Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sagina píše:
a JAK KONKRÉTNĚ to řešil? píšeš, že CHTĚL řešit s ní - řešil to s ní? jak to dopadlo? domluvili se? pokud se nedokázali domluvit, vyhledal odbornou pomoc? nebo zůstalo u toho chtění, ať už z jakéhokoli důvodu? a ano, to, že mi vlastní dítě nestojí za vyhledání odborné pomoci ve chvíli, kdy je ta pomoc potřeba, to považuji za známku nezájmu. vlastní dítě přece není známá odvedle, se kterou když se nedokážu domluvit, tak to vzdám a přestanu se s ní stýkat
A pokud se s tebou dite nechce sejit.. Tak co? Budes na ni cekat pred domem nebo ji potahnes za vlasy? Je dospela a on ji nemuze nakazat, aby si sli spolu promluvit.
@jkra vždyt to píšu poněkolikáté, že jim sem chtěl VZÍT! Jak jinak ji sem má dotáhnout, za vlasy? Já už nevím.
@Petttruše píše:
@sagina Psal několikrát, aby přijela, nebo že se sejdou např. v té Plzni. ona, že nepřijede, že nemá čas, ani tam nebo tam. Pak že se můžeme sejít kde bydlí její máma, kam za ní jezdí a my jezdíme na chalupu (ve stejném místě). Taky že ne, že tam nebude a že si nemá co říct. Tak se s ní snažil aspon vypsat, proč nechec přijet a co se stalo, že může přijet, že tu má ty ségry, ne, nepřijela. 2× ted přijet měla, po roce, jednou to zrušila, podruhé nezavolala a jela jinam, i když byli domluveni, že ji vyzvedne v té Plzni a pojedou k nám. Dověděl se to přes sms, že je jinde už. Jela do Plzně a tam nasedla na jinej bus a jela jinam. Pak mu jen napsala, že na něj sere a že má jiné dva táty nebo co. Nijak mu to více nevysvětlila. Ona se vloni odstěhovala do jiného města, má se zdržovat co víme ve dvou městech, v jednom kde je u tety a v druhém kde bydlí, a le adresu nic takového neznáme. To nám neříká.
ze na nej s..e je volani o pomoc. vzdor.
tohle muze lehce udelat I Tve dite.
vydedit dite v 19 je silne kafe.
staci, abe se Tva dcera chytla party..
otec by se mel proste snazit, jet za ni atd. to je to nejmensi, co by mel udelat pro sve dite.
@sagina píše:
a JAK KONKRÉTNĚ to řešil? píšeš, že CHTĚL řešit s ní - řešil to s ní? jak to dopadlo? domluvili se? pokud se nedokázali domluvit, vyhledal odbornou pomoc? nebo zůstalo u toho chtění, ať už z jakéhokoli důvodu? a ano, to, že mi vlastní dítě nestojí za vyhledání odborné pomoci ve chvíli, kdy je ta pomoc potřeba, to považuji za známku nezájmu. vlastní dítě přece není známá odvedle, se kterou když se nedokážu domluvit, tak to vzdám a přestanu se s ní stýkat
@angelsface píše:
A pokud se s tebou dite nechce sejit.. Tak co? Budes na ni cekat pred domem nebo ji potahnes za vlasy? Je dospela a on ji nemuze nakazat, aby si sli spolu promluvit.
To ne, ale nemusí jí hned vydědit, ne? ![]()
@ulice píše:
To ne, ale nemusí jí hned vydědit, ne?
No, to jsem tady psala taky, ale.. koukni na to z jejich pohledu.. kdyby te nekdo neustale urazel atd.. tak bych s ni rozhodne skoncila diskuzi a ignorovala ji, ale asi nevydedila. Jednou je to moje dite…
@ulice ach jo. Píšu, že si myslím, že muž vychladne, tak se netvař, nebo nepiš, jako by už držel v ruc epero na podpis. nebo dokonce já.
Kam za ní má jet? Na předpokládané místo pobytu? Předpokládané místo pobytu je u českých budějovic. že by jel tam a hledal jí? protože ona mu bydliště neřekla. tak ti nevím
né, samozřejmě tohle beru s nadsázkou, co jsem napsala, ale promin, názor, že nešel do poradny, tedy to moc neřešil, mi přijde trochu divnej a blbej. Po tom všem. To se na mě nezlob. tedy předpokládáš, že všichni svou rodinnou situaci, když už neví, řeší přes poradnu a pokud ne, tak se tomu vlastně moc nevěnovali?
KAŽDOPÁDNĚ. Urážet vlastní rodiče, otce, a jiné dospělé, tedy pro mě, je naprosto něco, co bych si nedovolila a přijde mi to nehorázné.. Jestli jsem naivní, možná ano, ale pokud jsou spory, i tak si tohle dítě k rodiči nemůže dovolit. Nebo by nemělo. Doba je hodl asi taková, že může. Mě to teda fakt vysloveně šokuje.
Zavolat otci, zmr.. pošli peníze nebo otčím přijede a zmlátí Tě…nevím, tohle mi přijde přes čáru prostě pro KAŽDÉHO.
mě toto nepřijde jako pubertální výrok, ale jestli takoví pubertáci jsou, asi jsem už moc stará a nepobírám to…
@Petttruše píše:
@ulice ach jo. Píšu, že si myslím, že muž vychladne, tak se netvař, nebo nepiš, jako by už držel v ruc epero na podpis. nebo dokonce já.
Kam za ní má jet? Na předpokládané místo pobytu? Předpokládané místo pobytu je u českých budějovic. že by jel tam a hledal jí? protože ona mu bydliště neřekla. tak ti nevímné, samozřejmě tohle beru s nadsázkou, co jsem napsala, ale promin, názor, že nešel do poradny, tedy to moc neřešil, mi přijde trochu divnej a blbej. Po tom všem. To se na mě nezlob. tedy předpokládáš, že všichni svou rodinnou situaci, když už neví, řeší přes poradnu a pokud ne, tak se tomu vlastně moc nevěnovali?
Ona ani ta poradna není všespásná… poradí kontaktovat, nabízet pomoc, podporu, nebouchnotu, naslouchat dítěti… a o toto vše se již snažili.
A jet za ní? Kam…??? Objíždět město po městě a vyptávat se, zda ji někdo neviděla nezná ji? To pardon, ale toto je fakt nereálné.
Zakladatelko,
nech muže vychladnout, nechte tomu čas, řekněte si třeba, že do konce února to necháte být a pak jí třeba jen napište zprávu, že na ni myslíte a kdyby chtěla, že má u vás dveře otevřené a záleží jen na ni, zda toho využije či nikoliv. ![]()
Držím vám palečky ![]()
@Petttruše píše:
Kam za ní má jet? Na předpokládané místo pobytu? Předpokládané místo pobytu je u českých budějovic. že by jel tam a hledal jí? protože ona mu bydliště neřekla. tak ti nevímné, samozřejmě tohle beru s nadsázkou, co jsem napsala, ale promin, názor, že nešel do poradny, tedy to moc neřešil, mi přijde trochu divnej a blbej. Po tom všem. To se na mě nezlob. tedy předpokládáš, že všichni svou rodinnou situaci, když už neví, řeší přes poradnu a pokud ne, tak se tomu vlastně moc nevěnovali?
Ja si za tím názorem stojím. Až bude tvé vlastní dítě mít velké problémy v chování a ty o něj budeš mít strach, poletíš do poradny rychlostí blesku
Nechápu, že to někoho nenapadne-nebo spíš chápu, že jste si mysleli, že chyba je jen v ní a že to dělá „schválně“ a může se změnit, když bude chtít. Prostě jste ty problémy podcenili a nedošlo vám, že jí něco hodně trápí a je nešťastná. Teď už je podle mne pozdě a musíte počkat než i ona odpustí vám(a z pohledu dítěte z rozpadlé rodiny vím, že je co odpouštět, jak vlastním rodičům tak i nevlastním, křivdy, které oni nevidí, ale dítě je vnímá už od malička).A zároveň pracovat na tom, aby jste vy odpustili a pochopili jí. A pak je možné, že si za pár let posedíte, promluvíte, odpustíte a najdete k sobě zase cestu.
Přečetla jsem celou diskusi a jsem překvapena jak někteří lide, kteří nikdy podobnou situaci nezažili jsou okamžitě hotovy se svým verdiktem…otec se evidentne opravdu snažil to dát do pořádku…a já se ani nedivím, že po všech urazkach a situacích, ktere jsou naprosto mimo jakékoliv hranice, proste ma dost…ano s horkou hlavou přišel s tím vydedenim, ale zakladatelka uz asi 10krat napsala, že k tomu nejspíš nedojde, je to proste impulzivni reakce cloveka, ktery uz neví co ma dělat…já bych radila nehat vychladnout, pokud holka vás nebude kontaktovat sama, tak zkusit treba na chvíli „ignorovat“…třeba si jednou uvědomí, že to byla chyba a bude to lepší a to vydědění pak můžete napsat po x dalších letech třeba;) ještě mě napadlo, nemůže třeba jet v drogách?
@Petttruše píše:
KAŽDOPÁDNĚ. Urážet vlastní rodiče, otce, a jiné dospělé, tedy pro mě, je naprosto něco, co bych si nedovolila a přijde mi to nehorázné.. Jestli jsem naivní, možná ano, ale pokud jsou spory, i tak si tohle dítě k rodiči nemůže dovolit. Nebo by nemělo. Doba je hodl asi taková, že může. Mě to teda fakt vysloveně šokuje.
Zavolat otci, zmr.. pošli peníze nebo otčím přijede a zmlátí Tě…nevím, tohle mi přijde přes čáru prostě pro KAŽDÉHO.
mě toto nepřijde jako pubertální výrok, ale jestli takoví pubertáci jsou, asi jsem už moc stará a nepobírám to…
Napsat sms typu, co jsem tady napsala. A proste ji zablokovat v telefonu, aby nechodily smsky a nedovolala se. Treba se pak casem vzpamatuje.
Pokud nechce pomoct a urazi, tak se na to vybodnout a pockat jestli se umoudri sama.
@Petttruše píše:
S tak velkou holkou už je to těžké. Tak ať jí manžel řekne (napíše), že ona pro něj zůstává jeho dcerou a až ona bude chtít, ať ho vyhledá. Že ji má rád a vždycky její otec zůstane. A tečka. A už ji nechte být a zprávy hoďte za hlavu a nerozčilujte se. Ono ji to přestane bavit. Sice asi holka volá o pomoc, ale už je plnoletá a nikdo s ní neudělá nic, co ona nechce. Rozebírat proč se to stalo jaksi nemá smysl, protože to už je pryč. Nenechte se zatáhnout do diskusí ani s matkou dcery. Nedá se nic dělat. Má už dost let na to, aby věděla, jak se má chovat. Holka dospěje a třeba se to všechno změní k lepšímu.
@angelsface píše:
a já jsem někde psala, že se s ní má sejít, když ona nechce? já se jenom ptala, jestli situaci nějak řešil, nebo jestli jenom chtěl řešit. jak už tu bylo opakovaně napsáno, řešit ji mohl (a dle mého měl) v poradně. protože mlít o tom, jak jsem chtěl situaci řešit, ale dítě nechtělo, tak jsem se na to vybodnul, moc o zájmu nevypovídá ![]()
@ulice ano, budeme doufat, že ona nám odpustí ty naše křivdy. že zm** a kun** s debilníma dětma vydrží a počkají, až dospěje. Nic jiného taky dělat nemůžeme, že.
Aninymní, děkuji, i když se to zvrhlo v jiné téma, než bylo myšleno, nechci, aby mě nikdo plácal po rameni, to ne, ale děkuji i tak.
Jsem fakt blbá, asi jo, ale vážně mě nenapadá jediná věc, co jsme provedli. Kromě toho, že jsme spolu a máme děti. Proto jsem ji říkali, že tady má taky místo.
Fakt, nevím, co jiného. Od dob, kdy sem normálně jezdila byl totiž rovnou skok k neježdění a nenávisti. Nim mezi tím. Tak jsem blbá macecha, ale nenapadá mě nic. Krom toho, co jsem napsala, jestli vidí ty křivdy, co my ne, těžko posoudím, když je nevidíme.