Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mackA159 píše:
Nějak ti ty peníze nevěřím. Nevěřím že dva mlady lidí s dítětem na cestě, se za účelem pomoct tchýni se starým barákem přestěhují xx kilometrů, i když ztratí práci, svoje soukromí, bydlení, klid…nevěřím prostě. Spíš to vypadá že je to vyhlídka levného bydlení, za trochu práce. Jenže holka uvědom si, že barák ani jednomu z Vás neříká pane. Vy si tam bez jejího souhlasu nepritlucete ani obrázek na stěnu, natož abyste tam dělali kuchyň. Buď jste padli na hlavu, nebo chcete jen levné bydlení. Cpat peníze do baráku který není Váš? Teď si vem až budeš mít děcko, ty budeš běhat obstarávat zvěřinec, starej barák, zahradu atd? Nebo to hodíš na hrb chlapovi? A stále to vaše nebude, nebudeš si hýčkat svoje…budete tam bydlet jen na dobrý slovo.
@unuděná Jo vidíš, jeste jsem tam zapomněla dopsat že kdyby to bylo kvůli jejímu zdraví, tak si ji vezmou oni k sobě.. Ne že se nastěhují bůhví kam ![]()
@mackA159 píše:
@unuděná Jo vidíš, jeste jsem tam zapomněla dopsat že kdyby to bylo kvůli jejímu zdraví, tak si ji vezmou oni k sobě.. Ne že se nastěhují bůhví kam
No pokud tam má hospodářství se zvířaty, tak to by šlo asi těžko praktikovat.
@unuděná píše:
Nebo lékařská péče.
Zakladatelko, znovu se ptám. Ohradila ses někdy před ní? Třeba s tím vývarem?
@unuděná píše:
Tak počítala bych třeba s prodejem jejího domu.. do budoucna to tak nejspíš stejně dopadne. ![]()
@Anonymní píše:
@Angry_birds přítel práci má, z minulé odešel kvůli stěhování na dohodu, měl výhodu že se mohl domluvit a šéf mu vyhověl. Finanční nouzi nemáme, šlo převážně o tu výpomoc. Jelikož ji byla odebrána celá děloha kvůli rakovině, a následovat bude ozařování. Původně přítel dojíždel, a já také, řešilo se to v práci dovolenou, ale měli jsme to vzdálené necelých 300km, takže to bylo opravdu složité. Pak byly i prosby, že tu nechce být sama, že se bojí, právě kvůli tomu svému stavu. A také bylo tlačení z rodiny, že je přítel potřeba tu a ne někde 300km daleko… Tak se to vyřešilo takhle prostě..
Tak když peníze nejsou problém a tchyně má velký pozemek, postavte si na zahrade svuj mobilheim a budeš mít klid.
Řešení je jednoduché - když už tam teda musíte být, tak si tam prostě vytvořte nějaký váš soukromý oddělený prostor s kuchyní, lednicí, koupelnou atd. Žádné domlouvání ani vysvětlování nepomůže. Musíte jednat VY. A moc nechápu, že se tam denodenně vztekáš s tchýní a ještě tě tohle nenapadlo.
Nechápu, proč si každý myslí, že pomůže nějaká domluva nebo nějaký čin a tchýně (nebo kdokoli jiný) se rázem změní a vše bude krásné a soužití konečně bezproblémové. ![]()
@unuděná ne, neřekla jsem nic. Nějak jsem doufala, že to pochopí, že pokud si to vracím zpět, tak že to tak logicky asi chci mít.
@mackA159 Ano prodej je ve vyhlídce tak 2-3roky, protože to sama prostě nezvládne ani teď, a už vůbec ne později. Takže jsme tu na dobu dočasnou.
@Anonymní píše:
@unuděná ne, neřekla jsem nic. Nějak jsem doufala, že to pochopí, že pokud si to vracím zpět, tak že to tak logicky asi chci mít.
Tak ozvat se je základ. Jinak ti bábi brzo bude přepírat i gaťky.
@Anonymní píše:
@Lucy75 leda jak tvrdíte, muselo by se ta kuchyň zařídit. Jsou tu akorát 2 koupelny a záchody. V penězích problém není, mám naspořeno a přítel také. A pomoct může sestra přítele, ale tam jsou ty vztahy horší a ochota minimální, proto „sáhla“ po nás.
Muselo by se??? ![]()
Děvče - ty nebudeš extra rozhodný typ, který ví co chce, že?? pokud máte dva pokoje, tak z jednoho bude obytná kuchyně (kousek linky-skříňky seženeš rovněž za litr na bazoši, nádobí snad máte/v Pepco pár kč) a to druhé bude ložnice (třeba s pc koutkem) prostě dle dispozic… KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOB, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVOD! (proč to jakože „nejde“
) já bych tam ten sporák/vařič měla už dávno, asi ti to vaření tak nevadí, když nejste schopni v rámci zachování soukromí si uvařit sami ve svém pokoji a radši budeš tři hodiny na střídačku s babkou ztlumovat/zesilovat pod vývarem ![]()
na ubytovnách/garsonkách je úplně normální mít jen kuchyňský kout - dáš tam vařič, mw, varnou konvici a jednu skříňkiu + poličku a máš za pár kč vystaráno.. pokud seženeš sporák, nech si ho připojit (s elektrickým bude problém s jističem a dost vysoký náklad a s plynovým zas s revizí, takže spíš ten 2plot. vařič, ale na tom uvaříš v poho)
Po porodu se to ještě zhorší a to hodláš čaj dítku třeba vařit u tchýně v kuchyni nebo jak? rychlovarná konvice stojí 300Kč ![]()
@Lucy75 píše:
Muselo by se???
Děvče - ty nebudeš extra rozhodný typ, který ví co chce, že?? pokud máte dva pokoje, tak z jednoho bude obytná kuchyně (kousek linky-skříňky seženeš rovněž za litr na bazoši, nádobí snad máte/v Pepco pár kč) a to druhé bude ložnice (třeba s pc koutkem) prostě dle dispozic… KDO CHCE, HLEDÁ ZPŮSOB, KDO NECHCE, HLEDÁ DŮVOD! (proč to jakože „nejde“) já bych tam ten sporák/vařič měla už dávno, asi ti to vaření tak nevadí, když nejste schopni v rámci zachování soukromí si uvařit sami ve svém pokoji a radši budeš tři hodiny na střídačku s babkou ztlumovat/zesilovat pod vývarem
na ubytovnách/garsonkách je úplně normální mít jen kuchyňský kout - dáš tam vařič, mw, varnou konvici a jednu skříňkiu + poličku a máš za pár kč vystaráno.. pokud seženeš sporák, nech si ho připojit (s elektrickým bude problém s jističem a dost vysoký náklad a s plynovým zas s revizí, takže spíš ten 2plot. vařič, ale na tom uvaříš v poho)
Po porodu se to ještě zhorší a to hodláš čaj dítku třeba vařit u tchýně v kuchyni nebo jak? rychlovarná konvice stojí 300Kč
A ten plynovy vařič si zapoji kam?
@Markéta80 píše:
jo to je chytrý cpát peníze do cizíhoTo vás nenapadlo se zamknout?
jak rvát peníze??? spodek linky se dá udělat z jakékoliv skříňky, dvojplotýnkový vařič v akci 600Kč, mikrovlnka 1000Kč, rychl. konvice 300Kč - absolutně bez větších nákladů MOHLI MÍT DÁVNO SVÉ SOUKROMÍ, mluvím o „kuchyňském koutku“ nikoliv o nějaké nové nákladné kuchyni (i když malá pěkná linka na bazoši 2000Kč, viz. třeba zde - tahle je třeba PĚKNÁ A ZDARMA) měla bych ji tam dávno!! druhá je boží za dvojku do rohu ideálka a obsahuje i 2plot. vařič!!!…
https://nabytek.bazos.cz/…ka-linka.php
https://nabytek.bazos.cz/…ka-linka.php
Jak říkám, kdo chce, hledá způsob…
Příspěvek upraven 14.07.21 v 12:41
@Anonymní píše: