Vydědění potomka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
722
3.2.14 13:16
@Anonymní píše:
Dle příspěvku zakladatelky se otec snažil udělat maximum a vyjít jí vstříc. Poradna by byla jen pro něj, jak tak koukám a čtu, holka by ho s poradnou poslala do patřičných mezí, možná ještě dále.Takže sorry, ale holku jako chudáka neberu. Měla nepřeberný počet možností se svěřit, říct co ji trápí a proč. Pokud někdo 5-6 let nabízí a je odmítán, prostě to vzdá.

Aha, tak vzdát to z 19 letým nevychovancem rozvedených rodičů a plně ho vydědit je vlastně v pořádku. Tak to potom jo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.2.14 13:17

Myslím, že žádná listina nebude, že muž vyhasne. Minimálně proto, že na to nemá čas. Uvidím, s čím přijde z práce. Spíš ho to prostě všechno sere, proto sahá na taková „geniální“ řešení, jak tu někdo napsal. Protože už neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 13:18
@juchinka píše:
Aha, tak vzdát to z 19 letým nevychovancem rozvedených rodičů a plně ho vydědit je vlastně v pořádku. Tak to potom jo :palec:

Doporučuji přečíst celou diskusi, aby bylo jasno, že nebyli rozvedeni, co vše otec udělal pro to, najít cestu k pubertální dceři za dobu 5-6 let a pak teprve soudit!

• Citovat
  • Upravit
666
3.2.14 13:19
@Anonymní píše:
To je fakt, ale kurde štvou mě komentáře, kdy prostě i přes jasné fakta, že otec se tady evidentně snažil využít jakoukoliv možnost, je špatný on. Ona poradna není všespásná. Otci můžou poradit jak jinak ještě, ale pokud holka sama nebude chtít, tak nezmůže nic.
A navíc, v 19 letech sice může „trpět“ pubertou, ale už by mohla taky chápat následky svého chování. Tady už pro toto omluvy jaksi nejsou.Už v prvním příspěvku jsem psala, že nikde není řečeno, že za pár let si k sobě najdou cestu znovu a listinu ovydědění společně roztrhaní a zlikvidují :nevim:

Pozdni puberta? Ja tu samozrejme otce neodsuzuju, prijde mi, ze udelal dost, ale prave z jeji pozdni puberty a navadeni matky bych nedelala az takovy kruty zavery. Pro zatim bych ji napsala smsku typu, ze pokud si to nesrovna v hlave a nezacne se chovat, jako dospela a neprestane urazet moje deti, tj. i jeji nepravy sourozence a ze pokud ji neco trapi, muze prijit, promluvit si, muzu se ji snazit pomoct, ale ze v tomhle pripade, jako jeji chovani, jake je. Tak ji davam do ignorace a at se ozve az se uklidni. A normalme bych ji zablokovala v telefonu, aby mi nechodily smsky a nemohla mi volat. Jednou za cas bych si precetla, co pise. Jinak bych si nekazila den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
3.2.14 13:19

@Petttruše A hlavně by velmi pravděpodobně vůbec nic neřešila… to už bych spíš udělala nějakou tu závěť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
3.2.14 13:23
@Anonymní píše:
Doporučuji přečíst celou diskusi, aby bylo jasno, že nebyli rozvedeni, co vše otec udělal pro to, najít cestu k pubertální dceři za dobu 5-6 let a pak teprve soudit!

Diskusi pročtenou mám, dokonce toto není můj první příspěvek. Dokonce je mi jedno, jestli se rozvedli, nebo rozešli. Bylo by dobré se hlouběji zamyslet nad jejich situací. Ono je opravdu rozdíl, jestli je děckovi 19, nebo 35 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
3.2.14 13:24

@j.a.n.i1 no my jsem si řekli, že se snažil dost, ač pro některé tady ne, že už ji nebudeme kontaktovat a budem eji ignorovat. Ani jendou se za své chování neomluvila. i na to jsme čekali. Myslím mómluvu za urážky.
Už jsme se o tom nebavilia, el prostě mužovi to leží v žaludku, což chápu, je to jeho dítě (někdo se ptal, že to řeším jen proto, že je to jeho dcera, že kvůli svým dětem bych tohle nezakládala. To těžko mohu posoudit, když taková situace nenastala, takže odpovídám, že nevím). A dnes přišel s tímhle, at k tomu něco zjistím :nevim: prostě se mu to mele v hlavě, štve ho to, mrzí, asi proto, že se snažil ai přesto to ona furt odrážela. možná, že to právě má být „jen“ gesto, jak ji dát najevo, že už nemá tady šanci. Když ona jemu dal anajevo taky vším co mohla, tedy urážkami vůči jemu a jeho rodině…a tak myslím, že vychladne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
3.2.14 13:25
@angelsface píše:
Pozdni puberta? Ja tu samozrejme otce neodsuzuju, prijde mi, ze udelal dost, ale prave z jeji pozdni puberty a navadeni matky bych nedelala az takovy kruty zavery. Pro zatim bych ji napsala smsku typu, ze pokud si to nesrovna v hlave a nezacne se chovat, jako dospela a neprestane urazet moje deti, tj. i jeji nepravy sourozence a ze pokud ji neco trapi, muze prijit, promluvit si, muzu se ji snazit pomoct, ale ze v tomhle pripade, jako jeji chovani, jake je. Tak ji davam do ignorace a at se ozve az se uklidni. A normalme bych ji zablokovala v telefonu, aby mi nechodily smsky a nemohla mi volat. Jednou za cas bych si precetla, co pise. Jinak bych si nekazila den.

Pokud vím tak pokud jí zablokuje pro volání a příjem zpráv, tak po odblokaci mu už stejně nepříjdou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
3.2.14 13:28
@Anonymní píše:
@ulice ano, je dítě, ale i dítě ve věku 15 a výše si musí jasně uvědomit, komu co činí, a že průsery nezůstanou bez nějakých následků. Natož její chování k lidem kolem ní.
Takže holčička je chudák v pubertě, a tak by jí všichni měli jít na ruku a ještě jí plácat po ramenou???

Mám pubertální dítě doma a můžu říct, že občas je to fakt mazec a mnohdy uvažuju, jak se rozhodnout v řešení problémů, abych z toho vyvázla se zdravým rozumem a dítě dostalo jasně najevo, že tohle mu tolerovat nebudu!!!

A ano, rodič může dospět do fáze, že i nad vlastním dítětem zlomí hůl a ukonční jakýkoliv kontakt právě z důvodů neustálých napadání, lží, krádeží právě v situaci, kdy už musí chránit především sebe. A to není jen žvást, ale zkušenost z prožitých situací v rodině.

V 19 letech je na zlámání hole nad člověkem příliš brzy.Taky mám zkušenosti z rodiny a právě proto nepochopím, jak může nějaký otec takhle zlomit hůl nad svým sotva dospělým dítětem.

Jsme přesvědčená, že pokud je dítě hodně problémové, tak za to mohou často dospělí. A tady je to jasné, matka nic moc, otec má novou rodinu a bydlí 100km daleko, nevlastní matka dělá rozdíly v přístupu ke svým dětem a nevlastní holce.To může s 14/15ti letou holkou hodně zamávat. A taky není běžný, že v 19ti žije sama a vlastně nikoho nemá. Matka stojí za houby, otec jí chce vydědit, na novou rodinu žárlí(a víme my, že opravdu neoprávněně???).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
3.2.14 13:29
@j.a.n.i1 píše:
Tak ale to můžeš říct, i když nic takového neuděláš… ale pochybuju, že to něco vyřeší, spíše naopak. Já bych volila cestu neřešit, nesnažit se o kontakt, a nechat čas, jak se to uklepe.
Řešila bych to stejně. Navíc bych se poradila s odborníkem.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 13:30
@juchinka píše:
Diskusi pročtenou mám, dokonce toto není můj první příspěvek. Dokonce je mi jedno, jestli se rozvedli, nebo rozešli. Bylo by dobré se hlouběji zamyslet nad jejich situací. Ono je opravdu rozdíl, jestli je děckovi 19, nebo 35 ;)

Jo ták, takžě „děckovi“ je sice 19 (jaký to krásný patvar od slovat dítě), ale má právo takhle kolem sebe dělat jen zle???
Sorry, ale asi jste se nepotkala ještě s tím, co je to puberta v plné své kráse, co?
Navíc, v 19 letech už by slečna měla chápat význam svého chování a neočekávat, že ona bude vyhrožovat, kopat kolem sebe a všichni jí budou obrazně řečeno lehat k nohám?

Ano, nezastírám, že má lehký start do dospěláckého života, ale není tak těžké na služné návrhy pomoci přistoupit a myslím si, že kdyby přišla s tím s větou „tati, prosím tě pomůžeš mi?“, že ji otec pošle do háje.

• Citovat
  • Upravit
15814
3.2.14 13:31
@Petttruše píše:
@sagina aha. takže když nešel do poradny, tak to vlastně neřešil. hm. To že to chtěl řešit s ní se asi nepočítá. Nebo jak to myslíš? že nešel do poradny je známka nezájmu to řešit a pomoc jí?

a JAK KONKRÉTNĚ to řešil? píšeš, že CHTĚL řešit s ní - řešil to s ní? jak to dopadlo? domluvili se? pokud se nedokázali domluvit, vyhledal odbornou pomoc? nebo zůstalo u toho chtění, ať už z jakéhokoli důvodu? a ano, to, že mi vlastní dítě nestojí za vyhledání odborné pomoci ve chvíli, kdy je ta pomoc potřeba, to považuji za známku nezájmu. vlastní dítě přece není známá odvedle, se kterou když se nedokážu domluvit, tak to vzdám a přestanu se s ní stýkat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
3.2.14 13:32

No, a co misto vydedeni ji vzit k Vam?
boze, ta holka ma tezky zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.2.14 13:32

Oprava - nemá lehký start do života…

• Citovat
  • Upravit
10142
3.2.14 13:38

@sagina Psal několikrát, aby přijela, nebo že se sejdou např. v té Plzni. ona, že nepřijede, že nemá čas, ani tam nebo tam. Pak že se můžeme sejít kde bydlí její máma, kam za ní jezdí a my jezdíme na chalupu (ve stejném místě). Taky že ne, že tam nebude a že si nemá co říct. Tak se s ní snažil aspon vypsat, proč nechec přijet a co se stalo, že může přijet, že tu má ty ségry, ne, nepřijela. 2× ted přijet měla, po roce, jednou to zrušila, podruhé nezavolala a jela jinam, i když byli domluveni, že ji vyzvedne v té Plzni a pojedou k nám. Dověděl se to přes sms, že je jinde už. Jela do Plzně a tam nasedla na jinej bus a jela jinam. Pak mu jen napsala, že na něj sere a že má jiné dva táty nebo co. Nijak mu to více nevysvětlila. Ona se vloni odstěhovala do jiného města, má se zdržovat co víme ve dvou městech, v jednom kde je u tety a v druhém kde bydlí, a le adresu nic takového neznáme. To nám neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová