Vystěhování samoživitelky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12805
3.1.24 13:53
@Buba mara píše:
Melouni. Navrchu zelení, uvnitř červení. Jenže to i to komouši snad byli lepší, tam aspoň člověk věděl co má čekat. Tihle jsou samé překvapení. Komu si myslíte, že by ty byty dali? Podle toho, jak tady na Praze 9 začali přidělovat tzv. sociální bydlení, tak asi vím. Máme to tady u dětského hřiště a od té doby je to tam nepoužitelné.

přesně tak. A určité skupině lidí kapitalismus vůbec neprospěl. Často tvrdě pracují, kočují od pronájmu do pronájmu…a střední třída jim tvrdí, jak se málo snaží. Stát totálně selhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12805
3.1.24 13:56

Začínáme se vracet k situaci před druhou světovou válkou, se zavšivenými ubytovnami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24891
3.1.24 14:05

@drewlet bohužel, to taky…
ale mne úplně berou máry, jak matka s postiženým dítětem bude x hodin vypisovat na e-mimino, že nemá kde bydlet, občas zajde na nějakou prohlídku (kde ji každý přeplatí a zohlední to dítě, psa i její stav) a přitom nevyužije možnosti systému, který právě tohle umí řešit, pokud se po něm správně šlape! Každý není bohužel schopen našetřit na vlastní bydlení a dnes už bohužel ani na vlastní nájem, množí se sdílené bydlení hlavně mezi mladými, charity a azyláky praskají ve švech, ale města o tom vědí a mají své „tajné fondy“ (obvykle) aspoň úplně minimální, třeba jen jeden byt pro týranou ženu a dítě.. volný ihned.. už 3× za svou kariéru jsem to takové ženě vyřizovala a jednou ji tam dokonce přímo vezla.. ještě jsem jí z domu přidala peřiny a nádobí, co mi bordelilo :mrgreen: a pár věcí pro děti.. aspoň mám očko nahoře, že to se mnou tak zlé není :mrgreen: Jenže to se musí ŘEŠIT, ne sedět na zadku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
3.1.24 14:23

@Alexandria Nixia Zkus se obrátit na nějakou charitu u vás ve městě. Určitě ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10894
3.1.24 14:33
@Alexandria Nixia píše:
Když jsem volala na OSPOD, tak mi řekli, že se sociální byty zrušily. Ještě nějaký ten rok zpět si mohla s pomocí OSPOD nějaký byt dostat.

Pak jsou mětské. Na ty mám podanou žádost s tím, že je to na roky. Dozvěděla jsem se však, že naše město si klidně ubytuje feťáky, kteří v tom bytě ani skutečně nebydlí. Jako politika našeho města je v tomhle na dvě věci, co si budeme povídat.

@1Pears1 Jedna paní, co měla sociální byt vyprávěla o tom, že nad ní z balkónu močilo dítko jisté menšiny.

@Lucy75 Nájem se mi bude zvyšovat tak jako tak. Minule se zvýšil o nějakých 15%. Co se týče rizika hledání nového neznámého nájemníka, tak v tom zřejmě náš pronajímatel nevidí problém, protože zde si nájemníci podávají dveře. Často se tu mění osazenstvo. Hlavně z těch horních bytů.

Teď budu spekulovat, ale je dosti možné, že až odejdu bude probíhat rekonstrukce bytu. Podlahy jsou jaksi v tristním stavu. No, nebyly nic moc ani, když jsem se sem stěhovala. Ale měla jsem smlouvu, tak jsem to neřešila. Po letech bydlení… se zdá, že se změnil stav. A je možné, že majitel viděl jako jednoduché řešení mi prostě neprodloužit smlouvu než řešit, co se mnou po dobu rekonstrukce. :nevim:

A tu podlahu ti strhne z kauce nebo bere, ze uz vypadala spatne dříve?
Za 3 roky dodelat podlahu je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
3.1.24 14:35
@inkakřivák píše:
Bacha na to. Piráti už zase mají vlhké sny kovaných komunistů o obsazování neobsazených bytu v soukromém vlastnictví.

Dobrý den, asi jste nepochopil to, o co se Piráti snaží. Nechtějí násilně zabavovat byty a stěhovat do něj lidi, ale chtějí motivovat pronajímatele, chtějí se zaručovat za nájemníky apod.. To má daleko do komunismu, ne?

• Citovat
  • Upravit
Janli
3.1.24 14:39
@MartinL45 píše:
Dobrý den, asi jste nepochopil to, o co se Piráti snaží. Nechtějí násilně zabavovat byty a stěhovat do něj lidi, ale chtějí motivovat pronajímatele, chtějí se zaručovat za nájemníky apod.. To má daleko do komunismu, ne?

Pokud mě chce někdo trestat za prázdný byt, tak to ke komunismu dost spěje. Jakékoliv omezení s nakládání s majetkem. Stát mi ten byt nezaplatil, dokonce mi ho ho několikrát zdanil a ještě mě bude nutit, abych ho někomu půjčovala?

• Citovat
  • Upravit
59400
3.1.24 14:40

@Lucy75 otázka je jestli se k takové informaci normálně někdo dostane. Já co si nezjistila sama tak nikdo neporadil. Bývalá dětská naopak že na PnP nárok nemá, protože mu nic není. pak nová dětská a to dělala posudkovou lékařku taky nic moc neřekla. jen at si to sami sepíšeme a ona se jen podepíše :lol: nejvíc poradila psychiatrička a loni že pokud mu nedají plný počet bodů at se odvoláme. že má nárok dítě na pleny před pár lety taky poradila ona, dětská pak jen že nárok má. A před rokem na úřadě že proč se chceme odvolávat když mu nechali stupeň co měl. Koukala na mne jak na blbce že ztráta času. A ten kdo na sepisování moc není a neví jak to sepsat tak to nechá jak to je. Vlastně mu bude řečeno at je rád co mu odklepl posudkář. Tady ani nevím jak je to s bydlením, nikdy jsme to nemuseli řešit. Jasně že bude v nevýhodě a otázka za kolik sežene bydlení. každý pronajímatel dá přednost někomu jinému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
3.1.24 14:40
@Janli píše:
Pokud mě chce někdo trestat za prázdný byt, tak to ke komunismu dost spěje. Jakékoliv omezení s nakládání s majetkem. Stát mi ten byt nezaplatil, dokonce mi ho ho několikrát zdanil a ještě mě bude nutit, abych ho někomu půjčovala?

Tak já to zkusím znovu - nikdo vás trestat nechce. Z jakého vyjádření jste toto pochopila? Stát chce motivovat vlastníky, aby prázdné byty pronajímali. To je vše.

• Citovat
  • Upravit
Janli
3.1.24 14:43
@MartinL45 píše:
Tak já to zkusím znovu - nikdo vás trestat nechce. Z jakého vyjádření jste toto pochopila? Stát chce motivovat vlastníky, aby prázdné byty pronajímali. To je vše.

Asi to nesleduješ dost dlouho, ale padají tu různé návrhy na vyšší zdanění prázdných bytů nebo speciální poplatky za ně. Oni jen stále zkouší, co jim projde.

• Citovat
  • Upravit
34473
3.1.24 14:45
@MartinL45 píše:
Tak já to zkusím znovu - nikdo vás trestat nechce. Z jakého vyjádření jste toto pochopila? Stát chce motivovat vlastníky, aby prázdné byty pronajímali. To je vše.

Tož směle do toho. Pro mě jako majitelku bytu, ve kterém nebydlím, je současná úprava práv pronajímatelů nepřijatelná. Abych neměla ani právo z vlastního bytu vystěhovat vyžírku, který neplatí, byt ničí a já mu ještě cálovala energie,… To děkuju pěkně, to je kšeft jako řemen :mrgreen: to má před sebou pan Bartoš pořádný kus práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
3.1.24 14:45
@MartinL45 píše:
Dobrý den, asi jste nepochopil to, o co se Piráti snaží. Nechtějí násilně zabavovat byty a stěhovat do něj lidi, ale chtějí motivovat pronajímatele, chtějí se zaručovat za nájemníky apod.. To má daleko do komunismu, ne?

A kde vezmou peníze na ty záruky? To si je vydělají? Ba ne, ty půjdou z daní ostatních. A co je nejlepší - oni to vymyslí a ty záruky ponesou jednotlivé obce. Víš jak? Nasrrrrat. To má naopak ke komancum hodně blízko. Jestliže chce stát! Stát! Zajistit bydlení, tak ať ty byty postaví. Já se ptám - když ten nájemník přestane platit a být zdemoluje - kde si stát nakuka na to, aby to zaplatil? Zvedne DPH? Zvedne daně z příjmu? Vymuze to z člověka, který má holý zadek a dluhy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
3.1.24 14:48
@Tarena píše:
A tu podlahu ti strhne z kauce nebo bere, ze uz vypadala spatne dříve?
Za 3 roky dodelat podlahu je dost.

Upřímně, pronajímatel ani nevěděl, co tam má vlastně za podlahu. Inzeroval to jako plovoučku. Ve skutečnosti to bylo lino přilepené místy k betonu. Není tam žádná izolační vrstva. K tomu je podlaha u zdi tak křivá, že se mi převracel nábytek. Jo a ještě silně vrže. No on je ten byt celej nějakej křivej. Na záchodě se třeba zjistilo, že je pod kobercem úplně shnilá podlaha.

Ale nevím, jestli to strhne z kauce, když to bylo od začátku.

Možná si řekneš, proč jsem takový byt vůbec brala. No byla jsem tenkrát ráda, že mi vůbec smlouvu někoho dal. A jsem hodně tolerantní k těmto vadám, když mám smlouvu.

Příspěvek upraven 03.01.24 v 14:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MartinL45
3.1.24 14:49
@terien píše:
Tož směle do toho. Pro mě jako majitelku bytu, ve kterém nebydlím, je současná úprava práv pronajímatelů nepřijatelná. Abych neměla ani právo z vlastního bytu vystěhovat vyžírku, který neplatí, byt ničí a já mu ještě cálovala energie,… To děkuju pěkně, to je kšeft jako řemen :mrgreen: to má před sebou pan Bartoš pořádný kus práce.

Ano, to je pravda. Chybí tu zásadní možnost okamžitého vystěhování neplatičů a lidí, kterým skončila nájemní smlouva. Bohužel Česko je i po 30 letech stále rozkročeno na cestě mezi socializmem a kapitalismem. Pořád je tu obrovské sociální cítění. To se myslím dlouho nezmění…

• Citovat
  • Upravit
34473
3.1.24 14:50
@MartinL45 píše:
Ano, to je pravda. Chybí tu zásadní možnost okamžitého vystěhování neplatičů a lidí, kterým skončila nájemní smlouva. Bohužel Česko je i po 30 letech stále rozkročeno na cestě mezi socializmem a kapitalismem. Pořád je tu obrovské sociální cítění. To se myslím dlouho nezmění…

V tom případě tam ale žádnou motivaci nevidím. Raději ten byt nechám prázdný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová