Vyčerpaný tatínek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15332
1.8.22 14:56
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a tatínci s partnerkou jsme spolu 3,5 roku a máme spolu 11 měsíční dcerku, partnerka je doma na mateřské s dcerou a já chodím do práce, klasické ranní a odpolední směny, bohužel teď v práci je toho hodně a každý týden musím dělat přesčasy, ale je to dobře placená práce. S partnerkou spolu bydlíme už 2 roky, bohužel se odstěhovala z velkého města na menší a začíná si tady čím dál více a více stěžovat. Máme tady zrekonstruovaný vlastní 2+1 byt v paneláku, akorát narážíme na problémy, jako že partnerce tu chybí služby, například rozvoz jídla (což je hodně velký problém, protože si neumí sama udělat ani krupicovou kaši a místní restaurace mají prý nekvalitní jídlo) takže je odkázána na to, co já uvařím, takže kolikrát když jdu na 6 do práce, tak ještě před prací vařím jak pro ni, tak pro prcka, když jsem v práci a náhodou zapomenu uvařit, tak mi zoufalá volá, že nemá co jíst, že dcera brečí že má hlad a není schopná sama nic udělat. Další věc je ta, že je tady všude kolem města příroda, ale ona se nedokáže s malou zabavit za dobu mé nepřítomnosti v práci, protože ji tu prý chybí dětské koutky… Takže mi volá, co mají doma dělat, naštěstí si je moje mamka často bere k sobě, kde je velké zahrada a hraje si s malou. Každopádně mě prostě začíná strašně vyčerpávat její neschopnost a to, že si nedokáže ani sama poradit, co má s malou dělat… Když prostě musím dělat ty přesčasy, tak je taky dusno, že to už nezvládá se starat a že je dělat nemám a podobně, kolikrát mi už i vypla počítač, když jsem dělal z domu. Je fakt že doma vždycky krásně uklidí a o dceru se nakonec zvládne nějak postarat, ale jakmile přijdu s práce, tak musím udělat jídlo a starat se, nevadí mi trávit čas s dcerou, ale občas práce, vaření a starání se… No prostě je toho moc. Na víkend si vždycky najde něco, co musím doma jako chlap udělat a když to dělám dlouho, tak je to problém, protože se prý flákám a netrávím čas s dcerou. (Vzhledem k tomu, že jsem prostě přes týden dost v práci)
Večer taky uspávám já, protože přítelkyni to úplně nejde. Bohužel jsem si dneska vyslechl, že ona není prostě pečovatelský typ a musím se starat já, když já jsem pečovatelský typ a že mám jít teda na otcovskou (jenže ty peníze by nám chyběly). No na závěr už prostě nevím, kdy a jak si mám najít taky nějaký ten čas pro odpočinek, který se mi absolutně nedostává a poslední dobou spím maximálně 6,5 hodiny a bohužel tohle přestávám zvládat… Do toho není den, co by na mě neřvala, že jsem něco neudělal nebo nedělám špatně… A když ji řeknu, že bych si taky potřeboval odpočinout, tak se mi dostane jen „jsi mladej a mladí spí ještě méně“ (je mi 26)
Fakt už z toho začínám být zoufalý a nevím jak dál, nechtěl jsem přijít si jen stěžovat, ale musel jsem se z toho aspoň vypsat… Mluvit s ní o tomto nemůžu, protože mě prostě nepochopí… A když řeknu, že něco prostě dělat nebudu, tak mi začne vyhazovat nebo ničit věci…
Asi bych prostě potřeboval nejakou radu, jestli si tímto taky někdo procházel, nebo jak se s tímto vypořádat.
Díky všem, co jste to dočetli až sem a dávám to anonymně, protože partnerka sem taky chodí…

Js bych si ji s dovolenim zapůjčila.. pro meho muže :lol: … masakr… Radu nemam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
1.8.22 15:06

@MartiinB Sorry jo, ale ty moc fňukas. Já chápu, že je tohle na hlavu. Já bych s takovou být nemohl, protože já to mám prostě jinak. Pro mě je rodina všechno, nesu si to ze svý rodiny, kde oba rodiče fungovali a fungují na sto procent. A od mala bylo mě a mým sourozencům tloukano do hlavy, že se oba musí podílet a že starost o rodinu je prostě alfa omega všeho a že to musí každý zvládnut a že je to to nejdůležitější, mít spokojenou rodinu a starat se o děti. A ve mě to prostě je, takže já bych s takovou nebyl, ne proto, že neumí vařit, ale proto, že nechápu tohle uvažování. Ty sis jí ale vybral, tak se k tomu teď prostě musíš postavit. Hele zas alespoň uklidí, tak můžete vařit třeba spolu a ona se třeba chytne. Třeba jen potřebuje nějaký motor, třeba pomůže, až si najde kámošky s dětma atd. Do ty doby určitě nebudeš mít tři infarkty a neskončis na vozíku. To by tam byla každá samoživitellka a že jich je ranec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
1.8.22 15:10

Znám takovou kr…u línou…je to moje sestřenice…měla velké štěstí že našla t..roubu a ne normálního chlapa…chlap chodí do dvouch prací, po práci šichta doma uklid, vaření…ona sedí jen na pr..deli do práce nechodí a o děti se moc nestarala, navíc mu nedá ani kapesné hezky všechny peníze schrábne…do toho je to hysterka a řve na něj…nechápu že to tyhle chlapi vydržej mít doma línou kr…u 8o :nevim: ty nemáš žádné sebevědomí? Dávno bych se na ni vyprdla nebo chceš si zničit celý život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
1.8.22 15:16
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a tatínci s partnerkou jsme spolu 3,5 roku a máme spolu 11 měsíční dcerku, partnerka je doma na mateřské s dcerou a já chodím do práce, klasické ranní a odpolední směny, bohužel teď v práci je toho hodně a každý týden musím dělat přesčasy, ale je to dobře placená práce. S partnerkou spolu bydlíme už 2 roky, bohužel se odstěhovala z velkého města na menší a začíná si tady čím dál více a více stěžovat. Máme tady zrekonstruovaný vlastní 2+1 byt v paneláku, akorát narážíme na problémy, jako že partnerce tu chybí služby, například rozvoz jídla (což je hodně velký problém, protože si neumí sama udělat ani krupicovou kaši a místní restaurace mají prý nekvalitní jídlo) takže je odkázána na to, co já uvařím, takže kolikrát když jdu na 6 do práce, tak ještě před prací vařím jak pro ni, tak pro prcka, když jsem v práci a náhodou zapomenu uvařit, tak mi zoufalá volá, že nemá co jíst, že dcera brečí že má hlad a není schopná sama nic udělat. Další věc je ta, že je tady všude kolem města příroda, ale ona se nedokáže s malou zabavit za dobu mé nepřítomnosti v práci, protože ji tu prý chybí dětské koutky… Takže mi volá, co mají doma dělat, naštěstí si je moje mamka často bere k sobě, kde je velké zahrada a hraje si s malou. Každopádně mě prostě začíná strašně vyčerpávat její neschopnost a to, že si nedokáže ani sama poradit, co má s malou dělat… Když prostě musím dělat ty přesčasy, tak je taky dusno, že to už nezvládá se starat a že je dělat nemám a podobně, kolikrát mi už i vypla počítač, když jsem dělal z domu. Je fakt že doma vždycky krásně uklidí a o dceru se nakonec zvládne nějak postarat, ale jakmile přijdu s práce, tak musím udělat jídlo a starat se, nevadí mi trávit čas s dcerou, ale občas práce, vaření a starání se… No prostě je toho moc. Na víkend si vždycky najde něco, co musím doma jako chlap udělat a když to dělám dlouho, tak je to problém, protože se prý flákám a netrávím čas s dcerou. (Vzhledem k tomu, že jsem prostě přes týden dost v práci)
Večer taky uspávám já, protože přítelkyni to úplně nejde. Bohužel jsem si dneska vyslechl, že ona není prostě pečovatelský typ a musím se starat já, když já jsem pečovatelský typ a že mám jít teda na otcovskou (jenže ty peníze by nám chyběly). No na závěr už prostě nevím, kdy a jak si mám najít taky nějaký ten čas pro odpočinek, který se mi absolutně nedostává a poslední dobou spím maximálně 6,5 hodiny a bohužel tohle přestávám zvládat… Do toho není den, co by na mě neřvala, že jsem něco neudělal nebo nedělám špatně… A když ji řeknu, že bych si taky potřeboval odpočinout, tak se mi dostane jen „jsi mladej a mladí spí ještě méně“ (je mi 26)
Fakt už z toho začínám být zoufalý a nevím jak dál, nechtěl jsem přijít si jen stěžovat, ale musel jsem se z toho aspoň vypsat… Mluvit s ní o tomto nemůžu, protože mě prostě nepochopí… A když řeknu, že něco prostě dělat nebudu, tak mi začne vyhazovat nebo ničit věci…
Asi bych prostě potřeboval nejakou radu, jestli si tímto taky někdo procházel, nebo jak se s tímto vypořádat.
Díky všem, co jste to dočetli až sem a dávám to anonymně, protože partnerka sem taky chodí…

Tipla bych si, že tvoje žena toho má doma plný zuby, možná má už i deprese. A navíc se ocitla v prostředí, kam nechtěla…
Zkus jí navrhnout, ať jde do práce, i kdyby měla vydělávat jen na jesle, bylo by to plus pro všechny. Pak by měly přestat i ty scény. Ale každopádně bych nějaké ničení a vyhazování věcí netolerovala, musíš se jí klidně, ale rozhodně postavit.
Jinak nemusí se vařit každý den. Uvař vždycky pořádný hrnec, dej do ledničky porce na 2 dny a zbytek zamraž. O víkendu můžete vařit spolu, aby se to naučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.8.22 15:26
@Anna766 píše:
Tak ženy, uklizeno, navařeno, pověšeny dvě várky prádla (vyprala pračka, valchu jsem už odložila ) a za chvíli cválám do práce, kde budu do pozdní hodiny…asi se zhroutím potom :mavam: :mavam: :D :D
… a pak prijdu večer do obýváku a tam zhroucenej chudak chlap, co si vod rána ještě neza#ukal 🤦🏻‍♂️ 🤣
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
1.8.22 15:34

Ona je líná, to je celé. Naučit se vařit není tak těžké. Kup jí pomalý hrnec či podobné náčiní a internet je plný receptů na x dnů. Může vařit 2×týdně a to jí snad nestrhá.
Navíc máte jedno dítě, zdravé a tedy není s ním snad problém dělat výlety a zabavit jeho i sebe, ono se prostě musí chtít. Bud prostě trochu více chlap ne hadr na podlahu.

Jinak můj nemladší bude mít 2roky a já jdu do práce, sice ne na celej úvazek, tak zauvažujte nad tímhle. Holce je 3,5 a máte i babičku, takže možná lepší, když Vaše paní půjde do práce, když se tedy tak hrozně nudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106762
1.8.22 15:43
@Akinee píše:
Chudák babi. Bude vychovávat malé děcko, protože si nabrnknul neschopnou pipinu :roll:

Přesně
Matky synů nečekají na nic jiného, aby to potom co si nabrkne neschopnou pipinu vzaly za ní.
A pokud jim je kolem 25.,asi nebude ještě v důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.8.22 15:57
@stinga píše:
ale prosímtě, proč by ho mělo ve třiceti jebnout, ženské zvládnou v tom jeho režimu i dvě nebo tři děti, a taky se žádná nepomočuje na vozíku, zas to nedramatizuj - beztak je to troll

Mno, ledaskterá vyvádíte jako by jo.

Za mne jsou špatně oba extrémy. Domácnost ani dítě asi nejsou jen maminky nebo jen tatínka. Pokud-by ano, to by pak bylo asi jednoduché. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106762
1.8.22 16:10
@stinga píše:
dítě je také společné

Ale ona je s ním doma, od toho má mateřskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106762
1.8.22 16:12
@Matt 02 píše:
@MartiinB Sorry jo, ale ty moc fňukas. Já chápu, že je tohle na hlavu. Já bych s takovou být nemohl, protože já to mám prostě jinak. Pro mě je rodina všechno, nesu si to ze svý rodiny, kde oba rodiče fungovali a fungují na sto procent. A od mala bylo mě a mým sourozencům tloukano do hlavy, že se oba musí podílet a že starost o rodinu je prostě alfa omega všeho a že to musí každý zvládnut a že je to to nejdůležitější, mít spokojenou rodinu a starat se o děti. A ve mě to prostě je, takže já bych s takovou nebyl, ne proto, že neumí vařit, ale proto, že nechápu tohle uvažování. Ty sis jí ale vybral, tak se k tomu teď prostě musíš postavit. Hele zas alespoň uklidí, tak můžete vařit třeba spolu a ona se třeba chytne. Třeba jen potřebuje nějaký motor, třeba pomůže, až si najde kámošky s dětma atd. Do ty doby určitě nebudeš mít tři infarkty a neskončis na vozíku. To by tam byla každá samoživitellka a že jich je ranec.

Není to zase až trochu přehnané tohle rodina alfa omega všeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
1.8.22 16:42
@Venetia píše:
Není to zase až trochu přehnané tohle rodina alfa omega všeho?

Neřekla bych, mam to stejne.. akorat, ženu mne je to pouhé přání ale mam ji na 1. Místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
1.8.22 17:38
@Anonymní píše:
Před dvěma lety bych tu psala, že je to určitě troll. Dnes to vidím jinak. Dost podobnou ženu má náš syn.
On doma dělá vesměs vše. Nakupuje, vaří, stará se o psa, o dítě… A ona je úplně nemožná. Není schopna se vypravit s kočárkem ani na procházku. Jídlo ji vozí. Dny, kdy je syn doma, vaří on. Než jde do práce, vyvenčí psa…a když musí občas dělat přesčas, tak je doma veliký problém. Přitom je to dobře placený.
Takže třeba jsem řešila, když novorozence nechala 10-15 minut doma samotného, protože šla venčit psa. Nezvládla vzít dítě a psa najednou… Syn se jí zastával, aby měl klid… Prý co by se mělo stát… Když v březnu dala novorozence do kočárku bez fusaku, deky, ničím nepřikryla, jen zapnula slídu - prý to stačí… Sama měla kabát, šálu a zimní boty. Ve 30 stupních teď dává stále slídu a vnouče má dlouhé kalhoty, dlouhý rukáv, zpocené, pláče…
První procházka s novorozencem byla po mesíci, co byli doma z porodnice. Nezvládla to dříve. Prý je hodně práce. Podotýkám, že to nebylo počasím. Takže sama běhala se psem venčit, dítě samotné doma. Syn s ní byl doma tři týdny po porodu. Jinak by to nezvládla vůbec. Naši pomoc odmítala, že je to pro ni ponižující - nabízeli jsme dovoz jídla, co uvaříme. Pohlídat vnouče, aby mohla v klidu venčit psa. Kočárek nám nechtěla půjčit, na první procházku chce jít ona - což jsem chápala.
Dříve pracovala na zkrácený úvazek a doma také nic nedělala. Po práci vařil syn, venčil psa, ona byla celý den doma a četla knížky - prý chce ještě přečíst tolik knížek, že to asi ani za svůj život nestihne.
Laktační psychózu nemá, vždy byla takto nepraktická, pohodlná a uminěná. Odmítá pomoc i radu.
Syn to začíná už také vidět, ale bojuje. Kvůli dítěti by rodinu neopustil. My jsme zoufalý. Vidíme, jak mele z posledního…
Záměrně píšu obecně vnouče, novorozenec, nechci, aby mě tu někdo poznal. Moc nás to jako rodinu trápí.

Nijak se ji nezastavam, ale co je divneho na tom, ze syn pred praci vyvenci psa? :think: Muj muz taky vencil psy, abych nemusela vylezat z postele (kdyz dite jeste spalo). A varil taky on, je to jeho konicek. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
1.8.22 17:43
@warita píše:
MAYSLIS?

Mam znamou, ta to vede timto zpusobem:

Nevari, neuklizi, detem ani pohadku neprecte. Aby se jim nemusela venovat, tak rano po snidani nabali tasku a vlaci deti od jednoho hriste k druhemu a chlubi se tim, ze je s nima v lete az 12 hodin denne venku. Udajne proto, ze doma by nevedela, co s nima, ze ona si neumi s nima hrat ba ani to delat nechce, ze z nich uplne sili, tak je vyklopi na hristi a ma na 12h pokoj. Tam ci cte knizecku nebo brouzda v mobilku. Kdyz maji deti hlad, vytahne sacek sladkosti nebo susenky a laduje do nich to. Na otazku, proc jim neuvari jidlo odpovida, ze to nezvlada.

Takze jak vypada den jejiho pana chote? Rano dochazi do prace, vraci se odpoledne do rozbombardovaneho bytu, ktery muze cely sam uklidit, pak ho ceka delane vecere. Pomaha nakrmit deti, ulozit je a pak nafasuje na noc novorozence, at se o nej v noci stara, protoze jeho matinka se potrebuje vyspinkat do ruzova, aby mela na to svoje 12ti hodinove trajdani silu.

Manzel je teda o hodne starsi nez tady zakladatel a ve svych 40plus mel tezky infarkt, takze toto zdirani z kuze konecne prestalo.

Jediny rozdil asi mezi zakladatelem a moji znamou je takovy, ze ona po tom svem nejspis talire nehazi. To je ale asi tak vsechno.
:( zvlastni, ze kdyz to vse dela zena, pripada to vsem „normalni“ :lol:

Příspěvek upraven 01.08.22 v 23:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
1.8.22 18:05
@Aglája75 píše: :( zvlastni, ze kdyz to vse dela zena, propada to vsem normalni :lol: p

Nepřipadá, ale bez tohoto pocitu byste neměly bebí k foukání… :nevim:.

Za sebe si myslím, že
na zakladatele i slečnu si vzpomenu hned, jak se tu zas začne někdo rozkdákávat, že rodičák tedy nebyla žádná dovolená :zed:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.22 18:16

Ty agresivni reakce jsou prehnane pokud tu nemame pohled te zeny. Zkusim ho sem nastinit ja jakoze v podobne situace. Taky jsem sla z mesta na vesnici jeste k tomu k jeho rodicum neni tu vubec nic ani obchod a pokud jit s kocarem tak jedine do kopce a z kopce (horsky raz). Neda se tu jinak podniknout nic - pokud chci jet do mesta x kecu proc a co mi tu chybi a ze si tu mam udelat pratele (nemam moc zajem). Ja tedy varit umim a varim rada a dobre, ale muj pritel vyzaduje denne cerstve jidlo - to same pro dceru (9m). Nejde ani o to, ze bych to nezvladala, ale mne se proste NECHCE a nechce se mi denne delat bordel atp. A taky nemam perfektni domacnost, uklizim si podle potreby a na prochazku si jdu taky jak se mi to hodi. Podle mne uplne dostacujoci rytmus, ale pro pritele/rodinu se dle jizlivych poznamek jevim jako lina lemra. Posledni kapkou bylo kdyz mi zakazaly susicku na pradlo, ze to zere energie a ze mi tchyne pradlo klidne bude veset kdyz mne to nebavi. Pritel jinak sem tam neco pomuze, jde s kocarem to same tchanovci (ale jak se jim chce).

Asi bych to nesrovnavala s tvoji situaci kde ty zastavas vetsinu praci, tam je ta zenska predevsim neochotna a nezpusobila nest urcite obeti. Ale zkus se ji zeptat na jeji pocity. Ja si treba dle meho usudku nemyslim, ze bych byla lina. Mam proste jinou predstavu o zivote a je mi vazne sumak, ze tchyne denne varila, behala kolem slepic, deti, tloukla maslo a chodila do obchodu do kopce 5km. Ja proste takhle zit nechci (a nemusi to byt nutne rozvoz jidla a detsky koutek). Zkus si s ni promluvit o jejich pocitech a nejak ji namotivovat a treba vzbudit zajem o vareni (a nemusi to byt denne).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky