Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Petttruše jen pro dokreslení situace - kdy a z jakého důvodu šli od sebe? Jestli není ten vztek někde zakořeněn, proč se chová tak jak se chová…
@Petttruše píše:
@ulice prosím tě, ukazuje jí to už jakou dobu. Jak víc ještě? vždyt jsem se ptala, jak víc ještě co má udělat? Krom toho co vše jsem napsala? Píšete to samý, popovídat se, sejítviděl jí před rokem a pak před třemi lety. Mezi tím, i když jí psal se s ním nesešla. Tak napiš co jiného???
Navštivit poradnu a nechat ji být. Nebo myslíš ze vydedenim dosáhnete zlepšení vztahu? Ta holka je na světě sama jako kůl a ty si laskavě přiznej že svoje děti bys ve stejnésituaci nezavrhla! A rozhodně nezakládala téma o tom jak vydedit dítě. To děláš jen proto že je dcera nevlastní.
@Petttruše píše:
@ulice prosím tě, ukazuje jí to už jakou dobu. Jak víc ještě? vždyt jsem se ptala, jak víc ještě co má udělat? Krom toho co vše jsem napsala? Píšete to samý, popovídat se, sejítviděl jí před rokem a pak před třemi lety. Mezi tím, i když jí psal se s ním nesešla. Tak napiš co jiného???
Navštivit poradnu a nechat ji být. Nebo myslíš ze vydedenim dosáhnete zlepšení vztahu? Ta holka je na světě sama jako kůl a ty si laskavě přiznej že svoje děti bys ve stejnésituaci nezavrhla! A rozhodně nezakládala téma o tom jak vydedit dítě. To děláš jen proto že je dcera nevlastní.
@Petttruše píše:
@angelsface jako kde pracuje? Někam se odstěhovala, nevíme kam, do jakého města a pracuje, nebo vždy pracovala v hospodě za barem. Dcera nestuduje, vloni ukončila učiliště a odstěhovala se do jiného města a tam dělá servírku.Příspěvek upraven 03.02.14 v 12:55
A tvuj manzel ji stale posil alimenty?
@Kobliha51 píše:
Přesně. Auto ztrácí cca 30 % ceny hned po zakoupení. Nějaký ten nábytek a vybavení rovněž. Tohle bych vůbec neřešila. Myslím že tady jde o ten psychologický moment říct holce Tak a vydědili jsme tě.
Tak ale to můžeš říct, i když nic takového neuděláš… ale pochybuju, že to něco vyřeší, spíše naopak. Já bych volila cestu neřešit, nesnažit se o kontakt, a nechat čas, jak se to uklepe.
@Anonymní píše:
A ano, rodič může dospět do fáze, že i nad vlastním dítětem zlomí hůl a ukonční jakýkoliv kontakt právě z důvodů neustálých napadání, lží, krádeží právě v situaci, kdy už musí chránit především sebe. A to není jen žvást, ale zkušenost z prožitých situací v rodině.
no, až na to, že podle toho, co zakladatelka píše, tak jejímu manželovi vlastní holka nestála ani za to, aby kvůli ní při obtížích navštívil poradnu a začal stav řešit. než by řešil, proč ho holka nechce vidět, tak se s ní v jejím hodně citlivém období prostě neviděl a teď se diví, že zraněná a uražená holka je drzá. jako že čím víc se ta situace nechá vyhnít, tím hůř se pak dává dohromady, to je celkem jasné ![]()
@Keyllah oni spolu nikdy nebyli. Muž ani nevěděl, že je těhotná, dověděl se to po narození, kdy mu přišel dopis, že má jít na testy DNA. Poté, kdy se potvrdilo, že je jeho dcerou, naní platil vždy řádně alimenty a jiné a normálně za ním jezdila (on se pak odstěhoval sem na Plzensko, takže nikdy nebydleli blízko), ale vždy v pohodě. Pak jsme se my dali dohromady, to jí bylo cca 7 let a také k nám normálně jezdila, nikdy problém nebyl. Pak někdy ve 13-14ti s pubertou, nebo tak, začala být odtažitá, začaly výhružky s penězi a už nějak nechtěla jezdit. Což je k té pubertě. Pak to vygradovalo v to poslední, kdy rok vyhrožuje mužovi soudy, že chce vyšší alimenty (vloni, kdy jí bylo hned 18 psala), mezi tím její matka občas brnkla s otčímem a zanadávala si, pak ta babička, vloni v červnu podvod s penězi na školu, v červenci a srpnu samé sms vyhrožování…pak se půl roku neozvala a před Vánocmi začala psát, to ji muž koupil telefon a měla sem jet. Jednou, když už byli domluveni to na poslední chvíli zrušila, te dpodruhé měl apřijet, v den příjezdu nebrala telefon a jen mu pak napsala, že nepřijede, bez důvodu a jela namísto toho tam, kde dříve žila (což je stejně daleko jako k nám) a napsala to, co napsala.
@angelsface ne, muž je posílal dokud studovala. Pak hned nastoupila do práce. Už neposílá…od září 2013.
@sagina aha. takže když nešel do poradny, tak to vlastně neřešil. hm. To že to chtěl řešit s ní se asi nepočítá. Nebo jak to myslíš? že nešel do poradny je známka nezájmu to řešit a pomoc jí?
@sagina píše:
no, až na to, že podle toho, co zakladatelka píše, tak jejímu manželovi vlastní holka nestála ani za to, aby kvůli ní při obtížích navštívil poradnu a začal stav řešit. než by řešil, proč ho holka nechce vidět, tak se s ní v jejím hodně citlivém období prostě neviděl a teď se diví, že zraněná a uražená holka je drzá. jako že čím víc se ta situace nechá vyhnít, tím hůř se pak dává dohromady, to je celkem jasné
Dle příspěvku zakladatelky se otec snažil udělat maximum a vyjít jí vstříc. Poradna by byla jen pro něj, jak tak koukám a čtu, holka by ho s poradnou poslala do patřičných mezí, možná ještě dále.
Takže sorry, ale holku jako chudáka neberu. Měla nepřeberný počet možností se svěřit, říct co ji trápí a proč. Pokud někdo 5-6 let nabízí a je odmítán, prostě to vzdá.
@Petttruše píše:
@angelsface ne, muž je posílal dokud studovala. Pak hned nastoupila do práce. Už neposílá…od září 2013.
A ted uz nechce penize? Ted vas jen urazi?
@Anonymní píše:
Dle příspěvku zakladatelky se otec snažil udělat maximum a vyjít jí vstříc. Poradna by byla jen pro něj, jak tak koukám a čtu, holka by ho s poradnou poslala do patřičných mezí, možná ještě dále.Takže sorry, ale holku jako chudáka neberu. Měla nepřeberný počet možností se svěřit, říct co ji trápí a proč. Pokud někdo 5-6 let nabízí a je odmítán, prostě to vzdá.
Pokud je holka navadena od matky, tak se tezko sveri
.. ja verim, ze casem si to v hlave srovna a bude ji to mrzet, jak se chovala..
@angelsface píše:
Pokud je holka navadena od matky, tak se tezko sveri.. ja verim, ze casem si to v hlave srovna a bude ji to mrzet, jak se chovala..
To je fakt, ale kurde štvou mě komentáře, kdy prostě i přes jasné fakta, že otec se tady evidentně snažil využít jakoukoliv možnost, je špatný on. Ona poradna není všespásná. Otci můžou poradit jak jinak ještě, ale pokud holka sama nebude chtít, tak nezmůže nic.
A navíc, v 19 letech sice může „trpět“ pubertou, ale už by mohla taky chápat následky svého chování. Tady už pro toto omluvy jaksi nejsou.
Už v prvním příspěvku jsem psala, že nikde není řečeno, že za pár let si k sobě najdou cestu znovu a listinu ovydědění společně roztrhaní a zlikvidují ![]()
@Anonymní píše:
To je fakt, ale kurde štvou mě komentáře, kdy prostě i přes jasné fakta, že otec se tady evidentně snažil využít jakoukoliv možnost, je špatný on. Ona poradna není všespásná. Otci můžou poradit jak jinak ještě, ale pokud holka sama nebude chtít, tak nezmůže nic.
A navíc, v 19 letech sice může „trpět“ pubertou, ale už by mohla taky chápat následky svého chování. Tady už pro toto omluvy jaksi nejsou.Už v prvním příspěvku jsem psala, že nikde není řečeno, že za pár let si k sobě najdou cestu znovu a listinu ovydědění společně roztrhaní a zlikvidují
K tomuhle názoru se plně přikláním ![]()