Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sagina jo takhle - sjm plus ještě manža. Já jen že tady někdo psal nějakých 25%, tak jsem myslela že to už někdo nastudoval. Já na to koukala ale nějak taky nepochopila že se zmiňuje, že můžeš napsat jakoukoli závěť - ale stejně jsou neopomenutelní dědici - takže v jádru pudla závěť dle svého člověk vlastně napsat stejně nemůže
@juchinka pokazil ve výchově? ![]()
A jak ji může srovnat, když za ním nechce jet? Bydlí asi 100km daleko a nepřijede, jern píše ty sms o penězích apod. Věř, že by jí rád „dal do latě“. Přeci jinebude někde honit po ulicích, neo porad jak jinak ji může srovnat? Když opomene řadu telefonů a psaní, aby přijela a vše si mohli říct..
Příspěvek upraven 03.02.14 v 11:26
@paandatko píše:
Petttruše taky to tak máme, byt je napsaný na mě, auto taky a spořící účet na kterém jsou všechny naše peníze je taky můj. Muž si uzavřel životní pojistku a v případě jeho smrti ( doufám že se nestane) budu mít peníze na vyplacení části dědictví.
Když máte každý zvlášť účet tak se to do dědictví nepočítá? I když jste manželé?
@Lipina píše:
Souhlas. A o vydedeni se na foru ochotne zajima macecha.
Ja proti Tobe nic nemam, jen to na me tak pusobi. Nereknu rozhodovat se o vydedeni na sklonku zivota, kdy na me cwly zivot dite prdelo, ale opravdu v tech devatenacti se mi to zda takovy zbytecne zly. Je to jeho dite tak pokud je drza tak at si ji srovna, at ji vezme na dovcu, at se ji venuje, a kdyz se nic nezmeni a bude ho nenavidet jeste ve ctyriceti, tak vydedit.
@Lipina Ale obecně s tím soulasím, tak enchápu, proč to píšeš. Já už psala, že by ji rád někam vzal, zve ji k nám, ale ona nepřijede. Upřímně, td ale po poslední urážce ji už zvát ted nebude
po té urážce našich dětí. Přeci nemůže vzít „dospělou“ holku a někam ji dotáhnolut. To snad musí ona sama nebo máte nějaký fígl??? My už teda nemáme nic.
Kometa32 nejsem si jistá, ale počítal by se do dědictví pouze jeho účet, můj účet na mé jméno byl založen ještě před manželstvím a chodí mi tam má výplata a ukládám si tam peníze co za měsíc ušetřím.
@Petttruše píše:
@Kassy nikdy s nimi nebyl, s její matkou ženatý, ale to ej jedno. Ano, pokusil se nespočetně s ní s esmířit, sejít se, cca třištvrtě roku ji sem „láká“ a píše jak se má. Hodná byla na Vánoce, dky ji poslal peníze a pak to opět začalo nanovo. Když studovala, ještě jako nezletilá, chtěl zavolat třeba do školy, aby vědět, jak se jí daří a neměl přístup, škola musela žádat písemně matku, aby to povolila. Povolila. Platit alimenty jo, ale do školy nekecat…to je jeden z mnoha sporů prostěněkolkrát ji žádal, prosil, at přijede, že není jediný důvod, aby se takto chovala, že tu má dvě sestry…ale prostě k ničemu. chvíli píše že je vše v pořádku, pak mezi tím na tebe zkusí podvod s penězi, že potřebuje 6tisíc na závěrečky, jinak k nim nebude připuštěna, nepotřebovala, muž to ověřoval ve škole, to není malá částka…tak potom člověk celkem ztrácí naději v to, že by to s ním někdy myslela upřímně. že žárlí na mě a naše děti vím, to není nic nového. Ale to ji prostě neopravnuje mé děti urážet, urážet mě a urážet HLAVNĚ svého vlastního otce.
Nějak se nechci vyzpovídávat z tohoto, al eptala jsme s eobecně na vydědění, přesněji můj muž, opakuji, nejsem satorie, která by s tím přišla, osobně si myslím, že je to unáhlené a zbytečné, tak mě, prosím, neodsuzujte. jak říkám, všem vám přeji, abyste toto nikdy s vlastními dětmi nemuseli zažívat.
To vypada na vliv matky, kdyz se otec snazi a ona nechce. To se treba jeste podda.
@Lipina píše:
Ja proti Tobe nic nemam, jen to na me tak pusobi. Nereknu rozhodovat se o vydedeni na sklonku zivota, kdy na me cwly zivot dite prdelo, ale opravdu v tech devatenacti se mi to zda takovy zbytecne zly. Je to jeho dite tak pokud je drza tak at si ji srovna, at ji vezme na dovcu, at se ji venuje, a kdyz se nic nezmeni a bude ho nenavidet jeste ve ctyriceti, tak vydedit.
Přesně tak to vidím i já. Jako nic ve zlém, ale toto není zase nic moc tak neobvyklého.
@Petttruše puberta je sviňa a u nějakým způsobem nešťastného dítěte o to větší
tvůj manžel byl v jejich vztahu ten dospělý a ten, co měl mít situaci (v rámci možností) pod kontrolou. jak on spory řešil? on připustil, aby se jemu i jeho dětem nadávalo? byly alimenty v plně dostačující výši nebo se holka oprávněně cítila být šizená? byl se poradit s odborníky, když zjistil, že nezvládá vlastní dítě?
já mám jednu puberťačku doma a přijde mi, že ona potřebuje dostatečně pevné hranice a spoustu lásky, ale zároveň musí mít pocit, že ty hranice vlastně ani nejsou a ta láska taky nesmí být moc okatě dávaná najevo… v podstatě před usnutím děkuji své vnitřní síle, že mi i dnes pomohla svého puberťáka zatím nezabít ![]()
@Lipina to určitě. možná by přes hubu zasloužila ona.
Jediné, co může muž dělat, je doufat, že někdy dospěje. Ale za ty urážky dětí, to přehnala, to si myslete co chete, jako že jsem s eo ní ted nestarala, asi za to bych jí propleskla. To se mě dotklo.
S čím ted přijde muž nevím, třeba nikam nepůjde, to uvidím teprv.
@paandatko píše:
Kometa32 nejsem si jistá, ale počítal by se do dědictví pouze jeho účet, můj účet na mé jméno byl založen ještě před manželstvím a chodí mi tam má výplata a ukládám si tam peníze co za měsíc ušetřím.
myslím, že i „tvůj“ účet je součástí sjm ![]()
I kdyz naprosto chapu, ze pokud bombarduje smskama ze chce prachy, tak se k ni hleda cesta tezce. Pochopim dite, ktery v devatenacti pomlouva otce, ze ho nechce videt a kdesi cosi protoze ji ublizil, ale zadat po nem klackoidne penize, to uz je vylozene zkazena osobnost.
Ale přece ona už není žádný puberťák. Taky jsem z rozvedené rodiny, mám tetu ( slovo macecha nesnáším) a strýce a nikdy opravdu nikdy v životě bych si nedovolila své vlastní rodiče nazývat, tak jak zakladatečnina nevlastní dcera. Kde je nějaká úcta k rodičům? ![]()
@paandatko píše:
I tvoje výplata patří do SJM… tedy jako první by se muselo vypořádat SJM a do toho vypořádání patří i účet vedený na tvé jméno. To, kdy byl založen roli nehraje.