Vrozené vady ruky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2
2.7.13 14:03

A nevíte, jestli se ty dráhy vyndávají třeba jen vysunutím, nebo se musí opět prstík ( v našem případě) říznout :,( A délka hojení asi je individuální že? Můžu se zeptat s čím jezdíte k paní primářce? Už teď jsem nervozní, jak to příští týden dopadne, snad dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
3.7.13 19:33

Adámkovi z nožičky drátky vždycky vytahují (takovýma jako štípačkama kleštěma), jsou po celou dobu po operaci vysunuté až ven a tam zahnuté, proto to má vždy 8 týdnů v sádře, aby se to nepohnulo. SUndají mu sádru, jdeme na UTZ a pak teprve k dr. a ten dle pooperačního stavu je případně vyndavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.2.14 19:02

Vrozená vada chodidla

Dobrý den, jsem tu nová. Hledám někoho s podobným problémem, jako máme my.Jsem ve 22.týdnu těhot.,dnes mi na UZV zjistili vadu chodidla u našeho chlapečka. Na jedné nožičce má pouze palec,2.prstík chybí i se zánártní kůstkou a 3,4 a 5 prstík jsou asi srostlé. Máte někdo zkušennosti? Moc děkuji za každou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
17.2.14 19:06

Poslala jsem vám odpověď na SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.15 15:45

Dobrý den dámy, nevím zda tady ještě někdo na tohle téma něco řeší, ale jsem nyní ve 14 tt. a na screeningu nám bylo sděleno, že miminku chybí jedna kost nejspíš vřetenní a že je ručka nepohyblivá a také má nadbytečný prst a že je ručka kratší ale neví o kolik. mám jít ještě v 16 tt na kontrolní ultrazvuk. Jsem z toho šílená, nevím jestli zvládnu se starat o postižené miminko, možná jsem sobecká, ale nevím co tato vrozená vada všechno přináší a jak moc bude dítě omezeno a zda se to dá nějak korigovat. Již jsem psala paní doktorce do Vysokého ale ta mě svou odpovědí moc nepotěšila, ale ais nemá mi k tomu moc říct, pokud dítě není ještě na světě. Má někdo taky takovou zkušenost? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
20.11.15 17:05
@čudlíček píše:
Dobrý den dámy, nevím zda tady ještě někdo na tohle téma něco řeší, ale jsem nyní ve 14 tt. a na screeningu nám bylo sděleno, že miminku chybí jedna kost nejspíš vřetenní a že je ručka nepohyblivá a také má nadbytečný prst a že je ručka kratší ale neví o kolik. mám jít ještě v 16 tt na kontrolní ultrazvuk. Jsem z toho šílená, nevím jestli zvládnu se starat o postižené miminko, možná jsem sobecká, ale nevím co tato vrozená vada všechno přináší a jak moc bude dítě omezeno a zda se to dá nějak korigovat. Již jsem psala paní doktorce do Vysokého ale ta mě svou odpovědí moc nepotěšila, ale ais nemá mi k tomu moc říct, pokud dítě není ještě na světě. Má někdo taky takovou zkušenost? :,(

Chápu, že je to šok. Počítám, že interrupce není ve hře, podle toho co píšeš. :hug:

Nejsi sobecká, je přirozené se ptát. Je to „jen“ ručička, bude to normální miminko. Zajdi si do nějakého centra prenatání diagnostiky a tam si nech všechno vysvětit. Dneska umí doktoři zázraky, ledacos opraví, vylepší… Budete rehabilitovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
20.11.15 17:13

@čudlíček Chápu,že je to šok. A bude to mít holčička těžší, ale v dnešní době umí lékaři zazráky a leccos dokážou zlepšit. Taky děti jsou hodně flexibilní a umí si poradit nějak jinak. Je to nesrovnatelné, ale syn měl ted jednu ruku v sádře a nemohl jí používat. Na mě šli mdloby, jak to přežije. A netrvalo to ani jeden den a naučil se vše dělat jednou rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.15 19:24

Děkuji za vaše zprávy. Poslali mě k doc. Baxove v Praze která pracuje v ústavu biologie a lékařské genetiky. Tam si s nama paní sedla, a spoustu toho mluvila doktorskou řečí, údajně to vypadá na radiální aplazii ale je divné že je tam prst navíc, který by tam v tom případě být neměl. Vy mi radite prenatální diagnostiku, mě už brali vzorek z placenty, už vím že chromozomy na vážnější choroby se naštěstí nepotvrdilo ale ještě nám budfou dávat další informace. Tam v té prenatální diagnostice mi budkou umět říct víc co bude po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
20.11.15 20:11

Přesně to samé měl jeden chlapeček odněkud z Karlovarska - chybějící vřetenní kost a přebývající jeden prstík. S maminkou jsem si kdysi psala.
Pošlu vám pokud budete chtít SZ - co si pamatuji jak postupovali a kdo to operačně řešil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.11.15 21:08

Byla byjste moc hodná pokud byste poslala. Děkuji vám moc za zprávy a trochu uklidnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
31.3.16 19:10

Je tu prosím někdo, kdo už absolvoval operaci ve Vysokém nad Jizerou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
31.3.16 19:34

My jsme v těhotenství taky nic nevěděli a možná je to tak lepší. Ve 3. měsíci na UTZ nám řekli, že články jsou založené všechny a pak se už nic neřešilo. Šok u porodu, ne, u mě až po… dcerka má VVV LHK, palec OK, ostatní prstíky malé, nejhorší prostředníček, prakticky jeden článek a dále nic, malíček se jí ohýbá s tím snad půjde něco udělat. Máme jít na operaci letos v říjnu a už od objednání jsem z toho nervozní. Od jejího narození to plánujeme a nejdnou to tak uteklo a už je to tady. Nevíme, zda je to dobře, nebo špatně, jak budou potom prstíky zjizvené a abychom jí spíše neublížili, je to hrozné dilema :,( jsem ráda, že je tu tato diskuze, jestli sem ještě někdo přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.16 20:32

Dobrý den maminky tak jsem moc ráda za tuto diskuzi, zatím je malá ještě v bříšku ale už teď se na ni moc těšíme. I když bude ručka jiná my to zvladneme. Až porodim a zjistím co a jak s tím dal, tak vám tady dám vědět. No mám ko ntakt na paní která měla operace se synem, který má stejnou vrozenou vadu jako u moji cacorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.16 07:05

Lightblue chápu vaše rozhodování zda do toho jít či ne. Já osobně už nyní přemýšlím nad tím že až se malá narodí, tak operaci pro ni chci, jelikož chci aby žila plnohodnotný život se vsim všudy. Věřím že bude moct alespoň hýbat prsty po té operaci. Já osobně mám velkou jizvu přes pravou lopatku, jelikož jsem také bohužel jako miminko měla vrozenou vadu lopatky, měla jsem ji zdeformovanou, moje maminka se pro operaci rozhodla až v mých 10 letech, ale nikdy bych si nepomyslela že udělala zlé rozhodnutí. Kdyby to neudělala vypadla bych hrozně, mé záda by se zhroutili a chodila bych teď v předklonu. Čert Vem nějakou jizvu, hlavně že můžu stát rovně. Když se to dítěti dobře vysvětlí, tak si myslím že by neměl být problém aby to dítě, nebo pak už starší dítě pochopilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
537
1.4.16 13:35

@čudlíček děkuji. My operaci chceme, právě z toho důvodu, že pro to uděláme co se dá, ale naší Klárce jeuž 8 a dřív toprý nemělo podle paní primářky cenu, protože ty kostní štěpy se v mladším věku neuchytí a vstřebají se, takže prvně nám operaci doporučila v předškolním věku 5-6 let. Loni jsme byli ještěg na konzultaci a teď jsme se rozhodli. Víš ono je to tak, že víš, že to chceš, ale jak ti i doktor dá potom větu „nemusí to dopadnout dobře, jizvy budou a štěpy se buď uchytí nebo ne“, tak přemýšlíš a přemýšlíš, jestli není lepší to nechat tak, jak to je a nemít tu ručku ještě zjizvenou. Klárka má všechny prstíky, palec normální, ale ostatní malé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí