Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Na prohlídku bytu si s sebou vezmi přiznání příspěvku na bydlení, ideálně dolož všechny své příjmy, aby majitel bytu viděl, že i když nepracuješ, tak na to máš. Dolož výpisy z účtů, že nájem roky platíš včas a taky dolož bývalou nájemní smlouvu, aby bylo vidět, že ti končí. Idealní by bylo mít garanta, který s tebou v nájemní smlouvě bude. Musíš co nejvíc prokázat svou spolehlivost, jinak jsi nahraná. Problém je to zvíře, no. To se fakt musíš modlit. Já nechápu, proč si je lidi bydlící v nájmech pořizují.
problém není to zvíře, problém je to dítě
@Lucy75 píše:
no hlavně ty domy nemívají dva vchody a často ne každé patro má svou kuchyni a všechny sociálky, navíc sdílet zahradu!? no to snad ne!! to bylo přece v Pelíškách, ne, jak se přidělovaly v tvrdším režimu byty z buržoazních a židovských vil… i když tam někdo náhodou zůstal, dostal pěkně od výboru super rudou rodinku do partičky… děs…
Jj, nadměrné metry. Bartoš se s tím netajil ani před volbami.
@Uslava píše:
Potrebuje ho pro svou rodinu, takze se tim vubec nemusiš vzrušovat. Jiny by treba nemel na provoz a dva byty by pronajal. Treba to taky stavel pro svoje deti a ty to nechteji. Vsude je to jinak.
Vždyť to zas bude jen stát vyhazovat peníze. Prý bude garantovat. Že ti lidi budou platit a zaplatí i škody. Že to z nich líp vymuze. A na to mně napadá jediná odpověď - ale houno. Prostě ten člověk přestane platit, a co? Stát ho vyhodí pod most? Nebo to bude za něj hradit? Z čeho? A jak to líp vymuze třeba z člověka, který má dvoje trenky, tepláky, triko a dvě mega dluhu. Zlatý voči. No ale Bartoš nepřekvapil, to jsou takoví komunisti.
Ve světě takto obchodují banky. Jenže ta banka si sakra ohlídá, aby neprodělala. Kdežto stát a u nás? Pche. To by byla jen další černá díra na prachy. Jako třeba náhradní alimenty od státu. Chtěla bych vidět, kolik z těch vyplacených dostane stát zpět.
@Janli píše:
Na prohlídku bytu si s sebou vezmi přiznání příspěvku na bydlení, ideálně dolož všechny své příjmy, aby majitel bytu viděl, že i když nepracuješ, tak na to máš. Dolož výpisy z účtů, že nájem roky platíš včas a taky dolož bývalou nájemní smlouvu, aby bylo vidět, že ti končí. Idealní by bylo mít garanta, který s tebou v nájemní smlouvě bude. Musíš co nejvíc prokázat svou spolehlivost, jinak jsi nahraná. Problém je to zvíře, no. To se fakt musíš modlit. Já nechápu, proč si je lidi bydlící v nájmech pořizují.
Mám pokud možno doložit i pojištění domácnosti a odpovědnosti?
No, mně bylo na začátku tvrzeno, že když budu hezky pěkně platit, můžu tu byt roky a mít tu klidně i bernardýna. No, evidentně ne…
@inkakřivák píše:
Vždyť to zas bude jen stát vyhazovat peníze. Prý bude garantovat. Že ti lidi budou platit a zaplatí i škody. Že to z nich líp vymuze. A na to mně napadá jediná odpověď - ale houno. Prostě ten člověk přestane platit, a co? Stát ho vyhodí pod most? Nebo to bude za něj hradit? Z čeho? A jak to líp vymuze třeba z člověka, který má dvoje trenky, tepláky, triko a dvě mega dluhu. Zlatý voči. No ale Bartoš nepřekvapil, to jsou takoví komunisti.
u nás ve čtvrti byl zrovna nedávno případ zničeného bytu. Existuje nějaká neziskovka, která pomáhá sociálně slabým lidem s placením nájmu a zaručuje se, že bude řešit škody, pravidelně byt kontrolovat a řešit případné neplacení nájmu. Nějaká dobrá duše do toho šla, vzala si do bytu matku s malýma dětma a vrátil se jí zničený byt, myslím, že odnesla nějaké vybavení a neplatila nájem a neziskovka nekomunikovala ![]()
takže se „těším“, až tohle někdo prosadí. Taky bude super, až omezí ty smlouvy na dobu určitou. Pro nás jako pronajímatele je to jediná jistota, jak se zbavit nájemníků, kteří ostatním otravují život.
@stinga píše:
@Alexandria Nixia máš to těžké, ale také mě napadá, proč ti sestra, která pronajímá nemovitosti nepomůže?
Asi jí tam jako samoživitelku také nechce.
@tartaletka píše:
u nás ve čtvrti byl zrovna nedávno případ zničeného bytu. Existuje nějaká neziskovka, která pomáhá sociálně slabým lidem s placením nájmu a zaručuje se, že bude řešit škody, pravidelně byt kontrolovat a řešit případné neplacení nájmu. Nějaká dobrá duše do toho šla, vzala si do bytu matku s malýma dětma a vrátil se jí zničený byt, myslím, že odnesla nějaké vybavení a neplatila nájem a neziskovka nekomunikovalatakže se „těším“, až tohle někdo prosadí. Taky bude super, až omezí ty smlouvy na dobu určitou. Pro nás jako pronajímatele je to jediná jistota, jak se zbavit nájemníků, kteří ostatním otravují život.
Tak jsem to našla:
Hezký večer všem.
Už jste slyšeli o nadaci, která “zajištuje” bydlení pro sociálně slabé občany? Že ne? Tak já vám to trochu přiblížím.
Jistá nadace vás kontaktuje ve chvíli, kdy narazí na váš inzerát bytu k pronájmu. S příslibem včas splaceného nájmu a pravidelných kontrol bytu vám dopřeje tu skvělou možnost ubytovat ve svém bytě někoho, kdo to v životě nemá lehké a v případě, že tyto osoby nemají na nájemné, tato nadace to uhradí. Jasné, zní to dobře - všichni rádi pomáháme.
Tak realita je úplně jiná.
Realita je taková, že pokud tito lidé nemají na najem, nadace finance poskytne - ovšem k rukám nájemníka. V tomto případě posloužily finance nadace a sociální dávky na příjemnou dovču kdesi v Emirátech.
Navíc si taková nadace své klienty ani neprověřuje. Konkrétně tahle nájemnice chodí takto po roce z bytu do bytu. S pěti exekucemi a scénář vždy stejný.
Dalším výsledkem je zdemolovaný byt, dluh na nájmu a službách převyšující 100 000,– a majitelka bytu lítá po policejních služebnách a právnících.
A perlička? V tomto chlívě bydlela mladá maminka s dětmi.
A ano. Ta špína na zdi opravdu není čokoláda. Dotyčná nájemnice svůj pobyt zakončila tak, že ještě majitelce sprostě vyhrožuje.
Dejte si tedy pozor, komu své byty pronajímáte.
@Alexandria Nixia píše:
No, mně bylo na začátku tvrzeno, že když budu hezky pěkně platit, můžu tu byt roky a mít tu klidně i bernardýna. No, evidentně ne…
Hele, majitel bytu, který jej má na dlouhodobé pronajímání, jenom tak, z ničeho nic, slušného nájemníka nevyhodí. Buďto ten byt fakt potřebuje pro sebe, anebo mu došla trpělivost kvůli stížnostem sousedů (pes, dítě, hlučnost), pozdní úhradou nájemného, případně poškozování bytu zvířetem.
Taky jsem kdysi pronajímal byt a dosud pamatuji zničený nábytek
i vybavení bytu psem u jednoho nájemníka, anebo šílený bordel a puch od koček u další nájemnice. ![]()
@jege píše:
Hele, majitel bytu, který jej má na dlouhodobé pronajímání, jenom tak, z ničeho nic, slušného nájemníka nevyhodí. Buďto ten byt fakt potřebuje pro sebe, anebo mu došla trpělivost kvůli stížnostem sousedů (pes, dítě, hlučnost), pozdní úhradou nájemného, případně poškozování bytu zvířetem.Taky jsem kdysi pronajímal byt a dosud pamatuji zničený nábytek
i vybavení bytu psem u jednoho nájemníka, anebo šílený bordel a puch od koček u další nájemnice.
Tak co se týká toho placení nájmu: "Dobrý den,
ideální by bylo, kdybyste si upravila platby na 1. nebo 2. den v měsíci, tj. začátkem ledna poslala lednový nájem a zálohy, zač. února únor, zač. března březen atd… Zkrátka aby byl datum úhrady v měsíci, ke kterému ta platba patří. Vy platíte hodně dopředu, tj. již 14.11. jste uhradila prosinec. Takže teď poprosím až začátkem ledna poslat leden, začátkem února únor atd."
Jako, proč tomu tak bylo, tak to si upřímně může každý domýšlet ze své zkušenosti. A tu máme každý různou. Sestra má zkušenosti s tím, že jako mladá holka žila v pronájmech tzv. na černo. Neměla tu trvalé bydliště. Takže pak říká jako zaručenou pravdu, že ti nikde nedají trvalé bydliště.
Pokud ty máš problémy se zničeným bytem, budeš tvrdit, že důvodem může být zničené vybavení. (Máme vlastní a pojištěné).
A ne každý pronajímatel je svatoušek až na půdu a nájemník kriminálník toho nejhoršího zrna. ![]()
@Alexandria Nixia píše:
Mám pokud možno doložit i pojištění domácnosti a odpovědnosti?No, mně bylo na začátku tvrzeno, že když budu hezky pěkně platit, můžu tu byt roky a mít tu klidně i bernardýna. No, evidentně ne…
Dolož, co můžeš.
@Alexandria Nixia píše:
Pokud ty máš problémy se zničeným bytem, budeš tvrdit, že důvodem může být zničené vybavení. (Máme vlastní a pojištěné).A ne každý pronajímatel je svatoušek až na půdu a nájemník kriminálník toho nejhoršího zrna.
Stejně ale platí to, co jsem psal primárně, a to, že žádný majitel, který má byt na dlouhodobý pronájem, se jenom tak z ničeho nic nezbavuje bezproblémového a včas platícího nájemníka, takže buď to ten byt fakt potřebuje pro sebe, anebo nejsi bezproblémový, byť třeba jsi včas platící nájemník. ![]()
@Coleta píše:
Tak pokud požádá zaměstnanec, tak o. k. Zaměstnanec souhlasí s poskytnutím info. V příspěvku výše bylo uvedeno, že kdokoliv zavolá zaměstnavateli tan sdělí, počet dětí zaměstnání etc..Jako to opravdu ne, pokud je zaměstnavatel příčetný.
Ne, nebylo tam psano kdokoliv, ale případný pronajímatel…
@Alexandria Nixia píše:
Mám pokud možno doložit i pojištění domácnosti a odpovědnosti?No, mně bylo na začátku tvrzeno, že když budu hezky pěkně platit, můžu tu byt roky a mít tu klidně i bernardýna. No, evidentně ne…
pojisteni stavajici domacnosti by novemu najemci bylo naprd