Vyšli byste s tímto příjmem?

Anonymní
22.8.17 19:10

Vyšli by jste s tímto příjmem?

Chtěla bych znát Váš názor. Řešila jsem s kamarádkou finance. Její zůstatek po zaplaceních všech poplatků je 11 tisíc. Tyto finance má pro sebe a její dceru která jde do třetí třídy. Z tohoto zbytku už za 4 měsíce ušetřila krásných 14 tis 8o. Chtěla bych znát váš názor jestli to je možné, vím že to ušetřila, sama jsem to viděla ale mě nejde do hlavy že mi za jídlo kolikrát necháme desetitisíce ale to dělá i to, že chodíme po restauracích :zed:. Kamarádka tvrdí že si udělá velký nákup třeba za cca 1200 a i kdyby takový nákup dělala každý týden pořád jí zbývá cca 6200 jen tak pro zábavu, hygienu a oblečení nekupuje každý týden. Dokáže ject s dcerou 1× do měsíce na výlet a nebo jít i do restaurace, žijí si krásně a jsou spokojený. Já jí obdivuji že dokáže ušetřit z mála, vím že vaří třeba ale taky mají ovoce, jogurty atd. pořád. Auto samozřejmě nemají to je taky největší žrout. Chtěla bych znát váš názor, je někdo takový co dokáže ušetřit i z míň peněz?? :D a jak to dělat nejlépe? Ale zase nemyslím tak že by jste se úplně uskromnili :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
22.8.17 19:11

Tak když víc nemá, tak s tím vyjít musí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696
22.8.17 19:11

V pohodě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.17 19:12

@PetraJ To mi je jasné, ale obdivuji že ještě dokázala ušetřit to vychází že každý měsíc dala stranou 3500 tis..

• Citovat
  • Upravit
6794
22.8.17 19:13

Ja si myslim, ze je to o sebediscipline.
Ja mam i s alimenty cca 28 tisic. Povinne platby do 10 k. Neusetrim ani korunu.
Nechapu anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15154
22.8.17 19:14

11 tisic pro dva lidi(z toho jedno dite)na mesic je krasna castka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.8.17 19:17

Taky v pohode. Jako jsou nekdy vetsi vydaje, nekdy mensi, tezko predvidat.
Ale pro jednu dospelou a dite dostacujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.17 19:18

Můj příjem včetně alimentů je cca 23,000. Všechny poplatky jsou cca 10-11,000 (nájem, pojistky, životka, telefon, školka, jízdné atd). Ze zbytku vyžiju s dcerou naprosto v pohodě a to se nijak neuskromňuju-nakupuju oblečení, chodím na kafe atd. :nevim: Byly jsme u moře atd… neživím teda auto.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.17 19:21

Nějak nechápu, čemu se zakladatelka diví :roll: To je přeci počítání ve třetí třídě…malá násobilka. Její kamarádka je disciplinovaná a proto ušetří, má přehled o svých výdajích a není finanční negramot. Zaslouží si potlesk a né divení, jak to dělá.
Mám takové lidi ráda, umí si ušetřit na svoje cíle. My postupujem stejně, příjmy jsou jiné, ale jsme 4 členná rodina, díky znalosti násobilky mohu být doma 4 rok rodičáku zadarmo, letos jsme vydali velkou sumu za poslední rekonstrukci v domě, kterou jsme potřebovali dořešit, vyměnili jsme jedno auto za novější a byli dvakrát u moře.
Prosím anonym, každý nemusí znát naší situaci
Anonym Evelína.

• Citovat
  • Upravit
647
22.8.17 19:23

11k pro dva lidi? S prstem v zadku.

Upřímně, desetitisíce za jídlo si nedokážu představit, a to domů kupujeme kvalitní potraviny (včetně věcí jako exotický ovoce, roční holanskej sejra na chuť atp.), běžně obědvám venku a čas od času si někde dáme i dobrou véču… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
22.8.17 19:24

Pokud se do poplatků počítá například i jízdné, školní i svoje obědy atd. a těch 11 tisíc zbude na jídlo doma, drogerku a zábavu, tak si to dovedu představit. Za 1500 nakoupí na měsíc, každý den dejme tomu stovku na pečivo a prkotinky (to dělá 3000). Tak zbývá na drogerku, oblečení a výlety 6500 (2000 na ošacení, 1500 drogerka, 1000 na jeden až dva výlety) Zbývá 2000 Kč. Myslím, že bych taky dokázala ušetřit, pokud jsou opravdu jen dvě. Ne každý měsíc samozřejmě (třeba prázdniny jsou docela finančně náročné), ale určitě se dá sem tam nějaká tisícovka dát stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202

Taky na tom neshledávám nic divného. Jedna dospělá a dítě logicky projí míň peněz, než 4-5ti členná rodina. Nemusí chodit ob den do restaurace, umí ušetřit, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866

Tak je třeba nevyhazovat peníze za zbytečnosti a pak to jde. 11 tisíc mi přijde pro jednoho dospělého a dítě o. k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
22.8.17 19:25

Máme podobnou částku pro dva dospělé, psa a kočku, a vyjdeme. Ale 3500 bychom z toho asi neušetřili. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
22.8.17 19:34
@Anonymní píše:
Chtěla bych znát Váš názor. Řešila jsem s kamarádkou finance. Její zůstatek po zaplaceních všech poplatků je 11 tisíc. Tyto finance má pro sebe a její dceru která jde do třetí třídy. Z tohoto zbytku už za 4 měsíce ušetřila krásných 14 tis 8o. Chtěla bych znát váš názor jestli to je možné, vím že to ušetřila, sama jsem to viděla ale mě nejde do hlavy že mi za jídlo kolikrát necháme desetitisíce ale to dělá i to, že chodíme po restauracích :zed:. Kamarádka tvrdí že si udělá velký nákup třeba za cca 1200 a i kdyby takový nákup dělala každý týden pořád jí zbývá cca 6200 jen tak pro zábavu, hygienu a oblečení nekupuje každý týden. Dokáže ject s dcerou 1× do měsíce na výlet a nebo jít i do restaurace, žijí si krásně a jsou spokojený. Já jí obdivuji že dokáže ušetřit z mála, vím že vaří třeba ale taky mají ovoce, jogurty atd. pořád. Auto samozřejmě nemají to je taky největší žrout. Chtěla bych znát váš názor, je někdo takový co dokáže ušetřit i z míň peněz?? :D a jak to dělat nejlépe? Ale zase nemyslím tak že by jste se úplně uskromnili :D

Jistě přemýšlí o jídle dopředu, co a jak bude vařit, kde to nakoupí nebo sežene. Já mám jogurty např. taky za babku, zajedu k farmáři pro mléko, má po 12,– Kč/l a udělám domácí. Ovoce je nyní taky domácí ze zahrádky, zelenina taky..nakupuje třeba i v různých akcích, doma zavařuje apod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová