Vyhodila jsem chůvu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36556
8.3.16 13:49
@smurfka píše:
@Mary.2015 asi proto jsou tak levni..divne smlouvy, neprofi pracovnici..tak asi se nekde to usetreni musi projevit. Radeji nych hledala chuvu bez agentury..ruzne studentky pedagogiky, nebo zdravotnic- sester atd..i na fb ve skupine maminek se tomu venuji obyc holky na materske a tam je cena urcite lahodna a muzes se s ni seznamit, zadne smlouvy nic…hledala bych neco takoveho, nez platit agenture

Jak jsem to pochopila, zakladatelka potřebuje chůvu kvůli zaměstnání. Tam je nutné, aby byla „smlouva“ a jistota, že fakt přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471

@Mary.2015 tak jako stane se..neznáš ji, s tím se musí počítat. já když potřebuju někdy výjimečně pohlídat, dáváme si děti navzájem hlídat s kámoškou která je na RD, případně mám jednu bezdětnou co studuje..cizího bych si domů ani k dítěti nepustila. :think: ale to je každého věc. přeji příště šťastnější ruku při výběru (možná by ses mohla poptat po známých, nejlepší jsou reference přímo od někoho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
@smurfka píše:
@Mary.2015 asi proto jsou tak levni..divne smlouvy, neprofi pracovnici..tak asi se nekde to usetreni musi projevit. Radeji nych hledala chuvu bez agentury..ruzne studentky pedagogiky, nebo zdravotnic- sester atd..i na fb ve skupine maminek se tomu venuji obyc holky na materske a tam je cena urcite lahodna a muzes se s ni seznamit, zadne smlouvy nic…hledala bych neco takoveho, nez platit agenture

Jestli bude nějaké příště, udělám to jinak. A je to přesně tak, jak píšeš. Levný = spíš neprofesionální (proč by se měli snažit?)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12942
8.3.16 13:52
@Mary.2015 píše:
Ano, podepíšeš smlouvu a pak je tam určitá výpovědní lhůta s pokutou z Tvé strany.

Já nemám zkušenosti, mám širokou rodinu a chůvy nepotřebujeme.
Je toto normální i jinde?
Jinak jsi samozřejmě v právu, jen si myslím, že máš sklon k hysterii. Paní byla očividně poněkud konfliktní, ale mluvit o nějakých špatných pocitech ohledně toho, že taková osoba se dotýká tvého dítěte…To je fakt velmi přehnané, reaguješ neadekvátně.
Stejně tak tvoje stížnosti agentuře, bylas v právu, ale zdůvodňování větami jako překračuje kompetence, je drzá. Ano překračovala, ano byla, ale toto není konkrétní zdůvodnění. To jen napomůže tomu, že naprosto nic a s nikým nevyřešíš a ty konflikty budou vznikat, prostě je to příliš obecné a vágní. To si pak o tobě můžou myslet, že zveličuješ, protože jim nemáš co konkrétního říct. Být konkrétní a věcná, to je to, oč tu běží.
Zavání to arogancí a tou se inteligentní člověk neohání, zvlášť když nemusí, protože paní skutečně drzá a nekompetentní byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
8.3.16 13:53

At uz to bylo jak koliv vysvetleno chuvou v agenture ale jste zakaznik a predavate sve nejdulezitejsi a proste kdyz z toho at uz z jakeho koliv duvodu nemate dobry pocit,, udelala jste dobre.. Dnes si musi zakaznika opravdu kazdy vazit a naopak predchazet ne takto jak se jim to hodi,, navic,, kdyby jste pracovala treba do 15 hodiny a domu se drive jak v 16 hodin nedostala tak by si chuva u predani ditete nemohla dovolit vam oznamit ze dnes ale odejde o pul hodiny drive bohuzel,, to nejde,, je to urco zklamani taky bych si stala za svym aniz bych byla problemova ale svuj respect si nenecham vzit a prikyvovat jako osel a jeste za to platit?? ne ne,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.3.16 13:53

@mahdalka Podle mne to jsou Hlídací babičky, zakladatelka už o nich psala v jiné diskuzi :think:

Každopádně to psaní mi taky přijde na hranici hysterie, moc se nedivím, že nějaká oprsklá bába si dovolí říct uklidněte se, ono to tak působí, že by jsi se potřebovala uklidnit.

Agentuře jsi měla popsat celou situaci a ne použít nějaké nic neříkající floskule. Taky bych jim napsala pěkné hodnocení třeba na FB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
8.3.16 13:55

To je nějaká divná agentura, ne? Jak to, že platíš chůvě na ruku? Platby by snad měly jít přes agenturu, ne? K čemu tam ta agentura jinak je?
Chůba se zachovala dost divně, určovat si od kdy do kdy bude hlídat, když klient má jasný požadavek, sdwlovat ti, že tě v agentuře pomlouvají kvůli začátku hlídání (to jako proč? Ono je nějaké pravidlo, v kolik má hlídání začínat?), říkat ti, že dítě bude neurotické pktobě, to opravdu není zrovna profesionální. Ale na druhou stranu, ty se taky nechováš jako platící klient, necháváš sebou vláčet a pak ani neposkytneš agentuře informace, co se vlastně stalo. Co si mají vybrat z toho, že je chůva „drzá“? Proč jim normálně věcně neřekneš, k čemu došlo a s čím jsi nespokojená? Pokud je to solidní agentura, tak si tuhle chůvu srovnají do latě nebo vyhodí a tobě nabídnou jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.3.16 13:56

@Mary.2015 Že je na tebe oprsklá a zkouší, kam může zajít, neznamená, že musí být nutně nekompetentní a chovat se špatně k dítěti. To jsou dvě různé věci. Samozřejmě její chování není příjatelné, ale reagovat na ně se dá daleko účinněji.

Škoda, že „Víc ze mě nedostali, protože je mi jasné, že bychom se pak dostali do žabomyší války a mě nebaví se s někým hloupě přít.“ - takhle na tebe budou nahlížet jako na problémového klienta právem, protože se nedozví nic konkrétního o důvodu ukončení spolupráce. Kdybys jim řekla/napsala to, co sem, měli by představu a mohli by to nějak řešit (nabídnout jinou hlídačku apod.) S nikým se přít nemusíš a hloupě už vůbec ne. Stačí poskytnout informace.

Souhlasím se @smurfka - často stačí být důsledný od začátku. Možná kdybys zavolala před paní do agentury, že máš objednáno do x hodin a paní nemůže, jak to hodlají řešit, možná by ten čas rychle našla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.3.16 13:58
@jenny.fields píše:
@mahdalka Podle mne to jsou Hlídací babičky, zakladatelka už o nich psala v jiné diskuzi :think:

Každopádně to psaní mi taky přijde na hranici hysterie, moc se nedivím, že nějaká oprsklá bába si dovolí říct uklidněte se, ono to tak působí, že by jsi se potřebovala uklidnit.

Agentuře jsi měla popsat celou situaci a ne použít nějaké nic neříkající floskule. Taky bych jim napsala pěkné hodnocení třeba na FB.

Ano. Jsem na hranici hysterie. Kdo by nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.3.16 13:59

@Sany80s Z mé zkušenosti: není. Zkusila jsem v Praze dvě hlídací (mini)agentury a obě byly naprosto zlaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.3.16 14:00

@Mary.2015 sama jsem chůvu dělala a vždy jsme se s maminkou domluvily. Je to o lidech. Buď si domluv hlídání přímo s někým na doporučení nebo zavolej do agentury. Ja bych tam asi zavolala a chtěla vědět jak je možné, že jejich pracovníci neplni podmínky které máš domluvené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
8.3.16 14:01
@Mary.2015 píše:

Kdo by nebyl? Myslím, že většina :think:
Za prvé nechala jsi sebou neskutečně vláčet. Za druhé když už, tak bych měla vztek a agentuře bych to popsala do posledního písmenka.
Ale na hranici hysterie? Dítěti neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.3.16 14:02
@Mary.2015 píše:

Kvůli tomu, že si na tebe otevře nějaká babka papulu? :think:
Jako ano, rozčilená bych byla, ale hysterii si schovávám pro jiné případy.
Zjisti si něco o asertivitě a nauč se s takovými přidrzlíky zacházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka

Vzdycky je to o pristupu z obou stran. Ja mam nekolikatou chuvu a nikdy jsem problem nemela. S agenturou vzdy na zacatku sepiseme smlouvu a to presne, jak dochazka bude vypadat, od kolik, do kolika a od jakeho presahu platis dalsi hodinu.

Kdyz na sobe nechas cihly lamat, pak to tak vypada. To si neber zle, ale jako radu. Vzdy je nutne nastavit striktni pravidla hned na zacatku. Agenturu bych o chovani hlidacky informovala a jednoduse se poohlidla jinde.

• Citovat
  • Upravit
12743
@jenny.fields píše:

Agentuře jsi měla popsat celou situaci a ne použít nějaké nic neříkající floskule. Taky bych jim napsala pěkné hodnocení třeba na FB.

to je teda přístup :roll: jednou jsem klient a i kdybych byla na hranici hysterie, tak si mi nějaká bába nemá právo dávat najevo její názory.

Mě když jako sestře přijde na odběr krve nějaký posera tak mu taky neřeknu „Uklidni se magore, je to jen jehla“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová