Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dari74 Jo vsak kazdy ma jine priority a jine prijmy
I kdyz teda to jidlo co si kupuje muze mit i doma ne?
Dvakrat tydne nezdravy jidlo…
Holky tak nás mladej si našel brigosku tak jsem řada. Nevím na jak dlouho ale snaha se cení. Pěkně se nám to tu rozdrbalo, že jo to je super. Jinak i kdybych našemu synovi dala měsíčně litr tak on je to schopnej do týdne rozfofrovat. ![]()
Holky tak nás mladej si našel brigosku tak jsem řada. Nevím na jak dlouho ale snaha se cení. Pěkně se nám to tu rozdrbalo, že jo to je super. Jinak i kdybych našemu synovi dala měsíčně litr tak on je to schopnej do týdne rozfofrovat. ![]()
@kaja00 mladí na to moc nehledí, jestli je to zdravý, hlavně že jim to chutná. Naši kluci si nelení zajet do mekáču taky 2× týdně.
Můj nestarší syn jednu dobu pořád hudral, že není doma nic k jídlu, na co má chu´t, když jsme koupili salámy, který on jí, tak mi sdělil, že kupujeme to na co on zrovna nemá chut a podobný výstřelky. Až jsem se jednou zdravě na… a dala jsem mu poměrnou část, s kterou musím vyjít a to měl na snídaně svačiny, a večeře. oběd jsem mu dala. Měl zadarmo pečivo, což je velká úspora a mléko, u něj taky velká úspora. dostal 800 + 350 to svý kapesný. Za 3 dny přišel, že už sám hospodařit nebude, že ho nebaví chodit si na nákupy
a z celkové částky, co dostal i s těmi peězi na kapesný mi vrátil 150Kč. Oni ty korunky lítaj
zatočil s tím rychle. Ale od tý doby nehudrá, že v lednici nic není.
![]()
@Lenka 5dětí Tak to je dobře s tou brigádou, já jsem taky moc ráda, že náš mladý chodí, aspon si vyzkouší jaké to je než si nějaké peníze vydělá
A to období, že se rozčiloval, že doma není nic k jídlu, co mu chutná měl taky ![]()
@mojmira No přesně a aby tahal z domova svačinu na dopoledne i odpoledne celý den v batohu a k tomu 2 litry pití a ještě v létě, to si neumím moc dobře představit ![]()
@dari74 píše:
@lola74 U nás 16ti letý dostává 100kč na týden, za to si kupuje pití a nějaké dobroty po škole a pak mu každý měsíc posíláme 500kč na účet a všechno ostatní paušál, obědy, jízdné a věci do školy mu platíme my.
zrovna řešíme to samé, kolik dávat dceři kapesné, je v prváku na intru, nejdříve jsem jí řekla, že bude mít 400 až 500 Kč měsíčně na účtu, ale je od neděle na intru a už utratila 120,–Kč, kupuje si prý hlavně odpoledne svačiny, mají snídani, svačinu dopoledne do školy, oběd a pak až večeři. Tak zvažuji, že jí budu dávat stovku týdně na svačiny a těch 400 až 500 na účet na to ostatní (chce si navíc na něco šetřit), ale víc určitě ne a bude s tím muset vyjít. Paušál, intr včetně stravy, jízdné a věci do školy jí platíme také my plus základní kosmetiku (šampon, balzám, krém apod.)Nevím, jestli je to tak správně a uvítám jiné názory.
Já mám někdy pocit, že ty mlaďoši mají jinej názor co se dá koupit k svačině. Ono je rozdíl koupit si hambáč za 35 korun, nebo si koupit rohlíky a nějaký to deko salámu např. To pak peníze lítaj.
@akinom211 já si myslím, že je to rozumný, na intru musí mít nějaký peníze, když si bude chtít vyrazit s kámoškama do cukrárny např. nebo nevím kam ted mladý choděj,
![]()