět.
Jinak na konci roku jsme objednány na konzultaci tak uvidime co nám řeknou.
Ještě dodám.. pro mne je to můj syn, a budu vzdy stát za nim. I když chápu ze on sám bude klást otázky a stydět se..
Aspoň vím 100% ze jeho život odrazí od falešných lidi, a když bude mít kamarádi tak to budou doopravdovy kamarádi který jeho vezmou jaký je😘A jednou tak možná bude mít i holcinu, když ona jeho bude milovat jaký je tak už jenom za to budu vděčná ze osud jeho odvedl od falešné ženské 😘 :wink: 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí