Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Alexandria Nixia Nevím, kde bydlíš, tak tě bléže nenasměřuji. Doporučuji dojít na OSPOD na místní městský úřad, kam spadáte. Máš postižené nezletilé dítě, které je zdravotně znevýhodněné a nemá základní životní potřebu tj. bydlení. Zkus přes ně, město by mohlo mít sociální byty či byty pro osoby zdravtně znevýhodněné. Buď tě odkážou na nějakou organizaci, ale lepší řešit osobně. Zkus i přes starostu…
@stinga píše:
ty jako, to jsi zase hezky hnusná, zakladatelka má dítě s PAS docela hodně postižené, tím jak je s ním už 6 let pořád sama, se jí už zřejmě trochu posunuly hodnoty, co je ještě normální a přijatelné, často sem psávala do diskusí, kdy zněla že je na pokraji zhroucení ne li už za tou hranicí,
ona nedokáže už úplně vnímat realitu dnešního života, jak je odtržená od běžných lidí, manžel zdrhl a ona zůstala na děcko úplně sama
Dělat ze sebe chudinku, to jí jde dobře. ![]()
@Marieke píše:
Chodit do práce s antibiotiky je určitě super, každý kdo se chce v klidu uzdravit a neskončit někde na pohotovosti se zápalem plic a celkovým vyčerpáním by se měl stydětTaké mě to od Šmoulice nepřekvapuje.
A jinak zakladatelko, majitel u toho nebyl, když jste si předávali byt?Hlásit bys určitě měla hlásit každou závadu včas, ať to potom nejde za tebou
Psala, že je bere pořád …
![]()
Takže za mě krásná výmluva, aby do té práce nemusela. Však proč by chodila. Stát sype dost …
Pak se ale nemůže divit určitým věcem. Jakože třeba nemůže najít bydlení …
@Šmoulice píše:
Psala, že je bere pořád …![]()
Takže za mě krásná výmluva, aby do té práce nemusela. Však proč by chodila. Stát sype dost …
Pak se ale nemůže divit určitým věcem. Jakože třeba nemůže najít bydlení …
zkus si na rok vypůjčit její dítě, pak uvidíme, jak budeš pracovat
@Šmoulice píše:
Hmm pěkný. Vyžírat sociální dávky, to je cajk. Ale co ta práce??? Co zvednout ten mega línej zadek a jít makat?
Prostě budeš makat s antibiotiky. Rozhodně nebudeš sama, kdo maká s antibiotiky.
Zkusilas chodit do práce s postiženým dítětem? Občas je to šichta 24/7/365, takže do práce nemůžeš, ani kdybys tam moc chtěla. Vím o čem mluvím, manželka je jak tygr, kterého na 20 let uvěznili v kleci, a on bez volné přírody pomalu chcípá… ![]()
@inkakřivák píše:
@jege si to s ní vyměň. Co ti to udela
A živit nás budeš ty? ![]()
@Anna766 píše:
Ne že by tady na ni byli lidi hodnější. Žasnu i v této diskuzi jak se do ní pouštějí i některé do kterých bych to neřekla. Jako by některé s novým rokem dostaly novou energii do kopání do druhých. Šmoulice, když už nic, ta je hnusná konstantně.
Jj, Šmoulice je drsnoňka.
By mě zajímalo, jestli je taková striga i v reálu.
Nějak nechápu, proč má nekdo potřebu druhému okopávat kotníky. Něco jako Tala, ale ten si tady kompenzuje nevěru partnerky. Co si kompenzuje Šmoula. ![]()
@MartinL45 píše:
Rozumím. Jaké tedy máte řešení k tomu, aby bylo více bytů dostupných k pronájmu?
Bytů je dost, i v Praze. Ovšem pro občany určitých profesí už je bydlení těžko dostupné.
Myslíš, že represe těch, co ještě něco mají to vyřeší? ![]()
Budeme žít ve sdílených bytech, napálíš nám nadměrné metry? ![]()
@inkakřivák píše:
@jege Ona. Já jen že řešení vždycky je.
To urkitě. Její příjem by byl tak 2-5× menší než můj. ![]()
@Lucy75 píše:
@drewlet bohužel, to taky…
ale mne úplně berou máry, jak matka s postiženým dítětem bude x hodin vypisovat na e-mimino, že nemá kde bydlet, občas zajde na nějakou prohlídku (kde ji každý přeplatí a zohlední to dítě, psa i její stav) a přitom nevyužije možnosti systému, který právě tohle umí řešit, pokud se po něm správně šlape! Každý není bohužel schopen našetřit na vlastní bydlení a dnes už bohužel ani na vlastní nájem, množí se sdílené bydlení hlavně mezi mladými, charity a azyláky praskají ve švech, ale města o tom vědí a mají své „tajné fondy“ (obvykle) aspoň úplně minimální, třeba jen jeden byt pro týranou ženu a dítě.. volný ihned.. už 3× za svou kariéru jsem to takové ženě vyřizovala a jednou ji tam dokonce přímo vezla.. ještě jsem jí z domu přidala peřiny a nádobí, co mi bordeliloa pár věcí pro děti.. aspoň mám očko nahoře, že to se mnou tak zlé není
Jenže to se musí ŘEŠIT, ne sedět na zadku!
Všude obecní byty nejsou dostupné jako u vás. Já jsem měla registraci 5 let, než jsem jí zrušila, je to k ničemu, a to jsem byla samoživitelka s miminem s ileostomií. To, že jsem bydlela u rodičů ve velkém domě z těch papírů fakt nešlo vyčíst. Tady musíš mít buď známosti na úřadě nebo obálečku, co jsem slyšela. Bývalému zařídil byt známý, který v té době dělal místostarostu. No, už na něj taky došlo, známý skončil, bývalý se musel vystěhovat. ![]()
@Sylvania 333 ano, nejsou úplně všude, ALE pokud je ohroženo dítě v základní potřebě - jako je bydlení, tak to úřady řešit musí, přinejmenším tedy umístěním dítěte do zařízení.. což zde nikdo nechce, ale chozením na prohlídky situaci spolehlivě prostě nevyřeší! musí opravdu osobně začít jednat, jak urgence na byťák, tak obejít místní azylová bydlení! U nás je třeba azylák pro matky s dětmi na slušné úrovni, pěkně moderně vybavený. Končí jí nájem, musí okamžitě jednat na všech frontách. Klidně napsat i starostovi e-mail apod..
@Sylvania 333 píše:
Bytů je dost, i v Praze. Ovšem pro občany určitých profesí už je bydlení těžko dostupné.
Myslíš, že represe těch, co ještě něco mají to vyřeší?
Budeme žít ve sdílených bytech, napálíš nám nadměrné metry?
Ale ono to není tak blbá myšlenka… Stát má mnohem lepší páky na různé vykuky, takže kdyby se chtěl angažovat a pořádně to nastavil, tak by takový pronájem nemovitostí mohl vypadat úplně jinak - centrální databáze neplatičů a problémových nájemníků, policie, soudy, exekutoři, kteří by podobné nájemníky vystěhovali a postihli natotata, možnost získat veškeré informace o nájemcích na státní úrovni a pod. Když si tohle dokáží nastavit a zařídit pronajímací firmy a ještě na tom profitovat, tak stát má mnohem větší možností a lepší páky, ale nesměl by to zvorat, jako hromadu dalších věcí. ![]()
@jege Jo a pracovní komančské tábory k tomu ještě zavést nechceš!? vždyť to co píšeš by byla státní šikana!
Kdo si vybudoval vlastní majetek, pořídil byt či postavil dům, MÁ PRÁVO S NÍM ZCELA SVOBODNĚ A DLE SVÉ VŮLE NAKLÁDAT! Tečka.