Výše kapesného u středoškoláka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15977
29.6.14 16:32

@lola74 Na střední ve třeťáku a čtvrťáku jsem dostávala 2 tisíce. Telefon mi mamka platila. Peníze jsem utracela hlavně za jídlo a oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
29.6.14 16:35
@marra2 píše:
Ahoj, segra ma 18dceru a dává kapesné 2000kc. stravu, školné, dojíždění, oblečeni platí segra.asi hodné záleží na tom jaký mas rozpočet.500kc mi v dnešní době přijde hodné malo.

a stačí ji to nebo má neteř málo? 2000kč mi přijde docela dost tak by mě zajímalo co za to tak utrací když u iblečení ji kupuje sestra

• Citovat
  • Upravit
2895
29.6.14 16:39

Jezdí na spoustu závodu. sem tam si zajde ke kadernici.nebo koupi dárek v rodině. kafr s kamoskou.vim te si setři na ridicak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
29.6.14 16:39

Syn nastupuje do prváku, domluvili jsme se na 700 Kč měsíčně, telefony ho neberou, kredit mu vydrží dlouho. Sám si zajistil brigádu, od příštího týdne je v mekáči a ve školním roce o víkendech taky. Dopravu, jídlo, oblečení hradíme my, ale třeba nový noťas si chce koupit sám

• Citovat
  • Upravit
2976
29.6.14 16:43

Teda koukám jak si ty dětičky rozmazlujete. mě je 22, takže žádná stařena nejsem a když jsem něco chtěla, tak jsem si na to musela vydělat. Oblečení jsem si kupila z peněz co jsem dostala třeba narozeniny, vánoce a tak. co se týče mobilu, měla jsem kredit abych měla jistotu, že to nepřesáhnu. a jak si teď vážím peněz a umím s nima hospodařit a ne, že mi dojde 2000 kč a mami dej mi, nedalo mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.6.14 16:49
@lola74 píše:
Ahoj všem co řeší kapesné u středoškoláka. Mám 18 leté dítko a pořad nějak bojuje s penězi. Kolik dáváte svým dětem ve středoškolském věku kapesné? Zaplaceno má vše - dopravu, obědy. Telefon - paušál 400,– si platí měsíčně sám. Bohužel mu paušal často nestačí, takže neustále dohady, že nemá na zaplacení FA.
Takže prostě jediné jeho výdaje jsou za telefon.
Kolik vy dáváte svým puberťákům měsíčně kapesné?

platíme mu vše co jde - obědy, dopravu, věci pro školu, oblečení, obutí, telefon má se mnou na výhodný tarif čili to neřeším, jinak dostává týdně 100,– a zbytek má z brigády… vyjde nevyjde - on ví, že jsme sami a že těch peněz je tak akorát čili ani moc neutrácí a když už po něčem prahne tak si řekne a dohodnem se co a jak

Příspěvek upraven 29.06.14 v 16:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
29.6.14 16:50

Já maturovala 2010 a ještě na střední jsem dostávala 200,– na měsíc. tutp částku jsem dostávala snad 5 let-už na zákaldce a předtím 100,–. nebylo to tím že by naši na to neměli, jen se jim to zdálo akorát. samozřejmě nebylo-sice mi jinak platili vše ale jelikož dárky sem kupovala i malým sestřenkám a bratrancovi s kterými jsme se hodně stýkali, tak je asi jasné jak ty dárky mohli vypadat :( každý měsíc nejménějeden člen rodiny svátek či narozeniny. z peněz co jsem dostala já na narozeniny nebo svátek jsem vše dala stranou právě na ty dárky. a nikdy jsem si našim neřekla o peníze. i když do nich babička hučela, že je to málo, stejně nepřidali. naštěstí pak někdy ve třeťáku tak strejda, který bydlí s babičkou a nemá rodinu, tak mi sem tam dal peníze a jsem mu za to moc vděčná. v životě jsem nebyla na diskotéce či zábavě ale zkrátka na ty dárky, či když jsem si chtěla něco koupit, tak bez něj bych nemohla. dnes jsem ráda, že na našich nejsem již závislá-sami utrácí za blbosti a nenašetří ani korunu. někdy se i bojím kdy přijdou že potřebují půjčit. :zed: čili kapesné bych zvolila 500-700 bez toho mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
29.6.14 17:01
@lola74 píše:
Holky přemýšlela jsem o 1500 na měsíc… má slečnu, nepije, jestli kouří? no ruku do ohně bych za něj nedala. :nevim:
Telefon by si platil sam a pokud nevystačí, bude si muset najít brigádu. Mám strach, aby si nepujčoval od kamošu a nedostal se do nějakého začarovaného finančního kruhu.

1500 je moc když mu platíš vše těch 500 je akurát

• Citovat
  • Upravit
234
29.6.14 17:02

Ahoj, dcéra - devätnásť rokov. Vreckové dostávala cca 120 EUR mesačne, platila si z toho dopravu + nejakú desiatu v škole. Telefón som platila zvlášť cca 30 EUR a ešte nejakých 30 EUR dostávala od našich mesačne. Výdavky, týkajúce sa školy platím tiež ja. V lete, ak je možnosť, chodí na brigády. Cez školský rok bola priorita škola. Keď som si zisťovala u spolužiakov a kamarátov, dostávali zhruba rovnako ako moja dcéra vreckové - myslím tým priemernú vrstvu obyvateľstva :). Myslím, že to je tak akurát. 1500 CZK, o ktorých píšeš, mi príde v poriadku, absolútne nemám pocit, že by to bolo veľa. Však keď ide do kina, niekam sa najesť…tiež to niečo stojí. Každý rodič to musí zvážiť sám podľa finančných pomerov rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
29.6.14 17:02

500Kč je ideální. Jsou prázdniny. Když nestačí, může jít na brigádu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.6.14 17:09

Já dostávala 1000 kč.. Přišlo mě to ideální tenknrát i dnes… v té době jsem dostala peníze, platila jsem si jízde, svačiny, telefon a co jsme potřebovala - drogerie, pak třeba když jsme si zašli na sodovku atd..
Nikdy jsem nedostala pak něco.. bylo to tporstě máš víc hospodař, když jsem přišla, že třeba vidím tam nějaké kalhoty, tak mi máma řekla, měla sis odložit…
Hlavně jsme si hlídala telefon, ne že jsem prokecala hromady :mrgreen:
máma už nechalaod těch 16, abych hosdařila sama- nuc mi nekupovala… kromě jídla doma, to je jasné, ale i vložky, šampony, věci do školy sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
29.6.14 17:17

Jsem dva roky po střední, takže hodně čerstvá zkušenost a dostávala jsem 1000 kč plus jsem měla zaplacený paušál (povolený limit do 500 kč) Jo a v 18 jsem dostala auto, tak 1000 na naftu. Peníze jsem měla jen sama pro sebe, jídlo, kosmetiku, oblečení a věci do školy mi otec platil. No měla jsem se krásně, když si to tak vezmu :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.6.14 17:18
@lola74 píše:
Holky přemýšlela jsem o 1500 na měsíc… má slečnu, nepije, jestli kouří? no ruku do ohně bych za něj nedala. :nevim:
Telefon by si platil sam a pokud nevystačí, bude si muset najít brigádu. Mám strach, aby si nepujčoval od kamošu a nedostal se do nějakého začarovaného finančního kruhu.

to je až moc.. nevím ale jaký máte standard.. má slečnu? no hezké..a co takhle brigádu? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.14 17:25

Dcery (SŠ a VŠ) dostávají měsíčně 2500,–, z toho si platí paušál na telefon, průkazku na MHD a obědy ve škole a menze. Zbyde jim kolem 1000,– na jejich útratu. Kupují si z toho i kosmetiku, antikoncepci atd. Zatím se oběma s tím daří pěkně hospodařit, mnohdy si z toho koupí i něco na sebe. Teď si našly obě na prázdniny brigádu. Mohli bychom jim s naším rozpočtem dávat klidně i víc, ale nechceme z nich mít spratečky, kteří mají na vše, co si zamanou.
Zrovna minulý týden jsem se bavila s tou mladší (jde do třeťáku) a překvapilo mě, že většina jejich spolužaček prý klasické kapesné nedostává, prostě si kdykoli doma řeknou kolik chtějí a to dostanou. Tenhle přístup je podle mě hospodařit s penězi nenaučí. :nevim:
 A.

• Citovat
  • Upravit
14335
29.6.14 17:26

Ono taky záleží jaké má náklady, já dostávala 1000 kč a vyjít jsem nemohla a to jsem pomalu nic nekupovala.. Jenom jízdné bylo na den 20 kč, takže měsíčně 300 kč pryč, svačina to stejné a zjistila jsem, že mám 400 kč na utratu, něco pak koupít do školy, nějakou drogerku, telefon a bylo po penězích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí