Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj mám syna 13 měs.nemá prstíky na pravé ručičce má jen malíček zdeformovaný a palec říká se tomu klepetovitá ruka.je mooc šikovný dělá vše jako ostatní děti jezdíme na Vynohrady a zatím operace nehrozí,ale růst se může zastavit kdykoliv.
krásná slova jen je málo lidí,které jsou jako vy ohleduplní a hodný klidem jako jsme mi děkuji mně to pomohlo si to přečíst ![]()
Ahojky Moniko MD, přečti mé příspěvky na předchozích stránkách… jsme na to s holčičkou obdobně. My jezdíme na kliniku do vysokého nad Jizerou. Další vyšetření máme ve dvou letech a první předpokládaná operace nás snad čeká ve třech letech. Zatím chodíme na rehabilitaci a učíme se Vojtovu metodu, protože dle napí primářky by mohla vada ručičky způsobit špatné držení těla a tím pádem např. skoliozu… ale neboj se, je nás víc než si myslíš a všechny to zvládneme
. Pa
děkuji vím,že nejsme jediný a kvůli malým zvládneme vše jen to nejlepšíííí pro ně ![]()
Dobrý den mám prozbu kdo dojíždí do Vysoké nad Jizerou potřebovala bych kontakt děkuji.Jezdíme na Vynohrady,ale hodně mi doporučují Vysokou byla bych ráda za informace. ![]()
Dobrý den, zadejte si do vyhledávače: http://www.ruka-kosmetika.cz
To jsou stránky kliniky ve Vysokém. Najdete tam vše, co budete potřebovat.
Lenka S
Děkuji včera jsem si to už našla a psala paní primařce.Jen se chci zeptat když je to vrozená vada šla by operace zda se něco platí?
Ahojky
, ne neplatí, v případě vrozených vývojových vad ty operace a péči hradí pojišťovna… neplatili jsme dokonce ani ten poplatek 30 Kč. Lenka
Není zač
, kdyby jste si potřebovala pkecat, zeptat se a tak… cokoliv, tak napište
. my čekáme na první operaci ve třech letech…
už se mi ozvala primařka máme za ní přijet,tak uvidíme
slyšela jsem,že se dělá operace kolem 3 let a víš.jen nevím zda nám pomůžou,protože malej kde mu chyběj prstíky nemá ani kůstky a klouby
tak snad se něco vymyslí ![]()
Ahoky,
náhodou jsem opět narazila na tuto diskusi,už jsem sem přispívala,máme chlapečka bez části levé ruky,ve Vysokém jsme byli jednou,jediné pro nás možné operativní řešení je přenesení prstů z nohy,nebo povytažení dvou kůstek,které jediné má na dlani,ale úchop by to nahradilo minimálně,takže zatím necháváme vše jak je s tím,že se třeba jednou rozhodne sám.
Synovi jsou 4 roky,chodí do školky a zvládá vše jako ostatní děti,pořád mě přesvědčuje,že nic není nemožné.
V těhotenství jsme nic netušili a hodně dlouhou dobu jsem si lámala hlavu s otázkou PROČ,ale zbytečně,nepřišla jsem na nic.
Do jednoho roku jsme cvičili vojtovu metodu,pak už nebylo třeba.
Ještě máme dvě holčičky a ty jsou v pořádku.
Moc děkuji za příspěvek leeeně 4…
Naše holčička (15 měsíců) má na pravé ruce paleček v pořádku, u malíčku a prsteníčku chybí jeden článek, ale prstíky jsou maličké a trochu zkroucené, ukazováček má jen jeden článek a prostředníček má jen kousek s nehtíkem. Prstíky téměř nerostou, možností bude štěpení kůstek z její kosti asi z kyčle. Ručička začíná být trošku drobnější, začínáme se učit Vojtovu metodu, aby nedošlo k problémům se svalovými úpony a následně např. ke skolioze pateře (z vadného držení těla). Ruku používá jako pravou, snaží se vše uchopit nejdříve do ní, jen když to nejde, použije levou. První operace nejdřív ve třech letech.
V těhotenství jsme též nic nevěděli, i přestože jsme byli na všech testech, ultrazvucích, odběru plodové vody. Před pár dny jsem zhruba po roce prohlížela naše fotečky z ultrazvuku a zjistila jsem, že kdyby doktor prohlížel trošku detailněji, tak bychom to pravděpodobně věděli už během těhotenství. Jsem ale ráda moc, že jsme to nevěděli, těhotenství jsem měla maximálně pohodové. Pokud bych to věděla, asi bych byla uzel nervů. Holčička je krásná a usměvavá. My nijak nepátrali, u nás nikde v rodinách k podobné vadě nedošlo, a my si s manželem ihned po porodu řekli, že tam někde „nahoře“, kde si dětičky vybírají, jakým rodičům se narodí, si naše Klárka vybrala nás, protože věděla, že my dva to s velkou láskou zvládneme a dáme ji do života jen to nejlepší
. Takže se díváme vpřed… Vzad - to nemá smysl.
Hezký den, pokud byste chtěla, mám kamarádku která má chlapečka, a taktéž má tuto vadu ručičky, má to klepítko neboli roštěp ruky.
Jinak i já mám stejnou bo podobnou zkušenost jako vy, nám se letos v březnu narodol chlapeček a chybí mu část levé ručičky, končí mu kousek pod loketním kloubem. Jezdíme na konzultace do Vysokého a minulý teden jsem měli schůzku s protetikem z Frýdku Místku na té klinice, kde nám udělal už odlitek a připravuje první protézku. Pro ní si sice budeme muset udělat výlet až do toho FM ale stojí nám to za to. Jsme ze severních Čech, z Děčína, pokud jste některá poblíž, ráda se i setkám osobně. Nvím čím to je, ale v dnešní době a jak se dále přesvědčuji, nechápu, proč se dělají v těhotenství UZ, vím a za sebe 100% mohu říct, že jsem ráda za to, že jsem o tom v těhu nevěděla, páč stres by asi malému nepřidal, ale z lékařského hlediska to prostě nechápu. Dnes je maličkej o dost napřed, chodíme také cvičit vojtu, ale je rpý pro nás zbytečná, tak nevím. Jeden dr to druhý ono… a my si máme asi vybrat. Tak se tu mějte moc krásně, budu ráda za nějaký další příspěvek od vás a vašim našim dětičkám, přeji snadný boj do života hlavně s lidskou blbostí!@MonikaMD píše:
už se mi ozvala primařka máme za ní přijet, tak uvidímeslyšela jsem, že se dělá operace kolem 3 let a víš. jen nevím zda nám pomůžou, protože malej kde mu chyběj prstíky nemá ani kůstky a klouby
tak snad se něco vymyslí
dobrý večer mám chlapečka narodil se a má pravou ručičku klepetovou.nevíte čím se to během těhotenství mohlo stát děkuji vám.Nikdo mi neumí odpovědět ani doktoři.