Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lalaláček píše:
Tipuju, že tak, že chodí spát v jednu ráno…
spravne. 3 lete dite sedi do jedne rana samo, bez dozoru u TV s volnym pristupem do kuchyne a pod.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky a tatínci s partnerkou jsme spolu 3,5 roku a máme spolu 11 měsíční dcerku, partnerka je doma na mateřské s dcerou a já chodím do práce, klasické ranní a odpolední směny, bohužel teď v práci je toho hodně a každý týden musím dělat přesčasy, ale je to dobře placená práce. S partnerkou spolu bydlíme už 2 roky, bohužel se odstěhovala z velkého města na menší a začíná si tady čím dál více a více stěžovat. Máme tady zrekonstruovaný vlastní 2+1 byt v paneláku, akorát narážíme na problémy, jako že partnerce tu chybí služby, například rozvoz jídla (což je hodně velký problém, protože si neumí sama udělat ani krupicovou kaši a místní restaurace mají prý nekvalitní jídlo) takže je odkázána na to, co já uvařím, takže kolikrát když jdu na 6 do práce, tak ještě před prací vařím jak pro ni, tak pro prcka, když jsem v práci a náhodou zapomenu uvařit, tak mi zoufalá volá, že nemá co jíst, že dcera brečí že má hlad a není schopná sama nic udělat. Další věc je ta, že je tady všude kolem města příroda, ale ona se nedokáže s malou zabavit za dobu mé nepřítomnosti v práci, protože ji tu prý chybí dětské koutky… Takže mi volá, co mají doma dělat, naštěstí si je moje mamka často bere k sobě, kde je velké zahrada a hraje si s malou. Každopádně mě prostě začíná strašně vyčerpávat její neschopnost a to, že si nedokáže ani sama poradit, co má s malou dělat… Když prostě musím dělat ty přesčasy, tak je taky dusno, že to už nezvládá se starat a že je dělat nemám a podobně, kolikrát mi už i vypla počítač, když jsem dělal z domu. Je fakt že doma vždycky krásně uklidí a o dceru se nakonec zvládne nějak postarat, ale jakmile přijdu s práce, tak musím udělat jídlo a starat se, nevadí mi trávit čas s dcerou, ale občas práce, vaření a starání se… No prostě je toho moc. Na víkend si vždycky najde něco, co musím doma jako chlap udělat a když to dělám dlouho, tak je to problém, protože se prý flákám a netrávím čas s dcerou. (Vzhledem k tomu, že jsem prostě přes týden dost v práci)
Večer taky uspávám já, protože přítelkyni to úplně nejde. Bohužel jsem si dneska vyslechl, že ona není prostě pečovatelský typ a musím se starat já, když já jsem pečovatelský typ a že mám jít teda na otcovskou (jenže ty peníze by nám chyběly). No na závěr už prostě nevím, kdy a jak si mám najít taky nějaký ten čas pro odpočinek, který se mi absolutně nedostává a poslední dobou spím maximálně 6,5 hodiny a bohužel tohle přestávám zvládat… Do toho není den, co by na mě neřvala, že jsem něco neudělal nebo nedělám špatně… A když ji řeknu, že bych si taky potřeboval odpočinout, tak se mi dostane jen „jsi mladej a mladí spí ještě méně“ (je mi 26)
Fakt už z toho začínám být zoufalý a nevím jak dál, nechtěl jsem přijít si jen stěžovat, ale musel jsem se z toho aspoň vypsat… Mluvit s ní o tomto nemůžu, protože mě prostě nepochopí… A když řeknu, že něco prostě dělat nebudu, tak mi začne vyhazovat nebo ničit věci…
Asi bych prostě potřeboval nejakou radu, jestli si tímto taky někdo procházel, nebo jak se s tímto vypořádat.
Díky všem, co jste to dočetli až sem a dávám to anonymně, protože partnerka sem taky chodí…
Tobě už jsem psal, ať tu pipku co nic nedělá pošleš do háje, klidně i s dítětem. Ta jiná nebude. Nenech se vykořisťovat. Uklízení není mužská práce, ony to maj v genech, pokud to nedělaj, tak pryč s nima… Jestli bydlíš ve svém, vyhoď jí ven!
Najdi si novou a mladší a hezčí ženu co bude víc makat doma a té udělej nové a lepší dítě.
![]()