Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Problém je v tom, že on tohle řeší často, říká ji to, ale evidentně ji to nezajímá, nebo já nechápu kde je pořád problém, občas je i opravdu rázný, když to jinak nejde, ale efekt opravdu minimální… Jak se tu někdo ptal o co jde, tak jde o rakovinu, bude chodit za chvíli na ozařování a tím pádem nesmí ke zvířatům, o to se budeme starat my. Bydlí ve velkém domě s velkým pozemkem, takže tu každý den pomáhám s úklidem, vařením, atd. Přítel se tu zase stará o věci kolem baráku. Je to každý den nějaká práce, proto jsme tu, kdyby jsme dojížděli, byly by jsme tu od rána do večera… Je to složitá situace…
A ona tam normálně bydlí úplně sama a zvládá to všechno obstarat sama a vy to děláte ve dvou celý den?
Pokud je to velký barák/hospodářství,
tak pak nechápu PROČ nemáte oddělené bydlení a KUCHYNĚ!! i kdybych měla mít v místnosti rychlovarnou konvici, mikrovlnku a dvouplotýnkový vařič, tak bych prostě jednu kuchyni s tchyní nesdílela ani za zlaté prase.. navíc vy asi ani na podnájem někde nemáte, že.. a taky s hospodářstvím nemá kdo jiný pomoci?
Babka si evidentně nedá říct, pokud se nebudete stěhovat, tak bych začla zamykat dveře do vámi obývané části domu a udělala si vlastní kuchyňku (funkční sporák na bazoši seženeš za litr).. moje ségra si taky zamyká svoje patro, protože náš otec měl pocit, že u ní má vstup volný a neměla s dětmi a manželem vůbec žádné soukromí.. zároveň k těm zamčeným dveřím dala zvonek ![]()
a otec si zvykl… ![]()
@Anonymní píše:
Problém je v tom, že on tohle řeší často, říká ji to, ale evidentně ji to nezajímá, nebo já nechápu kde je pořád problém, občas je i opravdu rázný, když to jinak nejde, ale efekt opravdu minimální… Jak se tu někdo ptal o co jde, tak jde o rakovinu, bude chodit za chvíli na ozařování a tím pádem nesmí ke zvířatům, o to se budeme starat my. Bydlí ve velkém domě s velkým pozemkem, takže tu každý den pomáhám s úklidem, vařením, atd. Přítel se tu zase stará o věci kolem baráku. Je to každý den nějaká práce, proto jsme tu, kdyby jsme dojížděli, byly by jsme tu od rána do večera… Je to složitá situace…
No vy jste jí sice nabídli pomoc, ale pořád jste vlezli do jejího hájemství, takže je tak trochu logické, že si chce dělat věci po svém. Ona tam žila sama? Ve velkém baráku se zvířaty? Jak to uplatila? Jak to všechno obstarala? ![]()
Jestli je to tak velký barák, dá se nějak oddělit vaše část a její část?
@Anonymní píše:
Tak ale musí pochopit, že pokud tam máte všichni v klidu žít, tak se musí začít chovat jinak. Tohle dlouhodobě nevydrží nikdo. Vidíš, že si nic nedělá ani z toho, když jí přítel něco řekne. Ta si prostě pojede pořád svoje. Tak si všichni v klidu sedněte a proberte to. Na férovku bych jí řekla, že pokud hodlá do všeho kecat, pořád něco kritizovat atd, tak je mi líto, ale prostě tm nebudu. Ke zvířatům atˇsi někoho sežene. Tohle je těžký no. Ona vás tam asi nevnímá tak, že jí chcete pomáhat, ale že musíte a ještě může do všeho kafrat.
@Anonymní píše:
Já teda nevím, ale tchýně chodila měsíc na ozařování, a nemohla pouze na slunko. S těma zvířaty je to divný, to by spíš neměla k to ě jako k těhotné, ne? A rozhodně to nebylo na dva roky. Přítel teda nemá práci, takže budete z čeho? Ze vzduchu? Trošku mi přijde, že jste se tam nastěhovali, aby jste to finančně zvládli… Ale nechci křivdit.
@Anonymní píše:
Nezlob se, ale z toho příběhu je naprosto jasné, jak je slepovaný, aby z Vás udělal obětavé samaritány ![]()
Ať si přítel najde normální, rozumně placenou práci (jak by mělo být pro živitele rodiny samozřejmé) a pak si můžete najít nějaké bydlení poblíž, abyste jí mohli vypomáhat.
A pokud na to peníze nemáte a s bydlením potřebujete její pomoc, tak zkrátka budeš muset držet pusu a krok, protože babičku na stará kolena (a ještě v době nemoci) ani náhodou nepředěláš - je to její domácnost a pokud má tendence do všeho mluvit, zasahovat a všechno řídit, tak to bude dělat i nadále a můžeš se třeba vzteknout ![]()
@Lucy75 leda jak tvrdíte, muselo by se ta kuchyň zařídit. Jsou tu akorát 2 koupelny a záchody. V penězích problém není, mám naspořeno a přítel také. A pomoct může sestra přítele, ale tam jsou ty vztahy horší a ochota minimální, proto „sáhla“ po nás.
Postavit ji pred hotovou vec. Bud se zacne chovat civilizovane nebo muze prodat barak i se zviratama a jit do garsonky. Odmitala bych drit kolem nevychovane baby.
@Angry_birds přítel práci má, z minulé odešel kvůli stěhování na dohodu, měl výhodu že se mohl domluvit a šéf mu vyhověl. Finanční nouzi nemáme, šlo převážně o tu výpomoc. Jelikož ji byla odebrána celá děloha kvůli rakovině, a následovat bude ozařování. Původně přítel dojíždel, a já také, řešilo se to v práci dovolenou, ale měli jsme to vzdálené necelých 300km, takže to bylo opravdu složité. Pak byly i prosby, že tu nechce být sama, že se bojí, právě kvůli tomu svému stavu. A také bylo tlačení z rodiny, že je přítel potřeba tu a ne někde 300km daleko… Tak se to vyřešilo takhle prostě..
Jestli má sílu tři hodiny řešit tvůj vývar, na smrt nemocná nejspíš nebude a 24 péče nepotřebuje. Odstěhovala bych se poblíž nebo se začala zamykat. Chytrému napověz…
Dvě ženské v jedné kuchyni se nikdy nesnesou. To je stará dobrá pravda. Řešení - dvě domácnosti. Jiné není.
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jestli jsou tady ženy, které těhotenství a s dítětem strávily u rodičů přítele /manžela… A hlavně, jaké to bylo? Byly nějaké problémy? Jak moc vážné? Všechno se nám to semlelo, že přítelová máma potřebuje dočasnou pomoc kvůli zdraví (tak 1-2roky). Bydleli jsme daleko, takže to byl problém, a přítel musel odjet, jelikož já musela dál chodit do zaměstnání a dát výpověď, abych mohla za ním. Ale asi týden na to, jsem zijstila že jsem těhotná, a kvůli práci kde zvedám břemena, jsem to nahlásila šéfovi. Vyvinulo se to tak, že jsem doma na neschopence jelikož tam kde pracuji, jako těhotná pracovat nemůžu a vhodnou práci pro mne nemají. Ale už zjišťuji, že jsou nějaké komplikace v soužití. Má tendenci se mi plést do všeho co dělám. Třeba hrozné boje mám, když dělám vývar… Mám na to svůj postup, dělám ho pomalu sby byl silný..vždy když odejdu a vrátím se do kuchyně, mám ho zesílený na max, tak jej zase ztlumim, a tohle se opakuje třeba celé 3 hodiny co ten vývar dělám. Ráda nám předělává naše věci podle sebe. Vymění nám záclonu v našem pokoji, protože ta její je lepší než ta naše. Nerespektuje naše soukromí, vleze nám do pokoje bez ohlášení, vždy chodí tak, že ji vůbec neslyšíme, pak až si najednou všimněme, že stojí ve dveřích bůhví jak dlouho, nebo si ji všimneme až odchází. Neustále se dívá jak a co dělám a na vše už musím odpovídat „ale já to takhle prostě dělám“, protože neustále poslouchám že ona to dělá jinak, že takhle je to divný, nebo špatný, nebo se to takhle nedělá, protože to takhle nedělá ona. Vadí mi, že mě někdo neustále kontroluje, a že si musím obhajovat vše co dělám. Mluví nám úplně do všeho, ale úplně… Už teď z toho začínám být nešťastná, na tohle zvyklá opravdu nejsem. A bojím se, jak to bude ve výsledku vypadat až porodím? Jestli nebude mít ani váhu moje slovo u mého vlastního dítěte, všechno co udělám bude špatně, tak se z toho asi zblázním a tohle opravdu nebudu schopná tolerovat. Opravdu nevím kudy kam, a jestli můj strach je přehnaný, nebo je právem…
Tohle musí primárně řešit tvůj partner, jsou to jeho rodiče. Pokud si nechá diktovat, jakou záclonu si pověsí ve svém pokoji, je něco špatně spíš u něj. Snažila bych se co nejrychleji zmizet.
@Anonymní píše:
@Lucy75 leda jak tvrdíte, muselo by se ta kuchyň zařídit. Jsou tu akorát 2 koupelny a záchody. V penězích problém není, mám naspořeno a přítel také. A pomoct může sestra přítele, ale tam jsou ty vztahy horší a ochota minimální, proto „sáhla“ po nás.
jo to je chytrý cpát peníze do cizího
To vás nenapadlo se zamknout?
Nějak ti ty peníze nevěřím. Nevěřím že dva mlady lidí s dítětem na cestě, se za účelem pomoct tchýni se starým barákem přestěhují xx kilometrů, i když ztratí práci, svoje soukromí, bydlení, klid…nevěřím prostě. Spíš to vypadá že je to vyhlídka levného bydlení, za trochu práce. Jenže holka uvědom si, že barák ani jednomu z Vás neříká pane. Vy si tam bez jejího souhlasu nepritlucete ani obrázek na stěnu, natož abyste tam dělali kuchyň. Buď jste padli na hlavu, nebo chcete jen levné bydlení. Cpat peníze do baráku který není Váš? Teď si vem až budeš mít děcko, ty budeš běhat obstarávat zvěřinec, starej barák, zahradu atd? Nebo to hodíš na hrb chlapovi? A stále to vaše nebude, nebudeš si hýčkat svoje…budete tam bydlet jen na dobrý slovo.
@Anonymní píše:
A pomoct může sestra přítele, ale tam jsou ty vztahy horší a ochota minimální, proto „sáhla“ po nás.
Aha takže sestřička pomáhat nechce, ale vyvýjela tlak na tvého přítele že je vás potřeba u maminky.. No Tvl ta je pěkně vych. caná… Já být na tvém místě tak se odstěhuju, ať si tam jezdí švagrovka, vždyť je to její dcera..
![]()